Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 842

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 18 maja 2011, 11:07

miguel indurain pisze:orlowski to jest pryszcz przy tym co w czasach galaktikos wyprawial trzeciak w C+. teksty o podmuchach bialego huraganu i niebianskich piesniach unoszacych sie nad santiago bernabeu gdy przy pilce jest zidane byly na porzadku dziennym.
:haha:

Ja Orłowskiego osobiście nie lubię, ale słusznie zauważyliście - gość docenia jak jest co do doceniania. Wtedy przesadza co mnie doprowadza do szału, jak jest mecz Realu np z Deportivo, chce na chwile odpocząć od gloryfikowania na każdym kroku Barcy, a on mi ni z gruchy ni z pietruchy wyjeżdża dlaczego to Messi jest lepszy od Ronaldo. Pomijam to że gość nie powienien być komentatorem (wada wymowy), ale w C+ ląduje na ostanim miejscu jeśli chodzi o obiektywność. Co nie zmienia faktu że gość widzę ma, i że miażdży obiektywizmem tych pajaców z Polsatu. Laskowskiego się jednak słucha przyjemniej, i mam wrażenie że umie być bardziej neutralny w swoich osądach. Tylko nie wiem czemu piszemy w temacie Arsenalu :lol:

Przy okazji, Arshavin jest na wylocie? Strasznie lubię tego piłkarza, a z tego co słyszałem to jego ostatni sezon na wyspach :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 maja 2011, 11:13

Frosty pisze:Przy okazji, Arshavin jest na wylocie?
Ponoć Zenit jest nim poważnie zainteresowany i z tego co słyszałem to drzwi dla niego w Petersburgu są stale otwarte. W jego przypadku mam mieszane uczucia, bo Arszawin to nadal pożyteczny zawodnik (6+11 w samej lidze), ale jak widzę, to w jaki sposób on niekiedy przechodzi obok meczu to nóż się w kieszeni otwiera. Myślę, że jak Zenit złoży jakąś ciekawą ofertę to Wenger ją rozważy.

O Cescu nie ma już co pisać. Kwestia jego odejścia/pozostania w klubie musi być znana w czerwcu. Koniec kropka. Nie wyobrażam sobie kolejnej letniej sagi z Fabregasem w roli głównej i oddanie go do innego klubu pod koniec sierpnia. Ciekawe tylko co zrobi klub i sam zawodnik jak City złoży jakąś pokaźną ofertę :think:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 18 maja 2011, 11:15

Na temat Cesca i Afellaya zostaję przy swoim. Bzdury? Proszę bardzo.

Na temat Leszka Orłowskiego mam z kolei takie pytanie: jeżeli był kiedyś takim kibicem Realu (zdaniem fanów Barcy), to dlaczego teraz jest kibicem Barcy (zdaniem kibiców Realu)?

Odpowiedź już została przeze mnie dana. Real był najlepszy, chwalił Real, teraz Barca jest najlepsza, więc chwali Barcelonę. Jeżeli przy tym przyznał się do tego (nigdy tego nie słyszałem), że jest kibicem Realu, to szacunek dla niego, że potrafi tak obiektywnie oceniać Barcelonę! Swoją drogą np. Tomasz Wołek i Włodzimierz Szaranowicz też przyznali się do tego, że są kibicami Realu (głównie wychowani na genialnym Realu z di Stefano), ale również potrafią zachować zdrowy rozsądek.

A tak w ogóle, prócz kibiców Barcy i kibiców Realu są jeszcze inni kibice: Barcy i Realu. Może więc Leszek Orłowski jest kibicem i Barcy, i Realu? Mówię poważnie. Wszak Jacek Laskowski mówi, że jest kibicem po prostu futbolu, choć ma ulubionych piłkarzy (Cruyff, Maradona, Messi) i jak przychodzi dzień odpowiedniego meczu, to potrafi takiego Messiego ocenić negatywnie.

I na koniec: dlaczego powołuję się na Orłowskiego? Przywołam sprawę Dmytro Czygryńskiego. Niby ulubieniec Pepa i tak dalej, ale gdy przyszło co do czego, został sprzedany. Właśnie Orłowski był tym, który twierdził, że dni Dmytro są policzone, i twierdził to na długo nim ta nowina o sprzedaży Ukraińca się pojawiła. Podobna sytuacja ma się teraz z Afellayem, który też jest "ulubieńcem" Pepa, ale nie gra wybitnie. Też Orłowski mówi o tym, że może Barca oddać Ibiego do Arsenalu, że taka jest opcja. Dlatego nie zdziwię się, jeśli tak się właśnie stanie. Po prostu Orłowski ma nosa do tych spraw. To jest właśnie miarą wielkiego eksperta.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 11:32 przez Futbolski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2011, 11:15

Duch ile Cesc u was zarabia?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 maja 2011, 11:18

mete pisze:Duch ile Cesc u was zarabia?
110 tysięcy funtów tygodniowo z tego co się orientuje. Przy podpisywaniu przedłużenia umowy dostał podwyżkę o 30 tysięcy.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 18 maja 2011, 11:26

Futbolski pisze:Na temat Cesca i Afellaya zostaję przy swoim. Bzdury? Proszę bardzo.

Na temat Leszka Orłowskiego mam z kolei takie pytanie: jeżeli był kiedyś takim kibicem Realu (zdaniem fanów Barcy), to dlaczego teraz jest kibicem Barcy (zdaniem kibiców Realu)?

Odpowiedź już została przeze mnie dana. Real był najlepszy, chwalił Real, teraz Barca jest najlepsza, więc chwali Barcelonę. Jeżeli przy tym przyznał się do tego (nigdy tego nie słyszałem), że jest kibicem Realu, to szacunek dla niego, że potrafi tak obiektywnie oceniać Barcelonę! Swoją drogą np. Tomasz Wołek i Włodzimierz Szaranowicz też przyznali się do tego, że są kibicami Realu (głównie wychowani na genialnym Realu z di Stefano), ale również potrafią zachować zdrowy rozsądek.

A tak w ogóle, prócz kibiców Barcy i kibiców Realu są jeszcze inni kibice: Barcy i Realu. Może więc Leszek Orłowski jest kibicem i Barcy, i Realu? Mówię poważnie. Wszak Jacek Laskowski mówi, że jest kibicem po prostu futbolu, choć ma ulubionych piłkarzy (Cruyff, Maradona, Messi) i jak przychodzi dzień odpowiedniego meczu, to potrafi takiego Messiego ocenić negatywnie.
w c+ jest dosc latwo ogarnac ludzi zwiazanych z hiszpanska komu kibicuja. wolski, orlowski - to kibice realu, laskowski, (o)laboga - barcelona. taki np. przytula w ktoryms z ostatnich poniedzialkowych programow wolskiego powiedzial wprost: jestem kibicem realu, ale juz np. dwa dni temu mowi: jestem zakochany w grze busquetsa. dembinski z francuskiej czy lapinski przyznaja sie do kibicowania barcelonie - moze raczej do sympatyzowania. kwestia jest tego typu zeby komentatora dalo sie sluchac. i w wiekosci da sie ich sluchac(nawet polsatowski borek, ikona polskiego madidismo, przeszdl mocna ewolucję). ale chocby w czasach gdy real wygrywal mistrza za calderona, ja orlowskiego nie moglem sluchac (o galaktikos juz wspomnialem, wtedy to bylo prawdziwe przegiecie).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 maja 2011, 12:53

Skoro już mowa o Cescu, to najwyraźniej my zaczynamy w tym sezonie kampanię medialną uprzedzając jakiekolwiek wypowiedzi Pique :lol: ;)
Obrońca Arsenalu Bacary Sagna jest w pełni przekonany, że Cesc Fabregas pozostanie w klubie na następny sezon pomimo spekulacji dotyczących jego przyszłości.

- Oczywiście, że zostanie. Ma dalej kontrakt w klubie i jest naszym kapitanem. Niestety, był kontuzjowany, ale niedługo wróci. Bardzo go potrzebujemy, bo jest dobrym zawodnikiem. Jest bardzo utalentowany i wszyscy wiedzą, co przynosi ze sobą do drużyny. - powiedział Bacary Sagna.

- Nie mogę się doczekać gry z nim w następnym sezonie. - dodał obrońca.

źródło: ESPN

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 maja 2011, 14:19

http://kwejk.pl/obrazek/93549/mistrzows ... rdzie.html

Mamy jeszcze chwilkę żeby się pośmiać :lol: Potem trzeba brać się do roboty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2011, 14:45

Futbolski pisze:Przywołam sprawę Dmytro Czygryńskiego. Niby ulubieniec Pepa i tak dalej, ale gdy przyszło co do czego, został sprzedany. Właśnie Orłowski był tym, który twierdził, że dni Dmytro są policzone, i twierdził to na długo nim ta nowina o sprzedaży Ukraińca się pojawiła. Podobna sytuacja ma się teraz z Afellayem, który też jest "ulubieńcem" Pepa, ale nie gra wybitnie. Też Orłowski mówi o tym, że może Barca oddać Ibiego do Arsenalu, że taka jest opcja. Dlatego nie zdziwię się, jeśli tak się właśnie stanie. Po prostu Orłowski ma nosa do tych spraw. To jest właśnie miarą wielkiego eksperta.
:zgon:

Odnośnie Czygry to przecież został sprzedany niemalże wbrew Guardioli. Pep do końca w niego wierzył, ale pojawiła się okazja odsprzedania go w celu minimalizacji strat, nalegał na to zarząd z Sandro na czele i Pep odpuścił. Gdzie Ty widzisz analogię pomiędzy sytuacją Ukraińca ściągniętego za >20 mln, który od początku nie dawał rady a Holendrem sprowadzonym za bodaj niecałe 3mln, który ma naprawdę bardzo dobre wejście do drużyny a kiedy gra z rezerwowymi to jest najlepszy albo jednym z najlepszych na placu?

Nie gra wybitnie? Jasne, że nie. Wybitnie to ma grać (i gra) Messi a nie Ibisz.

Strasznie bajdurzysz. Chcesz wierzyć w jakieś tam wizje Orłowskiego? Nie ma sprawy, ale nie dopisuj do nich teorii z kosmosu.

[EDIT]
Barcelona focuses on 3 positions to strengthen the squad this summer: centre-back, midfielder and forward. [md]
Because of the transfer fee of 45-50M, the transfer of Arsenal midfielder Cesc Fabregas is at the moment not an option for this summer. [md]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 maja 2011, 15:37

Dobry artykul na oficjalnej ktory wyjasnia wszystkie watpliwosci ws. losowania. Art. pt. "Co jesli skonczymy na czwartym?" :lol:

W niedzielę wieczorem cały świat dowie się, na którym miejscu Arsenal zakończył tegoroczne ligowe rozgrywki. Opcje są dwie - lokata trzecia bądź czwarta. Miejsce na ostatnim stopniu podium Premier League oznaczałoby, że Kanonierzy dostaną bezpośderni awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów, zaś jeśli uplasują się na miejscu czwartym, będą musieli przebrnąć przez eliminacje tych prestiżowych rozgrywek. Losowanie fazy grupowej LM odbędzie się 25.08., a jej pierwsza kolejka 13-14.09., natomiast losowanie rundy play-off będzie miało miejsce 5.08., a daty jej meczów to 16-17.08 oraz 23-24.08.

Możliwi przeciwnicy

W rundzie play-off nie będzie 20 drużyn, które byłyby losowane razem, lecz zaistnieje podział na dwie grupy. Jedną tworzyć będą zespoły, które zdobyły w tym sezonie mistrzostwo swojego kraju, a druga będzie składała się z ekip nie mistrzowskich. Arsenal jako druzyna nie mistrzowska nie moze zagrac z druzyna ktora wygrala mistrzostwo krajowe w swojej lidze. To oznacza, ze Arsenal nie moze zagrac z Rangers FC lub FC Copenhagen.

Oto lista zespolow ktore beda w grupie nie mistrzowskiej z Arsenalem:

- ktoś z piątki laureatów trzeciej rundy kwalifikacyjnej (przypuszczalnie bez problemów przebrnąć przez nią powinny Rubin Kazań, Benfica Lizbona, Twente Enschede oraz Dynamo Kijów),
- czwarta drużyna ligi hiszpańskiej, a więc Villarreal,
- czwarta drużyna ligi włoskiej, tj. Udinese lub Lazio,
- trzecia drużyna Bundesligi, czyli Bayern Monachium,
- trzecia drużyna Ligue 1, zatem ktoś z piątki PSG, Sochaux, Rennes, Olimpique Lyon, Olimpique Marsylia.

Spośród dziesięciu klubów, pięć z najwyższymi współczynnikami UEFA będzie mierzyło się z tymi, których współczynnik jest najmniejszy.

W tym momencie, jeśli chodzi o wymienione wyżej kluby, lepszy współczynnik UEFA od Arsenalu ma tylko Bayern Monachium. Jeśli wszystkie zespoły utrzymałyby obecną formę, drużynami rozstawionymi w po jednej stronie byłyby zapewne Arsenal, Bayern, Villarreal, Benfica oraz, jeśli Lyon nie zakończy rozgrywek na trzecim miejscu w Ligue 1, Dymano Kijów.

Idąc tym scenariuszem dalej, potencjalnym przeciwnikiem Arsenalu w rundzie play-off może być ktoś spośród klubów: Udinese, Twente, Lazio, Rubin lub ktoś z Francji - OM, Rennes, Sochaux i PSG.

Jeśli zaś OL zakończy sezon na trzecim miejscu w lidze francuskiej, uplasuje się w gronie klubów z wyższym współczynnikiem UEFA, zatem Arsenal mógłby trafić na Udinese, Lazio, Dynamo Kijów, Rubin Kazań, Twente albo kogoś, kto przejdzie poprzednią rundę kwalifikacji.

Opcji jest wiele, teraz nikt jednoznacznie nie może powiedzieć, co przyniesie przyszłość. Co by było dla Kanonierów najgorszym scenariuszem? Czwarte miejsce w lidze, przegrana w play-offach i start w fazie grupowej Ligi Europejskiej.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 maja 2011, 16:54

miguel indurain pisze:
w c+ jest dosc latwo ogarnac ludzi zwiazanych z hiszpanska komu kibicuja. wolski, orlowski - to kibice realu, laskowski, (o)laboga - barcelona.
Problem w tym, ze Wolski, w ktoryms z programow Lga+Extra przyznal, ze jest kbicem Barcelony :D (ogladalem na zywo, wiec to nie jest wiedza z drugiej reki i bylo to gdzies w tamtym sezonie), a Orlowski to moze i jest kbicem Realu, ale nie tego z Madrytu.
Duet Orlowski- Laskowski to jedna z najwiekszych zenad komentatorkich pod wzgledem spuszczania sie nad jednym zespolem w ostatnim czasie. Generalnie liga hiszpanska jest najslabiej obstawiona komentatorsko jezeli chodzi, o ligi zagraniczne w C+

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2011, 17:20

Patrząc na przeciwników ciężko sobie wyobrazić żeby Arsenal mógł z którymkolwiek odpaść. Dobrze dla Kanonierów i Bayernu, że jest to rozstawienie, z drugiej strony dwumecz Bayern - Arsenal o wejście do LM mógłby być kosmiczny :)

W ogóle ciężko pojąć jak Arsenal sfrajerzył, z drużyny którą kilka tygodni poważnie brano pod uwagę jako przyszłego mistrza Anglii stoczył się na 4 miejsce. 3 wygrane w ostatnich 10 meczach to mówi samo za siebie. Rozumiem, że mistrzostwo wciąż było poza zasięgiem ale dać się wypchnąć z 3, skracać sobie wakacje i przedłużać tak ciężki i długi sezon o eliminacje LM to nic fajnego. Dziwne o tyle, że Kanonierzy ostatnio nie zmagali się z plagą kontuzji a w meczu z MU pokazali, że stać ich na grę na wysokim poziomie. Czego zabrakło w następnych meczach? Koncentracji? Motywacji? Dla mnie to to kolejna porażka Wengera i o ile nie dziwi mnie, że Arsenal znów wypadł z walki o mistrzostwo tak nie rozumiem aż tak słabych wyników Kanonierów w końcówce sezonu.

Samba i Parker łączeni z Arsenalem, to wydają się naprawdę sensowne ruchy o ile okażą się prawdą, pokazałaby, że Francuz w końcu zaczyna dobrze kombinować. Arsene chce żebyśmy wiedzieli, że coś się dzieje :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 maja 2011, 17:31

Cholera, duzo ostatnio newsow wrzucam ale ten tez jest kosmiczny wiec musze sie podzielic.
Niemiecki bramkarz Jens Lehmann wyznał, ze mógłby zostać w Arsenalu jako zawodnik na dłużej, niż tylko do końca sezonu. Były golkiper VfB Stuttgart zakończył karierę na koniec sezonu 2009-10, ale dołączył do Kanonierów w marcu w obliczu kryzysu kontuzji w kadrze. Teraz w wywiadzie dla Bild Niemiec przyznaje, ze może wszystkich zaskoczyć - i pozostać w klubie na następny sezon.

- To nie był tak naprawdę powrót, tylko ostatnia deska ratunkowa - w sumie to dla mnie hobby. Potrzebowałem 3 tygodni by wrócić do formy i akurat wtedy musiałem zagrać z Blackpool. Wtedy pomyślałem: "Mogę jeszcze bronic, niczego nie zapomniałem" - wyjawił 41-latek.

- Po tym meczu wywnioskowałem, ze jestem w stanie kontynuować grę. Koledzy z drużyny ciągle pytają czy pozostanę na następny sezon. - powiedział Lehmann.

Nawet jeśli Niemiec nie zostanie w klubie jako bramkarz i postanowi przejść na emeryturę po raz drugi, ma zamiar kontynuować karierę w futbolu.

- Wyobrażam sobie siebie dalej w piłce. Najpierw chcę skończyć kurs trenerski. Mając takie osobistości jak Alex Ferguson w Manchesterze czy Arsene Wenger w Arsenalu, moim zdaniem to będzie najlepsza opcja. - uważa Jens Lehmann.
Oby tak sie stalo. Wole Lehmanna niz Almunie na lawce, na pewno.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 maja 2011, 19:12

Orłowski to idiota, i pisanie o gościu o jakimś wielkim ekspercie to jakiś cyrk. Co ty chłopie jakaś rodzina jego jestes?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 maja 2011, 14:29

Pare spraw. Clichy, Diaby i Nasri moga wrocic na mecz ale nie musza - przejda badania. Druga sprawa to Wilshere - Wenger potwierdzil, ze zagra na Euro U-21. Wymowna statystyka:

3729 - @Jack_Wilshere has played 3729 mins of competitive football for Arsenal this season, only L.Koscielny has played more (3817). Worn.

Po cholere mu to potrzebne? 3729 minut a ten.. Pearce go powoluje.. eh.. idiotyczna decyzja. :evil: Nie wiem, kto bedzie obok Fabregasa gral w nastepnym sezonie, pewnie Diaby albo Ramsey. Ciekawy bedzie pre-season.

Oprocz tego, Wenger stanowczo sie wypowiedzial w sprawie Fabregasa:
"Tak, oczekujemy że Fabregas będzie zawodnikiem Arsenalu w następnym sezonie."

Arsene Wenger zamierza zrobić wszystko, by Cesc Fabregas był zawodnikiem Arsenalu po przerwie wakacyjne i takie oświadczenie wydał na swojej czwartkowej konferencji prasowej. Zwycięzca Mistrzostw Świata znowu jest przedmiotem silnych spekulacji łączących Hiszpana z przenosinami na Camp Nou, jednak Wenger nie ma zamiaru się poddawać.

- To pytanie które słyszałem już wiele razy. Oczekuje, ze pozostanie zawodnikiem Arsenalu na następny sezon. Zrobię wszystko co się da by tu został. Zawsze trzeba walczyć o zawodnika takiej jakości. - powiedział Wenger.

- Jakie ma gwarancje ze odchodząc z Arsenalu zacznie wygrywać puchary? Największą dumą dla kapitana powinno być oddanie dla klubu i wygrywanie z nim trofeów. Zawodnik, który zmienia klub za każdym razem gdy jest sfrustrowany, gdy nie wygrywa pucharów, nigdzie nie zajdzie. Uważam, ze jakość zawodowca pokazuje się tym, ze nie odchodzi za każdym razem gdy coś nie idzie. - uważa Boss.

- Fabregas zagrał w tym sezonie 22 spotkania. Oczekujemy od niego że zagra miedzy 30 a 38. To ma ogromny wpływ na nasza grę. - dodał Wenger.
Z dzisiejszej konfy. Chyba w tym roku jest dalej odejscia kapitana niz rok temu. :lol:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 14:44 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”