Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 16 lut 2011, 14:00
robur

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2011, 15:34
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lut 2011, 15:40
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2011, 16:10
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 16 lut 2011, 16:46
MeToYou

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 17:00
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lut 2011, 17:03
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lut 2011, 17:05
Sero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 lut 2011, 17:31
exactlyrobur pisze:Chyba chodziło o kobitkę Rezusa
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 lut 2011, 19:09
Podbijam, bo nie wiem czy Wilmore wcześniej nie widział czy olał i nie odpowiadapetrdcm pisze:Pytanie do Wilmore. Wspominałeś o stażu we Włoszech oraz tym że Ronaldo grą wpłynął na myśl szkoleniową. Lata 90' - R. Baggio, D.Piero, F.Inzaghi... że tylko o nich wspomnę (ale i inni byli) jako kibic Juve.
Od razu uprzedzam nie chodzi o to kto był wychowankiem jakiego klubu tylko o właską piłkę.
Gdzie są nastepcy? (w ich wieku patrząc w czasach ówczesnych).
I drugie pytanie (chociaż to pierwsze było jego prekursorem ale mi sie skojażyło z tym Ronado bo pisaliście).
Może ta szkoła powinna wrócić do korzeni?
Jak to wygląda z Twojej perspektywy, otwieram mam nadzieję ciekawą dyskusję (zapewne głównie dla mnie bo ja na stażu nie byłem)
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 19:12
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 19:25
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 19:31
Nie widziałem, wybacz, kiedy to napisałeś? Nie czytam całego forum, a z tego wątku właściwie to jedynie, co się pojawi przy mojej obecności na forum.Podbijam, bo nie wiem czy Wilmore wcześniej nie widział czy olał i nie odpowiada
Nie chodziło mi jedynie o włoską myśl szkoleniową - Ronaldo jako fenomen zmienił szkolenie wszędzie, rozpoczęto stawianie na piłkarzy bardziej wszechstronnych, niż taki Inzaghi, Gattuso i tak dalej. We Włoszech zaniedbań jest kilka, które nie pozwalają na szkolenie piłkarzy na najwyższym poziomie od podstaw, przynajmniej w tych świetnych klubach. Interesuje Cię rozwinięcie tego tematu?Gdzie są nastepcy? (w ich wieku patrząc w czasach ówczesnych).
Nie wydaje mi się. Obecna słabość nie wynika z tego, że się szkoli piłkarzy wedle światowych standardów, tylko ze względu na szereg niedoskonałości czy błędów w wielu innych elementach treningu. Gdyby teraz się objawił gdzieś Inzaghi, to by się nie przebił nie dlatego, że wymagania dryblingu, dośrodkowań i wielu obcych mu elementów gry by go przerosły, ale przez to, że we Włoszech rządzi inna mentalność, szuka się innych piłkarzy.Może ta szkoła powinna wrócić do korzeni?
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 19:41
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 19:42
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio