AC Milan (zbiorczy) - Strona 82

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 18 sie 2005, 12:25

Mysle ze Berlusconi umiejetnie podgrzewa atmosfere :P Moze to zabawa z dziennikarzami a moze poprostu chcial im dac kolejny powod do pisania. Jesli Cassano nie podpisze noweo kontraku, mysle ze pojdzie za Miccoliego i pewna kwote pieniezna do Turynu.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 sie 2005, 13:13

Zaza włosi sa przekonani ze Sylvio moze przeznaczyc grube pieniadze na ten transfer to juz zalezy od niego jak przyjdzie to bedzie dopiero niespodzianka.

ale.....

Podzielam opinie DjJuve to zapewne jakas nowa gierka Moggiego ponoc Roma by chciała Miccoliego i Giorgio wzamian za Cassano a tu tymaczasem Juve sprowadza Federico Balzarettiego lewego obronce miejsce Chelliniego czyzby....Giorgo miał odejsc :roll:

Balzarettiego byłby rezerwowym dla Zambrotty a moze podczas kontuzji Nedveda Capello chce go przesunac do pomocy no ale w pomocy tez moze grac Mutu i ponoc dobrze na tej pozycji gra
Miccoli takze im nie jest potrzebny wiec raczej Cassano blizej Turynu niz Mediolanu

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 18 sie 2005, 13:45

Typowe dla Moggiego sa takie slowa. Przypomne tylko co mowil przed transferem Vieiry "Ja w Londynie po Vieire?Chyba zartujecie, Patrick zostanie w Arsenalu". Luciano nie przyznal sie ze interesuje go Vieira a co wiecej ze dyskutuje na temat jego transferu.
Ten caly szum wokol osoby Cassano(najpierw zainteresowane Juve i Inter pozniej Real i Juve nastepnie Chelsea i Juve az wreszcie Milan i Juve) powinien powoli sie zakonczyc.
Osobiscie jestem zdania ze powtarza sie sytuacja z Emersonem. Cassano moze miec juz uzgdoniony kontrakt ze Stara Dama i czeka na dogadanie sie klubow a Moggi? Czeka, bo jesli Romie nie uda sie przedluzyc kontraktu z mlodym Wlochem bedzie musiala go oddac, na warunkach Luciano (Miccoli+kasa).
Miccoli jest kolejnym dowodem na to ze Cassano raczej zawita do Juve. Po co dzialacze bianconerich czekaliby ze sprzedaza Fabrizio? Przeciez Miccoli nie zagral w zadnym sparingu a gdyby rzeczywiscie chcieliby go sprzedac zrobiliby to juz kilka tygodni temu. Miccoli jest szykowany na wymiane.
Roma za wszelka cene chce przedluzyc kontrakt, a Moggi czeka az Rzymianie przyjma propozycje, w miedzyczasie bawi sie z mediami. Kiedy Berlusconi mowi ze Cassano moglby go interesowac Moggi nie moze zostawic tego bez echa. Natychmiast mowi ze Wloch go nie interesuje i lepiej zeby przeszedl do Milanu (podczas zainteresowania Interu, Moggi twierdzil ze Antonio wraz z Mancinim zagraja w klubie Morattiego). Tak naprawde sa tto zwykle gierki, ktore Luciano uwielbia, wkoncu nie ma to jak wyprowadzenie wszystkich w pole ;)
Wyzej przedstawilem moj punkt widzenia, nie jest to wymysl badz historyjka z ksiezyca lecz trzezwe spojrzenie na sprawe znajac poczynania Moggiego w ubieglych latach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sie 2005, 23:50

DjJuve też chciał bym tak było jak piszesz. (no może nie wszytsko ale co do Cassano) tylko to zaczyna śmierdzieć. Najlepiej jak zostanie w Romie życze mu tego.

Tylko dwa tygodnie przed transferem hitem Alberto = rossonero Moggi w wywiadzie ale Corrierra powiedział podobnie i co ? Alberto w Milanie....

A co gorsze mój przyjaciel znalazł ten wywiad przed transfer Gili i chyba coś w tym jest... Pamietasz wtedy Moggi Gila nie nie a jednak próbował a Gila w Milanie :smoke: i on to powiedział podobnie jak teraz ... Oby został w Romie prosze prosze. Za dużo kasy kosztuje... :angry:

Edit- 1:24 :lol: szperając troche w sieci natrafiłem na takiego news który obala mój wcześniejszy post o 20 milionach .. :roll: ...

""AS Roma oznajmiła Rossoneri, że oczekuje £12 mln w gotówce, aby pozwolić zawodnikowi odejść z klubu. Obie drużyny rozpoczęły negocjacje w sprawie transferu Antonio Cassano, który po raz kolejny odrzucił ofertę nowego kontraktu.

Milan nie dysponuje kwotą, jakiej żądąją rzymianie, ale może zaoferować w wymianę kilku zawodników, jak np. Dario Simica i Johanna Vogela.

Mediolańczycy najprawdopodobniej zaoferują £6 mln plus dwóch piłkarzy.

:shock: :lol: :roll: :arrow: :think: Sam już nie wiem co o tym sądzić. Najlepiej jak by sie to okno już zamkneło. Mamy co chcialiśmy i teraz coraz trudniej na kogos postawić. Simic odejdzie ale raczej tylko wtedy gdy Oddo przyjdzie a to juz coraz mniej czasu. Vogel dopiero co przyszedł ... I co Łysy jeszcze ma zamiar kupic obrońce i napastnika na "gwałt" :roll: Troche to dziwne. Nie skreślając Pippo i odchodząc od Cassano można twierdzić że jednak jest cisza przed burzą. Tylko czemu na konic mercato jak każdy gracz potrzebuje czasu na zgranie sie.

A co do Antonio i tej informacji to 12 milionów to i tak mało ale zdają sobie spraw że ta umowa wygasa za rok choć nadal mam nadzieje że przedłuży ją o 4 lata :twisted:

AH TE UROKI MERCATO :wink: **FORZA MILAN**
Ostatnio zmieniony 19 sie 2005, 1:32 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 sie 2005, 23:56

Bogi wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

Juz myslales ze bracia czerwono-czarni o Tobie zapomnieli co? :twisted:

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sie 2005, 23:58

Bogi Bogi przyjacielu jeszcze 2 minuty i bym sie spóżnił ale moje oko jest nie zawodne 8)

Wszystkiego najlepszego od Brygad Rossonero 8) Zdrowia i zabawy i dużo trawy

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 sie 2005, 9:06

kurcze tylko ja zpomniałem :(
Bogi kumplu wszystkiego najelpszego

Zaza i co o tym sadzisz cassano w Milanie :D Miccoli ktory miał byc zapłata Juve za Cassano nie chce grac w Serie A
A nam niepotrzebny Simic a Vogel nie zachywca
ech te mercato

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 19 sie 2005, 10:35

*_For_zaza_Milan_* pisze: DjJuve też chciał bym tak było jak piszesz. (no może nie wszytsko ale co do Cassano) tylko to zaczyna śmierdzieć. Najlepiej jak zostanie w Romie życze mu tego.
Jak nie zostanie w Romie to przeniesie sie do Juve :wink: Ja jestem niemal pewien :)
*_For_zaza_Milan_* pisze:Tylko dwa tygodnie przed transferem hitem Alberto = rossonero Moggi w wywiadzie ale Corrierra powiedział podobnie i co ? Alberto w Milanie....
Tylko caly swiat wtedy wiedzial ze Gila chce grac w Milanie i niegdzie indziej nie odejdzie. Luciano Ameryki nie odkryl.
Jest takze jedno przeklamanie (zapewne brak umiejetnosci kebaba w tlumaczeniu :roll: ). Moggi powiedzial "On moglby przejsc do Milanu, tam mialby wiecej szans na gre".

p.s.
W sprawie Cassano, Moggi mowil ze ten zagral w Interze :lol:
*_For_zaza_Milan_* pisze:Edit- 1:24 :lol: szperając troche w sieci natrafiłem na takiego news który obala mój wcześniejszy post o 20 milionach .. :roll: ...

""AS Roma oznajmiła Rossoneri, że oczekuje £12 mln w gotówce, aby pozwolić zawodnikowi odejść z klubu. Obie drużyny rozpoczęły negocjacje w sprawie transferu Antonio Cassano, który po raz kolejny odrzucił ofertę nowego kontraktu.

Milan nie dysponuje kwotą, jakiej żądąją rzymianie, ale może zaoferować w wymianę kilku zawodników, jak np. Dario Simica i Johanna Vogela.

Mediolańczycy najprawdopodobniej zaoferują £6 mln plus dwóch piłkarzy.
Moge Cie uspokoic :wink: Niemal identyczne newsy byly o zainteresowaniu Realu Chelsea i Interu a jak dzisiaj widzimy te klby nie sa zainteresowane. Wydaje mi sie ze dziennikarze nie mieli juz o czym pisac a Moggi podsunal kolejny watek :lol:

Nadal twierdze ze Cassano zagra w Juve, jesli nie masz u mnie duze piwo Zaza 8)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 sie 2005, 11:32

Oj dziękuje bracia Milaniści :!: :zgoda: Dziękuje za pamięć i życzonka.Otóż nie będe póki co w stanie pisać do niedzieli, może poniedziałku, bo zapowiada się kilka dni libacji.Heh, to już moje ostatnie dziewicze urodziny, skoro tak wygląda moja 17-stka, to ja nie wiem co będzie za rok :lol: .

A co do sprawy Cassano.Otóż jestem aż tak za tym transferem, chyba nawet bardziej niż za Gilą.Wystarczy, żeby ktoś wytemperował jego zapędy i Cassano będzie wierny i oddany.Może tylko matula sie załamie, bo to kibicka Romy, no ale liczę, że wszyscy będą zadowoleni.Wszyscy ? No prawie, bo kibice Juve chyba dostaną pożądnego pstryczka w nos.Cassano, to miał być hit wakacji we Włoszech.Będzie ale nie dla Juve.Pozdro PRZYJACIELE MILANIŚCI :!: Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 19 sie 2005, 12:14

Bogi pisze:Cassano, to miał być hit wakacji we Włoszech. Będzie ale nie dla Juve
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jeden news (zreszta niepotwierdzony przez zadna ze stron) sklonil Cie do wyciagania takich wnioskow? Ze wszystkich zainteresowanych klubow (Inter Chelsea Real) na placu boju pozostalo Juve (oraz podobno Milan), tak dlugie zainteresowanie jednego klubu musi cos oznaczac. Slowa Elkmana (Cassano zagra w Juve) tez nic nie znacza? Czy sprawa transferu Vieiry nic nie pokazala na temat Luciano Moggiego? Czy wtedy Moggi nie zaprzeczal ze Vieira zagra w Juve?
Jak juz wczesniej napisalem, jesli moj scenariusz sie nie sprawdzi, Zaza ma u mnie duze piwo :wink: choc szczerze mowiac nie przyjmuje takiej mozliwosci do wiadomosci :wink:
Bogi pisze:Wystarczy, żeby ktoś wytemperował jego zapędy
Pamietam wypowiedz trenera Milanu w ktorej stwierdzil ze tylko Capello potrafi zapanowac na Cassano, a i on nie zawsze sobie radzil. Wystarczy przypomniec odmowe wejscia na boisko czy chocby brak obecnosci na treningach mlodego Wlocha.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2005, 12:19 przez DjJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 sie 2005, 12:19

Nie, nie Didżeju.Ja to wszystko pisałem trybem "jeśli" i w sumie zapędziłem się aż za daleko.Plotka plotką, ale dziwi mnie taka cisza wśród Cassano, zwłaszcza po zniesieniu 'embargo' na transferu.Ktoś coś kombinuje.Wydaje mi się, że Moggi najpierw uzgodni się w 100 %, że PP jest jego a dopiero to ogłosi światu, bo być teraz taka opera mydlana jak z Robinho, tyle że wie to tylko on i Sensi oraz ich ludzie.

[EDIT]

Capello swoją drogą jest dla niego jak ojciec, ale wystarczy aby PP znalazł w kimś autorytet, tak jak np. w Tottim i będzie wszystko git.Trzeba mu pokazać miejsce w szeregu póki jeszcze jest młody, bo na starość się tego nie 'wyleczy'.

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 19 sie 2005, 12:31

Ok dzieki za wyjasnienie.
Jesli moj scenariusz jest prawdziwy to Moggi obecnie czeka. Nie chce powtorzyc sytuacji z Emersonem kiedy to pol swiata widzialo zabawe w "kotka i myszke". Emerson nie trenowal, wpadl w jakas depresje, Roma chciala kasy a Moggi nie chcial jej dac. Zabawa trwala dlugo a zawodnik poniosl strate, oprocz tego kibice szczekali na zlego "guru Juve" ktoremu jak twierdzili szkoda bylo kilku milionow .
Luciano wyciagnal lekcje, ze warto wszystko zalatwiac po cichu, bez rozglosu (tak jak z Vieira). Uwazam ze Cassano juz sie dogadal, a Moggi przedstawil swoja oferte Romie. Rzymianie probuje robic co moga zeby przedluzc kontrakt, lecz przez niechec zawodnika jest to niemozliwe. Jak powiedziala Rosella Sensi "Jak nie przedluzy, odejdzie". Zapewne tak bedzie, a z braku alternatywy (czyt. odrzucania ofert Cassano z innych klubow) rodzina Sensich bedzie musiala wybrac oferte Juve, chyba ze woli oddac mlodego Wlocha za rok i nie zyskac ani grosza.
Typowa cisza przed burza, do tego atmosfera jest w umiejetny sposob podgrzewana przez Luciano Moggiego.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2005, 12:58

Nie ma za co Bogi jeszcze raz wszytskiego najlepszego kolego 8)

Cassano i jego problemy życiowe. Napisz do Zazy :) i napisał. 8) Teraz czas na odpowiedz.

No to Drogi Antonio postaram Ci pomóc jak tylko bede mógł. Mam nadzieje że nie uraże Cie az tak mocno jak Włoska prasa robiać z Ciebie ... sprzedając co dzienie gdzie indzie jak taka .... Ale sam tego chciałeś .... nowa umowa = koniec gadania 8) a jak nie to:

Milan ?? nikt z Włoskich klubów chyba nie da Ci wiecej na reka. Jeśli naprawde Silvio "napalił sie na ta tranzakcje" może liczyc na zarobki które Cie zadowola ale czy tylko kasa sie liczy ?... Gra w podstawowym składzie bedzie tylko możliwa gdy zaczną grać 3 z przodu lub atak Milanu bedzie dobierany do przeciwnika. Bo Gila i Sheva w formie jeszcze przewyższają Twoje umiejetnosci jeden snajperskie, drugi "rozgrywające".

Alberto pewniak w kadrze Lippiego na MŚ, Vieri też (na 100%) czyli trzeci napastnik z reprezentacji w jednym klubie ? Kto skorzysta ? wszyscy....ale czy na pewno ?

Juve ?? Capello niby jak Tata i koledzy typu Emerson i Zebina. Pieniadze pewnie nie dużo mniejsze niz w Milanie. Walka w europie i w Calcio tak jak z Milanem tylko widmo "zdrady" jest za duże. Tifosi Romy wiedza kto jest tak naprawde z nimi (Nie tylko Totti) ...

I na koniec Roma ?? ....Choć powinna byc na poczatku. Otóz drogi Antonio jeszcze tam masz co pokazać. Totti to gracz którego nie tylko jestes uzupełnieniem ale i partnerem i moja rada zostań i pokaż ze judaszenie nie wchodzi w gre tylko szacunek... Tifosi Romy na słowo "Juventus" źle reaguja (ale kto nie) takze zastanów sie czy Ci zycie miłe.

Powodzenie Antinio w nowym sezonie.

Redaktor Zaza z "Brawo Calcio" :lol: :lol:

Tyle Zaza oficjalnie na problemu Antonio. :lol: hehe

Teraz nie oficjalnie :twisted: :lol:

Dj Juve Ty opierasz swoje myslanie o tym transferze na podstawnie tego że Moggi gada. Ale ja mam gdzieś Moggiego bo on nie reprezentuje Romy i bardziej mnie "martwią" słowa Berlusconiego.. jeszcze do nie dawna sądziłem ze to tylko zabawa z prasa (jak to ujełeś) gdy po meczu Milan - Juve (2:1 :twisted: 8) ) Cassano by sie przydał czy coś w stylu zobaczymy co na to Roma... a teraz zaczynaja sie juz zabawy w stylu ile za niego damy czy jak bedzie wygladał atak Milanu w nowym sezonie i Cassano na lewej stronie :shock:

Ja bym chciał by on został w Romie i nadal sądze ze oferta Milanu może i jest ale Roma go nie bedzie musiała sprzedawać.

Ty piszesz Moggi mówił czy Moggi chce. Tylko zauwaz że Cassano nie powiedział nic na temat transferu do Juve sam wiekszośc to mówi prasa. Raz jedyny Antonio powiedział że fajnie by było znów z Capello pracować. Znajdz wypowiedz Cassano w której on mówi ze chce do Juve :>? Tak jak zrobił Alberto gdy nakazał na stronie internetowaj swego agenta zamieścic oświatczenie w którym dał jasno do zrozumienia ze TYLKO MILAN 8)

A jesli Ty twierdzisz że bedzie grał w Juve to o.k tylko jaki wtedy z Moggiego "guru" jak załatwia ten transfer jak ostatnia ... Co bo taniej bedzie ?? to profesionalne podejście do zawodu bo piłkarz powinien sie tez przygotować z nowym klubem ...

Niech sie dzieje wola mercato oby tylko była po mojej mysli :lol: :twisted:

Pozdro [/b]

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 19 sie 2005, 13:07

Znajdz wypowiedz Cassano w której on mówi ze chce do Juve
A po co Cassano ma mowic ze chce do Juve? Zeby byla zabawa jak z Robinho, Emersonem czy chocizby z Gila? Tu jest madrosc Moggiego a Antonio moze dolaczyc ostatniego dnia (Zlatan jakos sobie poradzil).

Powiem Ci szcerze Zaza ze wloskie mercato jest najbardziej nieprzewidywalne i to jest piekne :wink: Ja mam swoj scenariusz a tak naprawde moze zdarzyc sie wszystko. W kazdym razie piwo nadal aktualne :P
pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 sie 2005, 13:07

Bedzie jak ze Zlatanem - 31 sierpnia godzina 23.47 Cassano w Turynie :)
Niech tam idzie w Turynie ma lepsze mozliwosci rozwoju bo w Milanie moim zdaniem jest silniejsza linia napadu.Jako zastepca dla Inzaghiego bylby dobry ale pewnie dobiero gdyby Cassano zaczał siadac regularnie na lawie pokazalby pelnie swojego charakterku.Lysy moze by ustawil Wlocha ale po co ryzykowac zepsuciem atmosfery?
Nie mozna miec na lawce samych znakomitych czy bardzo dobrych zawodnikow.Chyba ze ich genialne umiejetnosci ida w parze z brakiem ambicji i zadowala ich glaskanie lawki.
Niech idzie do Turynu do "taty" albo zostaje w Romie i dalej jada obiady z Tottim.Ewentualnie do Realu tam ustawia go jako lewego ofensywnego obronce :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”