F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 83

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 maja 2005, 19:38

lukas70 pisze:hehe ! Barca to dla mnie smieszny klub z calym szacunkiem dla ich kibicow ! Najsmieszniejsze jest to ciągłe podkreslanie swojego wilekiego przywizania do barw klubowych.....!!! naprawde żenada ! Deco jest fatalny jeszcze gorszy jest Maxi Lopez (bramka w LM to byl szczyt jego mozliwosci ) Z tego zespolu lubie tylko Ronaldinho bo tylko on prezentuje najwyzsza swiatowa klase...!!!
Nie wiem czemu czepiasz sie Deco , ale co do Maxiego to sie zgodze. Teraz doznal kontuzji i nie zagra do konca sezonu , ale watpie aby cos zwojowal w przyszlym sezonie

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 02 maja 2005, 20:26

zawdi pisze:educated fool - widuje komentarze jakiegos kolesia podpisujacego sie wlasnie tak samo jak ty na fcbarca.com albo/i na blaugrana.pl. nigdy nie czytalem jego komentarzy, ani zadnych innych, bo srednio mnie one interesowaly, po prostu je widywalem. mam takie pytanie, co ty, o ile to ty, tak czesto goscisz na stronach poswieconych fcb i jakiemu klubowi, w takim razie, kibicujesz, bo nie raczyles sie pochwalic.
To nie ja, stronki fcb nie znam, blaugrane widziałem kilka razy, ale były tam tak tendencyjne teksty, że się nie rejstrowałem nawet. Komu kibicuje? Znajdzie się kilka klubów, między innymi Ajax Amsterdam, Juventus Turyn, czy Arsenal Londyn. W Hiszpanii będzie to pewnie Real Madryt, chociaż głównie za to co prezentowali pare lat temu.

Teraz do całej reszty: w którym miejscu przepraszam bardzo napisałem że Real gra taktyczny football? Chyba napisałem wyraźnie że obecni Primiera Division prezentuje kiepski poziom i żadna z drużyn nie zasługuje właściwie na zwycięstwo :) Ale jeśli którejś bym je przyznał, to właśnie Realowi, bo powoli zaczyna on prezentować sensowną taktykę, widać to choćby po sprowadzeniu Sachiego, Luxemburgo i Gravesena, mam nadzieję że będzie tylko lepiej.

Anka, chodziło mi o podejście do tych dwóch klubów. Wyjaśnij mi, czemu jak Real chciał sprowadzić Henryego lub Adriano, to wszyscy się z niego śmiali, że śmieszny klub, że marzenia Pereza, że zagranie dla nich tro zeszmacenie się etc, a jak o tych samych piłkarzach mówi Laporta, to zaraz: wspaniale, najpiękniejszy atak, Henry powinien przejści, co to jest 30 baniek? Wyjasnij mi, bo dla mnie właśnie to jest żałosne, że ludzie tak różnie podchodzą do takich samych decyzji dwóch mimo wszystko bardzo podobnych do siebie klubów. Ja rozumiem że napastnicy są potrzebni, ale popatrzmy kogo Barca w tej chwili ma:
Samuel Eto - rewelacja, bardzo skuteczny i perspektywiczny.
Maxi Lopez- młody, zdolny, potrafi się pokazać w ważnym momencie.
Larsson- legenda, może jeszcze z 2 lata lub więcej pograć na wysokim poziomie, na pewno wyjdzie z kontuzji jak mu się udawało wcześniej.
Ronaldinho- może nie typowy napastnik, ale często wystawiany z przodu, choć nie na szpicy, gra nierówno, ale przez wielu jest uważany za najlepszego na świecie, potrafi sam uratować drużynę.
Giuly- pozycja jak wyżej. Jeden z bohaterów Monaco, moim zdaniem trochę nie wszedł w Barcę, ale ma ogromny talent, liczę że odejdzie i pokaże się w innym klubie.
Tak czy tak, jeśli Barca sprowadzi RVN, Henryego, albo Adriano i ktoś z tej szóstki usiądzie na ławce (a ktoś na pewno będzie musiał) to będzie duża niesprawiedliwość i sytuacja podobna do tej z Moro w Realu, nie sądzisz?

Poza tym ja nie bronię Realu. Taktyki jeszcze nie prezentuja wielkiej, chociaż mam nadzieję że po tak hucznie zapowiadanej rewolucji i pracy Luxa przez wakacje ta się pojawi i zdominuję hiszpańską ekstraklasę, pozdrawiam :)

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 02 maja 2005, 21:07

Nie zgodzę się z tymi co mówią, że Maxi Lopez jest słaby. On ma dopiero 20 lat i za 2-3 lata, jesli bedzie dostawał szansę gry w pierwszym składzie na pewno będzie coś grał. Barcelona teraz musi wygrać, z Valencią i możemy krzyczeć Campeone !!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 maja 2005, 21:12

Maxi otrzymywal szanse i teraz a zobacz Messi jest młodszy ma 17 lat (chyba) a w ciągu 5 min zrobił tyle zameiszania we wczorajszym spodkaniu(2 bramki w ciągu 5 min jedna nie uznana :!: ) co Maxi w przeciągu calego swego pobytu w blaugranie :wink:
Dla mnie jest słaby i wierci "dupą" jak dobra wiertarka :lol:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 maja 2005, 21:16

Figo11 pisze:Maxi otrzymywal szanse i teraz a zobacz Messi jest młodszy ma 17 lat (chyba) a w ciągu 5 min zrobił tyle zameiszania we wczorajszym spodkaniu(2 bramki w ciągu 5 min jedna nie uznana :!: ) co Maxi w przeciągu calego swego pobytu w blaugranie :wink:
Dla mnie jest słaby i wierci "dupą" jak dobra wiertarka :lol:
Ja od poczatku nie za bardzo wierzylem ze jest to jakis super pilkarz ale talentu nie mozna mu odmowic i nie mozna mu nie dac sansy na pokazanie sie. Leo Messi ile zagral juz meczy ?? No ile ?? Widzielem co czynil MAxi w River wiec jak narazie nie mozemy go z gory stawiac na straconej pozycji.

Moze nie zrobi jakies oszalamiajacej kariery ale bedzie na pwenio wspanialym pilkarzem i zobaczycie wogole niedlugo (za 6 miechów :roll:)

POZDRO

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 02 maja 2005, 21:28

La Masia to jedna z najleoszych wytwórni talentów na świecie. Messi, Valdes, Xavi, Puyol, Iniesta i inni to tylko i wyłącznie wychowankowie Blaugrany. Maxi jest wysoki, i dobrze potrafi grać głową...Poczekamy zobaczymy co będzie robił w przyszłym sezonie czy bedzie nadal grzał ławe czy też będzie grał znacznie lepiej niż w tym sezonie

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 02 maja 2005, 21:42

pamietajmy ze Maxi zostal sprowadzony jako rezerwowy zawodnik wiec nie wymagajmy niewiadomo czego od niego; ja mysle ze na nastepny sezon zostanie on wypozyczony bo wroci Henka no i ElConeco ma tez wrocic, a tak wogole to jeszcze jakis super napastnik ma przyjsc(wreszcie Ronaldinho bedzie grac tam gdzie tygryski lubia najbardziej :P )

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 03 maja 2005, 17:54

Herdek, nie oszukuj się. Lopez miał długą przerwę, kiedy przybył do Barcy. To znaczy: w River Plate mieli pre-sezon, i był wypoczęty oraz miał duży zapas sił. A tak naprawdę to nic nie strzelił (jedynie gola Chelsea), i nie pokazał nic, oprócz meczu z Londyńczykami. Możemy się łudzić, że miał za mało czasu, ale to nieprawda. Jakoś Graversen się potrafił w Realu odnaleźć... :roll:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 03 maja 2005, 19:54

Spoko, Anka...Poczekamy zobaczymy co będzie robił za 2-3 sezony.

Awatar użytkownika
wozny
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wozny » 03 maja 2005, 20:01

Według mnie nic specjalnego nie pokaże

kurczakov

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kurczakov » 03 maja 2005, 20:10

Jak dla mnie Maxi moze i jest dobrym graczem napewno utalentowanym ale on jakos mi nie pasuje do ligi hiszpanskiej jak dla mnie on by sie nadawal do ligi angielskiej jest wysoki twardy ma moc w nogach w sam raz na lige angielska.
Hala Madrid !!!

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 maja 2005, 16:39

Maxi Lopez będzie dobrym zawodnikiem ale nic ponadto , chociarz trudno to teraz powiedzieć . Jak się mylę to tylko dobrze dla Barcelony.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 04 maja 2005, 17:09

Maxi jest utalentowany i wedlug mnie w tym sezonie spisal sie dobrze. W meczu przeciwko Chelsea pokazal sie z bardzo dobrej strony. Nie gral w zbyt wielu meczach wiec nie mial za duzo okazji aby sie popisac.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 04 maja 2005, 18:09

bobi pisze:Maxi jest utalentowany i wedlug mnie w tym sezonie spisal sie dobrze. W meczu przeciwko Chelsea pokazal sie z bardzo dobrej strony. Nie gral w zbyt wielu meczach wiec nie mial za duzo okazji aby sie popisac.
Od kiedy go do Barcy sprowadzono, to gra w prawie każdym meczu, po ok. 30 minut. ;) W 30 można dużo zdziałać, przykładem jest Messi czy też Robben z Chelsea, który teraz się rolą rezerwowego musi zadowolić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2005, 19:02

Aniu piszesz, że przez 30 minut można wiele zdziałać i to jest prawda ale podanie przykładu Messiego to już trochę przesada bo przecież ile razy on się tak pokazał :?: Dokładnie jeden raz w ostatnim meczu i to narazie tyle. Zobaczymy co będzie dalej. Wiem, że to wielki talent co pokazał występami w reprezentacji ale poczekajmy co zacznie pokazywać w Barcy. Maxi też w debiucie z Chelsea strzelił bramkę i na tym się skończyło jak narazie. Robben to już całkiem inna sprawa. Piłkarz kapitalny ale kontuzje pokrzyżowały mu plany. Nie wiem co dalej z nim będzie.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”