O futbolu na luzie... - Strona 81

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 sty 2012, 23:41

joedoe pisze:Isco jak Isco, ale komentator jest najgorszy.
Bądź lepszy 8) Ja osobiście lubię tego komentatora. Choć bardzo fajnie oglądało mi się mecze ligi portugalskiej z komentatorem Polsat Sport(ta stacja zeszła na psy przez te kilka lat). To był chyba Pełka.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 10 sty 2012, 23:45

Nie wiem co może się podobać w takim komentarzu. Anemiczny, nudny, czasem się zerwie, ale i wtedy jest kiepsko. Ja nie pamietam kiedy ostatnio gorszy komentarz słyszałem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 sty 2012, 23:53

joedoe pisze:nudny,
On ma komentować mecz.
joedoe pisze:czasem się zerwie
WTF :?: Przy praktycznie każdej sytuacje.

PS. Jest opcja wyciszenia TV do zera jak coś.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sty 2012, 0:00

No to mamy za tydzien pierwszy mecz gigantow czyli aktualnie 2 najlepszych druzyn europy. Mowie hop bo osa nie przeskoczy 4 ;)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 11 sty 2012, 0:12

PS. Jest opcja wyciszenia TV do zera jak coś.
Dzięki za pomoc, ale zdaje się od tego jest forum, żeby móc swoją opinię przedstawić :wink:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 11 sty 2012, 0:20

Mirek15 pisze:
joedoe pisze:Isco jak Isco, ale komentator jest najgorszy.
Bądź lepszy 8) Ja osobiście lubię tego komentatora. Choć bardzo fajnie oglądało mi się mecze ligi portugalskiej z komentatorem Polsat Sport(ta stacja zeszła na psy przez te kilka lat). To był chyba Pełka.
To był Szymon Rojek. Dosyć przyjemny głos i miażdżył swoja wiedzą na temat portugalskiej i dlatego tylko on komentował tę lige w PS.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sty 2012, 1:23

Bienias pisze:No to mamy za tydzien pierwszy mecz gigantow czyli aktualnie 2 najlepszych druzyn europy
dwie najlepsze, czy dwie najbardziej medialne? Chyba to drugie. Owszem, Barcelona jest najlepsza, ale czym Real zasłużył sobie na miano drugiej najlepszej drużyny? Nie spuszczajcie się już tak nad tymi gigantami. W Hiszpanii są dwie wielkie drużyny, ale Hiszpania to nie cała Europa.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 sty 2012, 10:18

joedoe pisze:Ja nie pamietam kiedy ostatnio gorszy komentarz słyszałem.
To znaczy ze nie ogladales meczu Barcy z l'Hospitalet w CDR nie tak dawno... Wprawdzie nie slyszalem tego komentarza o ktorym wy tu prawicie, ale od tamtego kolesia nie da sie byc gorszym!
Nawet ziomki w studiu go wysmialy :)

Co do El Classico to mialem nadzieje, ze go nie bedzie w CDR w tym roku... przez natlok tych spotkan przestaly one dla mnie byc tak wyjatkowe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sty 2012, 10:47

dwie najlepsze, czy dwie najbardziej medialne? Chyba to drugie. Owszem, Barcelona jest najlepsza, ale czym Real zasłużył sobie na miano drugiej najlepszej drużyny? Nie spuszczajcie się już tak nad tymi gigantami. W Hiszpanii są dwie wielkie drużyny, ale Hiszpania to nie cała Europa.
W momencie slabszej dyspozycji MU, Real wskoczyl na ich pozycje. Tak wiec dwoch najlpeszych druzyn europy
Co do El Classico to mialem nadzieje, ze go nie bedzie w CDR w tym roku... przez natlok tych spotkan przestaly one dla mnie byc tak wyjatkowe.
Tez mam podobnie

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 sty 2012, 11:06

Bienias pisze: momencie slabszej dyspozycji MU, Real wskoczyl na ich pozycje. Tak wiec dwoch najlpeszych druzyn europy
Troszeczkę na wyrost oceniasz Bieniasie. Wg mnie Real jak na razie nie udowodnił, że jest drugą najlepszą drużyną Europy. Niech pokaże to w tej edycji LM.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 sty 2012, 11:11

W momencie slabszej dyspozycji MU, Real wskoczyl na ich pozycje. Tak wiec dwoch najlpeszych druzyn europy
A to tak sobie po prostu można wskakiwać i już się jest 2 drużyną w Europie :?: :lol: zabił.

Real od kilku lat nic nie wygrał ( no chyba że liczymy śmieszne puchary krajowe) i nie uważam żeby w jakikolwiek sposób zasłużyli na miano 2 drużyny na starym kontynencie. Oni w tamtym roku pierwszy raz od bodaj 8 lat wyszli z 1/8 LM napotykając w drodze do półfinału drużyny które nie należą do ścisłej czołówki w Europie. Niech wygrają Ligę czy przejdą kogoś ciekawego w LM a nie że United słabsze to Real jest już 2. To drużyna bardzo medialna ale po za Hiszpanią też dużo się dzieje na innych podwórkach...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 sty 2012, 11:25

gilardino11 pisze:Real od kilku lat nic nie wygrał ( no chyba że liczymy śmieszne puchary krajowe) i nie uważam żeby w jakikolwiek sposób zasłużyli na miano 2 drużyny na starym kontynencie. Oni w tamtym roku pierwszy raz od bodaj 8 lat wyszli z 1/8 LM napotykając w drodze do półfinału drużyny które nie należą do ścisłej czołówki w Europie. Niech wygrają Ligę czy przejdą kogoś ciekawego w LM a nie że United słabsze to Real jest już 2. To drużyna bardzo medialna ale po za Hiszpanią też dużo się dzieje na innych podwórkach...
No, ale jakie ma znaczenie to ile wygrywali w ostatnich latach jesli mowimy o tym jak silna jest ta druzyna teraz?

No faktycznie zobaczymy jak Real zagra z jakims dobrym przeciwnikiem teraz, ale moim zdaniem, gdybym mial ustawiac faworytow w LM to pierwsza bylaby Barca (chociaz, jakos nie wierze w obrone tytulu) a drugi Real.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

!Q

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sty 2012, 11:26

Nie lubie dyskutowac ktora liga jest lepsza itd. Dla mnie co juz wielokrotnie pisalem Real, Barca i MU tworza wielka trojke w europie.
Wg mnie Real jak na razie nie udowodnił, że jest drugą najlepszą drużyną Europy. Niech pokaże to w tej edycji LM.
A jak mial udowodnic? Przegral tylko z Barca, a jako jedyna druzyna potrafila ograc Barcelone i zdobyc "smieszny puchar"
czy przejdą kogoś ciekawego w LM
np. kogo?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 sty 2012, 11:51

No, ale jakie ma znaczenie to ile wygrywali w ostatnich latach jesli mowimy o tym jak silna jest ta druzyna teraz?
Odnosiłem się do tego że nie ma podstaw do tego żeby nazwać Real drużyną numer 2 w Europie.

A na jakiej podstawie ja mam oceniać Real :?: Jak leją lamusów w "lidze" a jak dostali Barcelone u siebie to po raz kolejny mimo bardzo dobrze układającego się meczu (Valdes) dostają u siebie baty. Nie wydaje mi się że w tamtym roku Guardiola postawił sobie cel wygrania CDR wystawiając w finale nie do końca optymalną "11".

np. kogo?
No nie OL ani Spurs. Również CSKA do tego nie pasuje, pomyśl to nie boli. Są drużyny w Europie które trochę więcej znaczą: Chelsea, Bayern, Inter czy Milan.
No faktycznie zobaczymy jak Real zagra z jakims dobrym przeciwnikiem teraz, ale moim zdaniem, gdybym mial ustawiac faworytow w LM to pierwsza bylaby Barca (chociaz, jakos nie wierze w obrone tytulu) a drugi Real.
Kolega wyżej nie pisał o faworytach tylko o tym że Real jest 2 drużyną w Europie chodź nie ma do tego żadnych podstaw. Real był i będzie faworytem nie po to Perez wydawał tak wielkie pieniądze i zrobił taką kadrę żeby teraz zadowalać się 2 miejscem w La liga czy 1/8 LM. To oczywiste. Jednak jak tu kiedyś pewien osobnik pisał

Czas i boisko pokaże wszystko :!: :D

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 sty 2012, 12:13

gilardino11 pisze:A na jakiej podstawie ja mam oceniać Real :?:
No jesli ktos mowi jaka druzyna jest jego zdaniem najsilniejsza czy tam druga w Europie to zawsze taki opinie sa subiektywne...

Ja bym mogl sie pokusic o sprawdzenie jak wyglada jedenastka sezonu wg Fifa. Sa tam tylko zawodnicy Barcy, Realu i MU. Czyli moznaby stwierdzic, ze to wlasnie sa najsliniejsze ekipy.

Ale z drugiej strony wiele osob sie z takim zestawieniem jedenastki nie zgadza (ba, niektorzy uwazaja, ze w najlepszej jedenastce nie powinno byc zadnych, albo prawie zadnych zawodnikow Barcelony) wiec to tez nie jest powazny argument.

Generalnie uwazam, ze tego typu dyskusje sa zwyklymi wymianami opini i nie prowadza do zadnego porozumienia jako, ze zarowno Tobie nikt nie jest w stanie udowodnic (w ten sposob, zebys nie byl w stanie temu zaprzeczyc), ze np. Real jest w tej chwili lepszy od Milanu, ani Ty nie udowodnisz nikomu, ze jest na odwrot.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”