FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 824

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 13:04

szura pisze: a Fc Barcelona trzyma go jak babcia moher na głowie tylko dlatego, że odwieczny rywal Real Madryt ma wychowanka, to Barca też go musi posiadać choćby miał po trzy palce u rąk i jedno oko - grunt, że to ich WYCHOWANEK ;]
szura jezeli powaznie tak uwazasz to juz nie pisz na tym forum.

A co do bramki to widac chyba od dawna ze jego gra na przedpolu pozostawia wiele do zyczenia

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 23 lut 2009, 13:31

Przed chwilą obejrzałem sobie spory skrót meczu z soboty.Zaznaczam że oglądałem go na chłodno,no i nie wiem co powiedzieć.Wyłączyłem bestplayera jeszcze bardziej wpieniony niż podczas oglądania meczu na żywo.
Sporo już się o tym spotkaniu powiedziało,ale muszę to powtórzyć. A R B I T E R był nafukany,albo coś w tym stylu.Naprawdę.Nie gwiżdże się faulu podczas takiego zagrania jakie zrobił Keita.No dobra,odgwiżdże się co najwyżej S A M O przewinienie.N I C W I E C E J!!!! Biedny aktorzyna Espanyolu odegrał rolę Oscarową niemalże.No i głupkowaty sędzia się na to nabrał.Idiotów nie sieją,oni się rodzą.Kolejne przewinienia bo na nie zwróciłem największą uwagę też potrafią wywołać u mnie palpitację serca.
Chamskie zagrania kopaczy Espanyolu uchodziły jeden za drugim,pierwsze lepsze wejście gracza Barcelony gwizdane było przeważnie od razu z żółtą kartką.Nie pamiętam która minuta to była,ale był wyskok do górnej piłki Tarzana i jakiegoś ziomka z Espa,Puyol dostał zdrowego łokcia,sędzia nawet nie zajęknął.
Z czym my tu mamy do czynienia>?Z totalną ignorancją arbitrów w stosunku do graczy Barcelony?Aż żal patrzeć co te drobne śmieciuchy na boisku wyrabiają.Co raz częściej mam wrażenie że sędziowie Hiszpańscy nie wiele różnią się od Polskich.Tyle że u nas w grę wchodzi ustawka meczy :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 lut 2009, 15:39

Bienias napisał(a)
A co do bramki to widac chyba od dawna ze jego gra na przedpolu pozostawia wiele do zyczenia
To taką sytuację jak ta, po której Barca straciła w sobotę drugą bramkę tłumaczysz słabą grą na przedpolu? Jak dla mnie to jest tylko i wyłącznie brak koncentracji, jakiegoś przeglądu pola. Był atakowany, to prawda, ale nie miałby żadnych problemów z wybiciem piłki w aut, w najgorszym wypadku na rzut rożny. Wybił ją po ziemii przed bramkę, prosto pod nogi rywala... to nie jest wina słabej gry na przedpolu. Słąba gra na przedpolu, to spóźnione wyjścia do piłek przed pole karne, słabe wykopy, brak odwagi... Ale nie coś takiego co zrobił Valdes. A że umiejętności ma potwierdził nie raz ...
Teorii proponowanej przez szurę nie popieram.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 23 lut 2009, 16:12

to juz nie pisz na tym forum.
nie będziesz mi mówił co mam robić, nie złamałem regulaminu, wyraziłem swoją opinię, której rzecz jasna - fanatyk Barcy nie poprze bo krytykuje jego kochany najlepszy klub.
Casillas>Valdes
porównując grę obu klubowych wychowanków takie właśnie spostrzeżenia mnie się nasuwają, jak napisałem. Generalnie Valdes na tle innych bramkarzy klasy światowej, wypada bardzo, ale to bardzo słabo. Moim zdaniem Valdesa do tej wyższej półki nie powinno się zaliczać.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 lut 2009, 17:36

Cześć wpadłem ponapinac przed jutrzejszymk meczem :)
po cichu liczę na jakieś katastrofalne załamanie formy u was i wtedy może pierwszy mecz dla nas ? :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 lut 2009, 17:55

:D Witaj! Zobaczymy jak się będziesz jutro napinał oglądając kolejne bramki Barcy! Nie no żartuję:)
Barcelona w lekkim kryzysie, ale być może ten mecz z Espanyolem zmotywuje ją na tyle by zagrać naprawdę dobrze i już z trudnego terenu w Lyonie wywieźć pokaźną zaliczke. Ciężko zastąpić w środku Iniestę (Eidur zagrał z Espanyolem nieźle, ale zmarnował dwie wyśmienite okazje, a Hleb kompletnie pod formą...), niełatwiej zaradzić absencji Abidala, tym bardziej, że wciąć brak Milito.
A jak skład Lyonu?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 lut 2009, 19:34

znaczy co na lewej stronie Gassama , więc autostradę na naszą bramkę macie otwartą z prawej Grosso w środku pewnie Cris z Boom Boomem
pomoc Kallstroem Juninho Delgado a wspierać ich będą Toulalan z J2M. w ataku nieśmiertelnie Benzema

no i to by było na tyle jak ustrzelimy coś z wolnego to pójdzie jak nie to kaplica chyba że Lyon zagra najlepszy mecz tego sezonu ... i poprzedniego też

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 19:41

BarcaQzYN pisze:
To taką sytuację jak ta, po której Barca straciła w sobotę drugą bramkę tłumaczysz słabą grą na przedpolu? Jak dla mnie to jest tylko i wyłącznie brak koncentracji, jakiegoś przeglądu pola.
Chyba nie chcesz powiedziec ze jak np. jesz zupe zawsze sie koncentrujesz aby trafic lyzka do ust? :roll:

szura pisze:
to juz nie pisz na tym forum.
nie będziesz mi mówił co mam robić, nie złamałem regulaminu, wyraziłem swoją opinię, której rzecz jasna - fanatyk Barcy nie poprze bo krytykuje jego kochany najlepszy klub.
Casillas>Valdes
porównując grę obu klubowych wychowanków takie właśnie spostrzeżenia mnie się nasuwają, jak napisałem. Generalnie Valdes na tle innych bramkarzy klasy światowej, wypada bardzo, ale to bardzo słabo. Moim zdaniem Valdesa do tej wyższej półki nie powinno się zaliczać.
w takim razie twoja opinia jest debilna. A kazdy kibic z pojeciem to potwierdzi a fanatyk jeszcze bardziej brutalnie i dobitnie.

Kto nalezy do klasy swiatowej wg ciebie oprocz IC, GB oraz PC? no i na jakim poziomie jest VV wg ciebie?

Espanyol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Espanyol » 23 lut 2009, 20:03

Widze wielka debata, Barca przegrywa 2 mecz w sezonie. Skandal na skale światową, sędzia się uwziął. Ciekawe czemu wszyscy siedzieli cicho jak sędzia błaźnił się pół roku temu, a BN robili bydło na stadionie za co powinien byc przyznany walkower.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 lut 2009, 20:08

Poczytaj wypowiedzi po tamtym meczu, Cantalejo zostal odpowiednio oceniony.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 lut 2009, 20:11

Bienias, ty naprawdę uważasz, że wasz bramkarz należy do najwyższej światowej półki bramkarzy, czy tylko udajesz? :roll:
Fakt, że macie przezajebistą obronę znacznie maskuje 'klasę' Victora Valdeza, ale chyba nikt poza fanatykiem FCB nie powie, że jest do bramkarz klasy światowej.

Tylko nie pisz 'powiedz mi, gdzie napisalem, że VV należy do klasy światowej' :x
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 20:15 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 20:15

to zalezy kto do tej klasy swiatowej zostanie zaliczony bo jak np VDS to czemu nie VV?
VV jest dobrym bramkarzem i tyle. Ani nie jest slabym ani wybitnym.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 lut 2009, 20:17

Tylko, że VDS zagrał 130 meczów w reprezentacji, a Valdez żadnego :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2009, 20:19

jak to nie. 24 rozegral :shock:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 lut 2009, 20:24

Na wiki pisze, że 0, na primeradivision.pl - 1. Nie wiem z kąd wziołeś 6, może mam słabe źródła. W każdym bądź razie równanie na tym samym poziomie tych dwóch bramkarzy jest imo troche nietrafne, skoro w tej podstawowej statystyce dzieli ich taka przepaść.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”