O futbolu na luzie... - Strona 831

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 29 lis 2012, 15:28

Dr.Football1 pisze:Dobry meczyk.
Zupełna kontrola Sampy. Dominacja w posiadaniu piłki, ilości oddanych strzałów, prowadzeniu gry. Niebywałe, że nie potrafili nic ustrzelić. Przeciwnik, jak przeciwnik, przeciętny niewątpliwie, Lucas i spółka punktowali ich niemiłosiernie, ale nie potrafili postawić kropki nad 'i'. Sam Jadson mógł ustrzelić co najmniej dwie bramki, podobnie Luis Fabiano, który nie dość, że raz kompromitująco spudłował, to jeszcze miał dwie inne na pewno bramkowe okazje. Oprócz wymienionych zawodników, niewątpliwie warto pochwalić duet defensywnych pomocników Denilson-Wellington, którzy zagrali po prostu znakomicie. Zwłaszcza Denilson gra znakomicie w Sao Paulo i obok Paulinho z Timao i Jean z Fluminense jest najlepszym defensywnym pomocnikiem sezonu. Może ewentualne drugie podejście do Europy będzie bardziej udane?

Dziś o 1.15 drugi półfinał między argentyńskim Tigre i kolumbijskim Millonarios. Pierwszy mecz w Argentynie skończył się wynikiem 0-0. W obu drużynach brak młodych cracków - to ekipy złożone z solidnych, lokalnych zawodników, o ugruntowanej pozycji w rodzimym futbolu jak np. dobrze znany Renteria. Kolumbijczycy niespodziewanie we wcześniejszej fazie wyeliminowali Gremio, z kolei Tigre prowadzone jest przez doskonale znanego w Europie Rodolfo Arruabarenę, który osiąga zaskakująco dobre rezultaty ze swoją ekipą. Może to być ciekawe spotkanie.

Potencjalny nabytek Chelsea (łączony z Londyńczykami już latem), tak plotkują brazylijskie media ->
Do transferu pewnie nie dojdzie, aczkolwiek bramka fenomenalna.

Jest także oficjalne potwierdzenie transferu Wallace'a do Chelsea, o którym niedawno pisałem.

P.S

Fantastyczny Eugenio Mena z Universidadu de Chile łączony jest z Santosem. Pewnie okaże się za drogi, ale zawsze można pomarzyć.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 lis 2012, 16:43

Zorc podobno przyznał, że Juve złożyło ofertę za Roberta. Wie ktoś coś więcej w tym temacie :?: :think:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 lis 2012, 16:46

No właśnie nie :lol: Na dzień dzisiejszy priorytetem Juve jest Llorente.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 lis 2012, 16:52

majer13 pisze:Zorc podobno przyznał, że Juve złożyło ofertę za Roberta. Wie ktoś coś więcej w tym temacie
maestro pisze:No właśnie nie Na dzień dzisiejszy priorytetem Juve jest Llorente.
Najlepsze zdanie całego newsa:
Jeszcze kilkanaście miesięcy temu odejście Lewandowskiego do Juventusu wydawałoby się krokiem w tył dla reprezentanta Polski.

:haha: :haha:

Druga sprawa, że nie znalazłem sensownego newsa, który podawałby źródło. Choć JuvePoland pisze, że to sprawka TuttoSport oraz portal Calciomercato.com. Jak wiadomo większość jakichkolwiek spekulacji z tych źródłem mija się z celem.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 lis 2012, 17:06

Dlatego właśnie napisałem czy ma ktoś jakiś szerszy zakres informacji, bo gdzieś tam coś znalazłem :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 lis 2012, 14:27

:wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 lis 2012, 15:13

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2012, 15:16

a co pan Borek zrobił podczas meczu, ze kibiców rozwścieczył ? Bo nie ogladałem ...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 30 lis 2012, 15:37

Wystarczy, że ten matoł otworzy usta i to już jest powód do wkurzenia się. :P Jeden z gorszych komentatorów jakich miałem "przyjemność" słuchać. Szpaku przy nim to mistrz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 lis 2012, 16:57

fieldy pisze:a co pan Borek zrobił podczas meczu, ze kibiców rozwścieczył ? Bo nie ogladałem ...
Nie chodzi tylko mecz z Freiburgiem. Ogólnie BVBorek jest w [ch**] stronniczy, za zło koniecznie uważa Bayern, którego bramki w meczach, które komentuje to największa przykrość. Poza tym mówiąc o Bundeslidze zawsze wypowiada się na temat BVB jakby był to ukochany przez WSZYSTKICH Polaków klub. Oglądanie meczów Dortmundu z jego komentarzem to uczucie podobne do oglądania Polski - tylko, że BVB to niemiecki klub. Ciekawe czy za 10-15 lat jak nie będzie śladu po Polakach nadal będzie się tak brandzlował.

Czasem jak oglądam Bayern to po ich zwycięstwie BVBorek sugeruje, że powinniśmy wszyscy być smutni, bo wzrosła przewaga nad Dortmundem :lol:

Mi akurat jakoś wielce nie przeszkadza, nawet powiem inaczej - podoba mi się to. Zawsze wolałem być w mniejszości, więc "granie" przeciw takiej komitywie mi pasuje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lis 2012, 17:03

Ebi pisze:Bundeslidze zawsze wypowiada się na temat BVB jakby był to ukochany przez WSZYSTKICH Polaków klub.
Permanentna kwestia, praktykują to wszyscy komentatorzy Eurosportu i nie oszukujmy się, że wyrosła masa kibiców Borussi.Przejdzie Lewandowski do Juventusu to wszyscy w Polsce będą fanami Juventusu, przejdzie co City to wszyscy będą Obywatelami, ot takie typowe dla polskich kibiców/dziennikarzy.
Mnie Borek aż tak nie wkurwia, bardziej krew mnie zalewa jak muszę słuchać Janisza.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2012, 17:30

Czy United musi akurat grać mecz kiedy jest Bayern-BVB? ['] W tamtym sezonie było podobnie... Jak już chcę sobie oglądnąć jakiś zacny meczyk z innej ligi to przeważnie nie ma jak. Inny mecz PL bym odpuścił, ale United to United.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 30 lis 2012, 17:36

Obejrzyj jeden a potem ściągnij drugi bez wchodzenia na forum i zaglądania na livescore. Ja tak kiedyś robiłem jak miałem więcej czasu na mecze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2012, 17:39

To jest pomysł. Tyle, że po pierwsze nie lubię oglądać meczów wiedząc, że nie są na żywo. Nawet jak nie znam wyniku. Sama świadomość mnie mierzi :lol: Po drugie zanim mi się by nawet ściągnął(przy moim necie[']) to bym na bank już gdzieś po 20 natrafił na wynik...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”