Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 825

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 18:06

http://sportbroadcasting24.blogspot.com ... -2_23.html

Całkiem dobra jakość, ale mogą wkrótce wyłączyć.

Mam nadzieje, że zastosowana taktyka ma charakter przejściowy, ponieważ umieszczenie Sneijdera (w tym konkretnym meczu Coutinho) obok Cambiasso skutkować może tym samym czego doświadczaliśmy dotychczas a wynika to z tego, że nie należy powierzać zawodnikom funkcji, których nie potrafią realizować.

Najlepsze 15 minut jakie widziałem w wykonaniu Coutinho, mimo niezawinionej w mojej ocenie stracie skutkującej groźna akcją.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 wrz 2011, 18:32

MarcinW pisze:Najlepsze 15 minut jakie widziałem w wykonaniu Coutinho, mimo niezawinionej w mojej ocenie stracie skutkującej groźna akcją.
I obrona daje radę. Poza jednym błędem przy próbie ustawienia pułapki ofsajdowej na Di Vaio to nie dajemy Bologni za wiele szans na zaatakowanie nas.

Irytuje mnie jeszcze brak zgrania Forlana z resztą drużyny, ale wiadomo, że Urugwajczyk jest z nami najkrócej i do zgrania potrzeba czasu.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 18:41

[k****] ! Nareszcie !

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2011, 18:44

Widze Pazzini w pierwszym wyszedl. Ciesze sie z jego bramki. Szkoda ze strzela je dla Interu. Coz nie mozna miec wszystkiego :P
Licze ze Bologna doprowadzi do remisu i urwie Interowi punkty.
W ogole jak wyglada wasza gra bo nie ogladam? Jest poprawa?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 18:45

W ogole jak wyglada wasza gra bo nie ogladam? Jest poprawa?
Na tyle znaczna, że pierwszy raz od wielu tygodni oglądam mecz Interu z przyjemnością.
Licze ze Bologna doprowadzi do remisu i urwie Interowi punkty.
Biorąc pod uwagę fakt, że do następnego meczu podchodzicie z takim samym bagażem negatywnych doświadczeń to wstrzymałbym się z takimi komentarzami, bo w razie niekorzystnego przebiegu meczu z udziałem Milanu ktoś może o tym przypomnieć :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 wrz 2011, 18:49

Chlopaczek pisze:W ogole jak wyglada wasza gra bo nie ogladam? Jest poprawa?
Ranieri zrobił więcej w trzy dni niż Gasperini w trzy miesiące. Każdy wie co ma grać, stwarzamy okazje, generalnie jest ok. Nie wydaje mi się, że jest to efekt nowej miotły. Z tym mieliśmy do czynienia jak przyszedł Leonardo. Pierwszy mecz wygrany w dramatycznych okolicznościach, bardzo szczęśliwie. W Bolonii kontrolujemy grę, nie pozwalając przeciwnikowi na zbyt wiele. Chyba widmo spadku się od nas oddala ;)

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 18:52

Nie wydaje mi się, że jest to efekt nowej miotły.
W dużej mierze jest to efekt nowej miotły, czego wskaźnikiem jest niesamowicie wysoka motywacja, co nie oznacza, że nasz nowy trener nie dopomógł zawodnikom, choćby tym, że zmienił taktykę na taką, która jest im rodzajowo bliższa :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 wrz 2011, 18:55

Jest niezle, sporo brakuje do ideału, zawodnicy wiecej graja na emocjach niz na wyrachowaniu, ale w sumie tego mozna bylo sie spodziewac. Efekt nowej miotły. W sumie mozna napisac, ze kontrolujemy sytuacje, skoro sami mielismy z trzy dobre okazje obok gola (Samuel musi taki prezent wykorzystac, Forlan w słupek, Pazzini niewiele minal sie z pilka po dosrodkowaniu Forlana), a Bolonia tylko jedna po bledze ustawienia w linii obrony. Postep jest duzy, bo wystarczylo w przeciwienstwie do taktyki Gasperiniego, ze gracze graja na swoich pozycjach lub w strefach w których daja rade. Nie moglo byc gorzej. Unikac głupich fauli i wykorzystac jakas nastepna okazje, bo sobie je kreujemy i bedzie spokojniej.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 19:18

Niech mi ktoś wytłumaczy czemu za każdym razem Chivu popełnia ten sam błąd - zamiast schodzić w kierunku wbiegającego skrzydłowego uniemożliwiając mu w ten sposób dośrodkowanie zbiega do zagęszczonego środka ułatwiając zadanie. Zrozumiały wydaje się taki nawyk wśród środkowych obrońców z musu grających na boku, ale rumun dawno temu przestał pełnić taką rolę.

Bardzo możliwe, że Ranieri nie zda swojego pierwszego egzaminu - zamiast iść za ciosem ( ryzykowne jest stawianie na grę defensywną w pierwszym spotkaniu w nowym systemie tym bardziej, że błędów skutkujących niebezpieczeństwem nie brakowało ) zdjął wszystko to co w naszej pomocy było ofensywne (przynajmniej potencjalnie) wprowadzając zawodników realizacujących funkacje związane z rozbijaniem ataków rywala ograniczając w ten sposób nasze szanse na ugranie czegoś więcej niż tylko remis (oby).

Poza tym wprowadzając Muntariego raczej sobie nie zaskarbi szacunku kibiców...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 wrz 2011, 19:34

Jak dla mni karnego to wyslił sobie sedzia. Takich karnych to w kazdym meczu jest 20. Z pupy.

Za to wyglada, ze dystansujemy cala stawke w uszkodzeniu bramkarzy rywali. Inter 2-0 bramkarze Serie A. Inter postrachem bramkarzy, nie do konca o taki respekt u bramkarzy chodzilo, ale tez cos. Fajnie byloby cos strzelic, ale Ranieri wysłał w boj juz troche defnsywny sklad.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 19:36

Jak dla mni karnego to wyslił sobie sedzia. Takich karnych to w kazdym meczu jest 20.
Może i tak, ale nie zmienia to faktu, że zostaliśmy zepchnięci do defensywy, a taka gra w takich okolicznościach jest bardzo ryzykowna. W jaki sposób zareagował trener ? W najgorszy z możliwych - zepchnął nas do jeszcze głębszej defensywy.

Ja pierdole ! Oby wykorzystali !

Piękna reakcja drużyny, co nie zmienia mojego zdania na temat drugiej części spotkania oraz czynności dokonanych przez naszego trenera.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 wrz 2011, 19:43

Babel pisze:Jak dla mni karnego to wyslił sobie sedzia. Takich karnych to w kazdym meczu jest 20. Z pupy.
Podobnego karnego gwizdnęli nam przeciwko Palermo.

Pierwsze koty za płoty. Pozytywna pierwsza połowa, kilka okazji na strzelenie bramki i zasłużone prowadzenie. Druga, to zupełnie inna bajka. Defensywne zmiany i postawienie na duet Pazzini - Milito :roll: mam nadzieję, że po raz ostatni. Eksperyment po części się powiódł bo zespół strzelił dwie bramki jak obaj byli na boisku, ale następnym razem to nie ma prawa się udać. Pozytywne też to, że oddalamy się od strefy spadkowej :jupi:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 wrz 2011, 20:07

Trzeba przyznac, ze druga polowa znacznie gorsza w naszym wydaniu. Ranieri dodatkowo zaczal juz grac na utrzymanie rezultatu. O karnym swoje zdanie juz wyrazilem, ale grunt ze nie mial wpływu na wynik. Mecz rozstrzygnela magiczna pietka (magic touch) Pazziniego, która wyprowadzil Milito na sam na sam, a ten zostal sciety, wyrzucil zawodnika rywali i wykorzystal karnego. Pozniej juz bylo łatwiej, gol Lucio po dosrodkowaniu... werbel... Muntariego. Ostrzegali ze Ranieri lubi mudzina. Tak juz powaznie to Ranieri pomimo ewidentnie lepszego ukierunkowania gry zespolu, mial dzis wiele szczescia. Ilez mozna miec pecha! Mogla sie podobac motywacja i zaangazowanie pilkarzy.

Pierwsze 3 punkty :beer:

Forza Inter!

Ps. @Martin W akcji poprzedzajacej karnego z Palermo Migliaccio zatrzymal pilke lecaca do bramki reka. Wydaje sie ze arbiter najpierw podjal decyzje, a pozniej sie zreflektowal i oddal nam co zabrał :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 20:13

Sneijder zdąży się wyleczyć na CSKA ? Pytam, bo ciekawi mnie w jakiej roli będzie występował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”