FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 805

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sty 2009, 8:46

mistyk pisze:Jako ciekawostka - pewien bukmacher wyplaca juz pieniadze za nasze zwyciestwo w lidze.
Trudno się dziwić. Jak pisano w październiku o Gran Derbi, to zaznaczano, że Barcelonie trudno będzie utrzymać dyspozycję, minęło od tego meczu sporo czasu, a Barca nadal pokonuje kolejnych rywali, a trio Messi-Eto'o-Titi ma więcej strzelonych goli niż większość klubów z czołówki Europy.
Taka ciekawa rzecz. Pisaliście o tym, że Orłowski, to zakonspirowany kibic Realu (Mistyk). Fajną rzecz powiedział w programie Sport+. Stwierdził bowiem, że oprócz Barcy i ostatnio Realu, zespoły z czołówki są nieobliczalne. Niby nic dziwnego, ale Real jak dla mnie zbyt krótką ma tę dobrą dyspozycję, żeby stwierdzić, że jego forma jest stabilna (choć obecnie sytuacja kadrowa Realu wygląda lepiej, co daje powody Królewskim do optymizmu).

Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 sty 2009, 13:25

orlowski to kibic realu - jawny. nie rozumiem po co ta ironia?

koles wiele razy otwarcie mowil komu kibicuje, podczas komentowania meczow nie umie ukryc swoich sympatii a do tego byl z nim wywiad przeprowadzony z okazji ilus tam lat canalu plus sport i mowil ze jest kibicem realu madryt

eot

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 sty 2009, 15:24

pojawila sie plota, ze Txiki pojechal do Bawarii po Lahma i Francka. O ile zakup Phillipa bylby bardzo dobrym posunieciem, o tyle Riber'yego juz niekoniecznie...naprawde nie rozumiem po co kupowac kogolwiek z ofensywy za grube pieniadze . Mamy swietnych pilkarzy z przodu i kolejny jest zbedny. Ribery, to fantastyczny pilkarz, ale po co Barcelonie kolejny "wielki" ? jesli juz kogos potrzebujemy, to dobrego , taniego rezerwowego......

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sty 2009, 15:43

Naprawde chcesz Lahma? Abidal moze dla mnie spokojnie jeszcze kilka lat grac w pierwszym skladzie, a nie wiem czy Lahm chcialby siedziec na lawce, a do tego tani nie bedzie. Osobiscie bym wolal jakiegos innego pilkarza, ogranego juz w lidze np. Filipe z Deportivo.

Odnosnie Ribery`ego to jestem za, ale watpie, zeby Bayern go poscil.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 sty 2009, 15:53

Berik pisze:pojawila sie plota, ze Txiki pojechal do Bawarii po Lahma i Francka.
Jeden ma kontrakt do 2012, drugi do 2011. Tyle na ten temat 8)

I proszę, niech nikt nie wyskakuje z tekstem w stylu "ale jak piłkarz będzie chciał odejść, to klub będzie musiał go puścić bla,bla,bla" :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 sty 2009, 16:08

Lahma nam nie potrzeba. Mistyk juz wyjasnil dlaczego. Co do skrzydlowego to od dawna preferuje Silve ewentualnie wlasnie FR. Mam nadzieje ze Barca zaciagnie na ktoregos z nich sieci

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 sty 2009, 17:22

ribbery jak bedzie chcial odejsc do lepszego klubu to odejdzie (pozdro Michal M :P)

tyle ze to pilkarz na pierwszy sklad i ogolnie wspanialy gracz wiec nie wiadomo co by sie dzialo z titim i takie tam

mysle ze to tylko plotki. bo nie dosc ze kosztowalby duzo kasy to jeszcze ktos musialby od nas odejsc

ps - chcialbym tego goscia u nas bo uwielbiam jego gre oraz charakter. mam nadzieje ze przestanie lapac kontuzje i zagra caly sezon na poziomie niedostepnym dla wiekszosci graczy

ps2 - skad ta plotka?

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 sty 2009, 18:03

Kuman Bild napisał o tym, że Txiki był w Monachium na początku stycznia i ponoć rozmawiał właśnie z Bayernem na temat Ribery'ego i Lahma

gunjah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gunjah » 28 sty 2009, 18:19

Ciekawi piłkarze. Lahm jako alternatywa dla Abidala brzmi interesująco, ale jeszcze ciekawiej brzmi Ribery na lewej flance w Barcelonie. Osobiście wątpie w kupno obu, wolałbym tego drugiego. Tani nie będzie, ale w ataku Barcelony widziałbym go bardzo chętnie. Henry już młodszy nie będzie i naturalne, że zarząd rozląda się za kimś na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 sty 2009, 18:31

mistyk pisze:Naprawde chcesz Lahma? Abidal moze dla mnie spokojnie jeszcze kilka lat grac w pierwszym skladzie, a nie wiem czy Lahm chcialby siedziec na lawce, a do tego tani nie bedzie. Osobiscie bym wolal jakiegos innego pilkarza, ogranego juz w lidze np. Filipe z Deportivo.

Odnosnie Ribery`ego to jestem za, ale watpie, zeby Bayern go poscil.
Nie jestem przekonany do Abidala. Ten zawodnik jest jakis taki bezplodny, bez wyrazu. Sylvinho odejdzie latem i przydalaby sie alternatywa dla Francuza. Lahm to przeciwienstwo Abidala i Pep spokojnie moglby wystawiac jednego badz drugiego w zaleznosci od potrzeb druzyny - wiekszego zabezpieczenia tylow, badz wsparcia ofensywy.
Aczkolwiek Lahm, to tez nie jest moje marzenie. Jak dla mnie najlepszy na swiecie na tej pozycji to Evra.

Tez bardzo lubie Francka i z checia zobaczylbym go w naszej koszulce. Ale nie kosztem Bojana czy Henryka, ktorego naprawde lubie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sty 2009, 18:43

Alves bedzie gral u nas jeszcze lata i dlatego potrzebny jest nam mniej ofensywny lewy obronca. Ile razy za czasow Ryjka gralismy Bellettim i Sylvinho? Abidal pasuje obecnie idealnie, bo dzieki temu mozemy zagrac 3 srodkowych obroncow, jesli trzeba, bo Alves jest z przodu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 sty 2009, 19:13

no tak - bild

to wiele tlumaczy

juz polski fakt jest bardziej wiarygodny. w hiszpanii nikt nigdy o tym nie pisal

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 sty 2009, 19:40

Ale już wcześniej MD pisał o zainteresowaniu Ribery'm i Lahmem

A nie zdziwię się, jak podczas wyborów prezydenckich w 2010 Rosell lub jakiś inny kandydat obieca kupno Francka

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 sty 2009, 20:20

nie chodzi o sam fakt ze ktos chcialby tego pilkarza czy tez pilkarzy

tylko o fatk ze zaden txiki nie jechal rozmawiac bo jezeliby tak bylo to sport i MD pisalyby o tym ze ho ho

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 sty 2009, 20:35

Czyli Bild zmyślił sobie cały wyjazd do Monachium? Przecież niemiecka gazeta raczej rzadko plotkuje na temat Barcy, więc musieli widzieć Txikiego u naszych zachodnich sąsiadów. Inną sprawą jest to, czy Begiristain pojechał tam pytać o tych dwóch piłkarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”