Tenis - Strona 81

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lis 2012, 16:13

Janowicz w finale ! Brawo Jurek :) Alez on ten serwis ma fantastyczny :jupi:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2012, 16:17

Jerzy nie Jurek :P

Nie sadzilem ze Tenis bedzie ciekawszy niz MU-Arsenal.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lis 2012, 16:38

JUREK !!! :x :P Jak moj tatus :wink:

Obecnie Janowicz jest 69 w rankingu. Ktos sie orientuje o ile pozycji moze awansowac po turnieju w Paryzu ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2012, 16:39

Stec pisze, że będzie przynajmniej 26. Ja tam nie wiem, bo dla mnie te rankingi to zawsze były niezrozumiałe :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sty 2013, 8:24

Nikt nie śpi, wszyscy oglądają AO,

Radwańska nie poniosła tej całej Australijki i od razu wszelkiej maści "fachowcy" biją na alarm, że się mordowała :lol: Ze skrajności w skrajność. Jak dla mnie mecz pod kontrolą Agi, chociaż kilka momentów było takich na ostrzu noża. Cibulkova przegrała pierwszego seta z jakąś 16-latką, z Melbourne, a potem i tak ją rozjechała... takie prawo gospodarzy, że zawsze grają nieco lepiej niż w rzeczywistości ich stać.

Poległ za to Kubot i idę w zakład, że Janowicz też popłynie. Mam nadzieję, że się pomylę, ale kasę (drobną, ale zawsze) postawiłem na Włocha. No i hicior dnia, Hewitt - Tipsarevic... wyczuwam naprawdę dobry mecz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 sty 2013, 12:23

Duch pisze:Radwańska nie poniosła tej całej Australijki i od razu wszelkiej maści "fachowcy" biją na alarm, że się mordowała Ze skrajności w skrajność. Jak dla mnie mecz pod kontrolą Agi, chociaż kilka momentów było takich na ostrzu noża.
Nie no, akurat tenis tej Babusic w pierwszym secie był momentami bardzo dobry. Fajnie się na to patrzyło. Mimo wszystko ani przez moment nie czułem zagrożenia Radwańskiej, bo jak przyspieszała, to Australijka jednak nie wiedziała, co się dzieje. No i Radwańska często mecze z tymi "słabszymi" rozgrywa na pół gwizdka, więc w sumie wielkiego zaskoczenia nie ma. A "fachowców" olać, Ci to prawie zawsze pieprzą jak potłuczeni.
Duch pisze:Poległ za to Kubot i idę w zakład, że Janowicz też popłynie.
Kubot to średniak, który często odpada z kompletnie nieznanymi tenisistami, więc ja nawet nie emocjonuję się jego meczami. Janowiczowi, póki co, wyszedł jeden turniej, pod koniec sezonu, gdy większość grała dla samej gry. Także też jestem daleki od zachwytów, ale jeszcze młody jest i ma czas, aby udowodnić, że nie był to pojedynczy wyskok. Dziś dość pewnie wygrał z tym Botellim, więc jest nieźle.

Ogólnie to nie lubię początków tych wielkich turniejów, czekam na mocniejsze pojedynki.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sty 2013, 8:56

:shock:

Ależ się Juras zdenerwował. Już myślałem, że tam do tego stołka w pięściami poleci.

Nasi w kolejnej rundzie, więc gitara.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 sty 2013, 9:02

Dziwisz się? Sędziowanie było tragiczne i moim zdaniem babka na tym turnieju nie powinna już sędziować. Za come back szacun, bo wgrać, gdy przeciwnik ma "szczęście" po swojej stronie - to jest sztuka.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sty 2013, 9:09

Sędziowanie to był kabaret, jasna sprawa i jakby Jerzy miał okazję do sprawdzania, to pewnie ładnie by wypunktował tych ślepców. Inną sprawą jest reakcja, bo wielu by coś powiedziało pod nosem, a on się nie pierdolił i wygarnął babeczce, co myśli (za co swoją drogą dostał ostrzeżenie :badziewie: ).

Nie dość, że mnie skutecznie wybudził tym darcie, bo już przysypiałem, to jeszcze przypomniał mi fajne czasy Marata i jego wybuchów. To był zawodnik.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2013, 9:21

Baby nie powinny sędziować.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 sty 2013, 18:47

Brawa dla Janowicza za wolę walki i że z tego wyszedł ale IMO takie zachowanie chwały mu nie przynosi. Rozumiem jego złość i frustrację, sędziowanie było beznadziejne ale mimo wszystko powinien trochę się hamować. Ja wiem, że taki ma impulsywny charakter ale tak jak irytują mnie fochy i zachowania Murraya tak to zachowanie Jurka też mi się nie podobało. Teraz Almagro i tu już może być ciężko o awans, tym bardziej jeśli Janowicz nadal będzie popełniał tyle niewymuszonych błędów. Dziś w nocy miał ich aż 76. Serwis i pewność siebie wraca, to dobrze ale tych podwójnych błędów serwisowych też było moim zdaniem troszkę za dużo. Hiszpan to nie jest żaden gigant tenisa ale co roku dochodzi w Australii bodaj do ćwierćfinału. Nie ma też przypadku, że jest rozstawiony z "10", cóż żarty się skończyły i zaczyna się poważna walka. Jak Jurek chce się przebić do czołówki to takie wyzwania nie powinny go przerastać, mimo wszystko ma jeszcze czas i odpadnięcie nie będzie żadną sensacją bo to Hiszpan jest faworytem. Może się dziać, obaj nerwowi, obaj serwują potężne bomby ponad 200/h. Zobaczymy, nie nastawiam się na awans ale po cichu liczę, że Polak sprawi niespodziankę. Oby, bo dalej czekają na zwycięzcę już bardzo mocni rywale, najprawdopodobniej Tipsarevic i Ferrer.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sty 2013, 11:40

Dobry mecz na koniec dnia w AO. Simon z Monfilsem grają na totalne wyniszczenie, kto pierwszy padnie, komu pierwszemu nogi odmówią posłuszeństwa, ten przejdzie dalej. Normalnie trzymałbym kciuki za Gaela, ale Simona mam na mocnym kuponie, więc sentymenty na bok. Biznes to biznes. IMO kluczowy może być drugi set. Jeśli Simon wygra i wyjdzie na prowadzenie 2:0, to już raczej nie wypuści tego z rąk.

Co do meczu Feda z Tomicem, to mimo trzech setów było to moim zdaniem jedno z najlepszych widowisk tego turnieju do tej pory. Technika i finezja, a nie młócenie z całego ramienia przez kilka godzin. Z tego Bernanarda będą jeszcze ludzie, ale na ogranie Federera w dużym turnieju jeszcze go nie stać.

W nocy kilka niezłych spotkań i moja znowu będzie się na mnie boczyć, że nie daje jej spać, tylko AO oglądam. Agnieszka z Ivanović, Almagro z Tipsareviciem i ten Anderson, który wydaje się być cholernie mocny, zagra z Berdychem. Ciekawie się to zapowiada.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 19 sty 2013, 12:04

Duch pisze:Co do meczu Feda z Tomicem, to mimo trzech setów było to moim zdaniem jedno z najlepszych widowisk tego turnieju do tej pory
Zgadzam się. Pojedynek na najwyższym technicznym poziomie. W zalewie łupanin w tą i we w tą ze strony Djokovica , Ferrera i całej reszty takie rodzynki mają potrójną wartość. Król pokazał wyszczekanemu talentowi jak powinno się grać. Kilka wymian wręcz z kosmosu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sty 2013, 12:12

Radwańska gra chyba o 9 rano naszego czasu Duchu :)

Zgadzam się co do meczu Federera z Tomiciem a przynajmniej jego dwóch pierwszych setów. Do tej pory zdecydowanie najlepszy mecz tego Australian Open, może nie pod względem emocji bo zwycięstwo Szwajcara praktycznie nawet przez moment nie było zagrożone ile ze względu na kunszt i technikę obu graczy. Federer to wiadomo, klasa sama dla siebie, poziom do jakiego nas przyzwyczaił od lat, brawa jednak dla Tomicia za to, że się postawił i to głównie za jego sprawą ten mecz był tak dobry. Nie wiem czego nazywasz go wyszczekanym, akurat dziś to chyba określenie nie na miejscu bo po meczu wypowiadał się z dużym respektem i szacunkiem w stosunku do Federera.

Co do meczu Monfilsa z Simonem to dla mnie nic wielkiego, zasnąć można. Takie trochę beznamiętne przebijanie z jednej na drugą, mam czasem wrażenie, że chłopaki się rozgrzewają przed meczem, tyle, że tu zaraz będzie koniec ;) Wiadomo, 72 uderzenia w jednej wymianie robią wrażenie ale jak dla mnie jeśli chodzi jednak o poziom techniczny tego meczu to dzieli go przepaść jeśli porównamy go do poprzedniego widowiska.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 19 sty 2013, 12:47

Morrow pisze:Nie wiem czego nazywasz go wyszczekanym
Z powodu wypowiedzi. Zawsze sporo gadał. O pojedynku z Federerem wypowiadał się już przed dotarciem do trzeciej rundy. Mówił między innymi, że Fed musi traktować wszystkich poważnie , co było dość głupie, by 20-latek pouczał 17-stkorotnego triumfatora Wielkich Szlemów.
Morrow pisze: akurat dziś to chyba określenie nie na miejscu bo po meczu wypowiadał się z dużym respektem i szacunkiem w stosunku do Federera
Trudno, żeby po przegranym pojedynku mówił coś negatywnego o grze i osobie Federera. Wtedy nie nazywałbym go wyszczekanym, tylko idiotą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”