Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 819

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 wrz 2011, 12:08

Taka obelga z "ust" kogoś takiego jak Ty to zmienia swoje bazowe znaczenie. Dziękuję Ci za to. Wolę być tępy niż mieć stosunek do wszystkiego i do wszystkich taki jak Ty. Obrażaniem wszystkich wokoło nie zyskasz sympatii, a Twoja osoba przepoczwarza się z irytującej w śmieszną i karykaturalną. W internecie jest pełno śmieci rozładowujących swoje frustracje i kompleksy na forach internetowych obrażając wszystko co się wokół nich dzieje. Do tej pory na tym forum takie osoby były szybko wychwytywane i eliminowane, bo nie potrzeba nam tutaj takich trolli. Mam nadzieję, że i w Twoim przypadku zabawa nie będzie ciągnąć się w nieskończoność.
Kolego z właściwym sobie wdziękiem próbujesz odwrócić kota ogonem przedstawiając moją osobę jako oprawce bezprawnie atakującego niewinne forumowiczki, a jest wręcz przeciwnie, bo wystarczy sobie przypomnieć od czego to wszystko się zaczęło:
Za przeproszeniem, ale pierdolisz jak połamany.
Tłuczenia z Twojej strony ciąg dalszy :roll:
Rozpoczynając w tym stylu dwa kolejne posty musiałeś liczyć się z tym, że będę sięgał po podobne środki w celu zdyskredytowania twojej osoby ...
Otoz jezeli ktos wzial na siebie odpowiedzialnos w posprzataniu tego gowna to dlaczego noe zrobil tego w sposob uczciwy i rzetelny? Jak to sie stalo, ze lwia czesc dowodow nie ujrzala wtedy swiatla dziennego? Takiego dzialania nie mozna nazwac sprawiedliwym, bo ono kara jedynie jeden klub podczas gdy inny mogl byc tak samo zaangazowany w kontakty ze srodowiskiem sedziowskim.
Tatuś pracuje w prokuraturze ? :) Pytam, bo ktoś orzekający z taką pewnością o nieuczciwym postępowaniu musi mieć niezłe wtyki. A dowody o których mówisz były powszechnie znane, ale w środowisku prokuratorskim oraz dochodzeniowo- śledczym. Poza tym nie zdajesz sobie sprawy, że aby postawić kogoś w stan oskarżenia trzeba dysponować materiałem, który choćby hipotetycznie pozwala na jego skazanie w innym przypadku postępowanie byłoby bezprzedmiotowe i tak też jest w tym przypadku.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 12:21 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 21 wrz 2011, 12:19

Generalnie kibicow SD mozna podzielic na dwie grupy. Jedna krzyczy oskarzajac Inter o cale zlo i zada tak zwanej sprawiedliwosci druga siedzi cicho i chcialaby cala sprawe zostawic za soba.
Podział prosty, żeby nie powiedzieć prostacki i nijak się nie mający do rzeczywistości. A na dodatek bardzo wygodny dla oponentów. Oznacza, że jeśli ktoś cieszy się z działań Agnellego i nie chce zostawić sprawy za sobą to automatycznie jest gimbusem/kretynem, który oskarża Inter o całe zło.
Naprawdę, szalenie wygodne. Pomaga w dyskusjach, prawda?
Nie wiem skąd Ci się wziął ten podział. Może z komentarzy pod newsami o Serie A gdzie faktycznie dominuje trochę krzykaczy z każdej strony, ale rozszerzanie tego na całość kibiców nawet nie jest śmieszne, jest żenujące. Przeglądam regularnie większość poularnych miejsc gdzie toczy się dyskusja kibiców Juve. Jestem redaktorem SJ, odwiedzam JP, czytam tutaj forum, rozmawiam z wieloma kibicami przez sieć bądź twarzą w twarz. Znam więc to ich (nasze) zdanie dużo lepiej i mogę Ci jasno powiedzieć: dominującą grupą są kibice, którzy nie oskarżają Interu o naszą degradację. Nie żądają odszkodowań, bo wiedzą że ciąży na nas prawomocny wyrok i jeśli Inter zostanie skazany to w żaden sposób nie czyni nas niewinnymi. Właściwie wręcz przeciwnie.
Niemniej mało kto wierzy (nie spośród kibiców Juve, ogólnie), że proces w 2006 roku był popisem rzetelności (z resztą mnóstwo osób biorących udział w procesie po stronie oskarżenia ma to samo wrażenie) a ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego, co pominięto i jak to wpływa na sytuację.
Uwierz, honor różne ma imiona. Przypomnij sobie dyskusję po calciopoli, gdzie Juventus stał się klubem panującym nad wszystkim. Biedny Inter by wygrywał, ale Juventus miał sędziów w kieszeni i tylko to pozwalało im zdobywać mistrzostwa. Czy tego chcemy czy nie: taki jest obraz calciopoli w świecie.
A teraz wyobraź sobie sytuację gdzie Inter też robił to, co Juventus. Może w mniejszej skali, może w tej samej - nieważne. Chodzi o to, że nie było żadnego scudetta sprawiedliwych, że Juventus wałkami nie sprawiał, że nikt inny nie był w stanie z nimi konkurować i nie dawał sobie korzyści, których nie można było nadrobić.
W niczym to nie zmienia faktu, że Juventus jest winny - ale jednak cała sytuacja ma drastycznie odmienny wydźwięk, prawda?
Zakladajac inny najbardziej optymistyczny (i nie ukrywajmy naiwny fantazyjny) dla was scenariusz czyli zwrocenie scudetti i rehabilitacje to jakby to mialo wygladac? Uroczyste przeprosiny? Wloski zwiazek wykupuje pierwsza strone LGdS i sie kaja? Oddaja wam mistrzostwa i otwiera sie droga do roszczen. Kolejne procesy. Skoro wy niewinni to co ma powiedziec Milan Lazio i inni ktorzy dostali w calej sprawie odlamkowym po dupie? Tez roszczenia tez procesy. Moggi oczywiscie wytacza kolejne procesy. Chaos. Komu to potrzebne?
Mocno mnie zdumiał to, co przeczytałem. Wszak jesteś rozsądnym użytkownikiem, na ile mogę powiedzieć (nie kojarzę tutaj precyzyjnie ludzi po nickach). Zgadzam się oczywiście z Tobą, że to czysta fantazja i takiego scenariusza prawie na pewno nie będzie. Niemniej skoro zacząłeś zastanawiać się co wtedy to ja mam prawo ocenić Twoje podejście:
Juventus niewinny, ale odkręcanie tego jak potwornie zostali skrzywdzeni 5 lat temu będzie trudne, pojawi się bałagan, chaos po co to? Udajmy, że nic się nie stało
Bez urazy, ale to jest dość przerażające. Mam nadzieję, że poza calciopoli nie masz takiego podejścia do sprawiedliwości. Że kiedy sprawiedliwość jest niewygodna to można ją po prostu zignorować.

Nawiasem mówiąc boję się podobnego podejścia w czasie najblizszych orzeczeń. Oczywiście nie przy tak fantastycznych założeniach (Juventus zupełnie niewinny, a wszystko zostało ukartowane), bez przesady.
Niemniej boję się tego, że sędziowie nawet mając świadomość, że przesadzono z winą Juventusu, który wcale nie trzymał ligi w garści i nie zapewniał sobie usług sędziów, że olano winę Interu - uznają, że łatwiej, wygodniej jest olać sprawiedliwość, udać że oficjalna wersja wcale nie kłamie.
Choć nie ja jeden i nie ja pierwszy mam podobne obawy - istnieją one w samej włoskiej piłce.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 wrz 2011, 12:48

Niemniej mało kto wierzy (nie spośród kibiców Juve, ogólnie), że proces w 2006 roku był popisem rzetelności (z resztą mnóstwo osób biorących udział w procesie po stronie oskarżenia ma to samo wrażenie) a ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego, co pominięto i jak to wpływa na sytuację.
Jeśli postępowanie było przeprowadzone w sposób nierzetelny to zapewne istniały solidne podstawy do jego unieważnienia. Czemu tego nie zrobiono ? :) Czyżby macki MM sięgały tak daleko ? Pozbawiono was prawa apelacji ?
a ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego
Przyjmując, że faktycznie jest tak jak mówisz to odpowiedzi nie trzeba daleko szukać i wbrew temu co można wyczytać z postów twoich kolegów nie jest to korporacyjny spisek którego scenariusz napisano w zadymionych gabinetach firmy SARAS tylko brak czasu, wszak wszystko zostało przeprowadzone za szybko, co niekoniecznie musi oznaczać nierzetelnie.
Chodzi o to, że nie było żadnego scudetta sprawiedliwych
Próbujecie udowodnić światu, że wszyscy są zdeprawowani jak wy a jest wręcz przeciwnie.
Nawiasem mówiąc boję się podobnego podejścia w czasie najblizszych orzeczeń.
Człowieku nie będzie kolejnych orzeczeń w waszej sprawie, bo po pierwsze wykorzystaliście wszystkie środki prawne włącznie z tymi nadzwyczajnymi a po drugie sprawa się przedawniła, zaś to co obecnie robicie można zakwalifikować jako czarny PR lub zwykłe pomawianie. Mieliście całe 5 lat na udowodnienie światu swojej niewinności tudzież winy Interu.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 12:50 przez MarcinW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 wrz 2011, 12:48

Widzę, że już oficjalnie nie macie trenera.

Mourinho zdobył potrójną koronę. Moratti nie był gorszy i też taką zaliczył - Benitez, Leonardo i Gasperini.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 wrz 2011, 12:51

MarcinW pisze:Rozpoczynając w tym stylu dwa kolejne posty musiałeś liczyć się z tym, że będę sięgał po podobne środki w celu zdyskredytowania twojej osoby ...
Człowieku... a z resztą... nie mam siły. Mój czas jest zbyt cenny by marnować go na dyskusje na takim poziomie.

Gasp nie uczestniczył w treningu, Moratti mówi, że nasz (były) trener nie panuje nad zespołem, więc część naszych problemów zostanie załatwiona.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 wrz 2011, 12:54

mete pisze:Widzę, że już oficjalnie nie macie trenera.

Mourinho zdobył potrójną koronę. Moratti nie był gorszy i też taką zaliczył - Benitez, Leonardo i Gasperini.
Trzeba bylo sluchac co mowi Sacchi. Ostrzegal, ze Gasp to dobry trener, ale nie pasuje do Interu. Arrigo w takich sprawach rzadko sie myli. Dla mnie najwiekszy autorytet w calcio.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 wrz 2011, 12:56

Niesamowite, że można wypaść tak słabo by już po 5 spotkaniach nie było wątpliwości, że decyzja jest prawidłowa i nie jest pochopna.
To jak? Kogo uważacie za najlepszy wybór? Bo ja nie mam wątpliwości, z dostępnych trenerów (Ranieri, Del Neri, Delio Rossi) czy ewentualnie jeszcze Figo lub Baresi najlepszym wyborem jest Raneri.
Trzeba bylo sluchac co mowi Sacchi. Ostrzegal, ze Gasp to dobry trener, ale nie pasuje do Interu. Arrigo w takich sprawach rzadko sie myli. Dla mnie najwiekszy autorytet w calcio.
Nie trzeba było być Sacchim by dojść do takiego wniosku. Chyba tylko Inter uważał, że wybór Gasperiniego to dobra decyzja.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 wrz 2011, 12:57

Widzę, że już oficjalnie nie macie trenera.

Cieszy tylko jedno, że zrobiono to z klasą, czego brakowało przy zwolnieniu Beniteza.
Człowieku... a z resztą... nie mam siły. Mój czas jest zbyt cenny by marnować go na dyskusje na takim poziomie.
Jakim poziomie ? Tobie właściwym ? Dobrze wiesz, że nie byłeś w jakikolwiek sposób atakowany, co więcej nie byłeś adresatem moich postów, co zrobiłeś ? Zaatakowałeś, więc daruj sobie wyjaśnienia, bo na taką reakcje sobie zapracowałeś.
Chyba tylko Inter uważał, że wybór Gasperiniego to dobra decyzja.
Zawodnicy pokazali, że nie wierzyli w słuszność tej decyzji, więc niekoniecznie Inter. Tylko zarząd z MM na czele :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 wrz 2011, 13:05

Benitez sam sie zwolnil.

Co do obecnej sytuacji to nie ma z czego sie cieszyc. Jednak nie bylo innej alternatywy wobec zwolnienia Wlocha.

Ranieri ratownik? No nie wiem tzn. mam o nim dosyc pozytywna opinie, ale mam watpliwosci czy uratuje sezon.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 wrz 2011, 13:09

(L)oczkerson pisze:To jak? Kogo uważacie za najlepszy wybór? Bo ja nie mam wątpliwości, z dostępnych trenerów (Ranieri, Del Neri, Delio Rossi) czy ewentualnie jeszcze Figo lub Baresi najlepszym wyborem jest Raneri.
Mimo, że faworytem mediów i pewnie samego Morattiego jest Ranieri to ja, tak jak wspominałem wcześniej, dałbym szansę poprowadzenia pierwszej drużyny Baresiemu. W tej sytuacji nic nie ryzykujemy, a być może Giuseppe nauczył się czegoś od Mourinho.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 wrz 2011, 13:12

Nie uważasz, że Baresi jako najbliższy współpracownik Gasperiniego także ponosi winę za ten sam rzeczy i czy faktycznie jest tak, że niczego nie ryzykujemy ? Bo mi się wydaje, że jest wręcz przeciwnie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 wrz 2011, 13:14

Mam nadzieję,że Ancelotti nie zeszmaci się jak Leonardo...rok temu wykluczał stanowczo taką opcję (trenowanie Interu),a teraz?Kto wie...

Inter się sypnął dużo szybciej niż Milan po 2007 r...szczerze mówiąc jest to mocno zastanawiające,bo paru grajków na poziomie macie,w tym 1 gwiazdę światowego formatu (Wes)...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 wrz 2011, 13:14

MarcinW pisze:
Tatuś pracuje w prokuraturze ? :) Pytam, bo ktoś orzekający z taką pewnością o nieuczciwym postępowaniu musi mieć niezłe wtyki. A dowody o których mówisz były powszechnie znane, ale w środowisku prokuratorskim oraz dochodzeniowo- śledczym. Poza tym nie zdajesz sobie sprawy, że aby postawić kogoś w stan oskarżenia trzeba dysponować materiałem, który choćby hipotetycznie pozwala na jego skazanie w innym przypadku postępowanie byłoby bezprzedmiotowe i tak też jest w tym przypadku.

Rzetelny wyrok po rzetelnym sledztwie powinien rozwiewac wszystkie watpliwosci zwiazane z przestepstwem. Czy nie jest dziwne ze po Calciopoli jest wiecej pytan niz przed nim?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 wrz 2011, 13:21

venomiq pisze: Podział prosty, żeby nie powiedzieć prostacki i nijak się nie mający do rzeczywistości. A na dodatek bardzo wygodny dla oponentów. Oznacza, że jeśli ktoś cieszy się z działań Agnellego i nie chce zostawić sprawy za sobą to automatycznie jest gimbusem/kretynem, który oskarża Inter o całe zło.
Naprawdę, szalenie wygodne. Pomaga w dyskusjach, prawda?
Wybacz ze o 5 rano nie przeprowadzilem bardziej doglebnej analizy kibicow Twojej druzyny. Wybaczysz?

Na szczescie dalej zrobiles to za mnie wiec chyba nie ma problemu.

venomiq pisze:Mocno mnie zdumiał to, co przeczytałem. Wszak jesteś rozsądnym użytkownikiem, na ile mogę powiedzieć (nie kojarzę tutaj precyzyjnie ludzi po nickach). Zgadzam się oczywiście z Tobą, że to czysta fantazja i takiego scenariusza prawie na pewno nie będzie. Niemniej skoro zacząłeś zastanawiać się co wtedy to ja mam prawo ocenić Twoje podejście:
Juventus niewinny, ale odkręcanie tego jak potwornie zostali skrzywdzeni 5 lat temu będzie trudne, pojawi się bałagan, chaos po co to? Udajmy, że nic się nie stało
Bez urazy, ale to jest dość przerażające. Mam nadzieję, że poza calciopoli nie masz takiego podejścia do sprawiedliwości. Że kiedy sprawiedliwość jest niewygodna to można ją po prostu zignorować.
Widze ze tutaj zostalem zle zrozumiany. Oczywiscie jezeli SD bylaby niewinna to warto zeby zostalo to udowodnione.
To tak gwoli sprostowania. Ale tak jak mowie nie ma takiej opcji. I tak jak mowisz Ty a ja mialem to na mysli poprzednio jezeli nie ma opcji ze jestescie niewinni to zastanowia sie 10 razy zanim znowu cala sprawe rusza. Znowu ja rozgrzebia. Kto wie jakie brudy przy okazji wyjda na jaw? Rachujac na szybko plusy i minusy wychodzi mi wynik zdecydowanie ujemny dla Serie A. Jestem prawie pewny ze za kapke waszego odzyskanego honoru straci cala reszta.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 wrz 2011, 13:22

MarcinW pisze:Nie uważasz, że Baresi jako najbliższy współpracownik Gasperiniego także ponosi winę za ten sam rzeczy i czy faktycznie jest tak, że niczego nie ryzykujemy ? Bo mi się wydaje, że jest wręcz przeciwnie.
Ten sam Baresi był także najbliższym współpracownikiem Mourinho, z którym zdobył historyczną potrójna koronę. Myślę, że jeśli Baresi odpowiada za ten stan rzeczy, to odpowiadał również za tamten

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”