Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 81

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2009, 18:38

Na zaglądanie w przyszłość, czyli przewidywanie sportowych konsekwencji transferowego blitzkriegu Florentino Pereza będziemy mieli jeszcze czas. Na razie chciałem zwrócić waszą uwagę na fakt, że Hiszpanie - ich Barcelona jako jedyna stawiała w ostatnich dwóch latach opór inwazji wyspiarzy na Ligę Mistrzów - zbiorą u siebie niemal wszystkich najlepszych piłkarzy świata według plebiscytu FIFA z minionego roku. Oto czołowa dziesiątka, nazwiska reprezentantów Primera Division wytłuściłem: 1) C. Ronaldo; 2) Leo Messi; 3) Fernando Torres; 4) Kaka; 5) Xavi; 6) Steven Gerrard; 7) Samuel Eto'o; 8) Iker Casillas; 9) Andres Iniesta; 10) David Villa. Wyobrażacie sobie barcelońsko-madryckie stężenie wirtuoza na metr kwadratowy, jeśli Real wykupi od Valencii tego ostatniego i dołoży Francka Ribery'ego, a jego wielcy rywale zdołają odpowiedzieć planowanym pozyskaniem Zlatana Ibrahimovicia?
Nieźle. Co prawda szanse na transfer Ibry są IMO minimalne, ale Ribery może do Hiszpanii trafić.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 cze 2009, 18:44

Wyprzedziles mnie doslownie o 5 sekund Mentor, bo wlasnie to mialem zamiar wkleic :p

Grubo :o

Jak ktos pisal juz wczesniej - wartosc medialna ligi bedzie ogromna. Canal+ pewnie juz zaciera rece.

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 14 cze 2009, 15:50

Duże natężenie gwiazd i tak nie pomoże według mnie w zdetronizowaniu klubów angielskich w Lidze Mistrzów. Żeby tego dokonać trzeba by było zmienić system gry. W Hiszpanii bardzo kuleje obrona co widać w starciach na arenie międzynarodowej z zespołami z innych lig. Primera Division to najbardziej widowiskowa liga (i chwała jej za to!) ale myślę, że aby np: zastąpić trzy angielskie drużyny w półfinale teamami hiszpańskimi minie jeszcze troszke czasu.

Co do samego rynku transferowego, a mianowicie najaktywniejszego w tym momencie Florentina Pereza- prezes Realu Madryt popełnia ten sam błąd co kiedyś. Jest jeszcze sporo czasu i może sprowadzi obrońców ale jednak nie w tym upatruje przyszłych problemów "Galacticos". Otóż Perez powinien zdecydowanie wybrać- albo C. Ronaldo (jak on może nosić to nazwisko) albo Kaka. Rozumiem, że wartość medialna itp ale też pytanie- kto bedzie na nich harował? Kaka jeszcze jako tako jest ustawiony taktycznie choć za dużo o piłkę nie walczy, Ronaldo to już kompletne dno w defensywie. Żeby mieć w drużynie "cracka" który gra świetnie potrzeba tez kilka osób które będa na niego harowały i robiły mu miejsce. W Realu świetni są Gago i Lass jednak czy przy obecnej transferowej ofensywie znajdzie sie dla nich miejsce? Oczywiście w grze do przodu Real bedzie niezwykle groźny (szczególnie jeśli wyjdzie transfer Villi- jednego z trzech najlepszych napastników na świecie) ale jak wiadomo w drużynie musi być balans pomiedzy liniami obrony pomocy i ataku. Do perfekcji opanował to Manchester i na tym powinien skupić się Pellegrini (swoją droga ciekaw jestem czy będzie potrafił "ustawić" gwiazdy w momencie rozpręzenia).

Tak czy owak- nadchodzący sezon zapowiada się najciekawiej od lat !

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 lip 2009, 23:36

Kilka minut temu oficjalna stroma Realu Saragossa potwierdziła, że Jermaine Pennant został ich nowym piłkarzem. Anglik podpisał 3-letni kontrakt, a do Hiszpanii przeszedł na zasadzie wolnego transferu.

Obrazek

To będzie dla niego raj. Zimne drinki, słoneczne plaże i dziewczyny w bikini. Powodzenia Jermaine! :lol:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 sie 2009, 0:43

Tak się zastanawiam co on pokaże. Niby talent ma, ale nie grał tak jak by tego oczekiwano. Dodatkowo Anglicy po za granicami WB nie za bardzo się sprawdzają, ale może z nim będzie inaczej.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 14 gru 2009, 17:44

Alejandro Dominguez zawodnikiem Valencii, podobno pozostały tylko testy medyczne do przejścia. Kontrakt ma obowiązywać przez następne 3,5 sezonu, Argentyńczyk ma inkasować około 1,5 mln euro za sezon.
W tym wypadku zdają się być przesądzone losy Miku (najprawdopodobnie wypożyczenie do Malagi) i Zigica, który do ulubieńców Emery'ego nie należy. Serb nie rozegrał 5 spotkań w PD więc już w styczniu mógłby (też bardzo prawdopodobne) wrócić do Racingu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2009, 18:32

W teorii wygląda to na dobry transfer. Zobaczymy co wyjdzie w praniu, ale i tak mnie interesuje bardziej wpływ tego wydarzenia na przyszłość Silvy, Maty czy też Pablo :P W lecie może udałoby się kogoś wyciągnąć.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 gru 2009, 13:55

Ja już nie wiem co musi się zdarzyć aby Cerezo & Gil zaczęli myśleć. Co chwile sprowadzają jakiś drewnianych zawodników za free (Juanito, Eller itd.) lub kupują słabych piłkarzy za nie głupie pieniądze (Cleber, Mista itd.), a jak jest za free do wyciągnięcia Dominguez który jest w formie i umiejętności posiada to o niego praktycznie nie walczą. Wiem że w ofensywie Atletico nie koniecznie potrzebuje takiego zawodnika, bo do formy wrócił Reyes, dobrze gra Jurado, ale większa konkurencja w postaci Dominguez'a by nie zaszkodziła.

grigo
Trampkarz
Trampkarz

Podsumowanie letniego i zimowego okna transferowego

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 11 kwie 2010, 21:34

Witam
Wielkimi krokami dobiega sezon w lidze hiszpańskie powoli nadchodzi czas podsumowań transferów piłkarskich 2009/2010

Przykład:
Zlatan Ibrahimowić (IM>FCB)
Opinia(wypowiadajcie się na temat samego transferu i postawy zawodnika w sezonie 2009/10)

grigo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 11 kwie 2010, 22:00

Obrazek

KARIM BENZEMA (OL>RM)
Najbardziej obawiałem sie tego transferu pomyślałem wtedy że nieżle namiesza w lidze hiszpańskiej będzie walczył o koronę króla stzrelców, ale się pomyliłem zawodnik który przechodzi za 35mln euro do czegoś zobowiązuje. Jak na razie po 31 kolejkach La Liga zawodzi zamiast grać przesiaduje na ławce rezerwowej a za niego gra nie doceniany Higuain. Mówi się dużo o tym, że ma odejść Karim do innej drużyny były pogłoski o powrocie do OL ale nic nie wiadomo był też wiązany z MU lub ACM. Jest jeszcze młody może pokaże się w nastepnym sezonie o ile będzie wystepował w pierwszej 11 bo RM ma chętke na Ville, Rooneya.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 22:35

ja mam nadzieję że dostanie szanse i zostanie , pokazał w kilku meczach że nie jest złym piłkarzem choć jak narazie zawodzi , myślę że trochę mało szans dostaje poza tym nie oszczędzają go kontuzję.

grigo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 12 kwie 2010, 15:28

Obrazek

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (IM>FCB)
Mający milinoy wielbiecieli piłkarz miał być porównany z Samuelem Eto'o który był przez 5 sezonów najlepszym strzelcem zespołu. Ibrahimović ma większe umiejętności techniczne, zmysł do gry kombinacyjnej i fantazję czyli cechy które najbardziej ceni się w Barcelonie. Do tego zaliczmy dużą przewagę w powietrzu czego Barcy brakowało od lat. Ten transfer był zrobiony pod naciskiem RM bo ściągli(C.Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso itp.). FC Barcelona też musiała zrobic jakikolwiek ruch transferowy i to był Zlatan. Może nie spełnia oczekiwań klubu ale radzi sobie dobrze jak na pierwszy sezon w PD. Porównując Etoo z Ibrą ten pierwszy dawał Barcy ponad 30 goli na sezon a Zlatan nie dobije do tej bariery w tym sezonie. Denerwója mnie media jak mówią że Ibra nie ma forma bo nie strzelił ani jednej bramki w danych kolejkach a jak trafił 2 gole Arsenalowi to mówią że powraca do formy, ale z drugiej strony gra barcy jest podłożona pod Messiego więc Ibra jest w trudnej sytuacji bo nie ma zbyt wiele do pokazania a jak są sytuacje to je czasami marnuje.

grigo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 16 kwie 2010, 17:50

Obrazek

CRISTIANO RONALDO (MU>RM)
Najlepszy piłkarz świata, który zdobył wszystkie trofea w angielskim zespole Manchester United. Wszyscy z niecierpliwością czekali na debiut w Premiera Divison. Fani Realu myśleli przed sezonem że wkońcu zdetronizują Barcelonę. Jego styl gry, pełen zaskakujących dryblingów i strzałów. Real płacąc za niego 94mln euro myśleli że wszystko zdobędą CR9 sam nic nie zrobi a już szykują się następne(Ribery,Villa, Rooney). Jak na razie nie ma wielkich skandali w Madrycie w roli głównej z nim. Na początku dość dobrze się prezentował w meczach towarzyskich, ale w lidze na początku sezonu cięzko mu było łapał kartki i nie grał w meczach, łapał kontuzje. Dość zaskoczył mnie w meczu champions league z OM gdzie trafił 3 gole lecz daleko nie zaszli miał być finał ligi mistrzów. Wracając do Ronaldo można powiedzieć że nie był to jego udany sezon w MU gromił swą grą mówią mi niektóre osoby że to nie jest ten Ronaldo z MU i nie będzie miał takiej formy gdzie w wszystkich rozgrywkach strzelił 42 gole. Ciekaw jestem czy wróci z powrotem do MU?!

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 maja 2010, 19:25

Wychowankowie Barcelony obierają kurs na Katar. Gabri zasilił szeregi klubu Umm-Salal, który finalizuje również transfer Oleguera.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2010, 22:25

Stalo sie nieuniknione. Benfica i Real uzgodnily warunki transferu (25 mln euro) Angela Di Marii do madryckiego klubu. W niedlugim czasie pilkarz ma podpisac 6-letnia umowe. Sprawdzone info.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”