Siatkówka - Strona 85

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 mar 2007, 22:17

W sobote kosztowały 15 zł, a przyjechała Skra,więc na PZU będzie podobna cena.Szkoda, że mecze we Wrocławiu to taka mizera.Przyjdzie ci 200 osób, siedzą cicho, jedna flaga jest może, a i zespół nie zachwyca.Jednak dla samych gości można przyjść.Muszę się kiedyś wybrać na Skrę, zobaczyć np. takiego Szampona w akcji, ale na żywo nie w odbiorniku.Lipa, bo już kupiłem bilety na Polska - Azerbejdżan, ale mam nadzieję, że wynajdę coś w zaskurnikach na ten mecz.

Przy okazji, dziś 5-ta rocznica śmierci "Kata".Cześć Jego pamięci. [']

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 mar 2007, 22:30

Zgadza się, niech będzie cześć dla największego trenera w historii polskiej siatkówki.

Jeszcze co do meczu z Olsztynem - Zagumny ma wybity palec i nie grął. To trochę tłumaczy, Lipiński niemal nie grał w tym sezonie... Jeśli się nie wyleczy to może Gwardia urwie seta (chociaż mnie ucieszy nawet żeby zdobyli w kazydm secie powyżej 20 pkt).

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 mar 2007, 22:41

bellus pisze: Jeszcze co do meczu z Olsztynem - Zagumny ma wybity palec i nie grął. To trochę tłumaczy, Lipiński niemal nie grał w tym sezonie... Jeśli się nie wyleczy to może Gwardia urwie seta (chociaż mnie ucieszy nawet żeby zdobyli w kazydm secie powyżej 20 pkt).

Trochę by była lipa, jakby rozgrywał "Lipa". :p
Muszę przyznać, że zawodnik z niemałym talentem, leworęczny, "zawsze młody".Szkoda, bo z tego co się orientuje nigdy nie był taką osobowością, tylko raczej taką pipką, w środowisku ludzie inni siatkarze mieli z niego trochę ubawu.Zawsze był syneczkiem i pupilkiem Wspaniałego i głównie za to mu się obrywało.Jak się nie mylę, to chyba właśnie Wspaniały go sprowadził do miasta w którym mieszka adekk.Szkoda, bo naprawdę, zapowiadał się na super grajka kiedyś.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 mar 2007, 16:06

No to Lozano powołał 19 na LŚ. Nie wiedziałem, że od tego sezonu powołuje się 19 zawodników, ale człowiek uczy sie przez całe życie. Jak już wiadomo finał odbedzie sie w Katowicach i co za tym idzie mamy tam zagwarantowane miejsce więc prawdopodobnie bedziemy mieli okazje zobaczyć wiekszość zawodników w akcji.

Kod: Zaznacz cały

przyjmujący:
Sebastian Świderski,
Michał Winiarski,
Piotr Gruszka,
Michał Bąkiewicz,
Bartosz Kurek,
Zbigniew Bartman.

rozgrywający:
Paweł Zagumny,
Łukasz Żygadło,
Grzegorz Pilarz.

środkowi:
Łukasz Kadziewicz,
Daniel Pliński,
Wojciech Grzyb,
Marcin Możdżonek,
Łukasz Perłowski.

atakujący:
Mariusz Wlazły,
Grzegorz Szymański,
Robert Prygiel.

libero:
Piotr Gacek,
Krzysztof Ignaczak.

pzps.pl
Jesli ja miałbym wybierac to zamiast Kurka grałby Jarosz. Ja wychodze z założenia, że lepiej mieć solidnego atakującego niż przeciętnego przyjmującego. A niestety na te pozycje jest przymierzany Bartosz. Moze ma to wpływ na jakies ustalenia na linii Wlazły - Lozano i Kurek jest zabezpieczeniem w razie kontuzji któregoś z atakujacych.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 mar 2007, 0:23

Program turnieju Final Four

sobota
14.00 Lube Banca Marche Macerata - VfB Friedrichshafen
16.30 Dynamo Moskwa - Tours VB

niedziela
13.00 mecz o 3. miejsce
15.30 finał

Już w tę sobotę finał LM. Tak jak się patrzy na skład finału to dwie rzeczy zwracają uwagę. Udział Niemców, którzy wogle mieli nie wystartować w LM - to od nich nijako w prezencie Częstochowa miała mieć miejsce w elicie. Druga rzecz to Macerate - zespół, który jak pokazala SKRA był w nasyzm zasięgu. Czyli finał był w naszym zasięgu. Zawsze jest dobrze, ale... Oby kiedyś to ale jakaś drużyna zmazała.

Na gdybanie nie chcę się silić, inna sprawa że nie widziałem jak grają inne zespoły poza Maceratą.

Dwa pytania, oba odnośnie Cyfry +.
Ktoś wie czy na tym rosyjskim kanale jest / będą transmisje? RTS on był czy jakoś tak, może coś przekręciłem. No i ewentulanie na jakim on jest kanale na ustawieniach standardowych.
Drugie pytanie czy na cyfrze jest ten kanał - Premiere (?) też mogłem przekręcić na ktorym są stransmisje z ligi rosyjskiej.

Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 mar 2007, 17:27

Nie wiem czy warto tutaj pisać, Ci co się interesują to oglądali zapewne a Ci co się nie interesują to i tak tu nie wejdą, ale trudno niech stracę.

Pierwsza niespodzianka w Play offie dzisiaj nastąpiła. Mostostal wygrał 3-1 w Jastrzębiu i wyrównał stan rywalizacji na 1-1. Grali dzisiaj ambitnie i młodość pokonała starych wyjadaczy.

Świetne zawody Jarosza i Kurka. Jarosz wszedł w drugim secie za Gromadowskiego.
Mam nadzieję, żę młodzi jeszcze trochę krwii Totolo napsują.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 kwie 2007, 21:47

Nie wypowidałem się tutaj dawno, bo rola dzidziusia wymagała dużo poświęceń. Postaram się nadrobić zaległości.

Ostatnie Mistrzostwa Świata pokazały zmiane sił w siatkówce reprezentacyjnej. Pomijając Brazylie która jest na innym, niedostęnym dla nikogo poziomie. Skończony dzisiaj Final Four Ligii Mistrzów potwierdza zmianę tendencji w światowej siatkówce i równanie poziomu w góre przez tych potencjalnie maluczkich. To co na tym weekendzie wyprawiała drużyna Moculescu to było niesamowite. Prawdą jest, że Macerata przegrała na własne życzenie tie-breaka, tak doświadczony rogrywający jak Sintini nie może odpuścic gry srodkiem i grac tylko i wyłacznie na pewniaka, nawet jeśli jest nim Miljkovic. Tak aby jeszcze zdołować Giacomo Sintiniego jego partnerzy ze srodka to tak mało znani srodkowi jak Andrija Geric czy Rodrigao.
Szkoda tylko, że po sezonie Friedrishchafen pewnie zostanie rozkupione bo Tischer, Schops, młody Divis i Joao Jose powinni być smakowitymi kąskami dla bardziej majętnych zespołow. I juz nie chce się znecać nad polska myślą szkoleniową i skautingiem, ale pewnie w niemczech kluby mają wieksze budżety niz Skra czy Jastrzębski (Murek zarabia milion złotych rocznie :P, ciekawe ile Schops), a do Polski trafiaja takie tuzy jak Sopko, Vartovnik a ich rodacy, rówieśnicy jak Divis, Ogurcak i Hupka (który 3 sezony temu był zawodnikiem Sosonowca) wygrywają w belgijskich, niemieckich ekipach. Brawo panowie działcze, znawcy, menagery. Dobrze, że Lozano prowadzi kadre narodowa, bo talenty Kurka, Jarosza, Bartmana, Janeczka, Łomacza czy Kamińskiego nie skończą się w wieku 25 lat sianem w kolanach i stawach skokowych.

Apel do siatko-działaczy, trenerów . Panowie schowajcie swoją dume do kieszeni i uczyc się siatkówki od podstaw.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 06 kwie 2007, 20:10

Babel pisze:Kurka, Jarosza
2-1 już dla Mostostalu - w meczach. Totolo ma nóż na gardle. Jutrzejszy dzień może być ostatnim meczem o coś (a nie jeszcze Puchar Polski) dla naszego "zespołu" gwiazd.

Murek największy kontrakt w lidze
Kadziewicz ostatni dobry mecz na MŚ rozegrał... trochę dawno, ale może się na boks przerzuci - moim zdaniem Kadziewicz osiągnął już pułap swoich zdolności a charakter ciągnie go w dół.
Rusek do reprezentacji? Wolne żarty.

Nie będę ukrywał z całych sił będę jutro kibicował Mostostalowi. Niech młodość ogra zawodników, którzy spoczęli na laurach.

~~~~~~~~~~~~~~
Jakiś czas temu ktoś napisał, że Józefacki do kadry. Ja wtedy się tylko uśmiechnąłem. Wczoraj ten Pan pokazał, że bardzo mu dużo brakuje do kadry, ba śmiem twierdzić że w lidze jest co najmniej 5 zawodników od niego lepszych na tej pozycji. Gdyby Rzeszów miał Kamińskiego, Lubijewskiego, Maciejewicza czy Gromadowskiego to by wczoraj wygrał, ba śmiem twierdzić że mógłby wygrać w play offie z Częstochową. A tak? Koniec marzeń o niespodziance.

Typ przed Pucharem Polski? Jak zawsze Skra i jak zawsze nie bez podstawnie, wręcz śmiem twierdzić, że z wielką podstawą - Danielem Castellanim, moim zdaniem największą gwiazdą naszej ligi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 kwie 2007, 20:27

Moim zdaniem dupy dał Polsat Sport który dzis puścił mecz z Radomia. Widzac Kurka, Jarosza i generalnie cały Mostostal w takiej formie a Jastrzębski bez formy, juz od wczoraj powinni ustawiać kamery w K-Koźlu. Więc można się jedynie domyślać, że w Jastrzębiu nie chodziła zagrywka, w przyjeciu pewnie jak już do tego przyzwycziło trio Yudin - Rusek - Murek (ten ostatni jest akurat w przyjeciu najlepszy) katastrofa, wzajemne pretensje i dwojacy, trojący się Szymański. Szykuje nam się sensacja, choc jeszcze długa droga.

W meczu Jadaru ogladałem tylko 2 ostatnie sety i z dobrej strony pokazał sie Lubiejewski. który to według opinii zaczerpniętych w necie poraz kolejny robi to czego nie robi podstwowy atakujacy Paweł Papke.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 kwie 2007, 17:27

Szkoda Mostostalu (2-3 w decydującym do 14).
Parę uwag jak prawie zawsze:
1. Szymański niedługo będzie sobie musiał szukać pracy na Cyprze, zachowanie raczej nie godne mistrza. Plus to co wczoraj (fucki do sędziny, do publiczności).
2. Interesująca sytuacja z wyrzuceniem sędziego za złe sędziowanie.
3. Kadziewicz uratował wolą walki. Przy serwisie moim zdaniem błąd Kurka a nie dobry serwis.
4. Szkoda 1 seta, oddanego bez walki.
5. Wszystko chyba wróci do normy i to Jastrzębie spotka się z Olsztynem w półfinale.
6. Kolosalna poprawa gry Mierzejewskiego w stosunku do tego mecz z Olsztynem (chociaż to był chyba szczyt niemocy Mostostalu - z 18-9 przegrać...)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 kwie 2007, 17:32

Jestem normalnie pod wrażniem Kurka, który jest młodszy o 11 dni ode mnie, a gra jak równy z równym z dream teamem z Jastrzębia.Dzisiejszy mecz wydaje mi się, że jest i będzie jednym z najlepszych w tej edycji PLS.Patrząc na to co wyrabia Kurek i Jarosz to aż się milej robi.Mostostal, który do niedawna był bliski dna, teraz miał już piłkę półfinałową w grze.Kapitalna gra całego zespołu, który z formą ( może oprócz Małeckiego ) trafił idealnie.Jastrzębie to zespół zbyt wielkich indywidualności, trzeba przyznać, że atmosfera jest nie zdrowa.To co robi Kadziu czy Gelu woła o pomstę do nieba.Ile oni mają lat ? Na dodatek są akutalnymi wicemistrzami świata, a to do czegoś zobowiązuje.Szkoda, bo chcialem wygranej Mostostalu, jednak 2 piękne zagrania Kadziuewicza spowodowały, że odbędzie się 5 mecz.Wydaje mi się, że teraz z Kędzierzyna trochę zejdzie powietrze, bo było tak blisko, a teraz znów szala jest przechylona na stronę Jastrzębian.Jak widziałem dzisiaj jak się mobilizowali gracze Mosto to aż nie mogłem wyobrazić sobie bardziej zgranej drużyny.

EDIT :

To co zrobił dzisiaj sędzia jest godne szacunku ! Wyrzucając bocznego za jego kontrowersyjne decyzje, co widziałem pierwszy raz w życiu, pokazał klasę. :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 kwie 2007, 17:45

Z tym Szymańskim to troche smieszna sytuacja jakby nie patrzył. W Częstochowie go nie darzą sympatia, bo odszedł w sytuacji gdy oficjalnie potwierdził, że nie odejdzie z Częstochowy, wczesniej w niewybredny sposób wypowiadał się o Jastrzebianach (wieśniaki), wiadome antagonizmy na linii Częstochowa - Kędzierzyn za czasów Gela w barwach AZS plus obecne wybryki. Wróg publiczny numer jeden w Polsce, ale takze świetny siatkarz i wydaje mi się, że pracy na Cyprze szukać nie będzie musiał jeszcze przez długie lata. Ale zachował się fatalnie, nie przystoi tak reprezentantowi Polski. Nawet jesli przeczytał obraźliwe transparenty w swoim kierunku (dało się zauważyc na poczatku transmisji). Nie chciałbym oceniac Szymańskiego, niech zajmie się tym komisja dyscyplinarna PLS, ale widac jaka presja ciąży teraz na siatkarzach Jastrzębskiego Wegla.

Mostostal nie jest bez szans w decydujacym meczu, ale ja także typuje Jastrzębie.
bellus pisze:Interesująca sytuacja z wyrzuceniem sędziego za złe sędziowanie.
Wielokrotnie komentatorzy podkreślali, że liniowi niestety pochodzą z miasta gospodarskiego i gratuluje sedziemu słusznej decyzji. Jednak na dłuższa mete trzeba coś z tym zrobić.
bellus pisze:Przy serwisie moim zdaniem błąd Kurka a nie dobry serwis
Zdecydowanie. Trzeba się liczyć, że przyjmujący o warunkach 205 cm bedzie czesto wpuszczał skróty. Nie ta koordynacja i sprawnośc ruchowa. Wystarczy spojrzeć ile Gruszka wpuszcza takich piłek.

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 07 kwie 2007, 19:33

Babel pisze:Nie chciałbym oceniac Szymańskiego, niech zajmie się tym komisja dyscyplinarna PLS, ale widac jaka presja ciąży teraz na siatkarzach Jastrzębskiego Wegla.
I co liczysz, że na tak ważne mecze komisja ukara Szymańskiego, bo ja w to nie wierze, ale chciałbym, bo chłopak sobie zasłużył na to.

Opis jednego z kibiców Mostostalu:

Kod: Zaznacz cały

Jastrzebie wygrywa ostatnia pilke a na bandy reklamowe wpada dwoch pojebow (czyt. szymanski z kadziewiczem) i cos nam machaja rekami, po chwili slysza gromkie "wypierdalac" a zelu... sciaga koszulke i rzuca ja w moja strone, widocznie nie szanuje barw klubowych. Wiec jak cos lezy, nalezy to pozbierac. Podnioslem koszulke, pokazalem ja grzesiowi i przetarlem sobie buta, ten zrobil sie czerwony i... chyba reka mu podskoczyla, bo odebralem to tak,jakby chcial mnie uderzyc.,ale sie chlop opamietal, po chwili odrzucilem mu koszulke mowiac "a teraz mi jebnij". W tej samej chwili byl juz Daniel Plinski, ktory przeprosil za kolegów, krotka wymiana zdan , oboje powiedzielismy przepraszam, to samo bylo z trenerem Totolim i po sprawie. Wmiedzyczasie na parkiet w strone gwiazd lecialy przerózne przedmioty.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 kwie 2007, 19:52

Lelinho73 pisze:I co liczysz, że na tak ważne mecze komisja ukara Szymańskiego
Ja licze tylko na siebie. Ale generalnie wykluczenie było by w jakims stopniu wypaczaniem sportowej rywalizacji. Myśle, że powinni (PLS jak i klub sportowy) przetrzepac mu portfel - pewnie się tak skończy. I nie bardzo polecam sugerowania się relacjami jakiegoś fana(tyka?). Za wiarygodne źrodło relacji trudno uznać relacje człowieka, który widac na wyzszym poziomie od Szymańskiego nie stoi. Od badania takich spraw jest komisja dyscypliny, ja staram się śledzic tylko aspekty sportowej rywalizacji.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 kwie 2007, 20:23

bellus pisze:Szkoda Mostostalu (2-3 w decydującym do 14).
Szkoda ale meczyk taki jakiego oczekiwałem z dramatycznym zakończeniem, pełny emocji i dramaturgii i w ogóle cool 8) Liczyłem na pieć setów i na szczęście tyle było a po pierwszym można było odnieść wrażenie że Jastrzębie łątwo wygra zawody. Byłem trochę za JW ale szkoda młodych siatkarzy Mostostalu. Jak zawodnicy nie zostaną powykupywani to w kolejnym sezonie powinni namieszać. A wszyscy liczyli że Resovia powalczy z Częstochową :roll:
bellus pisze:1. Szymański
Bez komentarza ['] Powiem tylko że powinien być bardzo surowo ukarany :evil: Dodam jeszcze że gdyby to nie byli kibice siatkarscy to na hali mogłoby się zrobić piekiełko :roll:
2. Interesująca sytuacja z wyrzuceniem sędziego za złe sędziowanie.
Ja czegoś nie rozumiem - ciągle narzeka się na liniowych i mówi że sędziuje w zasadzie tylko główny arbiter. To po kiego są pozostali skoro się do tego nie nadają albo nie chcą się nadawać :roll: Za złe sędziowanie powinni ponosić jakieś konsekwencje bo siatkówka to chyba jedyna dyscyplina, w której jeden arbiter sędziuje sobie a inni sobie gdyż ich decyzje nierzadko są zupełnie odwrotne. Tu jak na dłoni widać że niektórzy nie mają pojęcia/nie chcą mieć o sędziowaniu podczas gdy w innych dyscyplinach sędziowie tworzą jedność i jak mecz wygląda jakby był sprzedany to wszystkim wmawia się że jest wszytko jest OK. Aha główny odsunął od zawodów tego drugiego co stał po naprzeciwko niego czy liniowego bo ta sytuacja mi umknęła :?:
bellus pisze:3. Kadziewicz uratował wolą walki. Przy serwisie moim zdaniem błąd Kurka a nie dobry serwis.
Wg mnie decydujący był wcześniejszy serw Mostostalu kiedy to jakiś zawodnik zaserwował jak ja nie potrafiący grać na w-f w liceum. Piłka na moje oko w zasadzie oddana. Później bardzo dobre zachowanie Kadziewicza i jeszcze raz Kadziewicza.
bellus pisze:4. Szkoda 1 seta, oddanego bez walki.
5. Wszystko chyba wróci do normy i to Jastrzębie spotka się z Olsztynem w półfinale.
Tu nie mogę się nie zgodzić :P
bellus pisze:6. Kolosalna poprawa gry Mierzejewskiego w stosunku do tego mecz z Olsztynem (chociaż to był chyba szczyt niemocy Mostostalu - z 18-9 przegrać...)
Wg mnie był najlepszym zawodnikiem Jastrzębia.

A co z Gromadowskim :?: Niby taka nadzieja Polski a co roku nie spełnia pokładanych w nim nadziei :roll:

bellus dzięki za pomoc w pisaniu posta :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”