Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 832

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 16 lut 2011, 14:00

Chyba chodziło o kobitkę Rezusa

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2011, 15:34

Jeśli chodzi o moją tapetę wystarczy w googlach wpisać "inked" to jest gazeta o tatuażach, w dziale "grafika" wyskakuje jako pierwsza pozycja.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lut 2011, 15:40

A co z monitorem ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2011, 16:10

Kabel jak na razie bo podpiąłem drugą parę, jakaś inna i działa jak na razie, dwa razy uruchamiałem i nie ma problemu.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 16 lut 2011, 16:46

Mam nadzieję, że nie było :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 17:00

weszlo jest dupne... jedzie po wszytskich witrynach, ze bledy. Ze nie znaja sie na fundamentalnych rzeczach a dzisiaj ten caly cwiakala nazwal Rangersow... The Bhoys :zgon: I jak pozniej tacy ludzie moga oczerniac innych za bledy merytoryczne, podstawa ... to tak jak pomylic Inter i Milan.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lut 2011, 17:03

Weszło spada na psy od kiedy poprzyjmowali tych baranów z FN. Cwiąkała akurat ma fajne wywiady, ale ten np. Grabowski to szkoda gadać. Coraz rzadziej tam zaglądam, Stanowski się mocno przeliczy jeśli sądzi, że z tymi goścmi coś fajnego zbuduje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lut 2011, 17:05

A Stanowski jeszcze tam działa ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 lut 2011, 17:31

robur pisze:Chyba chodziło o kobitkę Rezusa
exactly :wink:

pomyliły mi się avatary bo kolorystycznie mniej więcej takie same :P

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 lut 2011, 19:09

petrdcm pisze:Pytanie do Wilmore. Wspominałeś o stażu we Włoszech oraz tym że Ronaldo grą wpłynął na myśl szkoleniową. Lata 90' - R. Baggio, D.Piero, F.Inzaghi... że tylko o nich wspomnę (ale i inni byli) jako kibic Juve.
Od razu uprzedzam nie chodzi o to kto był wychowankiem jakiego klubu tylko o właską piłkę.
Gdzie są nastepcy? (w ich wieku patrząc w czasach ówczesnych).

I drugie pytanie (chociaż to pierwsze było jego prekursorem ale mi sie skojażyło z tym Ronado bo pisaliście).
Może ta szkoła powinna wrócić do korzeni?

Jak to wygląda z Twojej perspektywy, otwieram mam nadzieję ciekawą dyskusję (zapewne głównie dla mnie bo ja na stażu nie byłem) :wink:
Podbijam, bo nie wiem czy Wilmore wcześniej nie widział czy olał i nie odpowiada :|

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6671

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 19:12

Jeżeli nie wie, to olał i nie odpowiada.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 19:25

jest Mutu jest zabawa :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 19:31

Podbijam, bo nie wiem czy Wilmore wcześniej nie widział czy olał i nie odpowiada
Nie widziałem, wybacz, kiedy to napisałeś? Nie czytam całego forum, a z tego wątku właściwie to jedynie, co się pojawi przy mojej obecności na forum.
Gdzie są nastepcy? (w ich wieku patrząc w czasach ówczesnych).
Nie chodziło mi jedynie o włoską myśl szkoleniową - Ronaldo jako fenomen zmienił szkolenie wszędzie, rozpoczęto stawianie na piłkarzy bardziej wszechstronnych, niż taki Inzaghi, Gattuso i tak dalej. We Włoszech zaniedbań jest kilka, które nie pozwalają na szkolenie piłkarzy na najwyższym poziomie od podstaw, przynajmniej w tych świetnych klubach. Interesuje Cię rozwinięcie tego tematu?
Może ta szkoła powinna wrócić do korzeni?
Nie wydaje mi się. Obecna słabość nie wynika z tego, że się szkoli piłkarzy wedle światowych standardów, tylko ze względu na szereg niedoskonałości czy błędów w wielu innych elementach treningu. Gdyby teraz się objawił gdzieś Inzaghi, to by się nie przebił nie dlatego, że wymagania dryblingu, dośrodkowań i wielu obcych mu elementów gry by go przerosły, ale przez to, że we Włoszech rządzi inna mentalność, szuka się innych piłkarzy.
Włosi w ostatnich kilku latach mieli moim zdaniem trzech kandydatów na graczy z najwyższej półki, których widziałem (uwaga, niepopularne będzie jedno nazwisko) - Caracciolo, Cassano, Balotelli. Moim zdaniem każdy z nich miał iskrę bożą, która mogła mu pozwolić na zrobienie kapitalnej kariery. Pamiętaj, że Włosi nadal osiągają zupełnie niezłe wyniki w sektorze młodzieżowym - choć mówiąc szczerze mnie to dziwi, bo szkolenie młodzieży wcale na jakimś doskonałym poziomie nie stoi - które nie przekładają się nadal na poziom reprezentacji. Cassano i Caracciolo już rozczarowali, jeden zrobił większą, drugą mniejszą karierę, ale ja ich obu widziałem grających o wiele lepiej.
Pamiętaj, że problemy włoskiego szkolenia - w mojej ocenie - wynikają w dużej mierze z mentalności trenerów. Z obecnym szkoleniem w Polsce jestem przekonany, że bylibyśmy wyżej, gdyby naprawdę na poważnie stawiano na młode talenty, we Włoszech jest to samo. W samym Milanie, który przecież lał na szkolenie od lat, widzę już dwa talenty ostatnich 5 lat, które miały wszystko, by grać zaraz w pierwszym składzie zespołu i co? A to tylko czubek góry lodowej - podejście do młodych, rzadka możliwość gry z pierwszą drużyną, trenerska skłonność do doświadczonych graczy, priorytet defensywy, kiepskie zaplecze treningowe, tych problemów pojawiłoby się więcej pewnie, rzucam tylko te pierwsze z brzegu, które mi przyszły do głowy.

Żadna, gwarantuję Ci to, żadna ze "szkół" kontynentalnych nie wróci do korzeni. To się po prostu nie opłaca, teraz stawia się na wszechstronność, zupełnie inaczej prowadzi się młodych piłkarzy w kwestii obciążeń fizycznych, stawia się na inne ćwiczenia, zawodnicy są nieporównywalnie lepiej przygotowani... Brak mi słowa, atletycznie? Są bardziej gibcy, zwinni, szybsi, i to na wszystkich pozycjach, żeby być zdolnymi później nadążać za wymogami obecnej piłki. Jeśli Włosi zdecydują się na cofnięcie się w szkoleniu o 20 lat, to jeszcze im odskoczą inne kraje, nawet Polska.
Ale wiesz, to teoretyzowanie, co głowa, to opinia.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6671

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 19:41

A Balotelli pięknie pokazuje drugą stronę medalu dzisiejszej piłki czyli jak dostać zaufanie od trenera i działaczy, i jak ją sobie samemu zaprzepaścić.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 19:42

To też fakt, kolejny po Ventoli piłkarz z Interu, który mnie rozczarowuje. Znając jednak mentalność Włochów jestem przekonany, że we Włoszech jest dziesięciu takich Balotellich, którzy nawet szansy do zmarnowania nie dostali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”