sport.onet.pl pisze:Sosin: Na Cyprze nie grają "ogórki"
Łukasz Sosin dwa razy z rzędu zdobył koronę króla strzelców ligi cypryjskiej. W bieżącym ani myśli ją oddawać. W trzech meczach aż pięć razy wpisywał się na listę strzelców.
Jego Apollon Limassol z kompletem punktów niespodziewanie prowadzi w tabeli, ex equo z Omonią Nikozja.
- Nasza postawa to dla wszystkich zaskoczenie, bo faworyci rozgrywek to drużyny ze stolicy i Anarthosis Famagusta - mówi Sosin. - W następny weekend okaże się, ile naprawdę jesteśmy warci, bo czeka nas starcie z Apoelem Nikozja.
W sobotę Apollon pokonał 4:0 APOP/Kinyras, a Sosin strzelił bramki na 2:0 i 3:0 w 46. oraz 49. minucie. - Pierwszy raz trafiłem po ładnej akcji całej drużyny, z ostrego kąta, z około 7 metrów. Przy drugiej bramce wyszedłem sam na sam z bramkarzem po podaniu Radka Michalskiego - opowiadał Sosin.
- W Polsce wiele osób nazywa naszą ligę "ogórkową". Myślałem, że wygrana Anarthosisu z Trabzonsporem w eliminacjach Ligi Mistrzów zmieni trochę tę opinię, ale ciężko walczyć ze stereotypami.
co sadzicie o tymsport.onet.pl/p.s. pisze:Rosja: Bramka polskiego obrońcy
Krzysztof Łągiewka, obrońca Szinnika Jarosławl zdobył gola w spotkaniu z pogrążoną w głębokim kryzysie Krylią Sowietow, a jego drużyna wygrała 3:1.
Komplet punktów zgarnęła też drużyna Wojciecha Kowalewskiego. Moskiewski Spartak po ciężkim meczu boju pokonał Tomsk 2:1.
Spotkanie Lokomotiwu Moskwa z Rostowem zakończyło się remisem, a arbitrem tego meczu był - jako trzeci sędzia z zagranicy w historii Wyższej Ligi - Grzegorz Gilewski.
czy dac szanse Sosinowi gry w reprezentacji
i co powiecie o obroncy Szinnika - Krzysztofie Lagiewce
szczegolnie licze, ze ktos sie wypowie nt. 1.textu (pogrubilem najwazniejsze zdanie [te na koncu])
pozdrawiam