Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 828

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 wrz 2011, 18:51

Ten Dzagoev ładnie strzelił, ale kurde w środek bramki. Co ten Julio wyprawia, czasem fajnie wybroni, ale znowu dał dupy...
Nieźle to wychodziło do straty bramki, ale w końcówce pierwszej połowy swoje symulki musieli pokazać Lucio i Pazzini i w doliczonym czasie tracimy bramkę. Kiepsko Obi, nie daje rady w defensywie. Za to po drugiej stronie świetnie Nagamoto, w defensywie bezbłędny i jeszcze piękna asysta Samuraja.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 27 wrz 2011, 18:52

Szybko upada ten nasz Cesar. Ciekawe jak wygląda ta sytuacjia z własnością Viviano bo może będziemy na już potrzebowali bramkarza. Ricardo Alvarez - widać, że ma technikie i pomysł, ale jest tragicznie wolny...

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 wrz 2011, 19:04

Błąd olbrzymi, powinien to luzacko wyłapać i wykopem zakończyć pierwszą połowę :? Co dziwne, wcześniej ładnie wybronił mocniejszego woleja.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 wrz 2011, 19:10

Fantastyczny mecz w pierwszej połowie :lol: Zero agresji, prawie zero sytuacji i trzy bramki :) Bramka Dzagoeva po wyraźnym błędzie Cesara. Szkoda Viviano, bo Włoch mógłby pomału wygrywać rywalizację z Brazylijczykiem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 wrz 2011, 19:31

and1 pisze:Ciekawe jak wygląda ta sytuacjia z własnością Viviano
Viviano jest w 100% piłkarzem Interu. Teraz ma poważną kontuzję.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 wrz 2011, 19:38

Ja pierdziele, co za bękarty. Czemu oni się tak bawią w obronie a jak potem stracą to dają się ograć na wajchę :|

edit
Zarate :D

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 27 wrz 2011, 19:55

Mirek15 pisze:
and1 pisze:Ciekawe jak wygląda ta sytuacjia z własnością Viviano
Viviano jest w 100% piłkarzem Interu. Teraz ma poważną kontuzję.

Inter bodajże oddał część karty w zamian za...Kuckę...nie wiem jak to dokładnie wygląda...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 wrz 2011, 20:07

and1 pisze:Inter bodajże oddał część karty w zamian za...Kuckę...nie wiem jak to dokładnie wygląda...
Też mi się tak wydaje, choć nie jestem tego pewien.

Co do meczu to drugi raz z rzędu gramy bez Sneijdera i drugi raz strzelamy trzy bramki. Cieszy na pewno to, że zaczęliśmy stwarzać sytuacje po stałych fragmentach gry. Lucio strzelił Bologni i dzisiaj w Moskwie. Dobrze, bo w tym aspekcie gry nie trzeba wybitnych piłkarzy, a takie bramki mogą być bezcenne.

Po raz kolejny zawodzi mnie Ricky. Truchta podobnie do Kaki, ale motorycznie jest lata świetlne za Brazylijczykiem. Nie widziałem żadnego jego dobrego podania do przodu. Raz miał okazję podać do Pazziniego jak ten urywał się lewym skrzydłem, zawahał się i wycofał :roll: Dużo lepiej wyglądał Coutinho w weekend.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 wrz 2011, 20:10

Martin Pellegrino pisze:
and1 pisze:Inter bodajże oddał część karty w zamian za...Kuckę...nie wiem jak to dokładnie wygląda...
Po raz kolejny zawodzi mnie Ricky. Truchta podobnie do Kaki, ale motorycznie jest lata świetlne za Brazylijczykiem. Nie widziałem żadnego jego dobrego podania do przodu. Raz miał okazję podać do Pazziniego jak ten urywał się lewym skrzydłem, zawahał się i wycofał :roll: Dużo lepiej wyglądał Coutinho w weekend.
to nie on podał do Chivu, kiedy sędzia niesłusznie odgwizdał spalonego?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 wrz 2011, 20:10

Ufff sa 3pkt, biorac pod uwage, ze w pierwszej kolejce Rosjanie i Francuzi podzielili sie punktami wychodzimy na prosta.

Do bramki na 1-2 wygladalo na spacerek. Po przerwie Rosjanie ruszyli z impetem, maja kilku niezlych technicznie, szybkich zawodnikow wiec bylo momentami ciezko. No i Zarate nareszcie pokazal troche magii. :mrgreen:
Skladzik mocno przetrzebiony, wynik z mroznej Rosji swietny, gra jako taka, mozna sie skupic na Napoli.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 wrz 2011, 20:23

Rezultat swietny. Naprawde nie mozna miec zarzutow co do wyniku. Usprawiedliwialbym Cesara, bo ewidentnie mur sie ruszyl i to najgorsza pilka dla bramkarza, ktora widzi w ostatnim momencie po odsunieciu sie graczy. Zas drugi gol to cos czego nie mozna wybaczyc. I Zanetti i Lucio turbo pasywnie. Dobrze ze skonczylo sie jak skonczylo i Zarate odpalil w odpowiednim momencie. Taka troche reminiscencja meczu z Bolonii i znow mamy farta. Cale szczescie, wracamy do gry takze w LM.

Poki co Ranieri robi 100% tego co w jego sytuacji mozna oczekiwac. Wygra z Napoli i bedzie mozna powoli krzyczec "santo subito, santo subito!"

Forza Inter!

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 wrz 2011, 20:53

Co by nie mowić o J.Ceasarze to jedno nasuwa mi sie na mysl . Im starszy tym będzie gorszy , co dziwne w przypadku bramkarza . Dida miał podobnie , był chimeryczny . Julio coraz bardziej podkopuje swoja pozycje bramkarza nr 1 .

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 wrz 2011, 23:50

Po meczu - czas na krótkie podsumowanie. Na wstępie należy powiedzieć, że wbrew wcześniejszym przewidywaniom formacja ofensywna prezentuje się bardzo dobrze, czego niestety nie można powiedzieć o poczynaniach defensywy. O ile nieobecnemu Ranocchi zdarzają się błędy o tyle Samuel jest cieniem genialnego piłkarza i poziomem nie odbiega od tak często krytykowanego Cordoby. Już w pierwszej połowie nie upilnował Dzagoeva, zaś ratując sytuacje pociągał za koszulkę, co sędzia rygorystycznie przestrzegający przepisów mógł zakwalifikować jako faul i podyktować jedenastkę. Nie mam pewności, ale zwieńczony bramką rzut wolny był konsekwencją jego błędu. Poza tym wiele razy objeżdżany, gubiący krycie oraz kiepsko asekurujący rumuna hasającego na lewej stronie - o dziwo rozgrywającego dobre spotkanie. Nie mogę się zgodzić z przedmówcą twierdzącym, że Alvarez zawiódł, wszak uważny obserwator dostrzeże znaczny oraz rokujący dobrze na przyszłość postęp w stosunku do poprzednich spotkań, zaś argumentowanie niedostateczną szybkością jest o tyle nietrafne, że na pozycji ofensywnego (środkowego) pomocnika nie jest ona niezbędna, co oczywiście nie jest równoznaczne z twierdzeniem w myśl, którego należy ten aspekt piłkarskiego warsztatu zaniedbać.Co natomiast ważne to przegląd pola, umiejętność rozegrania, fantazja i tego wszystkiego mieliśmy przedsmak - niekoniecznie nadmierne ilości, ale na pewno znośne (czyt. nieuzasadniające krytyki, ani skrajnych zachwytów). Na słuszne pochwały zasługuje Zarate i o ile utrzyma taką formę to jego notowania wzrosną, czego skutkiem będą częstsze występy - prawdopodobnie kosztem Diego M. Ponadto cieszyć może szybka reakcja - nawet jeśli szczęśliwa to powinna wzmocnić nadwątloną pewność siebie. Tyle na początek.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 wrz 2011, 16:12

21 pilkarzy powolanych na Napoli:

Portieri: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;
Difensori: 6 Lucio, 13 Maicon, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;
Centrocampisti: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 11 Ricky Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho, 77 Sulley Muntari;
Attaccanti: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

Maicon :jupi: Deki :jupi: Pazzini :jupi:

Kadra zaczyna przypominac juz ten wlasciwy Inter. Mam nadzieje, ze nie ma tam zadnych straszakow i skoro Maicon jest wsrod powolanych to bedzie w stanie zagrac kilkadziesiat minut, a Pazzini ewentualnym wystepem nie poglebi urazu. To wazne. Brakuje tylko Thiago Motty i Poliego, którzy sa coraz blizej powrotu oraz Ranocchii (kontuzja i pauza za nawrzucanie kutasowi z gwizdkiem) i Sneijdera, ale oni tez stosunkowo krotko maja odpoczywac. Zawodnicy wracaja po urazach, nowy tener nie jest masochista, Inter zaczyna wygrywac. Nic tylko cieszyc sie gra i punktowac!

Bardzo fajne dwa wieczory sie szykuja: Inter - Napoli i Juve - Milan to prawdziwa uczta dla calciomaniakow.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 30 wrz 2011, 16:53

U mnie losy sesji się odwróciły (kpk +), tak więc sądze, że i Inter ruszy do przodu. Może nie "skopyta", ale powoloutku połapie te punkty. Cavani napewno nie zagra? Bo jak tak to tylko plaster na Pandeva i mecz już wygrany :lol:

edit

Sędzia nas dyma. Nas i Obiego. Tnie mi w ciula, widziałem płynnie może z 5 minut ale i tak było widać, że
1 faulu Obiego na żółtą nie było
2 karnego też nie było, bo faul przed linią

Julio super interwencja, ale zamiast wybronić tę dobitkę to sygnalizował sobie cośtam :roll:
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 21:34 przez MaUser_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”