Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013 - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2013, 20:56

Posiadanie pilki na korzysc USA. Hiszpanie zabijaja ich szybkimi atakami, Amerykanie niespodziewanie wysoko w obronie i wlasciwie moga sie cieszyc, ze do przerwy jest tylko 3-0, choc tez mieli dwie dobre okazje.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 21 cze 2013, 21:09

To jest ta reprezentacja(Hiszp) ktora rok temu wygrala mistrzostwo Europy. Wtedy gwiazdami byli Grimaldo(ktorego chyba nie ma z powodu kontuzji), Campana(alez turniej), Oliver, Gerard D i Jese(ta dwojka to byla masakra). Podobal mi sie tez D.Suarez z City. Zobaczymy czy poczynili postepy, bo poki co zaden z tych pilkarzy nie gra w 1 lidze (nie jest wsrod 13-15 pilkarzy pierwszego wyboru). Np francuzi maja wielu chlopakow ktorzy wskoczyli do zespolow 1-ligowych i to oni wydaja sie byc faworytem. Tak mi sie przynajmniej wydaje bo nie znam reprezntacji z AmPld, a te w takim wieku zawsze sa grozne chocby to byl nawet Paragwaj.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2013, 21:55

Po czwartym golu Hiszpanie wyraznie odpuscili, ale przez 70 minut narawde dobrze sie ich ogladalo. Pilkarzem meczu oczywiscie Deulofeu (2 gole + asysta).

Z dwoch faworytow Francji i Hiszpanii zdecydowanie lepsze wrazenie wywarli na mnie ci drudzy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 cze 2013, 22:20

Tak myślałem, że na forum będą same zachwyty nad Hiszpanią, ale ja się oczywiście musiałem wybić i obejrzałem Nigeria - Portugalia. Wyboru nie żałuję, bo przynajmniej obejrzałem ciekawy mecz. Żal mi Nigerii, która zdołała odrobić dwubramkową stratę tylko po to, żeby po dwóch minutach stracić trzeciego gola. Wiele dał zespołowi strzelec obu bramek, Ajagun i chętnie przyjrzę mu się w dalszych spotkaniach.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 22 cze 2013, 11:17

Ale wystarczy spojrzeć na pomoc Hiszpanii - tam jest wiele talentów o ogromnym potencjale i już dużych umiejętnościach.
Zdziwiłem się , że Kondogbia jeszcze ma 20 lat

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2013, 15:25

Wczoraj bramke dla Portugalii zdobyl Aladje. Bardzo ciekawa jest historia tego zawodnika - jeszcze miesiac temu praktycznie nikt o nim nie slyszal, gral ledwie w IV ligowej wloskiej Aprilli, gdzie wypatrzyl go ktos ze sztabu szkoleniowego reprezentacji Portugalii i napastnik pojechal na turniej w Toulonie. Tam byl jedna z gwiazd turnieju i od razu zalatwil sobie przepustke do Serie A ! W nastepnym sezonie zobaczymy go w barwach Sassuolo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2013, 18:55

Gra Kolumbii - tragedia. Bez jakiegokolwiek pomyslu, dziury w obronie i pomocy, jedynie Quintero ogarnial jak zawsze. To na pewno nie byla druzyna, ktora zachwycala swoja gra na Sudamericano U-20.

Za to Australia super ekipa. Myslalem, ze przyjada drwale, a tutaj grali pileczka az milo. No i ten 16-letni De Silva - skad oni go wytrzasneli ? :shock:

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 22 cze 2013, 22:37

Witam wszystkich ponownie.

Oglądałem tylko fragmenty spotkania Portugalii z Nigerią (Bruma crack), ale sporo czytałem o nie najlepszej grze Kolumbii - mam nadzieję, że to tylko nieudany początek, a z czasem będzie lepiej. W Toulonie wszystko w porządku to wyglądało. Kolumbijczycy mają gigantyczny potencjał praktycznie w każdej formacji - Bonilla, który ma być pierwszym bramkarzem reprezentacji Kolumbii, już dorosłej, przez kilkanaście następnych lat, Vergara, Quintero i Cordoba, to zawodnicy, którzy powinni być gwiazdami tego turnieju, więc ewentualna wpadka Cafeteros to byłaby sensacja.

W reprezentacji Paragwaju w pierwszym składzie wyszedł Arnaldo Sanabria, czyli największy talent meksykańskiego futbolu od czasów Jose Montiela, został zmieniony po pierwszej połowie. Oglądał ktoś ten mecz?

Jutro turniej zaczyna Chile. Ten rocznik zapowiadany jest tam jako bardziej utalentowany niż pokolenie Vidala, Sancheza i Isli, które zdobyło brązowy medal w Kanadzie, więc można mieć naprawdę spore oczekiwania. Problemem może być obsada bramki, choć mając takiego obrońcę jak Lichnovsky chyba nikt nie powinien się martwić o grę defensywną.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2013, 23:30

Fajnie, ze jestes, Anders, juz martwilem sie, ze nas opusciles.
Oglądałem tylko fragmenty spotkania Portugalii z Nigerią (Bruma crack), ale sporo czytałem o nie najlepszej grze Kolumbii - mam nadzieję, że to tylko nieudany początek, a z czasem będzie lepiej. W Toulonie wszystko w porządku to wyglądało. Kolumbijczycy mają gigantyczny potencjał praktycznie w każdej formacji - Bonilla, który ma być pierwszym bramkarzem reprezentacji Kolumbii, już dorosłej, przez kilkanaście następnych lat, Vergara, Quintero i Cordoba, to zawodnicy, którzy powinni być gwiazdami tego turnieju, więc ewentualna wpadka Cafeteros to byłaby sensacja.
Zagrali naprawde slabo. Przecieralem oczy ze zdumienia, ze ta Kolumbia moze zagrac tak fatalne spotkanie. Jedynie Quintero bez zarzutu, a reszta szkoda gadac. Na takiego Renterie nie dalo sie patrzec. Mam nadzieje, ze to tylko ''pierwsze sliwki robaczywki'' i w dalszej fazie turnieju zobaczymy juz prawdziwa, mocna Kolumbie.
W reprezentacji Paragwaju w pierwszym składzie wyszedł Arnaldo Sanabria, czyli największy talent meksykańskiego futbolu od czasów Jose Montiela, został zmieniony po pierwszej połowie. Oglądał ktoś ten mecz?
Ogladalem na przemian z Turcja. Sanabria gral naprawde niezle i powaznie zdziwilem sie kiedy zobaczylem, ze zostal zmieniony juz w przerwie.
Jutro turniej zaczyna Chile. Ten rocznik zapowiadany jest tam jako bardziej utalentowany niż pokolenie Vidala, Sancheza i Isli, które zdobyło brązowy medal w Kanadzie, więc można mieć naprawdę spore oczekiwania. Problemem może być obsada bramki, choć mając takiego obrońcę jak Lichnovsky chyba nikt nie powinien się martwić o grę defensywną.
Chile po Kolumbii jest moim zdaniem najsilniejszym kadrowo zespolem z Ameryki Poludniowej na turnieju. Rabello, Castillo czy Lichnovsky powinni dac jakosc, ktora ozwoli na swobodne wyjscie z tej slabej grupy.

Fajnie, ze wygrali dzis Grecy. Wicemistrzowie Europy U-19 z poprzedniego roku to strasznie niewygodna druzyna, ktora jest w stanie przysporzyc problemow praktycznie kazdemu. Do strefy medalowej pewnie sie nie dostana, ale moga namieszac.

Turcja gladko ograla Salwador, ktory wyrasta na najslabsza ekipe turnieju.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 23 cze 2013, 16:12

ktora ozwoli na swobodne wyjscie z tej slabej grupy.
Pal licho wygranie grupy - będę bardzo zawiedziony jak Chile lub Kolumbia nie awansują do strefy medalowej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 cze 2013, 19:05

No i Chile wygralo. Mecz wyrownany, Egipcjanie przy 1-1 tez mieli swoje okazje, ale w koncu rezerwowy Bravo dal zwyciestwo ekipe z Ameryki Poludniowej.

Mnie jednak najbardziej cieszy zwyciestwo i swietna postawa Uzbekow, ktorych typowalem na czarnego konia turnieju. Gladko rozprawili sie z Nowa Zelandia, a 3-0 to najmniejszy wymiar kary, bo okazji mieli bez liku. Znakomty mecz Makhstalieva i Sergeeva, a niewiele gorzej zagrali Iskandarov, Kozak, Turapov czy Fomin. Czekam na wiecej.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 23 cze 2013, 20:21

Dziwny pierwszy sklad Anglikow, przez wielu Bigi wymienianych w lepszych prospectach posrod juniorow, a tu laweczka, ciekawe komentarze z twittera:
Bonjour Mon Ami ‏@BonjourMonAmiNE 2s

Bigirimana being kept out of the team by an Everton player who's never played for Everton. Bigi has played against the EFC first team twice.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 24 cze 2013, 2:05

Mnie poki co nieco rozczarowuje postawa druzyn z Pd Ameryki, na ktore bardzo licze w tym turnieju. Tylko remis mocnego przeciez Paragwaju, naszpikowana gwiazdami Kolumbia, ktora zagrala naprawde bardzo slabo...Urugwaj tez niestety przegral, choc mlodzi Celestes wcale tak zle nie grali tym bardziej, ze wyszli nieco rezerwowym (przynajmniej w stosunku do tego, ktorym grali na Sudamericano sub 20 ) skladem. Nie najgorzej wypadl w meczu z Chorwatami nowy nabytek Atleti, Jose Gimenez, ktory mial okazje zastapic w pierwszym skladzie Emiliano Velazqueza.
Ale wygralo Chile (niestety, nie widzialam meczu). Mam nadzieje, ze pozostale ekipy poludniowoamerykanskie tez sie z czasem rozkreca.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 cze 2013, 9:34

mzatlanta pisze:Ale wygralo Chile (niestety, nie widzialam meczu).
Ten mecz akurat obejrzałem, więc mogę Ci trochę o nim napisać, to sobie w nocy przeczytasz. ;)
Chilijczycy wprawdzie zdobyli trzy punkty, ale trzeba przyznać, że uczynili to w niemałych męczarniach i w tym spotkaniu każdy wynik byłby sprawiedliwy, nawet wygrana Egiptu. To w końcu gracze z północy Afryki objęli prowadzenie już w 10. minucie. Chile stosunkowo szybko wyrównało, bo już po kwadransie, ale już na zwycięskiego gola musieli czekać do 76. minuty. Oczywiście w międzyczasie swoje groźne okazje mieli także Egipcjanie i mogli przeważyć szalę zwycięstwa na swoją korzyść, ale byli nieskuteczni. Dużo bardziej niż Chile o czym świadczą także statystyki strzałów - 13 (10 celnych) do 8 (tylko 2 celne) na korzyść Chile. W końcu jednak Egipcjanie mocniej zaatakowali, co umożliwił im sędzia, który całkiem niesłusznie wyrzucił z boiska Cuevasa. Ale jeśli przez cały mecz się głównie pudłuje, to nawet 10 minut gry w przewadze nic nie pomogło. Ale mimo przeciętnego meczu Chile wygrało i przy remisie Anglii z Irakiem, ma teraz bardzo dobrą sytuację wyjściową.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 24 cze 2013, 11:11

Chile zagrało naprawdę słabo, głównie w defensywie - największy problem podopieczni Salasa mają z obsadą lewej obrony. Cristian Cuevas to bardziej boczny pomocnik, który z musu gra niżej (chyba też gra jako wingback, ale to inne ustawienie) i z Egiptem grał fatalnie - nie mówię o tej kontrowersyjnej czerwonej kartce, ale w samej pierwszej połowie Egipt miał 3 sytuacje bramkowe po błędach Cuevasa :shock: Zdecydowanie najsłabszy zawodnik na boisku, ale jak wspomniałem - w ustawieniu 4-4-2, Cuevas na lewej obronie to niezły eksperyment.

A po Chilijczykach naprawdę dużo sobie obiecuję - na ostatnich Mistrzostwach Ameryki Południowej zajmowali dopiero 4. miejsce, ale wcześniej w grupie wygrali z Kolumbią i nie stracili punktu. A teraz dołączył do nich Angelo Henriquez - bardzo zawodzi mnie trener Salas, który marnuje potencjał Henriqueza stawiając go na skrzydle. Salas nie chce zmieniać koncepcji drużyny (4-2-3-1) z Mistrzostw Ameryki Południowej, ale skutek jest taki, że Henriquez - czyli zawodnik, który jest być może najlepszym środkowym napastnikiem na tym turnieju, hasa po boku pomocy i efekt jest tego taki, że z Egiptem został zmieniony po 60 minutach. Choć trzeba obiektywnie przyznać, że grający wysuniętego napastnika w Chile Nicolas Castillo to też świetny zawodnik - przede wszystkim napastnik kompletny, może niewysoki (178 cm), ale silny i dobrze grający głową, świetny tyłem do bramki, świetny w odegraniu, skuteczny i na pewno dobry techniczne. Choć we wczorajszym spotkaniu zdecydowanie najbardziej podobał mi się Sebastian Martinez, który jest drugim Vidalem (kapitalny zawodnik, który podobnie jak młody Vidal, niekiedy gra jako środkowy obrońca w ustawieniu z trzema obrońcami, ale w przyszłości to może być b2b pełną gębą), a przede wszystkim niesamowity Bryan Rabello.

A Egipcjanie, jak zwykle grają zorganizowany futbol i tylko na swoje życzenie nie wygrali tego meczu. Pamiętam Rabię z KMŚ i to będzie świetny zawodnik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”