Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 824

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 kwie 2011, 20:07

Magnum pisze:Jutro dla rezerw znowu zagra Jens Lehmann.
Podobno miał rozwiązać kontrakt?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2314
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 kwie 2011, 20:26

To byl prima aprilis :lol:

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 05 kwie 2011, 21:48

Witam po dłuższej przerwie, widzę że trochę mniej osób tu pisze niż wcześniej, co do Lehmanna to wydaje mi się że nie będzie wielkich rewelacji związanych z jego obecnością... ale bardzo lubię go, a w zasadzie lubiłem zanim odszedł, ale szacunek pozostaje:)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 23:39

Dopiero teraz zobaczyłem ten filmik. Arsenal chyba nie wiedział, czego się po nim spodziewać, bo jeśli Lehmann naprawdę jest w takiej formie, to lepiej chyba mieć na ławce kogoś z młodzików (jak dobrze mi się wydaje to macie na tym zapleczu Shea i McDermotta)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 kwie 2011, 0:53

Spokojnie, dzisiaj zagrał mecz z Sunderland i popisał się kilkoma świetnymi interwencjami i nie zawalił nic. Dobry występ. W Blackpool mógłby już zagrać ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 kwie 2011, 15:16

Potwierdziły się doniesienia o kontuzji kolana Songa. Wenger jednak uważa, ze na Liverpool bedzie gotowy. :think: Nie uwierzę póki nie zobaczę, chociaż jest to dość prawdopodobne. Sagna i Walcott tez prawdopodobnie nie zagrają, wielka szkoda. Chociaz zeby Walcott zagrał, bo Eboue z Blackpool by sobie poradzil, a bez Walcotta nie mamy zębów. Wenger poinformował tez, ze Almunia wystapi.

Myslalem nad czyms takim:

-------------Almunia-------------
Eboue-Squillaci-Koscielny-Clichy
--Ramsey--Denilson--Fabregas--
--Nasri--Van Persie--Arszawin--

Myslalem o tym, zęby dać odpocząć Wilshere'owi bo ostatnio bardzo duzo gra, ale mysle, ze chyba jednak lepiej żeby zagrał Wilshere skoro i tak pomoc będzie upośledzona obecnością Denilsona. Na pewno nie chce widzieć duetu Denilson-Diaby w środku pola. Nie zdziwi mnie jednak, jeśli wystąpi Diaby zamiast Denila albo właśnie Ramsey z Denilem w środku. Zobaczymy. Tak czy inaczej, ten mecz trzeba wygrać. Jeśli 3 pktow nie będzie to już się na pewno zegnamy z mistrzostwem; teraz jeszcze szanse pozostają. :P

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 08 kwie 2011, 18:50

A mnie sie wydaje ze Wilshere jednak zagra takie przeczucie mam

edit:

Z cyklu informacje na wp:P
Ali Al Habsi trafi do Arsenalu? Według brytyjskich mediów "Kanonierzy" są bardzo poważnie zainteresowani reprezentantem Omanu.

Al Habsi broni w Wigan Athletic, do którego został wypożyczony z Boltonu Wanderers.

W tym sezonie reprezentant Omanu spędził na boiskach Premier League 2430 minut. W każdym spotkaniu ma co najmniej kilka okazji do pokazania swoich umiejętności. W ostatniej kolejce miał trzy ważne interwencje, dzięki czemu Wigan bezbramkowo zremisowało z Tottenhamem. W spotkaniu z Fulham bramkarz zaliczył asystę.

O spodziewanym transferze do Arsenalu pisze "Wigan Observer", na którego powołuje się również serwis piłkarski tribalfootball.com.

W obecnym sezonie menedżer Arsenalu Arsene Wenger ma problem z obsadą bramki. Łukasz Fabiański i Wojciech Szczęsny są kontuzjowani, zastępcą Manuela Almunii jest wiekowy Jens Lehmann.

W ubiegłym roku Al Habsi otrzymał brytyjskie obywatelstwo, więc przy zmianie klubu nie będzie musiał się starać o pozwolenie na pracę na Wyspach.

Źródło: http://www.wp.pl

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 kwie 2011, 15:29

Arsen Wenger pisze:We have done well for our age as we are second in the league. Is that a disaster for you? There are teams who invest 10 times more than us. If I look at this team I'm proud of them, proud of the attitude of the players and the football we play.
Nie wiem, jak na takim etapie rozgrywek Wenger może mówić, że drugie miejsce nie będzie katastrofą. Motywacja chyba nie jest jego najmocniejszą stroną i można odnieść wrażenie, że godzi się z tym, że Premier League w tym sezonie i tak nie wygra.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 kwie 2011, 14:04

Arsenal team v Blackpool: Lehmann, Eboue, Squillaci, Koscielny, Clichy, Diaby Fabregas, Wilshere, Nasri, van Persie, Arshavin
Almunia chory
Blackpool team v Arsenal: Kingson, Baptiste, Evatt, Cathcart, Crainey, Adam Southern, Taylor-Fletcher, Puncheon, Campbell, Varney

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 10 kwie 2011, 14:46

-------------Lehmann-------------
Eboue-Squillaci-Koscielny-Clichy
--Diaby--Fabregas--Wilshere--
--Nasri--Van Persie--Arszavin--

Miał wystąpić Almunia a tu Lehmann, będę się modlił żeby mu wyszło :) i tak jak mi się wydawało Wilshere jednak gra. Mecz do wygrania innej opcji nie ma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 16:13

Cos mi sie wydaje, ze jakby w bramce stal Fabian albo Almunia to wynik oscylowalby wokol remisu :!:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 kwie 2011, 16:14

Jak tam radzi sobie Jens?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 16:15

bardzo dobrze, az nie chce sie wierzyc ze ostatni mecz rozegral w maju i jest po 40

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 kwie 2011, 0:33

Świetna pierwsza połowa w naszym wykonaniu, ale w drugiej wrócił stary, dobry Arsenal. Cholera jasna, po co te nerwy? Można było strzelić trzecią przed przerwa, ale nie. Lehmann miał nieziemskiego farta przy bramce Blackpool, bo chyba Van Persie by bronił. To byłaby pewnie czerwona kartka jakby nie weszło + karny.

Na plus ogólny występ Lehmann - zagrał spokojnie, oprócz tego, co zwykle - czyli łapania wszystkich za nogi i robienia dziwactw :lol: - grał poprawnie. Za dużo roboty nie miał, ale co złapać to złapał, kilka świetnych interwencji też miał. To był jego pierwszy występ w zawodowej piłce od prawie roku, więc to jeszcze bardziej dobrze.

Diaby również mi się bardzo podobał - wreszcie zaczął normalnie grać! Dobrze w środku pola i ogólnie dobrze grał. To tylko Blackpool, ale za tydzień z Liverpoolem jeśli Song nie będzie dostępny to może Diaby znowu zagra dobrze i nie będzie się trzeba martwić? :think:

Na wielki minus Arszawin. Co spojrzałem na niego to stał. Stał i się gapił. Ten człowiek mnie dobija. Za tydzień nie ma prawa wyjść na murawę - Walcott i Nasri na flankach i nie ma innej możliwości. Nie wiem co się z nim stało, ale nawet ostatnio w reprezentacji go ostro jechali za to, że stoi na środku boiska i nic nie robi. Tutaj stał na boku. :lol:

Wenger po meczu powiedział, że Almunia ma kontuzję kolana. Prawdopodobne jest to, że nie zagra za tydzień. Ciekawostką jest jednak fakt, że Szczęsny może być gotowy do gry właśnie już za tydzień. Wystąpi pewnie Lehmann albo Szczęsny, ale o obstawę bramki się już nie musimy obawiać - Almunia w tym sezonie mam nadzieję już nie wystąpi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 kwie 2011, 14:10

Pewnie kibice Arsenalu wiedza, ale...
Amerykański biznesmen Stan Kroenke zwiększył swoje udziały w Arsenalu do 62,89%. Kroenke chce przejąć pełny pakiet akcji Arsenalu.

Powolne przejmowanie Arsenalu zaczęło się w 2007 roku, kiedy Stan Kroenke wykupił 9,9% udziałów. Kroenke zwiększał swój udział aż wreszcie zdecydował się wykupić 16,1% należące do Danny'ego Fiszmana i 15,9%, które w swoim posiadaniu miała Nina Bracewell-Smith. Po tych transakcjach Kroenke ma już prawie 63% udziałów.

Teraz Amerykanin będzie chciał przejąć pozostałe 27%, których posiadaczem jest rosyjski miliarder Aliszer Usmanow.

Z takiego obrotu sprawy zadowolony jest Arsene Wenger, który twierdzi, że dobro Arsenalu leży Kroenkemu na sercu. - On rozumie dziedzictwo i tradycje klubu oraz rozumie prowadzenie klubu w perspektywie dalekiej przyszłości - powiedział Wenger.

Dopiero latem rzeczywiście przekonamy się czy Stan Kroenke podziela model zarządzania "Kanonierami". Arsenal nie ma w zwyczaju wydawać wielkich pieniędzy na transfery, a zyski ze stadionu przeznacza głównie na spłatę zadłużenia. Kroenke zapewnia, że zadłużenie Arsenalu nie będzie się zwiększać, ale jego polityka transferowa pozostaje tajemnicą.

Stan Kroenke to amerykański deweloper, który swoją działalność na rynku nieruchomości w 1983 roku. Jego żoną jest Ann Walton Kroenke, córka Buda Waltona, współtwórcy słynnej sieci sklepów Walmart. Kroenke aktywnie działa na wielu sportowych polach. Należą do niego Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), St. Louis Rams (NFL) i Colorado Rapids (MLS).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”