Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 lut 2011, 21:26
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lut 2011, 21:26
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 lut 2011, 21:26
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 16 lut 2011, 21:31
JestemHardcorem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 21:31
nie docieniasz Szachtaru to ekipa, ktora od lat robi znaczace postepy. Co roku pompowane sa w nia dolary na brazyliskich grajkow. Zreszta stawialem na awans Szachtaru w tej parze. Na 2 w meczu zabraklo odwagi... Nie wiem czy taki Szachtar jest slabszy od Tottenhamu, Bayern tez guano gra - zwlaszcza na wyjazdach a ukrainski zespol to kolektywSalas11 pisze:Z włoskich klubów w LM mają najłatwiejszego przeciwnika
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 lut 2011, 21:37
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 lut 2011, 21:40
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lut 2011, 21:43
Roma już nic wielkiego pokazywała w fazie grupowej i gdyby nie towarzystwo Basel i Cluj pewno wylecieliby z hukiem. Zresztą z Basel tez przerżnęli u siebie 1-3. Oglądam ten mecz i powiem, że ta Roma jakaś taka nijaka. Grają jakby to był mecz sparingowi, wszyscy snują się po boisku podłamani a Szachtar po prostu gra i nic więcej. Na trybunach zero atmosfery, puste miejsca (to ma być 1/8 LM?). Ogólnie smutny meczyk jak to często we Włoszech (puste, przestarzałe stadiony, brak atmosfery, kopanina)Salas11 pisze:Doceniam Szachtar i ich potencjał kadrowy, zdominowali krajowe rozgrywki no i nie tak dawno święcili sukces na arenie międzynarodowej wygrywając ostatnią edycję Pucharu UEFA. Zastanawia mnie czy to Roma jest dziś tak beznadziejna, czy Szachtar tak mocny?
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 lut 2011, 21:54
Bez przesady. Rozumiem że w Bundesliga zjada Serie A pod względem frekwencji, ale nie popadajmy w skrajności. Szachtar nie jest ekipą która przyciągnie tłumy a z zapełnieniem trybun Roma problemy miała od zawsze. Jeśli (a prawdopodobnie tak się stanie) w przyszłej edycji LM zagra Napoli, będziesz mógł zasmakować niesamowitej atmosfery na San Paolo. Tym bardziej że tamtejsi kibice ostatni raz gościli mecze LM (wówczas Pucharu Europy) jeszcze za czasów gry MaradonyEbi pisze:Ogólnie smutny meczyk jak to często we Włoszech (puste, przestarzałe stadiony, brak atmosfery, kopanina)
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lut 2011, 23:01
Tu nawet nie chodziło mi o jakieś pociskanie Serie A, bo po prostu uważam, że wiele meczów w tej lidze jest smutnych tak jak to opisałem - po prostu. A co do Napoli to tez licze, że się nie wyprzedadzą i zawojują LM za rok. A o ich kibicach było już głośno, kiedy niedawno grali w trzeciej lidze, a i tak na spotkania przychodziło 50 tysięcy widzów.Salas11 pisze:Bez przesady. Rozumiem że w Bundesliga zjada Serie A pod względem frekwencji, ale nie popadajmy w skrajności. Szachtar nie jest ekipą która przyciągnie tłumy a z zapełnieniem trybun Roma problemy miała od zawsze. Jeśli (a prawdopodobnie tak się stanie) w przyszłej edycji LM zagra Napoli, będziesz mógł zasmakować niesamowitej atmosfery na San Paolo. Tym bardziej że tamtejsi kibice ostatni raz gościli mecze LM (wówczas Pucharu Europy) jeszcze za czasów gry MaradonyEbi pisze:Ogólnie smutny meczyk jak to często we Włoszech (puste, przestarzałe stadiony, brak atmosfery, kopanina)
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 16 lut 2011, 23:06
Stadion liczy ponad 83tys. miejsc. Raczej w żadnym mieście by się nie zapełnił gdyby przeciwnikiem był Szachtar, nawet gdyby to była 1/4 finału.Ebi pisze:Tylko ta Roma coś szwankuje.
JestemHardcorem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 lut 2011, 23:30
Zachwycony tym nie jestem i ja. Rozumiem że obrońcy muszą dysponować poprawnym rozegraniem piłki do przodu, a już na pewno ci nie atakowani którzy w danym momencie nie muszą jednocześnie kłopotać się nad swoimi domyślnymi założeniami defensywnymi.Wilmore pisze:Podstawowa zmiana względem lat 90 jest widoczna wszędzie - obrońca ma umieć rozsądnie, z głową wyprowadzić piłkę do przodu, dośrodkować, napastnik ma znać abecadło ustawienia w defensywie i przy wyjściu z kontratakiem, potrafić szczelnie kryć i najlepiej jeszcze opanować wślizgi. Trudno nazywać to systemem, nie powiem, że jest to idealna koncepcja, ale przez parę kolejnych lat jesteśmy na nią skazani i nie wydaje mi się, by cokolwiek się w przyszłości zmieniło.
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 23:42
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lut 2011, 23:42
Jesteś pewny, że w Monachium, Madrycie, Barcelonie, Dortmundzie, Manchesterze i innych miastach nie zapełniłby się stadion na 83 tysiące widzów w przypadku uczestnictwa w ćwerćfinale LM?JestemHardcorem pisze:Stadion liczy ponad 83tys. miejsc. Raczej w żadnym mieście by się nie zapełnił gdyby przeciwnikiem był Szachtar, nawet gdyby to była 1/4 finału.Ebi pisze:Tylko ta Roma coś szwankuje.
Stadio Olimpico straszy, odpycha. Jest bieżnia, płyta boiska jest daleko od trybun, nie ma w ogóle klimatu. Kibice nadrabiali mimo że nie było hucznych śpiewów czemu się nie dziwie przy takiej grze i formie Romy.
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 17 lut 2011, 1:06
Dortmund i Barcelona zapewne tak, co do reszty nie wiem, nie bede sie spierał. Po za tym oprócz tych dwóch klubów żaden chyba nie ma stadionu powyżej 80 tys.[pewny nie jestem?] więc to myślenie co by było gdyby. Ty wymieniłeś tych wielkich w europejskiej piłce, a porównywanie ich do Romy jest nie na miejscu w kwestiach finansowych, marketingowych czy w kwestii popularności. Marka Romy nie przyciąga tak jak Barcelona czy MU którzy na każdym meczu mają komplety. Rzymianie ostatnio grają fatalnie więc to też zniechęca ludzi do przyjscia na stadion.Ebi pisze:Jesteś pewny, że w Monachium, Madrycie, Barcelonie, Dortmundzie, Manchesterze i innych miastach nie zapełniłby się stadion na 83 tysiące widzów w przypadku uczestnictwa w ćwerćfinale LM?
JestemHardcorem
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio