Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 825

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 sie 2008, 11:01

Na oficjalnej stronie Realu nie pojawila sie dotad zadna informacja, wiec wstrzymam sie jeszcze z radoscia :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 11:29

Michał M pisze:Jesli tylko ominą go kontuzje, będzie niezłym wzmocnieniem.
musi być pod nieobecność Sneijdera :wink:

cała prasa niemiecka pisze o przyjściu VdV i zapewne się to stanie oficjalne w niedługim czasie. Real płaci 13 mln plus 2 mln za ewentualne triumfy w nowym sezonie

ostatnie wydarzenia w klubie pokazują ze w można sie spodziewać małych ruchów w kadrze, odejdzie zapewne na 99% Baptista któremu jak widać nie zależy ostatnio na niczym (fatalnie z Arsenalem) pozostanie 'na siłe' Robinho, a Guti musi sie zacząc bardziej starać :lol:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 sie 2008, 11:39

Obawiam sie ze Bestia zostanie w klubie wobec kontuzji Snipesa. Guti wiadomo jak to Guti, czekam na to co pokaze de la Red po kolejnych kilku dniach przygotowan. do meczu z Valencia zostaly jeszcze ponad dwa tygodnie, jest czas na budowe formy i transfery.

Rafael i Sylvie( :love: ) przybywajcie :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 sie 2008, 11:49

Drodzy fani,

Zeszłej nocy wszystko zostało wyjaśnione i przenoszę się do Realu Madryt. Jak wszyscy pewnie wiedzą, zawsze marzyłem o przeprowadzce do Hiszpanii, ponieważ z krajem tym łączą mnie silne więzi. Teraz będę grał dla Realu Madryt... to marzenie, które się spełni!
Patrząc wstecz na poprzednie lata, jestem niezwykle szczęśliwy, że miałem okazję grać dla HSV. Żaden inny klub i żadni inni kibice nie potraktowaliby mnie tak wspaniale. Bardzo wam za to dziękuję - Sylvie i ja nigdy o was nie zapomnimy!
Jutro po południu zostanę zaprezentowany w Realu Madryt. To będzie początek nowego rozdziału w moim życiu. Zrobię wszystko, by pomóc drużynie i klubowi w wygrywaniu trofeów.

Rafael"

Taki list napisal Holender na swojej stronie internetowej. Zatem wszystko jasne :jupi:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 04 sie 2008, 11:52

Następny chłopek ze szkoły holenderskiej.ZObaczymy czy wywalczy miejsce w podstawowym składzie:) :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2008, 11:54

Wiedzialem, ze beda teraz podbijac cene :roll:

Ale teraz to juz nie jest kwestia pieniedzy. Dobrze, ze przechodzi.
peepe pisze:czekam na to co pokaze de la Red po kolejnych kilku dniach przygotowan.
Wczoraj zagral krotko, ale widac bylo po nim jedno. Myslal na boisku. Staral sie kazde podanie wykonywac sensownie i spokojnie, dzieki czemu nie tracil pilek. Guti tego nie robil.

Baptista? Nie mam teraz konkretnej opinii, czy powinien odejsc. Z jednej strony mamy kontuzje Wesleya i niezbedny transfer van der Vaarta, po ktorym bedziemy wlasciwie w punkcie wyjscia. Z drugiej przyszli De la Red i Javi Garcia, ktorzy gorzej od Baptisty nie zagraja. Zwlaszcza Ruben, ktory potrafi grac jako ofensywny pomocnik.

Brazylijczyk jest bardzo silny, ale jesli ma byc w takiej formie to nie ma sensu go trzymac. De la Red w zeszlym sezonie byl jednym z najczesciej odbierajacych pilke sposrod graczy srodka pola, wiec wole juz ogladac Hiszpana na boisku.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 11:55 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 sie 2008, 11:54

yes yes yes!

bardzo sie ciesze, oby omijaly go kontuzje, szybko sie zaaklimatyzowal i zeby okazal sie tak wielkim wzmocnieniem jak jego zona.

Witamy Rafael :brawo:
RealFan pisze:Baptista? Nie mam teraz konkretnej opinii, czy powinien odejsc. Z jednej strony mamy kontuzje Wesleya i niezbedny transfer van der Vaarta, po ktorym bedziemy wlasciwie w punkcie wyjscia. Z drugiej przyszli De la Red i Javi Garcia, ktorzy gorzej od Baptisty nie zagraja. Zwlaszcza Ruben, ktory potrafi grac jako ofensywny pomocnik.

Brazylijczyk jest bardzo silny, ale jesli ma byc w takiej formie,- to nie ma sensu go trzymac. De la Red w zeszlym sezonie byl jednym z najczesciej odbierajacych pilke sposrod graczy srodka pola, wiec wole juz ogladac Hiszpana na boisku.

to prawda. ja tez wolalbym mlodych Hiszpanow, Bestia jest przecietny wlasciwie odkad do nas przyszedl i lepiej byloby sie go pozbyc.
jak sadze, gdyby nie kontuzja Wesleya to w przypadku transferu VDV Bestia zostalby sprzedany. tym bardziej, ze pojawialy sie niemal caly czas spekulacje o jego odejsciu. tylko cena byla zbyt wysoka.
Teraz nie wiadomo, czy Schuster nie bedzie chcial zostawic doswiadczonego, dosc uniwersalnego zmiennika, ktory nawet jakby mial zagrac 7 spotkan w sezonie, to warto miec go w kadrze.
vakabayashi pisze:jedyne co moze zatrzymać Baptiste to ....brak ofert

oby pojawila sie jedna a dobra :wink:
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 12:01 przez peepe, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 11:57

peepe pisze:Obawiam sie ze Bestia zostanie w klubie wobec kontuzji Snipesa.
jedyne co moze zatrzymać Baptiste to ....brak ofert
peepe pisze:jest czas na budowe formy i transfery.
forma jest budowana od 2 tygodni, a transfer prócz VdV jesli wierzyć Calderonowi będzie tylko 1 - (o ile bedzie) a ma być nim Ronaldo

peepe dokończe tu moją myśl o Salgado. Michel zagrał dobrze w meczu z Arsenalem. Kontrakt ma taki a nie inny z czasów gdy Chelsea kusiła go bo był jednym z najlpeszych prawych obrońców na świecie. jak zmiennik Ramosa nadaje się idealnie i koniec kropka :wink:

EDIT: aklimatyzacja powinna być o tyle łatwiejsza ze Rafael ma silne związki z hiszpanią, z tego co wiem m.in mówi po hiszpańsku, i jego rodzina pochodzi/mieszka/ma związki z hiszpanią

bardzo mnie cieszy fakt ze Real pozyska od czasu Zidana pierszego 'klasycznego' rozgrywającego

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 sie 2008, 12:00

peepe pisze:bardzo sie ciesze, oby omijaly go kontuzje, szybko sie zaaklimatyzowal i zeby okazal sie tak wielkim wzmocnieniem jak jego zona.

Oto i ona :D

Obrazek

ps.

znając ostatnie przypadki nie zdziwię się jeśli zaraz w domku zobaczymy półnagie foty jej męża :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2008, 12:03

Salgado nam sie nadaje na zmiennika zmiennika Ramosa.

Ramos :arrow: Torres :arrow: Salgado

Na takich warunkach zostaje. Miguel tez nie jest jakims super pewnym pilkarzem, ale obecnie i tak lepszym niz Michel.

Salgado zagral wzoraj lepiej niz z HSV. I co z tego? Tez kilka razy mial problemy i i tak zrobil karnego. Nawet mi nie pisz, ze nie bylo faulu :lol:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 04 sie 2008, 12:06

kaczy pisze:Oto i ona Very Happy
Druga para tylu Vicki - David Beckhamowie:) hehehe

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 12:09

Salgado dalej energia została umiejętności nie te ale energia w grze jest. Temat karnego sobie podaruje. Natomiast w szerszej perspektywie może i warto byłoby sie zastanowić nad sporawdzeniem gracza który mógłby zastępować Ramosa. Nie miałby to być jakiś mega-crack ale pikarz troszke lepszy od Salgado/Torresa. był pomysł z szwajcarem Lichtsheinerem z Lille, ale to raczej zabawa jego agenta.

Baptista zostanie? jesli sie zgodzi że 70% meczów nie bedzie nawet w składzie na mecz to - ok. Osobiście nie wierze ze 'chce' zostać. Schuster powinien zabierać na ławkę De La Red który jest wszechstronniejszy, a jak sie zastanowimy kto bedzie jeszcze siedział na ławce to wyglada na to ze Julio wymięka. No i ta jego forma przedsezonowa....

EDIT:
Marcin87 tak sobie tłumacz. 'hehe' Holender ma głowe na karku i nie gwiazdorzy, poza tym jego żona jakoś nie próbuje podbić świata plotkarskich tygodników. No ale każda okazja dobra jest żeby 'z-hehe-kować" Real no nie :?: "hehe"

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 sie 2008, 12:17

Zarzad stanal na wysokosci zadania. Przychodzi bardzo dobry pilkarz, ktory niewiele nas kosztowal, wzmacnia pozycje na ktorej mielismy braki, a do tego zna kilku swoich kolegow ze wspolnej gry w kadrze. Z aklimatyzacja i zgraniem (przynajmniej z niektorymi) nie powinno wiec byc problemow. Tak jak wspominaliscie, najwazniejsze teraz by ustrzegal sie kontuzji.

Co do Bestii, to moja opinia na jego temat sie nie zmienila. IMO powinien odejsc do Romy i klub nie powinien robic mu w tym wiekszych problemow. Niech dadza tyle, by transfer Rafaela sie zwrocil i do widzenia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2008, 12:18

Ja nie twierdze, zeby Salgado sie pozbywac, bo jego doswiadczenie jeszcze sie kiedys moze przydac i o tym calkiem niedawno pisalem. Niestety troche stracil pewnosc w grze.
Nowy pilkarz na te pozycje = odejscie Salgado. Obecnie nikogo ciekawego nie widze, wiec niech bedzie tak jak jest. Mamy inne zmartwienia.

Czy De la Red jest wszechstronniejszy od Baptisty? Niekoniecznie.

U jednego srodek obrony, a u drugiego DM to pozycje, na ktorych wolalbym ich jednak nie ogladac zbyt czesto.

Problem z Baptista jest taki, ze teraz wszedzie wychodzi na zmiennka/zapchajdziure. A ze jest wszechstronny, a Schuster go lubi to minuty dostaje. Sek w tym, ze jak ktos jest do wszystkiego to jest do niczego.

I przy calej mojej sympatii do tego zawodnika jego przyszosc w klubie jest mi obojetna.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 sie 2008, 12:49

vakabayashi pisze:bardzo mnie cieszy fakt ze Real pozyska od czasu Zidana pierszego 'klasycznego' rozgrywającego
A Sneijder to co?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”