FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 838

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 mar 2009, 19:39

Możliwe, że brak Toure jest spowodowany jego postawą w pucharowym meczu z Mallorcą, kiedy to grał słabo, miał mało odbiorów, a rywale przechodzili go z łatwością. Zobaczymy jak poradzi sobie dzisiaj Sergio. Oby jak najlepiej. Co do Iniesty to bardzo cieszy jego powrót do składu. Ciekawe czy będzie miał siły na rozegranie pełnego meczu, czy zostanie zmieniony w trakcie. Ciekawi mnie jak spisze się obrona w tym dość niecodziennym zestawieniu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 19:43

Toure z Majorką grał nieźle a już na pewno najlepiej spośród całej linii pomocy.

Co do Iniesty to siły powinien mieć bo przecież wcale nie pauzował długo. Trenuje na pełnych obrotach już od pewnego czasu. W Pucharze nie rozegrał całego meczu więc dzisiaj może.
FCB keres pisze:co jest jeszcze bardziej niepokojące przez fakt, że Real ma tak świetną serię wygranych.
Akurat zwycięska passa Realu nie jest aż tak bardzo niepokojąco bo jak wiadomo każda passa ma swój koniec :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 mar 2009, 20:00

Mentor pisze:Akurat zwycięska passa Realu nie jest aż tak bardzo niepokojąco bo jak wiadomo każda passa ma swój koniec :P
Oby tylko nie znalazło to potwierdzenia w serii meczów bez porażki Barcy z Bilbao

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 20:58

Może nie znajdzie chociaż po meczu z Atletico gdzie też prowadziliśmy 2:0 wypada nie ferować wyroków :wink:

Nareszcie naprawdę dobra połowa w naszym wykonaniu. Co prawda goście mieli doskonałą okazję, aby prowadzić 0:1, ale Yeste fatalnie przestrzelił a chwilę potem my strzeliliśmy gola po stałym fragmencie :o Normalnie jak nie my. Generalnie dobra gra bo cały czas atakujemy i są to groźne ataki. Szkoda, że Samu nic nie wychodzi bo widać, że cholernie chce, ale nie może. Mam nadzieję, że w II połowie się odblokuje o ile w niej zagra bo pod koniec coś kulał z tego co widziałem :/ Iniesta robi kolosalną różnicę w naszej grze. Messi naprawdę ładnie. Szkoda szczególnie jednej jego akcji gdzie chyba niepotrzebnie chciał wejść z piłką do bramki po przejściu połowy boiska, ale ten typ tak ma. Puyol niekiedy ma mnóstwo miejsca na prawym skrzydle, ale nie potrafi niestety tego wykorzystać :/

Liczę na równie dobrą drugą połowę. Musimy to wygrać.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 mar 2009, 21:04

Kutwa. Załączyłem sobie mecz, ale net mi padł na całą 1 połowę i guzik widziałem :roll:
Z tego co Mentor pisze to nie jest najgorzej z naszą grą. Mam nadzieję, że obejrzę spokojnie 2 połowę, i że nie damy sobie odebrać 3 punktów tak frajersko jak tydzień temu :]

PS. Real 0 - 1 Atletico :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 mar 2009, 21:07

Widać było ze gracze Athletic chcieli odebrać chęci do gry Andresito. Bardzo dobry mecz Iniesty, nakreca grę, robi wiecej miejsca dla Xaviego czy Busquetsa. To jest to czego Barca potrzebuje. Co do Samu to troche za duzo kombinuje, jednak chęci mu odbierać nie mozna, zgadzam sie takze co do Tarzana dostał 2-3 takie podania, że palce lizać i do pola karnego wszystko było dobrze, a w 16 za duzo mysli i kombinuje, niekiedy wystarczy na siłe wbić do środka i tam moze jakas noga sie znaleźć. Co do Bilbao, nie widzialem specjlnie repley'a tego spalonego z poczatku spotkania, wydawało mi sie, że nie było i nalezała sie bramka dla gosci. Obym sie mylił.
Musi byc na 0 z tyłu. :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 mar 2009, 21:54

Właśnie na tę kolejkę czekaliśmy! Barcelona pewnie, zasłużenie wygrywa z Athleticiem i (co ważne!) nie traci bramki. Real gubi punkty, przewaga rośnie do 6 pkt:) Może się okazać, że ta kolejka była decydująca. Widać, że brakującym ogniwem był zdecydowanie Iniesta. Nie wiem jak Wy, ale poczułem wielką ulgę!

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 mar 2009, 21:59

2 cyfry powinny być. No może nie 2, ale Samu mógł strzelić ze 3, Henry również ze 3. Wg mnie 2 część spotkania, koncertowa w naszym wykonaniu. Kapitan, miał kilka udanych zagrań ze skrzydła. Inieista to Iniesta wiadomo. Oby tak dalej!

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 mar 2009, 22:01

No i co? Można? Można! Świetna 2 połowa, mnóstwo sytuacji Barcy, rywal praktycznie nie istniał. Szkoda, że Samu nic nie ustrzelił, bo spokojnie mógł zaliczyć hat-tricka. To samo Henry. Ale nie będę się dzisiaj na nich za to złościł, bo i tak mi nic dzisiaj humoru nie popsuje. Świetnie zagrał Iniesta. Dobrze, że już wrócił. Mam nadzieję, że długo mu się kontuzja nie przytrafi.
BarcaQzYN pisze:Barcelona pewnie, zasłużenie wygrywa z Athleticiem i (co ważne!) nie traci bramki
Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się, że zagramy na 0 z tyłu. Kolejna dobra wiadomość.

Real remisuje, Barca wygrywa. Przewaga powiększona. Jest zajebiście. :mike: Oby więcej takich kolejek.

PS. Jestem spokojny o spotkanie z Lyonem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 mar 2009, 22:03

Na gorąco po meczu mogę powiedzieć, że zwycięstwo w pełni zasłużone. Świadczy o tym ogromna przewaga w strzałach oddanych na bramkę. Ale nie daj Boże, żeby w spotkaniach, w których tychże strzałów będzie mniej, była taka skuteczność. Wynik powinien być dużo wyższy wspominając sytuacje zmarnowane przez Eto'o czy Henry'ego. Blisko strzelenia gola był również Pique, ale obrońca wybił piłkę z linii. Ogólnie jednak zwycięzców się nie sądzi. Bardzo dobry mecz zagrał Iniesta i chylę czoła przed jego grą. Życzyłem powodzenia w meczu Busquetsowi i się udało. Otworzył wynik meczu. Dobrze, że minutę przed jego golem, dogodną sytuację zmarnował Yeste, który notabene był chyba najgroźniejszym graczem Bilbao (do czego wystarczyła mu wyżej wspomniana sytuacja, a także akcja, w której Pique powstrzymał go znakomitym wślizgiem). Generalnie mecz na plus, z wyjątkiem w/w skuteczności. Real stracił dziś dwa punkty i cóż więcej powiedzieć....OBY TAK DALEJ!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 22:04

:zgon:

Statystyka strzałów o ile dobrze liczę 28-5 [']

Zagraliśmy dobry mecz i w pełni zasłużenie go wygraliśmy, ale skuteczność jaką dzisiaj zaprezentowaliśmy to coś nieprawdopodobnego. Takich spotkań jak to widziałem w życiu może ze dwa. Samuel Eto'o indywidualnie przekroczył wszelkie dopuszczalne normy. Hat-trick to powinno być jego minimum po tym meczu. Dwa słupki, poprzeczka i mnóstwo źle wykończonych, zmarnowanych akcji ['] Titi też swoje zepsuł, ale przy Kameruńczyka to w sumie wypada blado.

Iniesta \o/ Wielki zawodnik. Gracz meczu.

Messi również dobrze.

W ogóle kuwa było dobrze :) Nareszcie :)

Z Lyonem zagrać podobnie tylko skuteczniej i będzie dobrze. Mam nadzieję, że z Puyolem nic poważnego bo nie dograł meczu do końca i jeszcze wyskoczył z kapci poza murawą a to przeważnie dobrze nie wróży...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 mar 2009, 22:07

BarcaQzYN pisze:Widać, że brakującym ogniwem był zdecydowanie Iniesta. Nie wiem jak Wy, ale poczułem wielką ulgę!
Do 90 minuty takze byłem zadowolony, oczywiście nieskuteczność dzisiaj to była prawadziwa katastrofa. Tyle sytuacji to chyba Barca nie sknocila od bardzo dawna. Cieszy fakt, ze tyle sobie stworzyła, ze Andresito wprowadził spore ozywienie, dzieki niemu rozruszał sie Xavi, dobrze takze pogrywał Henry, choc nie całe spotkanie. Reszta takze dawała radę. Dalczego do 90 minuty- Carles o by to nie był jakis uraz, bo ciezko ostatnio z defensywa, a Carles musi grać.
Sylvek dzisiaj bardzo niewidoczny, pratkycznie nic nie robil w ofensywie, bronic takze nie mial czego, bo Athletic był zepchniety. Oby z Lyonem było podobnie. Mamy 2 spotkania przewagi, a gdyby Real z nami nie wygrał wyzej niz my to jeszcze lepiej. Oczywiscie watpie, zeby z nami wygrali, ale jesli juz to wiadomo tak, zeby byla nadal przewaga po CN.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 22:18

Zapomniałbym dodać, że dzisiaj w pierwszej '11' zagrało 7 wychowanków \o/ Lubię to :]

Warto dodać, że Bilbao miało jeszcze w drugiej połowie świetną okazję, ale wybronił nas Valdes. Gdyby strzelili kontaktowego gola znowu bym się denerwował do ostatniego gwizdka tak więc dzięki Victor. Dzisiaj był bardzo pewny we wszystkich sytuacjach.

Obrona w ogóle nieźle dziś. Pique kilka znakomitych interwencji.

[EDIT]
Puyol 3 tygodnie KO [']

I jak tu się nie wkur***? :/

* - wkurzyć

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 mar 2009, 22:42

ładnie, najpierw Eryk, potem Puyol. Obrona w rozsypce, ale cóż zrobić. To nie jest moment, na użalanie się, tylko na walkę i tyle...

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 mar 2009, 22:53

FCB keres pisze:bo i tak mi nic dzisiaj humoru nie popsuje.
ehh :arrow:
Mentor pisze:Puyol 3 tygodnie KO [']
:roll: szkoda kontuzji Carlesa, tym bardziej, że doznał jej w 90 minucie meczu. Widać, że el capitano walczy do końca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”