Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 83

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 cze 2007, 21:35

Transfer Torresa jest możliwy, ale oferta musiałaby być bardzo wysoka. Ostatnie donosy sugerowały, że Atletico rozważyłoby ofertę w granicach 27 mln funtów, także cena jakby nie patrzeć zaporowa. Na razie nic nie wskazuje, aby sam El Nino miał nalegać na transfer. Ba, mówił ostatnio, że dobrze mu w Atletico i nie jest skłonny do odejścia. Jedyna możliwość to porozumieć się z klubem, co bez wyłożenia na stół bardzo solidnej gotówki jest niemożliwe. Jeśli Atletico zezwoli na transfer to nie sądzę, żeby Torres odmówił przenosin. Sam jednak nie będzie nikomu ułatwiać negocjacji :wink:
BaSSu pisze:Ale my możemy ściągnąć np. Huntelara czy Tevesa i niech nas w dupke cmokną
Te transfery też nie byłyby wcale łatwe. Z jednej strony duża konkurencja wśród innych klubów, a z drugiej rzecz jasna również wysoka cena. United jest w stanie dać odpowiednią kasę, ale nie tylko oni są w stanie :wink:

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 22 cze 2007, 0:32

Mi się wydaje jednak, że Manchester zadowoli się jakimś transferem typu Yakubu albo jakiś inny średniak o którym się nic nie mówi. Szczerze nie wierze w Huntelaara ani Eto'o, może jeszcze Tevez, ale to raczej Inter go ściągnie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2007, 13:24

RealFan pisze:Transfer Torresa jest możliwy, ale oferta musiałaby być bardzo wysoka. Ostatnie donosy sugerowały, że Atletico rozważyłoby ofertę w granicach 27 mln funt
on polowy tej kwoty nie jest wart...
BaSSu pisze:Ale my możemy ściągnąć np. Huntelara czy Tevesa i niech nas w dupke cmokną Cool
marzenie... za Teveza chca kokosow , a Huntelaar powiedzial ze chce jeszcze rok posiedziec w Ajaxie...chociaz mysle ze jest szansa na wybicie mu tego z glowy :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 13:34

boskigonzo pisze:on polowy tej kwoty nie jest wart...
Nie ważne czy jest wart i ile jest wart. Ważne ile za niego chce Atletico :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 cze 2007, 14:11

RealFan pisze:Te transfery też nie byłyby wcale łatwe. Z jednej strony duża konkurencja wśród innych klubów, a z drugiej rzecz jasna również wysoka cena. United jest w stanie dać odpowiednią kasę, ale nie tylko oni są w stanie Wink

boskigonzo pisze:on polowy tej kwoty nie jest wart...
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wątpię czy widziałeś więcej niż 1 mecz tego zawodnika.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 14:16

BaSSu pisze:SAF nie raz pokazał światu, że jeśli że jeśli chce kogoś mieć w ekipie to kasa się nie liczy, więc nie jest to argument.
Mówimy o samych klubach z najwyższej półki, a co za tym idzie nie tylko ManU jest w stanie wyłożyć odpowiednią kasę. Inne zespoły też mogą i tu kluczową rolę może odegrać wola zawodnika, a ta jest nieodgadniona. Z resztą nie wiem co Ci nie pasuje. Jest to argument :P
BaSSu pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wątpię czy widziałeś więcej niż 1 mecz tego zawodnika.
Pewnie widział na MŚ, ale gdyby tam faktycznie oglądał to nie wiem czemu uważa, że Torres jest gówno wart :roll: Akurat na Mundialu grał całkiem dobrze :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2007, 14:51

RealFan pisze:Nie ważne czy jest wart i ile jest wart. Ważne ile za niego chce Atletico Krzywy
Nie wazne ile za niego chce Atletico , wazne jest to ile Fergie bylby sklonny za niego dac :]
BaSSu pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wątpię czy widziałeś więcej niż 1 mecz tego zawodnika.
Bo placic 25mln funtow za zawodnika tylko dlatego ze kiedys zostal okrzykniety mianem cudownego talentu uwazam za glupote. Nie mowie ze jest zly ale nie jest tez fenomenalny. 25mln funtow to naprawde spora suma a Torres ani nie gra blyskotliwie w PD ani nie gra w jakims super klubie tylko w Atletico ktore zajelo 7 lokate w tym sezonie :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 15:32

boskigonzo pisze:Nie wazne ile za niego chce Atletico , wazne jest to ile Fergie bylby sklonny za niego dac
Przy takim myśleniu Manchester może zapomnieć o transferze. Przynajmniej jeśli uważa podobnie, co Ty w kwestii wartości Torresa :P Jak jest gówno wart i jest taki słaby to po co go chcecie :?: :P
boskigonzo pisze:Torres ani nie gra blyskotliwie w PD
Na pewno też nie gra źle. Daleko byłbym od takiego określenia. To jest typ napastnika, który nie jest odpowiedzialny tylko i wyłącznie za zdobywanie bramek. Mam jednak dziwne wrażenie, że Ty rozliczasz go wyłącznie z czystej statystyki ilości trafień do siatki :roll:
boskigonzo pisze:ani nie gra w jakims super klubie tylko w Atletico ktore zajelo 7 lokate w tym sezonie
A co to ma do rzeczy :> WHU w ostatnich kolejkach sezonu zapewnił sobie utrzymanie w Premiership. Czy z tego powodu nie może oczekiwać dużych pieniędzy za Teveza :?:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 cze 2007, 15:41

boskigonzo pisze:Nie wazne ile za niego chce Atletico , wazne jest to ile Fergie bylby sklonny za niego dac Krzywy

Nie rób z Fergusona boga i nie pisz takich bzdur. :roll:

boskigonzo pisze:Bo placic 25mln funtow za zawodnika tylko dlatego ze kiedys zostal okrzykniety mianem cudownego talentu uwazam za glupote. Nie mowie ze jest zly ale nie jest tez fenomenalny. 25mln funtow to naprawde spora suma a Torres ani nie gra blyskotliwie w PD ani nie gra w jakims super klubie tylko w Atletico ktore zajelo 7 lokate w tym sezonie Krzywy

Nie kiedyś tylko nadal jest tak okrzykiwany. Bije się o niego kilka czołowych klubów Europy więc nie mów że nie jest błyskotliwy ani wart tej sumy. Jest to bardzo ambitny młody chłopak z wielkim talentem, który marnuje w 7 zespole Division. Obecnie tak już jest, że jeśli chce się mieć jakiego młodego talenciaka, trzeba wywalić za niego dużą kasę. Poza tym pokaż mi w czym on wg Ciebie odstaje od reszty snajperów że nie można go uznać za fenomenalnego? Bo jak na razie jestem coraz bardziej przekonany, że nie wiesz o tym zawodniku za wiele a piszesz aby pisać.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 22 cze 2007, 16:29

Prawda jest taka ze najpierw trzeba sobie upatrzec zawodnika a potem patrzec na to jaka jest jego cena, inaczej nie zbudujesz silnej druzyne.
Bez sensu jest myslenie, ze Berbatow kosztował by 30mln, wiec lepiej kupic Benta 17, czy Torres kosztuje te 27 to lepiej kupic Quagliarelle 15.
W druzynie z najwyzszej pułki trzeba obierac najwyzsze cele bez względu na koszty. Gdyby Fergi sie tak oglądał na kase to zamiast Roo mielibysmy Bellamy'ego, zamiast Ronaldo Pennanta, a zamiast Rio Woodgata.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 16:39

Bez sensu jest myslenie, ze Berbatow kosztował by 30mln, wiec lepiej kupic Benta 17, czy Torres kosztuje te 27 to lepiej kupic Quagliarelle 15.

Tak przy okazji. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla Manchesteru byłoby kupno Benta. Bramkostrzelny, sprawdzony na wyspach i nie miałby problemów z aklimatyzacja. Berbatov miał dobry sezon, ale nie uważam, żeby ten zawodnik był wart tych pieniędzy. Jol zdziera jak zwykle. Nie wiem czemu ten Torres jest taki popularny. Benta miał podobne statystyki do neigo w tym sezonie, grając w słabszym klubie. :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 cze 2007, 18:18

Widzę, że dyskusja na temat napastnika kwitnie. I dobrze, bo to teraz priorytet. Powoli sytuacja się krystalizuje. Bent podobno jest bliski przejścia do Spurs. Z kolei w Newcastle ma grać Alan Smith. Mam mieszane uczucia. Bardzo lubię tego gracza. I nawet fakt, że wcześniej grał w Leeds mnie do niego zniechęca. Trochę szkoda, że odchodzi, ale w zespole Srok ma większe szanse na powrót do formy. Eh. Kontuzje chyba zniszczyły tego chłopaka. Ale może jeszcze się odbuduje.

Nie zgadzam się John T z Twoim rozumowaniem. Manchester nie powinien szastać pieniędzmi na lewo i prawo. Jeśli jest możliwość kupna ciekawego, perspektywicznego gracza za 15 mln lub sprawdzonego, doświadczonego za 25 to ja bym raczej korzystał z tej pierwszej.

Torresa nie chcę. Zwłaszcza po tym co widziałem w jego wykonaniu w minionym sezonie. Może nie byłem świadkiem wszystkich "popisów" tego napastnika, ale kilka mi wystarczyło. Grał naprawdę przeciętnie. To trochę dziwnie jak w tak młodym wieku hamuje się w rozwoju.

Cały czas za numer jeden na mojej liście to Hunter. I nie odpuszczę.

EDIT: Chociaż info dotyczące Smitha jeszcze nie ma na oficjalnych.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 22 cze 2007, 18:51

W moim poscie nie chodzilo o to ze uwazam ze mamy kupic Torresa bo jest droższy, tylko ze wielkie kluby nie powinny wybierac gracza którym sie interesuja tylko dlatego ze jest on tani. Pewnie ze zdarzaja sie przypadki ze warto wziasc jakiegos gracza bo jest za friko, ale wydaje mi sie ze ogólny sposób postępowania powinien wyglądac tak jak wczesniej napisałem.
Jesli Ferguson uwaza ze Berbatov bardziej mu pasuje to konwencji to powinno sie wydac te powiedzmy 10 mln wiecej i go kupic.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 22 cze 2007, 19:12

Najlepszym rozwiazaniem to byloby kupienie napastnika Preston czyli Nugenta ktory tez jest mlody i potrafi strzelac bramki o czym przekonal w CC Championschip.No i dzieki swojej grze w minionym sezonie dostal powolanie do reprezentacji i w debiucie strzelil gola co rzdko zdarza sie pilkarzom z 2 ligi. :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 19:17

the hammers pisze:Najlepszym rozwiazaniem to byloby kupienie napastnika Preston czyli Nugenta ktory tez jest mlody i potrafi strzelac bramki o czym przekonal w CC Championschip.
Nie przesadzajmy. Manchester potrzebuje napastnika na teraz. Z tego co pamiętam, Nugent w tym sezonie strzelił 15 w CC... Bent 13, a w ubiegłym 17(?). Widzisz różnicę? Bent to piłkarz, który od razu byłby przymierzany do podstawowej 11. Już lepiej nawet Lite ściągnąć niż Nugenta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”