Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 839

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 16:14

Szczęsny - Sagna, Vermaelen, Squillaci, Gibbs - Song, Wilshere, Ramsey - Arszawin, Van Persie, Walcott

Ech, dziwny sklad. Vermaelen - Squillaci - tego jeszcze cholera nie było. Jeden obrońca nie grał od 9 miesięcy, drugi jest do dupy. No cudowny środek po prostu. :lol:

Ponadto znowu brakuje Fabregasa i Nasriego, a niby mieli dużą szansę by być zdrowi. W dodatku nie ma Clichy'ego, który był "prawie pewny" by grać. No cóż, może Gibbsowi daje szanse kolejną z jakiegoś powodu. Mam nadzieję, że to wygramy, bo remis może oznaczać mus wygrania na Craven Cottage. Walka o trzecie miejsce jak najbardziej w pełni.

ławka: Lehmann, Eboue, Denilson, Miquel, Henderson, Chamakh, Bendtner

:lol: Jak się Verma połamie to Miquel debiutuje w PL, w środku pola Denilson albo Henderson, eh.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 17:49

:boje się: :haha:

tak skomentuje tą połowę.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2011, 17:50

Jak Vermaelen po powrocie? Zawalił którąś z bramek?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2011, 17:56

pierwszą Squillaci, a drugą Sagnia jeśli dobrze dostrzegłem, ale widac, ze Verma z Francuzem (SS) nie najlepiej się rozumie, za dużo miejsca między nimi.
Ogólnie to Arsenal wygląda jakby już im na niczym nie zalezało, choć sędzia chyba z Birmingham jest. Karny na Ramseyu - nie odgwizdany, wszystkie stykowe sytuacje gwiżdże pod Villa. Do tego oczywiście słupek Robina musi być, bo jakżeby inaczej. Strzelił też gola, ale ze spalonego i nie uznał :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 18:36

gdyby nie zabrany karny i zabrany prawidlowy gol byloby 2-2 :haha:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2011, 19:06

w pierwszej połowie graliśmy gówno, w drugiej o niebo lepiej.
Niestety sędzia dziś nie był naszym sprzymierzeńcem. Dunne powinien wylecieć, Petrov powinien wylecieć, powinniśmy mieć karnego i bramkę Chamakha, Nie wiem jakim cudem nie dał karnego, o bardziej oczywisty naprawdę ciężko. Nie wiem też co mu sie nie podobało przy bramce Marouane'a. Dawno mnie sedzia tak nie zirytował.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 19:24

od miesiąca powtarzam, że skończymy na czwartym i teraz wszystko w rękach City - to juz nie od nas zależy. jesli city wygraja oba pozostale spotkania - spadamy na czwarte bez wzgledu na nasz wynik z Fulham.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 maja 2011, 20:08

Pomijając zupełnie fakt sędziowania, które stało dzisiaj na żenującym (co za niespodzianka :o ) poziomie, to Arsenal po raz kolejny w ostatnich tygodniach, a może i miesiącach zaprezentował się mizernie. Ja rozumiem, że przegraliśmy już wszystko co można było przegrać. Rozumiem, że morale w drużynie jest na poziomie mojej piwnicy i 3/4 składu jest już myślami przy urlopach, ale do cholery... walczyć trzeba do końca. Teraz na własne życzenie będziemy musieli pałętać się po eliminacjach do Ligi Mistrzów, bo coś czuje, że City nie przepuści takiej okazji. Uskrzydleni po finale, powinni domknąć to trzecie miejsce.

Mam nadzieję, że Wenger ma już jakieś poważne pozycję w swoim notesie i rozmowy nad wzmocnieniami się toczą, bo sezon może się dla nas zacząć bardzo szybko więc w sumie nie ma na co czekać. Jakieś tak nazwiska się przewijają, ale ile w tym prawdy? Chyba tylko info o tym kolesiu z Lorient można traktować w miarę poważnie. Kończy mu się umowa, i jak znam życia to Wenger nie przepuści okazji. Tylko proszę bez żadnych Goetzów, czy innych młodych wynalazków :pray:

WHU spadło. Składać ofertę za Parkera do k...y nędzy!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 20:26

Myślę, że odejście Fabregasa może mieć dobry wpływ na drużynę. System jest oparty na zawodniku który nie chce już być w Arsenalu to po pierwsze, a po drugie opuścił ponad połowę meczów ligowych w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Bez niego jest ciężko. Jeśli Cesc odejdzie I WROCIMY DO 4-4-2 to może być ciekawie, Van Persie w roli Bergkampa by grał (a tam czuje sie chyba najlepiej), Chamakh z przodu gdzie też jest lepszy.. Może nawet Walcott? Cholera wie. Ale boje sie, że zamiast 4-4-2 po odejściu Cesca będziemy mieli Ramseya w środku pola i tyle ze zmian. No nie wiem, zobaczymy.

Cokolwiek się stanie z Cesciem chcę, żeby to zostało załatwione jak najszybciej. Najlepiej do połowy czerwca. Inna sprawa że teraz może Cesc nie odejść bo.. Barca nie da dużo za niego, a Wenger będzie sie upierał na wysokiej cenie. Nie wyobrazam sobie mimo wszystko odejścia za 20 mln. 40 mln z poprzedniego roku (bo podobno tyle oferowali później) i viola.

Swoją drogą jeśli City wygra pozostałe mecze to są szanse, że zagramy w el. LM z drużyną pokroju Bayern czy Villarreal. Może się trafić ogórek jakiś, ale może i Bayern. To dopiero byłoby ciekawe, odpaść w el. LM - tego za Wengera jeszcze nie było. :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 maja 2011, 20:53

Magnum pisze:Cokolwiek się stanie z Cesciem chcę, żeby to zostało załatwione jak najszybciej.
O... właśnie to samo miałem napisać. Jak dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli Cesc chce odejść i wpadnie porządna oferta to droga wolna. Czy to będzie Barcelona, Milan czy City, mało mnie to interesuje. Byle przygotowania do nowych rozgrywek zacząć bez tego całego szumu wokół Hiszpana i z ewentualnie nowym kapitanem drużyny i nową koncepcją gry.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 21:24

Tak wyglądałaby tabela gdyby liczyły się tylko mecze grane po finale Carling Cup....

Obrazek

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 maja 2011, 21:31

Magnum pisze:Tak wyglądałaby tabela gdyby liczyły się tylko mecze grane po finale Carling Cup....

Obrazek
Jak widać niestety Ferguson nauczył się grać z ekipami Ancelottiego, bo grając ostatnio co by nie mówić, nie powalająco spokojnie nas pokonali. Masz może tabelę z czasów kryzysu Chelsea?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 21:34

http://www.statto.com/

Możesz sobie wejść i wybrać między jakimi dniami liczyć mecze :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 maja 2011, 21:41

o matko... :lol:

Obrazek

jak im nie wstyd!?

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 15 maja 2011, 22:40

Duch pisze:
Magnum pisze:Cokolwiek się stanie z Cesciem chcę, żeby to zostało załatwione jak najszybciej.
O... właśnie to samo miałem napisać. Jak dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli Cesc chce odejść i wpadnie porządna oferta to droga wolna. Czy to będzie Barcelona, Milan czy City, mało mnie to interesuje. Byle przygotowania do nowych rozgrywek zacząć bez tego całego szumu wokół Hiszpana i z ewentualnie nowym kapitanem drużyny i nową koncepcją gry.
to jest mega ważne. Jeżeli odejdzie teraz i Arsenal dostanie za niego kupe kasy + troche grosza ze sprzedazy zawodników (tych którzy do zespołu nic nie wnoszą wtedy gdy grają: Denilson/ Rosa/ Diaby <- do tego gracza mam sentyment ale jeżeli ma gdzies grac w pierwszym zespole nawet w niemczech czy francji to lepiej niech tam niz u nas/ SS <- tego goscia raczej nie sprzedamy ale w Rangersach mamy młodego swietnie rokujacego obronce. Wolalbym zebysmy jego wlasnie wlaczali do pierwszego zespolu gdyz sam chlopak moze sie zniecierpliwic i odejsc czego chyba nikt by nie przebolał. No chyba ze by przyszedl ktos taki jak Cahill/Sakho/Spahic <- wierzycie w bajki? ) - to conajmniej 1/3 (bo raczej na 3/4 czy 1/2) tej kwoty wydać na nowych grajków. I nie mówie tu o wielkich nazwiskach ale o takich grajkach dla ktorych ten klub to swietosc a nie przystanek w drodze do kariery. Ktorzy chcieliby na boisku za ten klub wyprowac sobie zyly tak jak to robią gracze MU w kazdym spotkaniu (czasem az do przesady).

I niestety ale przy 4-4-2 to musimy szukać napastnika na miare Robina, który z wieżowcami pokroju MCH29 czy NB52 mógłby współpracować tak jak kiedys Denis - ktos taki musi byc szybki i chyba co najważniejsze dobry technicznie. Mówi się o CC czy Demba BA z WHU <- nie widziałem typa w akcji więc się nie wypowiem, ale co wy na to?

Parker <- ta opcja wydaje się całkiem rozsądna opcją zważywszy na PNA gdzie wyjedzie Alex Song. Zostać z nieogarem -> Denilsonem (który byc moze odejdzie) jako jedynym DM ?

....

długo by pisać mam nadzieje, że wszystko się szybko wyjasni kto z nami bedzie gral a kto nie (zeby nie bylo ze ktos odejdzie w sierpniu czy w lipcu kiedy juz pilkarze do kupienia bd. zaklepani przez inne kluby

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”