Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 84

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 maja 2006, 10:42

dzieciol31 pisze:dla mnie chyba nie ma jakis niewiadomych w sprawie bramkarz na MS
Dla mnie z kolei jest. Bo tak naprawdę mamy 5 bramkarzy: Dudek, Boruc, Kuszczak, Kowalewski i Fabiański.

Dudek z całej tej piątki najmniej zasłużył sobie na wyjazd. Mało grał, dużo szumu medialnego wokół jego osoby w zimowym oknie transferowym sprawiło, że stracił jeszcze bardziej w oczach Beniteza. Jak dla mnie jeśli Dudek pojedzie to tylko i wyłącznie za zasługi, a nie w nagrodę za swoją grę.

Boruc miał bardzo dobry początek w Celticu. Szybko wygryzł Marshalla i stał się pierwszym bramkarzem mistrza Szkocji. Jednakże pewność siebie jaką zyskał spowodowała u niego samozadowolenie i brak ambicji, aby grać na najwyższym poziomie (bo stać go na to).

Kuszczak jest swego rodzaju ewenementem. WBA tylko jemu może dziękować, że nie podzielili losu Sunderlandu w tym sezonie. 11 (albo 12) czystych kont w 30 kilku meczach jakie rozegrał w tym sezonie mówią same za siebie. Jakby West Brom miało jakiegoś dobrego napastnika, który strzelałby bramki to zapewne utrzymali się w lidze. A tak na marginesie - Kirkland powinien w natsępnej swojej umowie z klubem mieć klauzulę, że żaden polski bramkarz nie będzie grał w tym klubie co on :)

Kowalewski został wybrany za najlepszego bramkarza w lidze rosyjskiej. Dostał (nie wiem czy od klubu czy od władz ligi) w nagrodę Hummera (rosjanie i ich pieniądze - możnaby książkę napisać :P). Nie wiem czy jest to prawdą, ale słyszałem, że został wybrany na drugim miejscu (po Fernando Cavenaghim) za najlepszego zawodnika całej ligi. Nawet ponoć Romek chciał go do Chelsea ściągnąć :roll:

Fabiański napewno perspektywiczny. Podobno ManU się o niego wypytuje. Moim zdaniem bramkarzem będzie lepszym od Dudka , Kowalewskiego i Boruca, ale w tej chwili jest najsłabszy z całej tej piątki. Ale jego młody wiek działa tutaj chyba na jego korzyść. Moim zdaniem powinien pojechać, nabrać doświadczenia, zobaczyć jak wygląda taka impreza od środka. To napewno zaprocentowałoby w przyszłości.

Moim zdaniem kadra bramkarzy powinna wyglądać następująco: Kuszczak - jako no1, Kowalewski i Fabiański na ławce. Dudek nie jedzie bo nie gra, a Boruc niech znajdzie ambicję do gry w każdym meczu, bo ostatnie jego występy nie były za szczególne.[/url]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 maja 2006, 11:09

Janas oglosil dzisiaj w "Przegladzie Sportowym", ze ma juz 20 pilkarzy na mundial. Zastanawia sie jeszce nad 3,4 zawodnikami, ale sa to podobno dublerzy, a nie gracze pierwszego skladu. Ze skladu na pewnp wypadli juz Niedzielan i Piechna. Zdaniem Janasa, ten pierwszy ostatnio ciagle narzekal na urazy na zgrupowaniu i nie wiadomo bylo czy mozna na niego liczyc, a drugi nie sprawdzil sie w meczach miedzynarodowych. Janosik zastanawia sie tez, czy na MS powinien jechac Mila. Decyzje podejmie po zgrupowaniu. Wtedy ma tez zapasc decyzja, kto pojedzie do Niemiec jako trzeci bramkarz - Kuszczak czy Kowalewski. Ja osobiscie wole w kadrze szybkiego Niedzielana, niz drewnianego i bezuzytecznego Rasiaka. No ale wiadomo, ulubieniec pana Pawla musi jechac :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 maja 2006, 15:22

dzieciol31 pisze:warto zabrac Fabianskiego ktory gral przez pare doslownie minut czy doswiadczonego Dudka...

Z opoblikowanej wypowiedzi Janasa wynika ze na mundial pojedzie Dudek i Boruc a o trzecie miejsce walczyc bedzie Kuszczak z Kowalewskim ;) Tak jak przewidywalem Fabian nie pojedzie ;) Moim zdaniem wszscy czterj bramkarze sa lepszymi zawodnikami niz Fabianski

Martin Pellegrino pisze:Podobno ManU się o niego wypytuje.

Jakby tej ploty nie bylo to nikt by nie pisal zeby na sile pchac Fabiana do kadry...

Martin Pellegrino pisze: Moim zdaniem powinien pojechać, nabrać doświadczenia, zobaczyć jak wygląda taka impreza od środka.
Zawodnicy jada na mundial zeby reprezentowac najlepiej jak potrafia nasz kraj a nie po to zeby sobie mecze na zywo poogladac... Kuszczak tez jest mlody, Boruc tak samo z tego wynika ze mlodych mamy dosyc po co nam nastepny na mundial :?: Dudek NA PEWNO pojedzie to samo Boruc.
Martin Pellegrino pisze:Dudek nie jedzie bo nie gra,
Co nie swiadczy ze jest slaby jak nie gra... Jest to w chwili obecnej najlepszy nasz bramkarz...

makis pisze:Ja osobiscie wole w kadrze szybkiego Niedzielana, niz drewnianego i bezuzytecznego Rasiaka.

A ja juz wole drewnianego Rasiaka od kontuzjowanego Niedzielana

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 12 maja 2006, 16:08

Martin Pellegrino pisze:Boruc miał bardzo dobry początek w Celticu. Szybko wygryzł Marshalla i stał się pierwszym bramkarzem mistrza Szkocji. Jednakże pewność siebie jaką zyskał spowodowała u niego samozadowolenie i brak ambicji, aby grać na najwyższym poziomie (bo stać go na to).
W ostatnich meczach również udowodnił, że jednak należy mu się miejsce w pierwszym składzie. Dudek również miał wpadki i to o wiele gorsze, więc wpadki Boruca to dla mnie żaden argument.
Martin Pellegrino pisze:Kowalewski został wybrany za najlepszego bramkarza w lidze rosyjskiej. Dostał (nie wiem czy od klubu czy od władz ligi) w nagrodę Hummera (rosjanie i ich pieniądze - możnaby książkę napisać ). Nie wiem czy jest to prawdą, ale słyszałem, że został wybrany na drugim miejscu (po Fernando Cavenaghim) za najlepszego zawodnika całej ligi.
Jak dla mnie Kowalewskiemu najbardziej się należy pozycja 3 bramkarza. Gra na wysokim poziomie we wcale nie takiej słabej lidze rosyjskiej.
Martin Pellegrino pisze:Nawet ponoć Romek chciał go do Chelsea ściągnąć
Chyba za dużo Faktu czytasz :P
Martin Pellegrino pisze:Kuszczak - jako no1, Kowalewski i Fabiański na ławce.
:lol: Z czym na Mistrzostwa? Czyli według ciebie Kuszczak jest lepszy od Dudka i Boruca? Nie sądzę 8)
Martinho pisze:Zawodnicy jada na mundial zeby reprezentowac najlepiej jak potrafia nasz kraj a nie po to zeby sobie mecze na zywo poogladac...
Dokładnie i w pełni zgadzam się z tymi słowami.
Martinho pisze:A ja juz wole drewnianego Rasiaka od kontuzjowanego Niedzielana
A skąd taka pewność, że Niedzielan będzie kontuzjowany? Ja już wolę Niedzielana który jest podatny na kontuzje, niż Rasiaka który gra tak, jak ja mając kontuzję :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 maja 2006, 10:23

Bobohawk pisze:A skąd taka pewność, że Niedzielan będzie kontuzjowany?

Bo Niedzielan czesto lapie kontuzje i duzo pauzuje... Sam Janas powiedzial ze miedzy innymi nie jedzie bo przez kontuzje stracil sezon, a ponadto nie wiadomo jak to bedzie na mundialu czy nie bedzie narzekal na uraz....

Ogloszenie skladu reprezentacji juz w poniedzialek :) ja chcialem przedstawic jak to wyglada z mojej strony wizja skladu naszej kadry :

Bramkarze

Jerzy Dudek, Artur Boruc, Tomasz Kuszczak

Obroncy

Marcin Baszczyński, Michał Żewłakow, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Tomasz Kłos, Seweryn Gancarczyk, Mariusz Lewandowski, Tomasz Rząsa

Pomocnicy

Mirosław Szymkowiak, Radosław Sobolewski, Jacek Krzynówek, Kamil Kosowski, Jakub Błaszczykowski, Ireneusz Jelen, Euzebiusz Smolarek, Arkadiusz Radomski

Napastnicy

Maciej Żurawski, Grzegorz Rasiak, Tomasz Frankowski, Marek Saganowski

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 maja 2006, 10:30

Może sie nie znam, ale Irek to napastnik i nikt nie wmówi mi że jest pomocnikiem. Zagrał tak w reprezentacji ale to zawodnik przedniej formacji, a nie linii pomocy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 maja 2006, 10:36

Marco_Van_Basten pisze:Może sie nie znam, ale Irek to napastnik i nikt nie wmówi mi że jest pomocnikiem.

Jezeli Janas zabierze Jelenia na mundial to tylko jako prawego pomocnika a nie napastnika...Bo w ataku mamy dosyc dobrych zawodnikow... To ze w Wisle gra na ataku to nie znaczy ze nie umie on grac na prawej pomocy... Moim zdaniem w pomocy jest on lepszy niz w ataku ;)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 maja 2006, 10:42

No ok. Ale można by wykombinować następującą rzecz :
Irek jedzie za Grzegorza R ( wysoki napastnik za wysokiego),
a jako prawy pomocnik jedzie na mundial Grzegorz Bonin.
Pomarzyć zawsze można

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 maja 2006, 10:47

Marco_Van_Basten pisze:Irek jedzie na Grzegorza R ( wysoki napastnik za wysokiego),
Tyle tylko ze Grzegorz R juz przed eliminacjami mial jako pierwszy zaklepane miejsce na mundial w razie awansu ;) Jest to ulubieniec Janasa i Rasiak na mundial pojedzie ;) NIESTETY

Marco_Van_Basten pisze:a jako prawy pomocnik jedzie na mundial Grzegorz Bonin.

No nie przesadzaj :lol: Widziales jak zagral z Litwa :?: Zreszta POWOLANIE NA TEN MECZ DOSTAL ZAPEWNE ZA TEN ZWOD NA OBRONCACH LEGII ;) Predzej w moj dom trafi UFO niz Bonin pojedzie na mundial ;)

Marco_Van_Basten pisze:Pomarzyć zawsze można

Wyobraznia tez ma swoje granice ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 14:12

Juz za nieco ponad 3 godziny we Wronkach zobaczymy naszych kadrowiczow :) Jutro Janas oglosi sklad na mundial wiec dzisiejsdzy mecz bedzie to doskonala okazja zeby sie pokazac swelekcjonerowi. Janas poszukuje jeszcze bocznych obroncow prawego i srodkowego pomocnika. We wszystkich przypadkach maja to byc dublerzy zawodnikow. Omiejsce w bramce rywalizuje piatka bramkatrzy : Dudek, Boruc, Kuszczak, Kowalewski i Fabianski. 2 pierwszych jest raczej pewnych wyjazdu natomiast 3 miejsce zajmie prawdopodobnie Kuszczak, ktory obok Boruca dostal powolanie na dzisiejszy mecz z Wyspami Owczymi. Za Kuszczakiem przemawia ogranie w silnej Premiership i mlody wiek.

O pozycje bocznego obroncy walcza rowniez Rzasa Wasilewski i Gancarzyk. Z tej trojki odrzucil bym tylko Wasilewskiego ktory gra w kratke (forma)... Natomiast Rzasa mimo iz krytykowany jest to przemawia za nim doswiadczenie. Natomiast Gancarczyk to jest nasze objawienie. Wzialbym go na mundial poniewaz jest to silny obronca ktory nie bez powodu jest wyrozniajacym sie defensorem w lidze ukrainskiej.

Co do ataku to dzisiaj wg mnie zapadnie decyzja kto pojedzier jako 4 napastnik. Wg mnie pewni sa Zurawski, Frankowski i Rasiak a o pozycje 4 napastnika rywalizowal bedzie Sosin z Saganem. Jezeli Sagan dzisiaj zachwyci to wygryzie Sosina... Moim zdaniem Saganowski powinien jechc na mundial z wiadomych wzgledow ;) Nastrzelal multum bramek w lidze portugalskiej grajac w slabym zespole gdzie strzelanie goli przychodzi trudniej niz w dobrym. tak wiec obok trojki Zuraw, Franek i Rossi ( :lol: ) na mundialu widzialbym Saganowskiego.

Zupelnie nie rozumie powolamia Piotra Gizy na dzisiejszy mecz. To samo z Scherfchenem. Wg mnie ani jeden ani drugi na mundial nie pojedzie... Giza mial byc szykowany jako dubler Szymka, ale predzej takowym bedzie Mila niz on. A Scherfchen to chyba powolany zostal zeby nasi pilkarze mieli dodatkowego czlowieka do gry ;) Powolanie ktoregos z nich na mundial rownaloby sie ze slynnym krokiem Engela, ktory powolal do Korei Pawla Sibika.

Wg mnie dzisiaj takim skladem wybiegniemy na boisko :

Boruc - Zewlakow, Bosacki, Wasilewski, Gancarczyk - Jelen, Mila, Giza, Kosowski - Saganowski, Frankowski

Dzisiaj ten mecz musimy wygrac bo limit cienkiej gry wyczerpalismy w meczu z Litwa ;)

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 14 maja 2006, 16:46

Witam
Dzisiaj odbedzie sie ostatni sprawdzian polskiej kadry przed ogloszeniem skladu na mundial.Ja chciałbym przedstawic swoja kadre.Panie trenerze Janasie.prosze sie moim skladem nie sugerowac. :lol:
podam moj sklad w formie 1 jedynastka w nawiasie zmiennicy:

---------------------------------------Dudek--------------------------------------- (Boruc)

--------Baszczyński-----------Kłos---------Bąk--------------Gancarczyk-------
(Błaszczykowski) (Jop) (Bosacki) (Żewłakow)

--------Smolarek--------Szymkowiak---Sobolewski--------Krzynówek--------
(Jeleń) (Giza) (Radomski) (Kosowski)

----------------------------Frankowski-----Żurawski----------------------------- (Rasiak) (Saganowski)

Plus:Kuszczak(trzeci bramkarz)
Chciałbym poznać wasza opinie na przedstawiony przezemnie sklad POLSKI na mundial.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 14 maja 2006, 17:13

Kłos za Jopa i zamiast Rasiaka Sosin to wtedy z twoim skladem sie zgodze ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 18:24

Po pierwszej polowie widzimy to samo co z Litwa... Zero gry kombinacyjnej, ataku pozycyjnego... Pilkarze zamiast walczyc jak najlepiej potrafia bo mundial sie zbliza to urzadzaja sobie spacerek... Jedynie zauwazylem ze Mila walczy jak tylko moze, ale nic poza tym...Bramka jak by to Franek powiedzial "farfocel"... Franek zszedl z boiska oby to nic powaznego... Owczarze mogli spokojnie nam pyknac ze 2 bramki...Brak mi slow po prostu gra jest katastrofalna, wogole w tym roku nie zagralismy dobrego meczu... W drugiej polowie zobaczymy pewnie Rasiaka i Wasilewskiego...I Boruc na bramke ;) Zobaczymy co w drugiej polowie pokaza chociaz niczego szczegolnego po nich sie nie spodziewam...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 maja 2006, 18:34

Oo ale Rasiakowi siadła piłka...hehe jednak wątpie aby to przekanało kibiców :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2006, 19:27

Juz na onecie napisano, że Rasiak zagrał kapitalny mecz. Co za bzdura.
Bramke ładną strzelił, strzał życia mu wyszedł, przy jego drugim golu, jak to Rasiak, dostał piłką w głowę, a ta wpadła do bramki.
Czesiek i Jasina przesadzali z tym chwaleniem go za drugiego gola, cała zasługa w podaniu Kosowskiego.
Kiedy rasiak miał rozegrac piłkę, oddać koledze, czy przyjąć :? już tak różowo nie było. Pewnie na mundial pojedzie, bo Janas teraz ma argument, że gole strzela.

Jasina ['] ... i jego Sylwester Gancarczyk :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”