Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 828

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 kwie 2011, 20:52

Ej tak się mówi że za szybko zwolniono trenera a spójrzmy na przykład Polonii Warszawa. Zwalniali kolejnych nieudaczników. Wzięli Zielińskiego i od razu 3 zwycięstwa z rzędu. Ja mam już dość Wengera. Przecież to co my dzisiaj graliśmy przez 90 to , zważywszy na okolicznosci (walczymy o mistrzostwo, Liverpool w kiepskim składzie) była to kompromitacja.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2011, 20:53

Cesc chyba chce grać w pierwszej 11 a Barca to jedyna ekipa na świecie gdzie będzie rezerowym.Nie wiem czy mu się to widzi, ok bedą rotacje będzie grał jednak Iniesty czy Xaviego nie wygryzie przez lekko 2 lata(na moje oko) dodatkowo do 1 ekipy puke ten utalentowany młodzian co strzelił ostatnio bramke z Almeria.
Koledzy kolegami jednak perspektywa ławki kusząca nie jest a doświadcza tego w kadrze.Dla mnie Barcelona powinna zainwestować a napastnika który miałby wywierać presje na Ville a Bojana posłać na rok na wypożyczenie bo się chłopak niestety spala gdy gra, w słabszym klubie nabrałby większej pewności siebie.
Co z kasą? Czytałem że Rossel nie da wiecej niz 40 mln euro w czasach gdzie Caroll kosztował 35 mln funtów.Taka kasa za tak genialnego zawodnika w kontekscie innych transferów jest smieszna.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 17 kwie 2011, 20:55

ja rozumiem ze można cenić wengera za prace u podstaw, szkolenie itd.

ale gdzie te trofea? chyba one są najważniejsze...

dla mnie wenger to synonim porażki...jak widzę tę jego bezradną minę po kolejnym przegranym meczu, który był prawie wygrany...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 kwie 2011, 20:57

Czytałem że Rossel nie da wiecej niz 40 mln euro w czasach gdzie Caroll kosztował 35 mln funtów.Taka kasa za tak genialnego zawodnika w kontekscie innych transferów jest smieszna.
A nie uważasz, że Carroll został grubo przepłacony. Tu sytuacja będzie zupełnie inna. Barcelona pewnie będzie chciała dokonać tego transferu, ale nie będzie musieć. Tak samo Fabregas może wreszcie otwarcie ogłosić chęć odejścia.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 kwie 2011, 21:05

mete pisze:Barcelona pewnie będzie chciała dokonać tego transferu, ale nie będzie musieć.
Tak samo Arsenal może rozważyć sprzedaż Cesca, ale nie musi. Nie widzę w ogóle pola do dyskusji jeśli chodzi o jakiekolwiek obniżanie ceny za Fabregasa jeśli Barcelona ponownie się po niego zgłosi (a pewnie się zgłosi). Jeśli Cesc przejdzie na Camp Nou za mniej niż 40 milionów funtów to dla mnie będzie to kpina.

Zresztą, czy Barcelona nie ma innych i ważniejszych potrzeb jeśli mówimy o wzmocnieniach kadry?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 kwie 2011, 21:07

Oczywiście, więc porównywanie okoliczności transferu Carrolla(zima, ostatni dzień rynku, mus Liverpoolu) do Cesca jest nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2011, 21:21

Ja tylko powiem tyle, że Liverpool oddał mistrzostwo Manchesterowi a ten punkt i tak ich nie uratuje od 6. miejsca i w pucharach europejskich i tak nie zagrają. Gratulacje. :]

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 kwie 2011, 21:26

Magnum pisze:Ja tylko powiem tyle, że Liverpool oddał mistrzostwo Manchesterowi a ten punkt i tak ich nie uratuje od 6. miejsca i w pucharach europejskich i tak nie zagrają. Gratulacje. :]
:haha: Sorry, ale mieliśmy się ot tak podłożyć?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 kwie 2011, 21:26

Magnum pisze:Ja tylko powiem tyle, że Liverpool oddał mistrzostwo Manchesterowi a ten punkt i tak ich nie uratuje od 6. miejsca i w pucharach europejskich i tak nie zagrają. Gratulacje. :]
Z pewnością chłopaki o tym myśleli podczas meczu. To nie polskie spółdzielnie... i Lazio :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2011, 21:28

:haha: Sorry, ale mieliśmy się ot tak podłożyć?
tak :lol:

Mozna mowic, ze bylo 8 minut doliczonych i gralismy jeszcze 4, ale po co. Tak naprawde to powinnismy byli strzelic przynajmniej dwie bramki wczesniej, ale po co strzelac, lepiej podawac. Cóż, tak się stało no i zaplacilismy za to. Zrzucanie winy na sędziego (mimo ze rzeczywiscie spieprzyl) to tylko doraźne zrzucenie winy a tak naprawde problemy są wieksze. Cóż. Szkoda, next season will be the season! :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 kwie 2011, 21:29

Jak nie zagraja, jak zagraja. 8)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 kwie 2011, 21:31

Ja z kolei powiem tylko tyle, że nawet jak Arsenal zdobyłby dzisiaj 3 punkty, to i tak by tego nie wykorzystał. Tej drużynie brakuje odpowiedniej mentalności. Liverpool zrobił swoje i United na Anfield pokonał, dając Kanonierom szansę na dogonienie rywala. Wy jej oczywiście nie wykorzystaliście (co w sumie nikogo nie powinno dziwić), więc pretensje możecie mieć tylko do siebie. Niech Wenger lepiej w głowach tym wszystkim Fabregasom poukłada, to może w końcu coś wygracie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2011, 21:54

Liverpool rok temu się podłożył Chelsea na Anfield w 37 kolejce :lol: Gerrard za swoje bajeczne podanie powinien dostać od niebieskich premie :wink:

Arsenal gra w środe o ile pamiętam zaległy mecz ze Spursami na WHL, mu gra we wtorek w Newcastle.Jesli Arsenal zgupi punkty a MU wygra to sprawa majtra będzie chyba pozamiatana.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2011, 21:57

Niech Wenger i wszyscy inni również zrozumieją, że ów doliczony czas jest to MINIMUM jaki arbiter powinien doliczyć do regulaminowego czasu gry. Nie maksimum mr Wenger, a MINIMUM! Zresztą, nie mówiąc już o tym ile przerw było po 90-tej minucie spotkania...

Do końca jeszcze 6 kolejek, wbrew pozorm wiele się może wydarzyć, a ja nadal z niepokojem patrzę na CFC.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2011, 22:11

Bardzo fajnie, że w Anglii sędziowie doliczają jeszcze czas gry do tego co już doliczyli. Wczoraj w Gran Derbii to była żenada, w pierwszej połowie sędzia dolicza 2 minuty i kończy 5 sek przed upływem drugiej minut. W drugiej połowie dolicza 4 minuty, gdzie min. miała wtedy sytuacja z tą żenująca postawą Messiego, a i tak zakończył mecz jak było 3 minut i 57 sek. No litości :roll: To tam piłkarze w doliczonym czasie gry mogą wszystko zrobić by opoźniać grę, a i tak sędzia więcej nie doliczy, a nawet skończy wcześniej :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”