Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 82

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 cze 2007, 9:33

Kuszczak definitywnie na OT :twisted: W sumie to nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo straszą że Foster ma zająć jego miejsce a Tomek na wypożyczenie poleci, chociaż z drugiej strony po co mieliby go do końca kupować jeśli zaraz po tym miałby być na wylocie :warrior: Się zobaczy.
Co do innych plotek transferowych to SAF myśli o sprowadzeniu zawodnika Juventusu-Davida Trezegola, ale nie wiem czy to doby pomysł bo troszku on już stary jest:] Drugą ciekawą plotką jest Medi Elito- Boss z OT podobno jest skory do sprowadzenia tego młodego zawodnika.
Manchester United ma mieć także od nowego sezonu zupełnie inne koszulki. Zobaczymy jak będą wyglądać :D

http://img509.imageshack.us/img509/186/czcionkaor6.png
http://img509.imageshack.us/img509/186/czcionkaor6.png
ZDJĘCIA MAM ZE STRONY WWW.DEVILPAGE.PL :roll:
Ostatnio zmieniony 09 cze 2007, 22:15 przez Bassu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 09 cze 2007, 9:52

Z Kalou z Chelsea była podobna sytualcja. Romek go kupił piłkarz nie dostał pozwolenia, sprawa przycichła, lecz potem zaczął grać i nikt nie robił problemów.

Awatar użytkownika
Beckie_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckie_MU » 09 cze 2007, 21:29

BaSSu pisze:Manchester United ma mieć także od nowego sezonu zupełnie inne koszulki. Zobaczymy jak będą wyglądać :D
Ale to, co zamieściłeś to są tylko czcionki, które będą wykorzystywane w nowym sezonie przez wszystkie drużyny.

Obrazek

BaSSu, ładnie to tak brać wszystko z DevilPage i nie pisać skąd się to ma :lol: ? Jeszcze pamiętam jak to zdjęcie na imageshack dawałem, a tutaj na piłka.pl zawitało.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2007, 20:52

Ucichło w temacie. Niedobrze.

Dzisiaj pojawiły się dwie sprzeczne informacje na temat Louisa Saha. Najpierw, że będzie gotowy do gry dopiero w listopadzie, później przeczytałem, że jednak da radę na inaugurację sezonu.

Ale co wtedy?Zapewne będzie w kiepskiej formie, nieprzygotowany do sezonu, złapie jakąś kolejną kontuzję, albo znów przeciąży kolano i...zostajemy w kiepskiej sytuacji. Dlatego ponawiam mój apel.

Fergie!Wiem, że to czytasz. Sprowadź porządnego napastnika, bo jak na inauguracyjny mecz wyjdziesz w ustawieniu z samotnym Rooney'em to przylecę do Manchesteru i to co usłyszysz nie będzie miłe :P

Wciąż przychylam się do opcji z Hunterem, zwłaszcza że nie powinien być bardzo drogi. Słyszałem, że chciałby jeszcze sezon zostać w Amsterdamie. Ale wątpię, aby był skłonny odmówić konkretnej ofercie United.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 cze 2007, 22:00

Cris7 pisze:Wciąż przychylam się do opcji z Hunterem, zwłaszcza że nie powinien być bardzo drogi. Słyszałem, że chciałby jeszcze sezon zostać w Amsterdamie. Ale wątpię, aby był skłonny odmówić konkretnej ofercie United.

Słyszałem że Hunter jest bliżej któregoś z klubu Seria A niż Premiership ale rozwiązanie nie głupie gdyby się na Old Trafford pojawił :) Co do Luisa to najchętniej bym go sprzedał bo myślę że jest trochę za słaby i jego gwiazdka w United już gaśnie. Potrzeba jakiegoś typowego egzekutora. Mi się podoba wersja z Trezegolem lub Anelką. Nie pogardziłbym też jakby zaszczycił nas Berbatov. Skoro Cris7 wie że zagląda na to forum SAF to może skorzysta z którejś z moich propozycji:P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2007, 22:13

BaSSu pisze: Co do Luisa to najchętniej bym go sprzedał bo myślę że jest trochę za słaby i jego gwiazdka w United już gaśnie.
Nikt go kontuzjowanego nie kupi. A wiadomo kiedy się wyleczy? Myślę, że można by go wypożyczyć.
BaSSu pisze:Berbatov.
Nie ma takiej opcji.

Anelka i Trezegeut nie byliby przeze mnie mile widziani. Ale oni są przynajmniej w miarę realnymi celami Fergusona. Tak przynajmniej myślę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2007, 23:19

Podobnie jak Cris7 nie podoba mi się pomysł Anelki i Trezegueta. Nie wiem czemu ale obaj mnie nie przekonują mimo że Anelka zaliczył dobry sezon i był podporą Boltonu i choć ostatecznie skończyli na 7 miejscu to przez długą część sezonu byli głównym zagrożeniem w walce o miejsce dające kwalifikacje do LM. Z kolei Trezeguet od lat strzela we Włoszech mnóstwo bramek, w tym sezonie w Serie B - 15 i 3 miejsce wśród strzelców choć trzeba dodać, że Ci którzy go wyprzedzili egzekwowali jedenastki.
Trudno stwierdzić skąd ta niechęć zważywszy na to, że są to piłkarze o uznanej renomie (szczególnie Trezeguet) i w nienajgorszym wieku. Perspektywicznymi nazwać ich nie można ale na pewno jeszcze są w stanie zagrać co najmniej 3 sezony na wysokim poziomie. Młodych talentów w tej chwili na tej pozycji aż tak bardzo nie potrzebujemy bo jest Rooney, z wypożyczenia wraca Rossi, który wreszcie powinien pokazać na co go stać, Saha wiadomo będzie sie leczył i potrzebny jest ktoś kto zapewni te kilkanaście bramek w sezonie więc może nie są aż tacy źli?

Oczywiście dużo fajniej byłoby zobaczyć Teveza (choć to podobny styl do Rooneya) bo i zadziorny i zdolny i młody i już pokzał,ze jest w stanie grać na Wyspach ale on raczej trafi do Interu i poszerzy argentyńską kolonię.

Huntelaar to chyba najfajniesza z "realnych" opcji bo już drugi sezon z rzędu w Holandii, która stanowi wylęgarnię snajperów strzela jak maszyna tyle, że jest kilka komplikacji. Raz, że nie chce odchodzić, dwa, że Juve też już od dłużeszego czasu się do niego przymierza, trzy, że to styl Ruuda. I tu dygresja. Ruud był moim ulubionym piłkarzem United, tak jak Hunter maszyną do strzelania bramek, co udowodnił w Anglii, Holandii i praktycznie ma juz pewny tytuł króla strzelców w swoim pierwszym sezonie w Realu i nie będzie przesadą stwierdzenie, że to głównie jego bramkom Real będzie zawdzięczał tytuł o ile go zdobędzie. Pytanie tylko czy ten sezon byłby taki dobry w wykonaniu United gdyby Ruud pozostał?
W znacznej mierze mistrzostwo i dobre wyniki w LM zawdzięczamy postępowi jaki wykonał Ronaldo, powrotowi Scholesa i kilku innym czynnikom. Czy jednym z nich nie była zmiana taktyki bo bądź co bądź już nie graliśmy w ataku jak za czasów RvN na "sępa"?

Przyjście Huntelaara pewnie byłoby odpowiedzią na to pytanie bo stylem przypomina właśnie Nistelrooya. W każdym razie uważam, że tu warto jednak zaryzykować i zainwestować bo chłopak ma talent nieprzeciętny i szkoda by było gdyby ktoś inny mógł go oszlifować.

Od dawna mówi się tu też o Torresie ale temu transferowi dalej jestem przeciwny. Fernando może i jest utalentowanym i dobrym napastnikiem ale jest też nieco przereklamowany. Zalicza kolejny mało błyskotliwy sezon w Atletico, niby strzelił już 14 bramek ale nie zapominajmy, że wykonuje też "11" i jakoś go nie widzę w Premiership.

Co innego Villa(choć też strzelił 14 bramek i egzekwuje karne) ale ten pan jest pewnie nie do wyrwania a jeżeli już to za wielkie pieniądze, a że MU wydał juz sporo to trudno się spodziewać, że pokusi się o wielkie pieniądze na Hiszpana. Ciekawe kto pamięta, że największym rywalem Valencii o podpis na kontrakcie Davida był nie kto inny jak....Manchester :x

Są jeszcze opcje "angielskie" tzn. Bent, nad którym wszyscy się rozpływają i choć strzela sporo bramek dla słabego Charltonu to też jakoś nie jestem w stanie się do niego przekonać.
No i McCarthy, który chciałby odejść z Rovers a też nieźle sie przystosował do Premiership co udowodnił ten sezon, kiedy został drugim strzelcem w ogólnej klasyfikacji. Jeśli już ma być ktoś z nich dwóch to ja wolę żeby Benny przywdział koszulkę z logiem AIG.

Czas pokaże, mam tylko nadzieję, że zarząd nie spocznie na laurach i po dobrym początku pokusi się jeszcze o jakiegoś napadziora :-)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 cze 2007, 13:46

A tu cisza... :cry:

Ostatnio głośno o zainteresowaniu Quagliarellą, objawieniem sezonu Serie A.
Wiadomo, dopóki nowy napastnik nie zawita na Old Trafford codziennie będziemy słyszeć o kimś nowym. Tutaj ponoć MU wysłało nawet ofertę o wartości £10 milionów.

Gość jest na pewno do wyrwania bo o takich napastników biją się głównie wielkie kluby włoskie czego przykładem był choćby Gilardino, a ani Inter, który już sprowadził Suazo i ma zapchany atak (czy dalej polują na Teveza? :)) ani Milan, który chce kupić kogoś z głośniejszym nazwiskiem ani Juve, które nie wykazuje nim zainteresowania się po nie zgłoszą.

Pytanie tylko czy warto? Talent chłopak na pewno ma, 13 bramek to nie jest jakiś wielki dorobek ale polecam się przyjrzeć tym bramkom bo były naprawdę niesamowitej urody. Ale raz, że to Włoch a oni w Anglii nie błyszczą, dwa, że to tylko jeden udany sezon, trzy, że mamy już wielki włoski talent, który wreszcie powinien udowodnić swoją wartość, czy potrzebujemy drugiego?

Szkoda by było gdyby potem okazał się gwiazdą na miarę Villi, którego odpuściliśmy ale z drugiej strony moze okazać się też niewypałem...Mając do wyboru go a Torresa, zaryzykowałbym i wybrał Włocha ale jeśli juz miałbym wybierać między Fabio a np. Huntelaarem to skłaniałbym się ku Holendrowi, tym bardziej, że to chyba podobne pieniądze :-)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 cze 2007, 17:33

Jako, że dawno na forum sie nie udzielałem, a znalazłem właśnie troszku czasu, to postaram się w jakiś sposób podsumować dokonania na rynku transferowym United :P

Hargreaves, Nani i Anderson. Pomoc, którą chyba wszyscy zgodnie uznawaliśmy za formację ze zbyt małą ilością solidnych zmienników na ten moment jest skupiskiem świetnych zawodników, z których z bólem głowy będzie musiał wybierać sam sir Alex Ferguson do pierwszego składu. Wspomniani trzej najemnicy, a do tego Giggs i Scholes ze starej gwardii, Ronaldo, Park, Fletcher i Carrick. Czyż to nie wygląda pięknie?! :wink: Coś czuje, że przy tylu znanych nazwiskach Ferguson wraz z Queirozem będą za zmianą systemu na 4-5-1. Nie bardzo mnie się to widzi, choć jeśli spojrzeć na takie zestawienie: Carrick Hargreaves - Ronaldo(Nani) Scholes(Fletcher) Giggs(Anderson) to tym właśnie zestawieniem nie ma co się obawiać (choć perspektywa gry Wazzy na szpicy jest strasznie ryzykowna co by nie mówić). Zresztą ustawienie będzie można dostosowywać do klasy przeciwnika, a postraszyć innych takim bogactwem bedziemy mogli :]
Ale nie o tym. O Owenie nie ma co się dłuzej rozpisywać. Chciałem tego chłopaka w United i stało się, Anglik dołączył do MU. Takiego zawodnika nam było trzeba, gościa od czarnej roboty, istnego motherfuckera obok rozwaznego Carricka :P
Nani był moim faworytem na pozycję skrzydłowego i czuję, że będzie ogromnym wzmocnieniem, młody podpatrzy grę Giggsa a i przy okazji Ronaldo będzie miał rodaka w drużynie. No i ten Anderson, którego widziałem jedynie w meczu Ligi Mistrzów, bodaj z Arsenalem. Nie mam zielonego pojęcia jak będzie grał, ale brawa dla wszystkich którzy zaskoczyli mnie tym transferem, bo muszę przyznać, że był surprise :wink:

Ciekaw jestem co dalej z naszym Pique będzie. Bo to, że na następny sezon zostanie Evans jest raczej pewnie, to co będzie z młodym Hiszpanem narazie nie wiadomo niestety. Sprzedaż nie wchodzi w grę bo żal byłoby sprzedawać tak perspektywicznego zawodnika. Wypożyczenie? Być może, ale jak już to Sunderland. Ja jednak zostawiłbym go w United i powoli wprowadzał do składu.

Niedługo powinniśmy też wiedzieć coś więcej o nazwiskach w napadzie na przyszły sezon. Niestety sytuacja nie ma się najlepiej. Do dyspozycji są Rooney i Smith, Saha przeszedł właśnie operację kolana, dlatego też nei przepracuje sezonu przygotowawczego, ale muszą! sie skończyć te problemy z większymi urazami czy to pachwiny czy to właśnie kolana, bo do cholery potrzebujemy gościa. Jeśli Francuz jest zdrów, to jest to zawodnik klasy światowej, więc pech musi! go opuścić. Nieznana jest przyszłość Smudge'a. Bardzo szanuję jego podejście, jestem bardzo mile zaskoczony jego determinacją, ale niestety umiejętności to Alan nie ma by być zawodnikiem pierwszego składu, co by nie było. Wierzę, że Ferguson podejmie właściwą decyzję odnośnie Anglika. Solsjkaer, to oczywiście joker na przyszły sezon i nic więcej. No i nasz młody Rossi, któremu pora dać szansę z prawdziwego zdarzenia. Włoch pokazał swoją wartość na wypożyczeniu w Parmie i ok, zgoda egzekwował karne, ale ustrzelił aż 10 goli w pół sezonu i to właśnie dzięki niemu Parma utrzymała się w lidze. Więc czas by chłopak pokazał pełnie możliwości w United, a nadarza się ku temu znakomita okazja, bo kombinacyjnie to on grać potrafi, a na siłownie z Louisem i Patricem mógłby pochodzić.
A czy nowy napastnik? Wydaje mnie sie, że zdecydowanie by sie przydał taki człowiek. Wymienia się Quagliarelle, któy ma za sobą niezły sezon. Może sie okazać niewypałem, ale z drugiej strony, moze to być nowy Berbatov w PL. Tevez znakomicie wpasowałby się do United, ale chyba zbyt drogi jest dla nas. Podobnie Berbatov. Ja nadal optuję za Bentem i Litą. I zdania nie zmienię, bo moim zdaniem szczególnie ten drugi byłby najlepszym uzupełnieniem Rooneya za niezbyt wielkie pieniądze.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 cze 2007, 22:06

Bent, czemu nie ale skoro 17 mln funtów okazało się za niską kwotą to czy warto o niego walczyć? Mimo, że Carrick i Hargreaves to swietni piłkarze to uważam, że w obu przypadkach nieźle przepłaciliśmy.A, że wiadomo jak drodzy są na Wyspach perspektywiczni Anglicy to myslę, że i w tym przypadku bez przegięcia by się nie obyło.

Lita to interesująca opcja choć 7 bramek w tym sezonie wrażenia nie robi. Tyle, że jakoś nie widziałem żeby kiedykolwiek pojawiało się jakieś zainteresowanie Manchesteru tym piłkarzem.

Przewija się sporo nazwisk(choć ostatnio ciszej) ale najważniejsze żeby sprecyzować jakiego napadziora szukamy. Czy sępa, mistrza pola karnego (Trezeguet, Huntelaar,Gudjohnsen:lol:) czy kogoś bardziej kreatywnego (Tevez, Quagliarella), czy tylko zmiennika i piłkarza już doświadczonego (Trezeguet, Anelka, McCarthy,Gudjohnsen) czy też kogoś perspektywicznego na lata (Tevez, Torres, Huntelaar, Quagliarella).

Kto wie co wymyślą działacze, może szykują jeszcze jakąś inną niespodziankę. Oby tylko ktoś przyszedł bo sam Rooney, wiecznie kontuzjowany Saha i jeszcze niesprawdzony Rossi to zbyt duże ryzyko. Solskjaera i Smitha pomijam bo mimo wszystko nie wyobrażam sobie żeby byli naszymi podstawowymi napastnikami.

Real wygrał w Hiszpanii. Co ciekawe chyba największy wkład w ten sukces oprócz Capello miał reaktywowany duet MU czyli Beckham - Van Nistelrooy. Anglik chyba zagrał najlepszy sezon w Hiszpanii, szczególnie drugą połowę zaś Holender zdobył króla strzelców już w swoim pierwszym sezonie i w ostatnich 7 kolejkach(oprócz ostatniej), które jakby nie patrzeć były kluczowe strzelił aż 10 bramek.

Do obu mam wielki sentyment i cieszę się, że udowodnili swoją klasę poza Manchesterem. Szczere gratulacje chłopaki :-)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 cze 2007, 23:19

Bent? Rzeczywiście cena trochę odstrasza. Sporo ostatnio mówiło się o zainteresowaniu West Hamu, który kasą może sypnąć. My już trochę w tym okienku wydaliśmy.

Lita? Ciekawy piłkarz. Ale trochę zbyt niedoświadczony. I taki...nieokrzesany :P Potrafi zagrać świetnie, z dobrym dryblingiem, mocno uderzyć, aby w następnej akcji nie trafić z dwóch metrów...

Tevez? Jeszcze droższy od Benta. Zwłaszcza, gdy mówi się o zainteresowaniu Interu i Chelsea. To zdecydowanie podnosi cenę.

Ten napastnik Sampdorii, którego nazwisko boję się napisać to też interesująca opcja. Szczerze mówiąc widziałem go tylko w ostatnim spotkaniu Włochów, ale zdobywa świetne recenzje w Italii i te kilkanaście bramek też zdobył.No i powołanie do reprezentacji. To świadczy o tym, że ma za sobą dobry sezon i może z niego coś być.

Wszystkich tych napastników stawiam wyżej niż Trezeguet, Benny'ego, czy Anelkę. Przynajmniej w kontekście przejścia do United. Ta drużyna ma być mieszanką rutyny z młodością. Ale o ci rutynowi to powinni być tacy gracze jak Neville, Scholes, Giggs, Solskjaer. Czyli tacy którzy dla klubu wiele znaczą. Ci co przychodzą jako nowi to mają być młodzi chłopcy + wychowankowie. Tak moim zdaniem powinna wyglądać kadra w tym i w następnych sezonach.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 19 cze 2007, 16:29

Morrow pisze:Bent, czemu nie ale skoro 17 mln funtów okazało się za niską kwotą to czy warto o niego walczyć? Mimo, że Carrick i Hargreaves to swietni piłkarze to uważam, że w obu przypadkach nieźle przepłaciliśmy.A, że wiadomo jak drodzy są na Wyspach perspektywiczni Anglicy to myslę, że i w tym przypadku bez przegięcia by się nie obyło.
Tak Morrow racja, jeśli ta kwota okazałaby się prawdą. Jednak z tego co wiem, to chyba nikt oficjalnie nie potwierdził, iż West Ham dawał tyle kasy na Benta. Mimo wszystko bez przegięcia nie obyło by się, ale moim zdaniem zawodnik jest wart tyle ile za niego dają. I ani złotówki, tudzież centa mniej. :wink:
Morrow pisze:Czy sępa, mistrza pola karnego (Trezeguet, Huntelaar,Gudjohnsen:lol:) czy kogoś bardziej kreatywnego (Tevez, Quagliarella), czy tylko zmiennika i piłkarza już doświadczonego (Trezeguet, Anelka, McCarthy,Gudjohnsen) czy też kogoś perspektywicznego na lata (Tevez, Torres, Huntelaar, Quagliarella).
Z każdej opcji wybrałbym a) Huntera, b) Teveza, c) McCarthy'ego i d) Teveza. Imo Tevez świetnie wpasowałby się do składu United. Podobnie Berbatov, ale jak już wspominałem - pieniądze zbyt wielkie za nich żądają.
A ten McCarthy gdyby był z trzy lata młodszy, również byłby dobrym wzmocnieniem.
Morrow pisze:reaktywowany duet MU czyli Beckham - Van Nistelrooy. Anglik chyba zagrał najlepszy sezon w Hiszpanii, szczególnie drugą połowę zaś Holender zdobył króla strzelców już w swoim pierwszym sezonie i w ostatnich 7 kolejkach(oprócz ostatniej), które jakby nie patrzeć były kluczowe strzelił aż 10 bramek.
No co by nie mówić, obydwaj znakomicie się ze sobą rozumieją, Becks zalicza asysty, Ruud strzela. :wink:
Cris7 pisze:Lita? Ciekawy piłkarz. Ale trochę zbyt niedoświadczony. I taki...nieokrzesany :P Potrafi zagrać świetnie, z dobrym dryblingiem, mocno uderzyć, aby w następnej akcji nie trafić z dwóch metrów...
To jest niepodważalny fakt :P Ale to nieoszlifowany diament. Wierzcie mi :)
Cris7 pisze:Ten napastnik Sampdorii, którego nazwisko boję się napisać to też interesująca opcja. Szczerze mówiąc widziałem go tylko w ostatnim spotkaniu Włochów, ale zdobywa świetne recenzje w Italii i te kilkanaście bramek też zdobył.No i powołanie do reprezentacji. To świadczy o tym, że ma za sobą dobry sezon i może z niego coś być.
Jeśli Quagliarella miałby sie okazać nowym Zolą na Wyspach, to Gill działaj i leć na Półwysep Apeniński po tego grajka! :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 cze 2007, 22:02

Manumef pisze:To jest niepodważalny fakt Razz Ale to nieoszlifowany diament. Wierzcie mi Smile

Strasznie mi się podoba właśnie taka polityka Manchesteru. SAF myśli przyszłościowo i stawia na młodych. Dużo zamieszania jest z tymi transferami bo co media nie podadzą jakiejś gwiazdy na wylocie to jest ona przymierzana do Manchesteru. Ja uważam że błędem byłoby pchać się w transfer takiego Trezegola mimo że jeszcze nie dawno całkiem optymistycznie się do tego odnosiłem. Wystarczy przedstawić co zrobiła Chelsea z niemłodego już snajpera AC Milanu. Starych drzew się nie przesadza. Do do Beksa i RvN to jestem z nich dumny że w Realu grali równie dobrze jak na Old Trafford (no Beks może trochę mniej:P) teraz można się zastanawiać co by było gdyby zostali.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 cze 2007, 22:12

BaSSu pisze: Do do Beksa i RvN to jestem z nich dumny że w Realu grali równie dobrze jak na Old Trafford (no Beks może trochę mniej:P) teraz można się zastanawiać co by było gdyby zostali.
Becks nawet troche bardziej niz mniej :wink:

Beckham, gdyby zostal to moglby co najwyzej miec podbite drugie oko, RvN meczyl sie w ostatnim okresie gry w Manchesteru i pozytku z niego wielkiego nie bylo. Odszedl, znalazl w sobie determinacje, nowe wyzwanie i zrobil swoje.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 cze 2007, 21:26

mistyk pisze:Beckham, gdyby zostal to moglby co najwyzej miec podbite drugie oko

Ja myślę że chodziło tu o zwolnienie miejsca Ronaldo. SAF musiał wybrać:] A Beckham czasem zachowuje się tak że warto rzucić go jakimś przedmiotem. Ale o czym my tu wogóle gadamy. Wiadomo że gdyby został to zarabiałby mniej niż w Realu i to jest powód opuszczenia Old Trafford (Poczułem się jak Kolumb w tym ostatnim zdaniu :D )

mistyk pisze:RvN meczyl sie w ostatnim okresie gry w Manchesteru i pozytku z niego wielkiego nie bylo. Odszedl, znalazl w sobie determinacje, nowe wyzwanie i zrobil swoje.

Pożytek był, tylko nie mógł się dogadać z Ronaldo. A Ferguson faworyzując młodego Portugalczyka wywalił RvN i przez to były spore kłopoty w ataku (na szczęście jakoś z nich wybrnęli)

Tymczasem odpadł jeden z zawodników łączonych z Manchesterem (choć nie wiadomo czy to nie gra) Prezydent Atletico Madryt Enrique Cerezo powiedział, że Torres zostaje w swoim klubie i nigdzie go nie puszczą. Ale my możemy ściągnąć np. Huntelara czy Tevesa i niech nas w dupke cmokną 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”