Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 806

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 gru 2012, 18:32

Kamil232 pisze:Szczerze to nie wierzyłem w transfer Lewego, ale tyle tego ostatnio się pojawia, że coraz bardziej wydaje się być to realne. Coś ala to co się działo z Kagawa.
Mam dokładnie takie samo odczucie. Coś za dużo tych doniesień w ostatnim czasie. W każdym razie za dużo wskazuje, że nasze zainteresowanie Lewym jest faktem co już samo w sobie może zastanawiać bez względu na finał bo w ataku przecież z racji nadmiaru bogactwa rzadko grywa Welbeck. Co siedzi w głowie Szkota chyba tylko on sam wie. Trudno raczej przypuszczać, że Fergie chce się pozbyć kogoś z napastników, wszyscy już zdążyli się pokazać w tym sezonie z dobrej bądź bardzo dobrej strony i sprzedaż kogokolwiek z czwórki Robin, Rooney, Hernandez, Welbeck wydaje się głupotą. Szczególnie zważywszy na to, że mimo natłoku w ataku i (na szczęście) braku kontuzji wszyscy jak do tej pory dostają całkiem sporo minut i nikt nie ma powodu do narzekań a sama formacja jest dotychczas naszą najlepszą w tym sezonie. Dokładanie tam kolejnego napastnika wydaje się co najmniej dziwne a jeszcze jest przecież Kagawa, który ledwo zdążył zadebiutować.

Oczywiście wszystko to co teraz piszę to są tylko nic nie znaczące, czyste spekulacje wynikające z nadmiaru wolnego czasu, które być może nie będą miały żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. W każdym razie zakładając, że Lewy jest istotnie w planach Fergusona to znaczyłoby, że Szkot wiąże z "diamentem" dalekosiężne plany i ma zamiar na stałe odejść od grania typowymi, grającymi szeroko skrzydłowymi, czymś co było naszym znakiem rozpoznawczym przez wiele lat. Zwyczajnie innej opcji żeby jakoś pogodzić na boisku i w kadrze Van Persiego, Rooneya, Kagawę, Hernadeza, Welbecka i Lewandowskiego nie widzę. Poza Meksykiem i Polakiem każdego z tych graczy można próbować z lepszym lub gorszym efektem ustawiać w trójkącie z boku, z wyjątkiem Hernandeza i Welbecka każdy z nich może też grać nieco głębiej ale mimo wszystko wciąż trudno mi to sobie wyobrazić. Inną opcją jest pozbycie się kogoś z dwójki Hernandez/Welbeck ale to wydaje się nierealne z wymienionych wcześniej powodów. Jak wspomniałem to jednak tylko moje luźne spekulacje, które mogą zupełnie nie mieć przełożenia na rzeczywistość jak i ten cały transfer. Zaklepany w United 4 razy już przecież był ostatnio Gaitan.

Nani nie znalazł się w kalendarzu na 2013 rok i media już spekulują, że to kolejny krok oznaczający jego rychłe odejście. To także tylko spekulacje ale niestety coraz więcej wskazuje, że Portugalczyk długo na OT nie zabawi. Inna rzecz, że coś poszło nie tak jak trzeba. 2 lata temu Nani był znakomity, mimo tego, że został pominięty w wyróżnieniach śmiało mógł być wymieniany w kontekście najlepszych graczy ligi. Liczyłem, że utrzyma taką dyspozycję i będzie jednym z fundamentów tego zespołu ale nic takiego się nie stało, miewa przebłyski ale to chyba za mało. Zobaczymy jak potoczą się jego losy i jaką rolę będzie widział dla niego Ferguson po kontuzji.

Vidic jednak ani jutro ani w derbach nie zagra. Podobno trzeba mu jeszcze kilku dni treningów z drużyną a mecz z City nie jest dobrą okazją na powrót. Mimo wszystko jego powrót wydaje się bliżej niż dalej. Kagawa za to najprawdopodobniej będzie mógł w niedzielę siąść już na ławce.Ferguson zapowiedział za to, że zagra jutro Rooney. Wobec braku Serba fajnie jakby Szkot wystawił jutro kogoś z młodszych graczy w obronie obok Smallinga i Jonesa i oszczędził Rafaela, Evansa, Rio i Evrę na weekend. Buttner jest jutro pewniakiem do gry, w bramce powinien stanąć De Gea, raz, że ostatnio nie bronił, dwa, że to pewnie on będzie bronić z City i musi wrócić do odpowiedniego rytmu. Odpoczną raczej na pewno Van Persie, Rio i Evra. Zagadką jest dla mnie środek pola, szanse pewnie dostanie Powell, dawno nie grał też Giggs więc dobrze byłoby go wystawić. Fletcher ostatnio gra sporo, po 90' w 3/4 ostatnich meczów (odpoczywał tylko z West Hamem) ale cholera wie co przewiduje dla niego w najbliższym czasie Ferguson. Szkot zapowiedział, że będą roszady i da odpocząć graczom ale jednocześnie wystawi skład, który powalczy o wygraną. Mam tylko nadzieję, że znowu na środku obrony nie będzie biegał Carrick. Im więcej podstawowych graczy jutro odpocznie i nieopierzonych młodziaków pobiega tym lepiej, szczególnie biorąc pod uwagę, że grudzień zapowiada się na intensywny i ciężki miesiąc.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 gru 2012, 20:45

Przejscie Lewego cofniecie Roo w diamencie :wink: takie luzne spekulacje.

Mnie to troche dziwi bo do diamentu mamy jeszcze Kagawe, Welbs i Czicza zasługuja na gre i nie wierze że się pozbędziemy wychowanka który może wskoczyc na najwyższy poziom lub najlepszego na swiecie rezerwowego.No i jest Kagawa bo ona za Roo i RVP? Brzmi Super.Ostatnio media łączą nas z masą grajków, od tego Kenijczyka z Calticku po De Marcosa.Na chwile obecną trzeba nam jednak skrzydłowego(przyznaje racje Kamilowi z którym miałem polemike na ten temat) oraz środkowy pomocnik. Co jednak siedzi w głowie SAFA?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2012, 11:24

Dziś o 23:00 w Orange Sport dokument Klasa roku 1992 o Becksie, Nevillach, Giggsie ...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 gru 2012, 13:30

http://therepublikofmancunia.com/attend ... y-is-ours/

Ot taka mała ciekawostka dla wszystkich powtarzających, że Manchester jest niebieski. :boruta:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 gru 2012, 20:01

Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2012, 21:45

Tom kontuzja? :lol: to widze że obok weteranów zostaje nienadający się do gry Fletcher oraz pewniak Carrick. Tom widze że jest niesamowicie podatny na urazy.

O meczu nie ma co pisać bo jest totalny piknik i bardziej skupiam się na ustawce Juve :wink:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 05 gru 2012, 22:49

Rozumiem, mecz o nic, skład rezerwowy ale przegrać na OT z rumunami? :roll: Oglądał ktoś?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2012, 22:55

Jednym okiem.Mecz bez walki i determinacji co nie dziwi, martwi jednak to że Cleverley się znowu połamał i zostajemy z dziadkami w środku. Ten Buttner coraz bardziej mi sie nie podoba na lewej,poza debiutem gra pyte delikatnie mówiąc.Small po kontuzji nie jest sobą,dzisiaj wiele głupich decyzji.Trudno ocenić ten mecz, poprostu się odbył i nie wrózyłem niczego więcej w tym spotkaniu.teraz niedziela -derby i trzeba o tym mysleć, szkoda że jak obrona się zbiera to rozpada się srodek pomocy, szykuje się Scholes Carrick czyli jawne samobójstwo ale chyba nie będzie innego wyjścia

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 gru 2012, 23:01

smurano pisze:Oglądał ktoś?
Owszem.

Nie było aż tak źle, szkoda tylko, że więcej młodziaków nie dostało szansy. Na plus z pewnością Jones, który był dzisiaj najlepszym zawodnikiem na boisku, wszędzie było go pełno, bardzo dobrze w defensywie. Wypadałoby też pochwalić Woottona który poradził doskonale, dwukrotnie ratując nas przed stratą bramki, choć raz omal nie doprowadził do straty bramki, ale dość szybko naprawił swój błąd dobrą intwerwencją, swoją drogą z tego chłopaka będą ludzie, dzisiaj z Cluj zagrał dobrze, z Chelsea w pucharze też było dość dobrze, ale tam w sumie więcej młodzieży grało, więc trudniej było się bronić ale myślę, że jeżeli nadal będzie się tak prezentował jak dotychczas to warto będzie na niego stawiać w większej ilości meczów. Buttner też zaprezentował się z pozytywnej strony, przede wszystkim walczył o piłkę w każdej sytuacji i nie odpuszczał, widać było poprawę Holendra w obronie, też moim zdaniem powinien dostawać więcej szans na grę. Sam mecz był dosyć nudny i o ile pierwsza połowa mogła się podobać, bo przeprowadzaliśmy naprawdę ładne akcje, to w drugiej niestety wszystko siadło i wróciła gra, w której konstruowanie akcji ogranicza się do rzucenia dzidy na Chicharito.

Mam nadzieję, że z Tomem wszystko dobrze, nie chciałbym aby znów trapiły go te kontuzje, bo w tym sezonie prezentuje się dobrze. O i warto wspomnieć, że Powell też zagrał dobry mecz, jedno podanie w pierwszej połowie wyglądało tak jakby to Scholes posłał, z tego chłopaka też będą ludzie. A De Gea nie miał za dużo do powiedzenia przy bramce dla Cluj, piękne trafienie Alberto, poza tym Rumuni raczej nie stwarzali dużego zagrożenia. Miałem nadzieję, że Fergie wpuści Vermijla tak aby liznął tej całej Ligi Mistrzów, ale cóż nie można mieć wszystkiego :wink:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 gru 2012, 0:26

"Drużyny, na które 'Czerwone Diabły' mogą trafić w kolejnej rundzie Ligi Mistrzów: FC Porto, AC Milan, Real Madryt, Szachtar Donieck, Valencia, Celtic.

Losowanie odbędzie się 20 grudnia"

Uniknąć Realu i powinniśmy przejść dalej 8)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 gru 2012, 10:11

Fakt, pierwsza kontuzja Toma w sezonie(i to nie jest wiadome na jak długo wypada) i już jest mega podatny na kontuzje :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 gru 2012, 13:11

Ktoś oglądał wczoraj U18 w Youth FAC ? Jakaś relacja, bo tylko znam suchy wynik który trochę mnie rozczarował :?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2012, 13:56

Oglądałem. DOminowaliśmy niemal przez cały mecz, ale błędy w obronie niestety skutkuja takim, a nie innym wynikiem. Nie był to zresztą dobry mecz - jak na standardy wyznaczone przez tych chłopaków oraz ich potencjał. Deahli, Barmby czy Wilson zagrali jak na siebie bardzo przeciętnie. Nie zawiódł natomiast Pearson, który rozegrał kapitalne zawody i ściskam kciuki, że zdrowie mu dopisze i już niebawem będziemy go mieli w pierwszej drużynie. Bardzo dobry technicznie, waleczny, potrafiący dobrze rozegrać - wypisz, wymaluj kandydat na naszego wymarzonego CMa (idealnie by było, gdyby był większy, ale wszystkieog mieć nie można;)).

Niestety, wydawało się, że jesteśmy faworytami a polegliśmy już na początku. Wprawdzie nie było m.in. Rothwella, czy Perriery, ale i tak powinniśmy spisać się znacznie lepiej. To było dobra lekcja dla tych chłopaków. Wciąż jednak mocno wierzę w to pokolenie, bo tylu utalentowanych zawodników w przodzie nie pamiętam, żebyśmy mieli.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 gru 2012, 23:26

Genialny był dzisiaj Carrick ale z całym szacunkiem do Toma był po LAV dla mnie najgorszy na placu, choć nie mówie że grał żle.

Teraz rozbity Sunderland ze strefy spadkowej(kto by pomyslał) ,City jakdą do NEwcastle.

Ciekawe co w okienku zimowym, jesli sprzedajemy naniego to trzeba mieć kogoś na oku, srodkowy pomocnik to kwestia na lato bo teraz będzie cięzko.

6 punktow nad City i wyjazd z nimi za sobą 10 nad Chelsea. Powraca Vida i kagawa, jest dobrze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 gru 2012, 11:17

Cleverley był wczoraj co najmniej dobry. Czego więcej można oczekiwać od młodego środkowego pomocnika w starciu z jednymi z najlepszych zawodników na swojej pozycji ? Dobrze rozdzielał piłki, pokazywał się do gry, a do tego zapieprzał przez cały mecz. Wielkie słowa uznania za ten występ, bo jak wcześniej zaznaczyłem - to był sprawdzian przeciwko rywalom z najwyższej półki i Tom zdał go na bardzo dobrą ocenę.

Rachunki z City wyrównane. Teraz czas wyrównać rachunki z Sunderlandem. Mam nadzieję, że naszym nie wypadła z pamięci radość fanów sunderlandu po ostatnim meczu tamtego sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”