AS Roma (zbiorczy) - Strona 81

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 10 wrz 2006, 11:46

Nie lubie piłkarzy którzy stroją fochy, nigdy nic dobrego im z tego nie przychodzi a i innych wqrzają. Mam nadzieję że to był jednorazowy wygłup ze strony Pizzarro, za dużo już było w Romie "idywidualistów z tempermentem". Ciekawe jak będzie wyglądała rywalizacja pomiędzy Aquilanim i Pizzarro, widzialem młodego pomocnika AS Romy w meczu o SC z Interem i zrobił na mnie ogromne wrażenie, tak więc jeśki David bedzie się bujał ;p to zawsze jest alternatywa.
pozdro

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 wrz 2006, 12:05

W meczu z Livorno Spal chciał znaleść miejsce i dla Aquilaniego i dla Pizzarro. Do tego na placu był jeszcze De Rossi i moim zdaniem taki skład personalny nie sprawdził się. Wejście Taddeiego i jego gra pokazały, że na skrzydle powinien grać skrzydłowy, a nie środkowy pomocnik. Myśle, że w kolejnym meczu takiego ustawienia już nie będzie i zagramy klasycznymi skrzydłowymi. I będzie musiał zdecydować na kogo postawić - ale oby zawsze miał takie problemy ;)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 wrz 2006, 12:14

Dobrze mowisz Deltinho ... tez uwazam ze Spal przesadzil z liczba srodkowych pomocnikow w skladzie :roll: ... za duzo naraz chcialo rozgrywac pilke a potem nie bylo komu podac bo wszyscy byli w srodku. :roll:

Mi brakowalo natomiast takie typowego defensywnego pomocnika typu Dacourt z zeszlego sezonu bo nie oszukujmy sie Daniele ma takze inklinacje do rozgrywania i potrzebuje miec obok siebie jakiegos zawodniczka tylko i wylacznie od destrukcji :twisted: ... stad chyba wlasnie bral sie ten brak agresji w srodku pola i mala liczba odbiorow na naszym 30-40 metrze o ktorym pisalem wczesniej :?

Wedlug mnie Spal w nastepnym meczu musi wybrac do skladu tylko dwoch z trojki Aquil Simone i Pizzarro :roll: ... i koniecznie wystawic Radorigo na prawa flanke. Bo pozycja De Rossiego jest niezaprzeczalna :twisted:

Co wiecej pozniej tego wieczora nasz blad w ustawieniu skopiowala Viola ktora wyszla w podobnym ustawieniu i czworka srodkowych pomocnikow : Liverani Gobbi Donadel i Blasi :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 wrz 2006, 12:41

Pierwsze zwyciestwo bardzo cieszy, ale sezon temu tez ladnie zaczeli a jaka ta 1 rudna byla wszyscy wiemy. Miejmy nadzieje ze to sie nie powtorzy i obie rudny beda przypominac ta druga z zeszlego sezonu czyi seryjnie wygrawyanie meczow.. wtedy mozemy powalczyc i o mistrza

co do zawodnikow to De Rossi klasyk gol ;)

Totti - nie ma formy ale po takiej kontuzji to normalne ze zawodnik predko nie wroci do swietnej dyspozycji
Mi brakowalo natomiast takie typowego defensywnego pomocnika typu Dacourt
ee Daniele wystarczy, co jak co ale agresywny i waleczny to on jest :D i tez ciezko robi w defensywie.. pozatym jest jescze czlowiek od czarnej roboty Perrotta ktory biega 200 km w kazdym meczu i pracuje, jest rowniez czlowiek skala Taddei wiec mysle ze do destrukcji nam nie brakuje graczy

W meczu z Livorno Spal chciał znaleść miejsce i dla Aquilaniego i dla Pizzarro
to jest chyba nie mozliwe.. mistrzowie swiata De Rossi Perrotta oraz Taddei ktory w zeszym sezonie byl zawodnikiem na ktorego Spal stawial najczescie maja raczej pewne miejsce w skladzie.. wyglada na to ze Aquilani bedzie grzal :/ .. nigdy nie bylem zwolenikiem tego transferu .. bardzej przydalbym sie nam jakis skrzydlowy no ale nie ma co plakac juz
narazie doszlo to troche nieprzyjemnej sytuacji w czasie meczu kiedy to David tuz po zejsciu z boiska nie ogladal meczu z lawki tylko natychmiast udal sie do szatni wyraznie bedac niezadowolny z zejscia
no wlasnie fochowal mi on juz jak sie wyklocal o kontrak, nie mam zaufania to tego zawodnika i poki co jest dla mnie pod kreska.. gwiazdka sie znalazla .. drugieko Ca$$ano nam nie trzeba !

2WP, i jeszcze ze 2 za ortografię by się przydało :lol: //maestro

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 10 wrz 2006, 13:15

Pizarro juz stroi drobne fochy. Po zmianie Spallettiego najwidoczniej urazony tym ze musial zejsc z boiska udal sie prosto do szatni. Niby nic w tym dziwnego gdyby nie to, ze w Romie jest pewna "tradycja'' nakazujaca zostanie zawodnikowi z druzyna jakis czas. Spal sie nawet wypowiedzial, ze Pizarro jest nowy i zapewne nie wiedzial o tym, a jeslki nie potrafi tego ktos zrozumiec to to jest juz jego problem.

Nie przepadam za Pizarro. Najpierw za malo kasy, teraz niezadowolenie z zejscia. Nie wime co on sobie myslal. Przyszedl i tak ma od razu miejsce w pierwszym skladzie wiec niech nie narzeka.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 wrz 2006, 13:40

Co ciekawe sytuacji z Pizarro to ze Spal bierze te wszystkie jego pochy oraz slaba gre na siebie . Na konferencji mowil ze to on byl glowny pomyslodawca i fanem sprowadzenie Pizarro a zarzad mu go sprowadzil i dobrze o tym wie. Wierzy tez ze David bedzie gral tak jak w Udine :roll:

Mam tylko nadzieje ze jutro albo w najblizszych dniach David przeprosi , powie ze nie wiedzial ze trzeba zostac na lawce i ze byl niezadowolony bo wziela w nim gore sportowa zlosc :P
Totnik_ASR pisze:wyglada na to ze Aquilani bedzie grzal

Na dzien dzisiejszy Aquil prezentuje o wiele lepiej od Pizarro i jesli SPal chce zachowac zdrowe relacje w druzynie to musi stawiac na tych bedacych w lepeszej formie :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 wrz 2006, 14:04

Spokojnie, nie nastawiajmy się od razu anty do Pizarro. Chłopak na pewno liczył na dobry debiut przy pełnych trubunach, a tu wyszło słabiutko, wszyscy koledzy z pomocy prezentowali się lepiej od niego. Do tego został zmieniony i troche się zagrzał. Nie ma co panikować. Spal już sobie z nim poradzi. Nie wiem jak on to robi, gdyż wygląda troszkę na "miętkiego" ale daje radę. I z Pizarro też da. 8)

Co do wyboru Aquilani-Pizarro. Obydwaj są potrzebni i mam nadzieje że obydwaj się sprawdzą. Mamy dużo spotkań, kadra nie jest jakaś super liczna, więc każdy sporo sobie pogra. Lepiej mieć takie problemy, niż problemy z wiosny poprzedniego sezonu.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 wrz 2006, 17:35

dla mnie nawet nie ma co myslec oczywiscie ze wybiore Aquilaniego bo to kolejny nasz znakomity wychowanek i bardzo go lubie.. a ostanie wypowiedzi Spala sa optimistyczne bo oznczaja one ze jak Pizzarro nie bedzie w formie to po prostu nie bedzie gral tylko dlatego ze go koniecznie chcial sprowadzic i klub wydal $$

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 wrz 2006, 9:34

Ja powiem tak..z jednej strony to faktycznie jego zachowanie moze wydawac sie karygodne itp itd..ale popatrzmy na to z innej strony...bardzo chcial grac, pierwszy mecz przed wlasna publika..starasz sie cos nie wychodzi, a tu jeszcze cie trener zdejmuje dluuga przed czasem...sportowa slosc..chlopak chce grac, to sie liczy, i nie ma sie co martwic ze stanie sie "gwiazdka" bo Spal juz mu to za wczasu wybil z glowy! David wie kto rzadzi i ani wazy sie wychylac...

To jest czlowiek ktory znajdzie recepte na wszystko, mowie wam ;)

Forza SPAL!!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 11 wrz 2006, 17:51

No i po sprawie :P ... Pizarro przeprosil, dostal kare i usiadzie sobie w mecz LM na laweczke. Miejmy nadzieje ze bedzie to dla niego dobra nauczka ... niech lepiej wezmie sie do roboty na treningach i udowodni swoje aspiracje do pierwszej "11"

Rodrigo wejdzie do skladu za Davida i w koncu bedzie chodzil prawa strona 8) bo brakowalo jej troche w 1 polowie z Livorno :roll: Niestety Mexes nie zagra :roll: ale za to Chivu wroci :twisted: ... narazie to wyglada tak jakby Ferrari byl podstawowym srodkowym obronca a Spal dobieral mu kogos z dwojki Mexes Chivu :P

Coraz blizej natomiast transfer Cicinho z Realu do Romy. Bedzie to najprawdopodobniej wypozyczenie zaczynajace sie w styczniu. Szanse Romy na transfer sa wyskowie poniewaz Capello wogole go w skaldzie nie widzi a dyrektorem Realu jest Baldini ... niegdys pracujacy u nas. :roll: I tu pojawiaja sie pytania :? : czy Real bedzie trzymal brazylijczyka poza kadra na mecze w LM zeby mogl on grac w LM z Roma ( nie wydaje mi sie zeby do czegos takiego doszlo :wink: ) oraz ile Real bedzie chcial za pierwokup po wygasnieciu wypozyczenia :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 11 wrz 2006, 22:12

co do Pizzarro to bardzo dobrze moze ta kara mu da troche do myslenia.. ja zreszta go i tak nie widze w skladzie bo za kogo Aquilaniego Taddeiego ??

co do Cicinho to osobiscie wkladam to do kolejnych basni ...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 wrz 2006, 23:48

goofii pisze:czy Real bedzie trzymal brazylijczyka poza kadra na mecze w LM zeby mogl on grac w LM z Roma
Cicinho pojutrze zagra w pierwszej jedynastce, za kontuzjowanego Salgado, czym mam nadzieje zamknie plotki o swoim odejściu z Madrytu.

Poza tym w meczu z Levante asystował i jeśli bedzie grał równie dobrze jak wczoraj nikt o zadnym wypozyczeniu nawet nie wspomnii.

Poza tym Mijatovic mówił ze Real nie interesuje sie Danim Alvesem co tez moze znaczyć ze Cici pozostanie w Madrycie :!:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 wrz 2006, 0:45

vakabayashi sa dwie kwestie :
1. powedzmy se szczerze jesli Cicinho pol roku posiedzi na lawie bez szans na jakies dluzsze zadomowienie sie w skladzie to smiem twierdzic ze sam zechce odejsc i powtorzy sie sytuacja z tego mercato z Davidem Pizarro i jego perypetiami w Inetrze. Jeszcze rok temu pol europy sie bilo o brazylijczyka ... a teraz co ? :? ma siedziec na lawce i byc super rezerwowym :roll: nawet Solari dlugo w takiej roli nie wytrzymal :wink:
2. jak Capello sie uprze ze nie pasuje mu Cicinho a chce na jego miesjce ... Zebine :P to nie ma zmiluj Predrag musi sluchac :P

Co do LM to mysle ze jakby doszlo do jakichkolwiek kontaktow miedzy Prade a Bladninim ... wedlug prasy mial one miescje :twisted: ... to Roma liczy sie z tym ze Cicinho nie bedzie mogl grac w LM w barwach Romy. Mi sie wyadaje ze mimo wszytsko Roma wysunela pewna propozycje w strone Realu ... niewiadomo co na to Real oczywiscie ... ale jestem przekonany ze nie jest to plota typu Ribery czy Joaquin :lol:

Zreszta pozyjemy zobaczymy ... ehhh ledwo sie mercato skonczylo a juz go brakuje

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 0:51

No no no. Ale Roma nam zagrała! To znaczy zagrała niezbyt porywająco, stać ich na wiele więcej, a 2 zwycięstwo i to w dodatku okazałe. 0 straconych bramek z Ferrarim w składzie - podejrzana sprawa ;) Pizarro piekna asysta i bramka (z małą pomocą bramkarza).

A bramka Tottiego? oooo panie!!! 8)

Oby tak dalej, oby tak dalej...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 13 wrz 2006, 1:24

no tak bardzo ladny poczatek sezonu :) .. oby tak dalej, teraz Siena i ... Inter :lol: .. trzeba sie wkoncu odkuc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”