Man Utd - Arsenal - Strona 9

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lis 2013, 19:32

Miałem wrażenie, że sickstick znormalniał, ale wystarczyło kilka zwycięstw Arsenalu i znowu odbija.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6263
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 19:34

Racja, z różnicą klas mnie poniosło. Językowy bubel :)

Wciąż jednak twierdzę, że zaprezentowaliśmy lepszy futbol.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 10 lis 2013, 19:44

sickstick pisze:Racja, z różnicą klas mnie poniosło. Językowy bubel :)

Wciąż jednak twierdzę, że zaprezentowaliśmy lepszy futbol.
W drugiej połowie kiedy Jones został przesunięty do obrony. W pierwszej to Ozila, Cazorle i Ramseya schował w kieszeń....

Szkoda że sędzia nie podyktował tego karnego po faulu na Roo bo mogłoby nie być takiej nerwówki na koniec ale i tak jestem w pełni zadowolony z meczu i wbrew temu co się dzialo w drugiej połowie nawet z gry. Świetny mecz defensywy i nawet zejście Vidica nic nie zmieniło :)

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 10 lis 2013, 19:48

Ja się tak zastanawiam, kiedy doczekam się szlagieru z prawdziwego zdarzenia w tym sezonie. Dzisiejszy mecz słaby, dobrze, że wcześniej się przespałem, bo podejrzewam, że jak nic bym na tym meczu padł.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2013, 19:50

Jak ktoś oczekiwał wielkiego meczu MU w przodzie to chyba oszalał.Smieszy mnie to wypominanie MU obrony, roznica klas była przy 8-2 a nie po porażce 1-0. Mnie wynik coieszy ze ekipa zagrała z Jajem. Szkoda Vidica bo z nim zawsze jest pewniej ale to co robił Jones w 1 połowie-poezja.
Jesli MU ma wygrywac to może grac 3 klasy gorzej.Mecz pokazał że Arsenal nie jest ekipą na mistrza na ta chwile, jak pisałem 1 cięzki ligowy wyjazd i porażka.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 10 lis 2013, 19:58

lukas_k pisze:Ja się tak zastanawiam, kiedy doczekam się szlagieru z prawdziwego zdarzenia w tym sezonie. Dzisiejszy mecz słaby, dobrze, że wcześniej się przespałem, bo podejrzewam, że jak nic bym na tym meczu padł.
Arsenal-Liverpool był naprawdę niezły mecz

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 20:06

MGiggs pisze:.Mecz pokazał że Arsenal nie jest ekipą na mistrza na ta chwile, jak pisałem 1 cięzki ligowy wyjazd i porażka.
1:0 przy tylu osłabieniach to raczej nie jest powód do wstydu.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 10 lis 2013, 20:13

W ogóle to dzisiaj miałem wrażenie, że spotkały się dwie przeciętne drużyny, gdzie epizody(y) zadecydowały. Brawa dla United, ale nie powiedziałbym, że zagrali z mniejszym jajem niż Arsenal.

Z gry więcej nie miał nikt? Bo niby te sytuacje Roo i pseudo Bendtnera? No i czy tylko ja mam wrażenie, że Premier League w tym sezonie jest wyrównana, ale wyjątkowo przeciętna...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 20:20

Marcinhp pisze:W ogóle to dzisiaj miałem wrażenie, że spotkały się dwie przeciętne drużyny,
wiesz, Wenger nie ma kim grać za bardzo, bo ma sporo kontuzji. Co mecz grają ci sami, czasami wejdzie na parę minut jakiś rezerwowy, Liverpool, BVB i United w tydzień z tym ze dwa ostatnie mecze na wyjeździe, dwa pierwsze wygrane, no nie da rady grać 11-13 piłkarzami co 3 dni i błyszczeć, zwłaszcza na tle tak dobrych ekip.

City mają 4 porazki na wyjazdach, Cardiff, Aston Villa, Sunderland, Chelsea.
United dwa przegrane wyjazdy, z Liverpoolem i z City.
Chelsea porażki z Evertonem i Newcastle.
Liverpool porazka z Arsenalem, Spurs też z Arsenalem.

I nagle się okazuje, ze 1 przegrany wyjazd Arsenalu, na Old Trafford, gdzie od lat nie wygrali, gdzie mają 8 kontuzji i kilku chorych, gdzie są po 2 cięzkich meczach z Liverpoolem i BVB pokazuje, ze Arsenal to się na walkę o mistrza nie nadaje :spoko:
To kto się nadaje?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 lis 2013, 20:35

MGiggs pisze:Mecz pokazał że Arsenal nie jest ekipą na mistrza na ta chwile, jak pisałem 1 cięzki ligowy wyjazd i porażka.
:D United za to się nadają - dwa wyjazdy dość trudne i dwie porażki w tym jedna upokarzająca. Przyznaj najlepiej mistrza Liverpoolowi od razu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lis 2013, 20:38

Czyli nikt sie nie nadaje :P Bayern na Mistrza Anglii :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 lis 2013, 20:40

No ale serio tak to wyglada w tym roku, jakby nikt w Anglii tego mistrza nie chcial - ale jesli juz, to najblizej jednak wciaz Arsenal

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 20:41

Nie ważne czy na ławce trenerskiej czy na trybunach Ferguson zachowuje się tak samo :D

Was porąbało z tymi zmianami nicków? cruel? :angry2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 20:49

ja tam sobie tak nieśmiało zakładam, że jak wrócą Podolski (11 goli +10 asyst w poprzednim sezonie w lidze), Walcott (14+13), czy Oxlade (1+5), to będzie to lepiej wyglądało. W chwili obecnej nie ma rezerwowych na poziomie i musi grać, albo młody Gnabry, albo za ofensywnych wchodzą Monreal i Jenkinson, albo kaleka Bendtner albo nikt, a pierwszy skład oddycha rękawami. Jak pojawi się więcej opcji (jak widać swoje strzelili i asystowali przed rokiem), to będzie lepiej. A już teraz nie jest najgorzej. Nie mowię, ze Arsenal wygra tytuł, tylko że bym go jednak nie skreślał po 1 porażce, zwłaszcza że na Old Trafford, gdzie jeszcze niejedna ekipa straci punkty.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 10 lis 2013, 20:55

fieldy pisze: To kto się nadaje?
Southampton :P

Specyficzny sezon, Manchestery i Chelsea z nowymi trenerami na razie zawodzą, a Arsenal i Liverpool pierwszy raz od lat mogą powalczyć o mistrzostwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”