Dla mnie z kolei jest. Bo tak naprawdę mamy 5 bramkarzy: Dudek, Boruc, Kuszczak, Kowalewski i Fabiański.dzieciol31 pisze:dla mnie chyba nie ma jakis niewiadomych w sprawie bramkarz na MS
Dudek z całej tej piątki najmniej zasłużył sobie na wyjazd. Mało grał, dużo szumu medialnego wokół jego osoby w zimowym oknie transferowym sprawiło, że stracił jeszcze bardziej w oczach Beniteza. Jak dla mnie jeśli Dudek pojedzie to tylko i wyłącznie za zasługi, a nie w nagrodę za swoją grę.
Boruc miał bardzo dobry początek w Celticu. Szybko wygryzł Marshalla i stał się pierwszym bramkarzem mistrza Szkocji. Jednakże pewność siebie jaką zyskał spowodowała u niego samozadowolenie i brak ambicji, aby grać na najwyższym poziomie (bo stać go na to).
Kuszczak jest swego rodzaju ewenementem. WBA tylko jemu może dziękować, że nie podzielili losu Sunderlandu w tym sezonie. 11 (albo 12) czystych kont w 30 kilku meczach jakie rozegrał w tym sezonie mówią same za siebie. Jakby West Brom miało jakiegoś dobrego napastnika, który strzelałby bramki to zapewne utrzymali się w lidze. A tak na marginesie - Kirkland powinien w natsępnej swojej umowie z klubem mieć klauzulę, że żaden polski bramkarz nie będzie grał w tym klubie co on
Kowalewski został wybrany za najlepszego bramkarza w lidze rosyjskiej. Dostał (nie wiem czy od klubu czy od władz ligi) w nagrodę Hummera (rosjanie i ich pieniądze - możnaby książkę napisać
Fabiański napewno perspektywiczny. Podobno ManU się o niego wypytuje. Moim zdaniem bramkarzem będzie lepszym od Dudka , Kowalewskiego i Boruca, ale w tej chwili jest najsłabszy z całej tej piątki. Ale jego młody wiek działa tutaj chyba na jego korzyść. Moim zdaniem powinien pojechać, nabrać doświadczenia, zobaczyć jak wygląda taka impreza od środka. To napewno zaprocentowałoby w przyszłości.
Moim zdaniem kadra bramkarzy powinna wyglądać następująco: Kuszczak - jako no1, Kowalewski i Fabiański na ławce. Dudek nie jedzie bo nie gra, a Boruc niech znajdzie ambicję do gry w każdym meczu, bo ostatnie jego występy nie były za szczególne.[/url]