NBA... - Strona 84

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 10 gru 2011, 16:33

Pewnie tak samo jak w zeszłym sezonie. Najlepszy defence + Rose w ataku cos wykmombinuje. Jesli nie poszukaja dobrego SG to wg mnie nie zrobia chocby kroczku do przodu. Clipps zwineli im Butlera, realna opcja wydaje sie byc Vinny Carter, Rip Hamilton ponoc tez zostanie wykupiony przez Detroit, Afflalo a przede wszystkim Jamal Crawford. Keith Bogans zostal wyrzucony z obozu treningowegbo, wiec Bulls musza podpisac kogos z wyzej wymienionych. Ja i tak sadze ze z takim kontraktem dla Boozera Bulls daleko nie poicagna i ja bym na ic h msc sie zastanawial jak sie pozbyc gracza z Alaski.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2011, 17:11

Jeśli chodzi o wzmocnienia Chicago, to wiele oni nie mają do zaoferowania. Wyjątek mid-level exception i raczej nie chce mi się wierzyć, żeby na niego poszedł Jamal Crawford czy Jason Richardson. Oni mają po 30-31 lat i myślę, że mimo wszystko liczą na wyższy kontrakt. Carter jest dogadany z Cubanem i ma grać w Dallas. Podobno Byki najchętnie widzieliby w składzie Richardsona, ale grać u nich ma Rip za 10mln$ za dwa lata.
Co do postawy Chicago dużo zależy od trenera i tego jak wprowadzi w sówj system Boozera, bo co tu ukrywać w poprzednim sezonie nie potrafił go wykorzystać w swojej układance. Jeśli Luol Deng będzie grał tak jak w poprzednim sezonie, Rose i Noah zrobią kolejny postęp, dodadzą do tego dobrego rzucającego obrońce, który będzie potrafił odciążyć ze zdobywania punktów Rose'a, a zawodnicy tacy jak Korver, Asik czy przede wszystkim Gibson nadal będą robić swoje to Byki są w stanie zrobić krok do przodu. Najważniejsze to lepsze wykorzystanie Boozera i pozyskanie SG.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 10 gru 2011, 18:28

Howardem interesują się Mavs i Lakers( najbardziej) , a Orlando dało zgodę na transfer.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 gru 2011, 18:25

Świąteczna ramówka z NBA dla abonentów C+ :

NIEDZIELA 25.12:
20:30 Dallas Maverics - Miami Heat
23:00 LA Lakers - Chicago Bulls
WTOREK 27.12:
02:00 Miami Heat - Boston Celtics
PIĄTEK 30.12:
02:00 New Orleans Hornets - Phoenix Suns
WTOREK 03.01:
02:00 Chicago Bulls - Atlanta Hawks
ŚRODA 04.01:
02:30 Dallas Maverics - Phoenix Suns
PIĄTEK 06.01:
02:00 Orlando Magic - Chicago Bulls

Ponadto czytałem gdzieś, że LeaguePass od 25.12 do 09.12 znów za friko pod hasłem INTLUSER2011 :].

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 gru 2011, 11:39

A jednak! CP3 w Los Angeles. Tylko, że nie w Lakers a w Clippers. Duet Paul - Griffin zapowiada się obiecująco. Jeśli do tego dodamy Butlera wyciągniętego z Dallas i przedłużenie umowy z Jordanem pojawia się kolejny ciekawy zespół w NBA. Billupsowi w takiej paczce wróci jeszcze ochota do gry. LAC oddali Gordona, Kamana i Aminu i wybór w pierwszej rundzie draftu. Jeśli chcą coś namieszać to muszą jeszcze wyciągnąć Crawforda z Hawks co wcale nie jest niemożliwe. Clippers jedną z głównych sił Zachodu? Nie spodziewałem się, że doczekam czegoś takiego :lol:

Rip z kolei oficjalnie w Bulls. Dobre posunięcie Byków IMO :D
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 12:24 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 gru 2011, 12:17

Morrow pisze:Rip z kolei oficjalnie w Bulls. Dobre posunięcie Byków IMO :D
Pamiętajcie, że piknikowi kibice (tacy jak ja) też czytają wasze posty. O kogo chodzi :?:

Edyta:
Morrow pisze:Sorry Rezus :-) Richard Hamilton, weteran z Pistons :-)
No, już lepiej. :D
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 12:29 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 gru 2011, 12:22

Rezus pisze:
Morrow pisze:Rip z kolei oficjalnie w Bulls. Dobre posunięcie Byków IMO :D
Pamiętajcie, że piknikowi kibice (tacy jak ja) też czytają wasze posty. O kogo chodzi :?:
Sorry Rezus :-) Richard Hamilton, weteran z Pistons :-)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2011, 13:46

Liczyłem bardzo na Paula w Clippers, ale miałem nadzieję, że nie oddadzą Gordona :/ Niestety Stern zawsze wygrywa i w tym momencie nie uważam, aby ta wymiana była jakoś szczególnie korzystna dla Clippers. Oczywiście duet Paul - Griffin będzie niszczył, ale zamiast chociaż jednej porządnej dwójki maja czterech PG. Billups pewne będzie sporo grał jako rzucający obrońca w takim układzie a Williamsa należałoby gdzieś opchnąć IMO, ale to nie będzie proste. Nie jestem również przekonany co do klasy DeAndre. Sympatyczny jest, fajnie się go ogląda, ale czy jest naprawdę tak dobry jakby sobie życzyli Clippers? Mam wątpliwości.

Dla Hornets natomiast to dobry deal. Gordon już teraz jest bardzo dobry a będzie jeszcze lepszy. Kaman jest w roku kontraktowym i można mu zaufać albo porządnie przehandlować. Aminu ma spory potencjał a przyszłoroczny draft ma być podobny bardzo dobry także pick z szansami nawet na pierwszą trójkę to naprawdę coś.

Czekam na dalsze ruchy Clippers.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 gru 2011, 19:55

Jak jest do wzięcia ktoś taki jak Chris Paul to trzeba go brać poświęcając naprawdę sporo. Być może najbardziej szkoda, że poszedł ten pick Minnesoty, bo jakoś nie wierzę, że Wilki nie będą miały wysokiego picku. Choć może Adelman jakoś ten zespół poukłada.
Clippers zrobili świetny deal. Eric Gordon może być wielką gwiazdą, ale CP3 już nią jest. Jordan skorzystał bardzo na urazach Kamana, teraz trzeba liczyć, że spory kontrakt jaki dostał go tylko zmotywuje do dalszej pracy. Butler to jest wzmocnienie, tylko on jest po dość długiej przerwie. Trochę dziwne, że wykorzystali taką kasę na ściągnięcie Billupsa. Jeśli na poważnie myśleli o Paulu, to mogli wcześniej to dograć i wyciągnąć z rynku zawodników bardziej im potrzebnych. 3 rozgrywających + Eric Bledsoe. Tutaj trzeba wytransferować Mo Williamsa za jakąś dwójkę albo podkoszowego, bo tutaj także braki na ławce. Listaw wolnych agentów się powoli skraca, ale jak dla potrzeb LAC to jest jeszcze Afflalo, Nick Young, Humphries czy Reggie Evans. Nie wiem do końca jak z finansami stoją, ale raczej pierwszą dwójkę nie uda się im wyciągnąć, chyba, ze właśnie z udziałem Mo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2011, 20:17

Afflalo byłby wspaniałym wzmocnieniem, ale nie wierzę w takie coś i w sumie nawet nie wiem czy jest to możliwe. Średnio ogarniam te finanse i kontrakty bez szukania precyzyjnych danych a tego robić mi się nie chce. Williamsa mogliby śmiało poświęcić.

Generalnie ja rozumiem decyzję Clippers i nie twierdzę, że to zły deal. Paul to najlepszy rozgrywający w lidze i nawet jeżeli Gordon ma papiery na All-Stara to Chris jest już od dawna All-Starem pełną gębą. Po prostu szkoda mi Erica bo początkowo czytałem, że Clippers rozważają oddanie Gordona ALBO pick Minnesoty, ale nie jedno i drugie choć z drugiej strony przynajmniej Bledsoe został.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 gru 2011, 20:22

Zadam głupie pytanie, ale mam kompletnego lenia i nie chce mi się szukać. NBA to ma zamiar w tym sezonie ruszyć? Do pewnego momentu interesowałem się negocjacjami, ale potem już mnie to wkurzało i olałem temat. Mogę prosić o małe instrukcje? ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2011, 20:25

:lol:

Ruszamy w pierwszy dzień Świąt :) EnJoy's wrzucił ramówkę C+ kilka postów wyżej :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 gru 2011, 20:43

Poprawcie mnie jeśli się mylę ale z tego co się orientuję to Clippers są nadal w dobrej sytuacji jeśli chodzi o kasę bo gdzieś wyczytałem, że nadal mają 14 mln do SC więc na fajny kontrakt dla strzelca powinno starczyć. Zresztą, ostatnie ruchy też raczej podziałają na wyobraźnię potencjalnych celów co powinno ułatwić negocjacje.

NOH IMO wyszedł na tej wymianie lepiej niż na tej niedoszłej z Lakersami. To może być szybka i efektowna przebudowa. Ciężko sobie wyobrazić żeby Wilki w tym sezonie poszalały więc draft 2012 powinien należeć do Szerszeni.

Lakers teraz zwyczajnie muszą wyciągnąć Howarda. Jak nie teraz to za rok choć to Paul powinien być ich priorytetem a nie Superman i pewnie tak by było gdyby nie Stern.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2011, 22:50

Z kilka godzin ruszają mecze pre-season w NBA. Słabo to wszystko się zapowiada, bo i nie wiadomo czy nowi zawodnicy będą już dostępni i ogólnie jak wyglądają skoro mają za sobą po kilka godzin wspólnych treningów. Mnie przyciąga niedziela Oklahoma z Dallas. Z Dallas z Lamarem Odomem czy Carterem. No i poniedziałek gdzie będzie Utah, które mnie bardzo będzie interesowało w tym sezonie, ale będzie także spotkanie Clippers z Lakers. Pierwsi wielcy wygrani jak do tej pory okienka transferowego i drudzy jak dla mnie najwięksi przegrani.

Oczywiście już za kilka godzin postaram się spojrzeć na Washington i Jana Vesely, czy na Cleveland, a przede wszystkim Kyrie Irvinga i 4 Draftu 2011 Tristana Thompsona. Nie wiem za wiele o tym drugim, więc jakaś ciekawość jest.
Ogólnie mecze pre-season mogłyby przyciągać mnie jeszcze bardziej, ale jak wiadomo ostatni draft nie był za mocny, a dodatkowo dochodzą informację, że w NBa nie zagra w tym sezonie 5 draftu Jonas Valančiūnas czy 7-Bismack Biyombo. Już kiedyś o tym pisałem i będę tego wyczekiwał mam nadzieję, że już niedługo. Chodzi mi o sprawę z przystąpieniem do draftu zawodników, którzy mają ważne umowy w Europie i później są problemy z ich grą w NBA przez wysokie klauzule. Czasami chodzi o naprawdę niesamowite sumy i nie wiem jak zawodnicy się na nie godzą. Mam nadzieję, ze w przyszłości tacy zawodnicy po prostu nie będą mogli przystępować do Draftu i tyle. Zespoły pokładają w nich nadzieję, tracą wysokie picki, a później nie mogą z nich skorzystać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2011, 11:48

Rubio zadebiutował w Minnesocie. Był to oczywiście tylko mecz pre-season, jednak od razu pokazał to o czym mówili wszyscy przy przystąpieniu Katalończyka do Draftu. Chłopak ma naprawdę przegląd pola niesamowity, a ja jestem pewien, że będzie gościł w TOP10 zagrań. Po prostu ma to coś co przykuwa wzrok. To nie są asysty, które uchodzą uwadze. Podobno popracował trochę nad rzutem i mam nadzieję, że tak jest i będzie te kilka oczek w sezonie regularnym zaliczał. Oczywiście w Minnesocie ma kto zdobywać punkty- Love, Wes Johnson, Beasley czy Derrick Williams, więc z tego rozliczany nie będzie.
Jednak ja widząc jego treningi z parterami i sporą część dzisiejszego występu jestem spokojny o jego przyszłość w NBA. Gdyby tylko nie przeszkadzał mu klimat w Minnesocie.
Timberwolves to ekipa skazywana na porażkę, sam zresztą kilka postów wyżej pisałem, że pick, który trafił do Hornets powinien się liczyć w loterii o pierwszy numer draftu 2012, ale oczywiście coś może zatrybić. Talentu od jakiegoś czasu tam nie brakuje, ostatnio jest tego sporo. Teraz jeszcze dołączył Rubio, Derrick Williams czy wolny agent - JJ Barea. Nie wiem na co stać tą drużynę, Adelman to świetny coach, po zawodnikach widać, że mają chęci do lepszych wynikach. Wystarczy popatrzeć na Beasleya czy Kevina Love. Love zrzucił sporo kilogramów, poprawił muskulaturę i chyba jeszcze mocniej popracował nad rzutem z dystansu. Po nim i po sylwetce Kendricka Perkinsa widać, że kilku pracowało podczas lockoutu dość mocno.
Wracając do Leśnych Wilków liczę, że dla nich nastają lepsze czasy, może nie w tym sezonie, ale już od przyszłego po prostu coś musi tam się ruszyć do przodu. Mają trenera mają budujący się trzon, zawodników na ławce, z których można zrobić dobrych zawodników- Barea, Randolph, Ellington, Pekovic. Najważniejsze zadanie przed GM, bo co robili generalni menadżerowie z tym klubem to była parodia w ostatnich sezonach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”