FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 802

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 sty 2009, 19:33

Napisałeś że Rio jest słaby technicznie co jest totalna bzdura i jako przykład dałeś mecz z Blackubern w ktorym grał z kontuzja uda.
Chciałbym zobaczyć Puyola na tej pozycji. Trzeba byś ślepym by tak napisać albo zobaczyć 2 mecze z Barca w Tvp i pisać że Ronaldo to środkowy napastnik.

Chcialbym zobaczyć Puyola z Marquezem w Premiership przy stałych fragmentach gry, czuje ze byłoby dużo smiechu.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 20 sty 2009, 19:46

No tak przecież to już cwiercfinał :) Jutro spodziewam się trudnej przeprawy. Espanyol będzie chciał się odegrac za ostanią przegraną w samej końcówce. No i tak jak Mentor wspomniał obawiam się także o zdrowie naszych bo to bedzie twardy mecz. Nie ździwie się jak w pomocy zobaczymy Toure Keite i Eidua/ Sergio B .Wie ktos na kogo ewentualnie możemy trafic jak przejdziemy Espanyol ?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2009, 19:52

W pelni sie z toba zgadzam kuman - gra w pilke to cos wiecej, niz murowanie sie cala druzyna.

Odnosnie meczu z Espanyolem - ja rowniez bardzo obawiam sie o zdrowie naszych pilkarzy. Mam nadzieje, ze Messiego nie ujrze na placu gry, chociaz nie mam nic przeciwko temu, zeby gral Alves. Chlopak im wiecej gra, tym lepiej sie prezentuje - fenomen :o

Pinto - Alves, Marquez, Caceres, Sylvinho - Toure (Keita), Busquets, Guddy - Hleb, Bojan, Iniesta

A co mi tam :wink:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 20 sty 2009, 20:22

carekk pisze:Wie ktos na kogo ewentualnie możemy trafic jak przejdziemy Espanyol ?
Sevilla/Valencia

Tu masz drzewko pucharowe:
http://statystyki.livezone.onet.pl/stat ... sonid=1808
mistyk pisze:Pinto - Alves, Marquez, Caceres, Sylvinho - Toure (Keita), Busquets, Guddy - Hleb, Bojan, Iniesta

A co mi tam :wink:
I tak nie zgadniesz :lol:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, 15:20 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sty 2009, 21:57

A ja natomiast nie obawiam sie tego meczu wcale. Nawet w kontekscie wystawienia rezerw (imponujacych rezerw). Nawet jesli przegramy, dostaniemy troche po kosciach,to nic sie nie stanie. W rewanzu na Camp Nou wynik moze byc tylko 1. Espanyol gra fatalnie i watpie czy derby to zmienia. Choc zmiana trenera moze wplynac pozytywnie na pilkarzy,ktorzy zaczna gryzc trawe.

Mam cicha nadzieje,ze nie zobacze MEssiego' Eto'o, Henryka, Xaviego, Puyola, Alvesa, czy Toure. Niech odpoczywaja i dadza szanse wykazania sie zmiennikom.

A co mysliscie o ostatnim meczu z Deportivo , w kontekscie braku zmian przy pewnym wyniku? Jak dla mnie Pep troche przesadzil...po co ma grac Messi przy pewnym zwyciestwie...niech tylko ktos zapoluje na jego kosci

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sty 2009, 21:29

Pinto, Puyol, Márquez, Cáceres, Sylvinho, Busquets, Gudjohnsen, Keita, Iniesta, Bojan, Hleb.
Zgodnie z przewidywaniami zobaczymy dzisiaj drugi garnitur. Oczywiście pomimo braku kilku absolutnie kluczowych piłkarzy liczę na to, że zagramy dobrze i uzyskamy korzystny wynik.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 21 sty 2009, 21:32

Berik pisze: A co mysliscie o ostatnim meczu z Deportivo , w kontekscie braku zmian przy pewnym wyniku?
Trochę głupio postąpił Pep. Miał jeszcze 2 zmiany do wykorzystania, a wynik meczu i gra naszych pozwalała na wprowadzenie Bojana, Hleba czy Icemana. No cóż nie mamy wpływu na zmiany, pozostają tylko domysły dlaczego trener tak postąpił.

Odnośnie dzisiejszego:

FC Barcelona: Pinto, Puyol, Márquez, Cáceres, Sylvinho, Busquets, Gudjohnsen, Keita, Iniesta, Bojan, Hleb.

Ławka rezerwowych: Jorquera, Víctor Sánchez, Abidal, Xavi, Messi.

Skład bardzo interesujący. Jak zwykle w pucharze broni Pinto. Obrona lekko przemeblowana, liczę na dobry występ Martina, bez głupich błędów. Linia pomocy prezentuje się bardzo dobrze. W ataku raczej bez niespodzianek.

Mam nadzieję, że przebieg meczu nie będzie potrzebował wejścia na boisko Messiego i Xaviego.

Patrząc na skład trzeba stwierdzić, że nasz mocno rezerwowy skład jest niezwykle dobry.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sty 2009, 22:51

Ale słaaaaaboooo...

To chyba najgorsza pierwsza połowa za kadencji Pepa. Gramy strasznie słabo. Zdołaliśmy oddać jeden zupełnie niegroźny strzał na bramkę autorstwa Iniesty i tyle jeśli chodzi o pozytywy z przodu :| Espanyol miał więcej okazji. Generalnie ani pomoc ani atak nie funkcjonują dobrze. Iniesta powinien przejść do środka bo tam nie ma kto ciągnąć gry, ale wtedy trzeba wprowadzić kogoś do ataku. Nie wiem co wymyśli Pep, ale lepiej niech spróbuje coś zmienić bo nawet jeśli remis jest dobrym wynikiem w kontekście rewanżu to wcale nie jest powiedziane, że z taką grą dowieziemy remis.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sty 2009, 22:58

Faktycznie ta pierwsza polowa jest slaba w naszym wykonaniu. Nie wiem jak wam ale zdaje mi sie ze to Esp jest czesciej przy pilce :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sty 2009, 23:53

Koniec \o/ Nareszcie :/ Ależ słaby mecz...

Wynik może być. W rewanżu powinniśmy podołać. W razie czego można wystawić bardziej normalny skład albo po prostu zagrać lepiej bo dzisiaj to nawet rezerwy nie zagrały na miarę możliwości. Druga połowa lepsza od pierwszej, ale sytuacji i tak raczej nie mieliśmy. Mam nadzieję, że uraz Marqueza nie groźny :roll: Espanyol zgodnie z przewidywaniami grał w kości. Posypało się sporo kartek a mogłoby być ich jeszcze więcej.

Z meczu trzeba wyciągnąć wnioski a potem można o nim zapomnieć. Bardzo słabe widowisko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2009, 2:34

Mecz byl rzeczywiscie slaby, ale mam nadzieje, ze na Camp Nou wygramy.

Marquez wypadl na 2 tygodnie. Dobrze, ze poki co mamy go kim zastapic. Wazne, ze w lutym byl zdrowy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sty 2009, 8:23

Jestem pewien ze w rewanzu wystapia nasze ogniwa tj Xavi, Messi i Eto/Henry. Moze nawet Alves i powinnismy na wlasnym stadionie awansowac.

Jutro mecz zNumancia ktora jako jedyna nas w tym sezonie pkonala. Czas na rewanz :D Goscie pewnie beda murowac sie w polu karnym jeszcze bardziej niz RM wiec "wilcze okopy" raczej beda standardem :wink:

PS: wie ktos moze na jakim etapie rechabilitacji jest Milito?

ed: Mentor a widzisz cudzyslow:P wiem ze sa doly tudziez rowy
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, 9:57 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 sty 2009, 9:23

Bienias pisze:PS: wie ktos moze na jakim etapie rechabilitacji jest Milito?
Jego rehabilitacja przedłużyła się, i Gaby wróci być może dopiero w kwietniu.
Tu masz więcej info: http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=25084
Bienias pisze:Goscie pewnie beda murowac sie w polu karnym jeszcze bardziej niz RM wiec "wilcze okopy" raczej beda standardem :wink:
Trener Numancii zapowiedział, że postawi autokar w bramce w tym meczu. Mają grać systemem 1-5-4-1. Zapewne ciężko będzie przebić się naszej ofensywie, ale sądzę, że damy radę :wink: Należało by się zrewanżować za ten blamaż z pierwszej kolejki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sty 2009, 9:50

mistyk pisze:Marquez wypadl na 2 tygodnie
To nic groźnego. Z tego co czytałem to jest to zwykłe przeciążenie i po prostu przydałby mu się odpoczynek. Najważniejsze, że nie jest to żadna nowa kontuzja mięśniowa z którymi mieliśmy problem w poprzednim sezonie. Zresztą Doktor Ricard Pruna powiedział na ten temat:
"Mając już wiedzę, że nie ma żadnej kontuzji, przewidzieliśmy dla Rafy jeden tydzień przerwy , tak by mięsień 'odpoczął'. Jeśli jednak będą to dwa tygodnie, to jeszcze lepiej. Trzeba jednak na bieżąco śledzić stan łydki zawodnika"
Bienias pisze:"wilcze okopy"
To jakaś nowa forma fortyfikacji :>
FCB keres pisze:Trener Numancii zapowiedział, że postawi autokar w bramce w tym meczu.
Nic takiego nie miało miejsca. Co prawda Marca coś tam pisała, ale nie przytoczyła żadnym słów trenera Numancii opisując natomiast szczegółowo co się działo na zamkniętych (!) treningach drużyny :lol: Skąd wzięli te informacje można sobie tylko wyobrazić. Mogli je wywróżyć z fusów albo usłyszeć plotki na lokalnym bazarze.

Co nie zmienia faktu, że Numancia na pewno zagra bardzo defensywnie co jest oczywiste i naturalne. Zresztą trudno narzekać na to, że słabsze zespoły grają w ten sposób skoro taka taktyka daje największe szanse powodzenia w meczu z nami.

gunjah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gunjah » 23 sty 2009, 11:56

A jaka inna taktyke niz 'autokar' moze zastosowac trener takiego zespolu jak Numancia? Mam nadzieję na szybko zdobytego gola i srogi rewanż za jedyną porażkę w sezonie. 7-0 w pełni mnie usatysfakcjonuje :afro:

P.s. Witam wszystkich, zwłaszcza Barcelonistów. Przyglądałem się temu co piszecie od jakiegos czasu, od czasu do czasu (z braku czasu, praca) postaram sie cos napisac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”