FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 844

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 mar 2009, 10:33

jordan20 pisze:wg moich obliczen byly 34 podania przed druga bramka
:arrow:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=26075
Druga bramka Bojana, która ostatecznie przesądziła losy meczu z Almerią, była jednocześnie przykładem pięknej gry katalońskiej drużyny. Barcelona była w posiadaniu piłki przez 1 minutę i 49 sekund od momentu rozpoczęcia akcji w środku pola przez Xavi'ego, do chwili celnego strzału Bojana.

Bramka poprzedzona 37 podaniami jest niczym dzieło sztuki, przykład potwierdzający jak piękny może być futbol. Kibice, którzy wybrali się niedzielnego wieczora na Estadio de los Juegos Mediterráneo mieli prawdziwe szczęście obejrzeć taką akcję na żywo. Ponieważ Almeria broniła się właściwie całym zespołem na własnej połowie, piłkarze Barcelony w swoim stylu utrzymywali się długo przy piłce przenosząc ciężar gry z jednego skrzydła na drugie.

Decydująca akcja

W 53. minucie, przy stanie 0-1, Xavi przejął piłkę w środku pola i podał ją do Messiego. To było pierwsze z 37 podań poprzedzających bramkę Bojana. Cała akcja trwała dokładnie minutę i 49 sekund. Zawodnicy Guardioli cierpliwie czekali na właściwą chwilę do przyspieszenia, w międzyczasie przenosząc ciężar gry z jednego skrzydła na drugie, w większości bez przyjęcia piłki. Odpowiedni moment nadarzył się gdy Dani Alves dostrzegł lukę w obronie Almerii i rozpoczął ostatni etap akcji, która zakończyła się celnym strzałem Bojana.

Wszyscy poza Márquezem i Valdésem

Każdy piłkarz Barcelony, poza Rafą Márquezem oraz Victorem Valdésem, wziął udział w akcji: Alves (6 podań), Piqué (5), Sylvinho (5), Xavi (5), Keita (5), Bojan (4), Iniesta (3), Messi (3) i Touré (1).

71% posiadania piłki

Właściwie przez cały mecz gra toczyła się na połowie gospodarzy. Barcelona była przy piłce przez 71% czasu spotkania, co jest imponującym wynikiem, szczególnie biorąc pod uwagę, że był to mecz wyjazdowy. Gracze Guardioli wykonali 640 celnych podań, przy jedynie 190 piłkarzy Almerii.
Niesamowite :boje się:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 mar 2009, 13:36

Mentor pisze:Tutaj druga bramka z lepszym komentarzem :P GolTV rządzi :]
Roy nie powinien komentować spotkań Barcelony, tego jestem pewny. Wcześniej myślałem że to kibice Barcelony nie powinni oglądać spotkań na goltv, jednak teraz wiem że to Roy nie powinien ich komentować.

Rozumiem że akcja miodzio, zajebista itd., ale przecież on tam orgazmu dostał :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2009, 22:38

Asteniu pisze:Roy nie powinien komentować spotkań Barcelony, tego jestem pewny. Wcześniej myślałem że to kibice Barcelony nie powinni oglądać spotkań na goltv, jednak teraz wiem że to Roy nie powinien ich komentować.
A co powiesz na to:

:hahaha:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 18 mar 2009, 15:14

A propos dużej ilości podań to tu jest dobry filmik , ciut stary już ale zawsze Fenerbahce - Galatasaray 4:0 ( 35 podań i gol Anelki) 8)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 18 mar 2009, 15:26

A pamiętacie "Superhuman" ?:D

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 mar 2009, 16:06

dosc ciekawy artykul "Mundo Deportivo" z fcbarca.com

http://fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=26088

jestem na nie odnosnie transferu obu panow. Albo Villa albo Ribery. I to tylko i wylacznie kosztem Samuela Eto'o. Chociaz ja bym w ogole nie sprowadzal zadnego z nich. Mamy niesamowita ofensywe i co tu zmieniac?
Nie lubie wielkich pieniedzy w sporcie, a te transfery wiazylyby sie z dziesiatkami milionow euro.
Najciekawszy jest pkt 8 wywodow dziennikarza Mundo. Mam wielka nadzieje,ze Duma Katalonii nigdy , ale to nigdy nie bedzie brac przykladu z Florentino Pereza. Franz Beckenbauer ma swieta racje myslac o salary cap i ograniczeniach w ilosci wydawanych milionow na transfery.

PS: Pep nie chce trafic na Arsenal. Ja gleboko wierze w wylosowanie wlasnie Kanonierow lub Bawarczykow. Druzyny do ogrania i mecze gwarantujace wiele bramek. Z drugiej strony boje sie Liverpoolu i MU. W sumie Chelsea Hiddinka tez moze namieszac.

PS2: "La gazetta" pisze o bardzo mozliwym transferze Zlatana do nas. MOglby ktos mi powiedziec, na ile jest to wiarygodne zrodlo? nie orientuje sie zbyt dobrze we wloskich realiach. WIerze, ze jest to typowa dziennikarska kaczka, bo Szwed jest jednym z najmniej lubianych przeze mnie pilkarzy

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 mar 2009, 17:03

PS2: "La gazetta" pisze o bardzo mozliwym transferze Zlatana do nas. MOglby ktos mi powiedziec, na ile jest to wiarygodne zrodlo? nie orientuje sie zbyt dobrze we wloskich realiach. WIerze, ze jest to typowa dziennikarska kaczka, bo Szwed jest jednym z najmniej lubianych przeze mnie pilkarzy
ta sama gazeta napisala ze Eto'o to najslabszy punkt ofensywy Barcelony...zreszta agent Ibry juz to zdementowal

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2009, 17:53

Berik pisze:Chociaz ja bym w ogole nie sprowadzal zadnego z nich. Mamy niesamowita ofensywe i co tu zmieniac?
[']

Zaskakujesz mnie dość regularnie. Najczęściej in minus i nie inaczej jest tym razem :/

Kto się nie rozwija ten się cofa. Tak można najprościej ująć naszą sytuacją. Naprawdę nie widzisz, że Henry ma 32 lata i nie dość, że pewnego poziomu już nie przeskoczy to na dodatek można się spodziewać raczej stopniowego pogarszania jego gry (chociażby szybkość czy kondycja). Nie twierdzę, że to emeryt, ale dla mnie (i dla wielu innych) jasne jest, że w najbliższych latach będziemy potrzebowali wzmocnień a takie okazje jak Villa czy Ribery nie zdarzają się co roku ani nawet co dwa lata. Davida możemy kupić teraz albo nigdy. Franck być może zostanie w Bayernie i tyle będzie z tego, ale jeżeli da się go wyrwać to trzeba spróbować. Wystarczy, że po ostatnim zwycięstwie w LM zatrzymaliśmy się w miejscu i doprowadziło nas to (naturalnie rolę odegrało wiele czynników) do upadku tamtej drużyny.

Zresztą nie wiem jak można pisać, że nie potrzebujemy wzmocnień w ofensywie skoro nie mamy dobrego zmiennika dla Leo a na prawej stronie ataku często gra pomocnik. Nasza gra wygląda najlepiej wtedy gdy Iniesta gra obok Creusa w pomocy.

Inna sprawa, że ja tam wierzę w pozostanie Eto'o w składzie i takie rozwiązanie mnie zadowoli. W tej sytuacji Villa nie będzie potrzebny. Jeżeli jednak Kameruńczyk odejdzie to koniecznie musimy kupić Davida. Ribery to inna bajka. Bardzo by się przydał i ten transfer ma moje pełne poparcie, ale to nie będzie łatwy manewr delikatnie mówiąc.
Berik pisze:Najciekawszy jest pkt 8 wywodow dziennikarza Mundo. Mam wielka nadzieje,ze Duma Katalonii nigdy , ale to nigdy nie bedzie brac przykladu z Florentino Pereza.
Najciekawsze jest to, że nie za bardzo zrozumiałeś przesłania tego punktu. Barcelona nie chce obierać taktyki Pereza. Chodzi o to, że Perez może nas ubiec w walce o tych zawodników jeżeli nie okażemy zdecydowania.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 mar 2009, 18:28

Po prostu uwazam,ze aktualnie kupno tak wielkiej gwiazdy jak Franck czy David jest zbedne. Nikt o odejsciu Eto'o nie mowi, wiec temat Villi w ogole nie powinien sie przewijac. Co prawda Barcelona to jeden z najwiekszych klubow i swietni gracze zawsze beda z nia kojarzeni ale ile mozna tego sluchac? :roll: Albo Eto'o albo VIlla. DLa nich 2 nie ma miejsca. Co do Francuza, to poczekalbym jeszcze rok. Henryk powinien pociagnac na wysokich obrotach jeszcze sezon.
Co do samych wzmocnien, to uwazam, ze potrzebujemy bardziej rezerwowych,niz gwiazdy. Zmiennik dla Leo, o czym sam mowisz, wiecej Bojana,moze powrot Pedro. Do ukladanki brakuje jednego ogniwa, ktorym mialbyc Hleb.

NIech Perez bierze. Zlatany, Karimy..jeden pies. Mamy lepszych zawodnikow w pierwszym skladzie. Potrzebujemy zmiennikow, ale nie wspanialych. Wszyscy wiedza co sie stalo z Quatro Fantastico

PS: Mentorze moze to wynika z tego, ze mam czesto bardzo niepopularne poglady. Wrecz dziwaczne. no i gorsze dni tez mozna miec. tez je masz

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 mar 2009, 18:57

Zarowno Ville jak i Ribery`ego powitam z usmiechem, chociaz jesli Eto`o zostanie to dla Davida miejsca zabraknie. A szkoda, ja bym go gdzies wcisnal :lol: Ktos potrafiacy grac na boku ataku jest jednak wedlug mnie priorytetem. Mial to byc Hleb, ale jak wiemy poki co nie podolal i watpie, zeby to sie zmienilo.

Benzema zostaje w Lyonie, a plotek odnosnie Zlatana nie trzeba raczej komentowac.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 18 mar 2009, 19:03

Jeżeli Eto'o zostanie, Villa nie będzie potrzebny. Jak będą grali na zmianę, atmosfera w drużynie, w której teraz każdy zna swoje miejsce, i nikt (poza Hlebem) nie ma żadnych pretensji szybko się popsuje. Co innego Franck Ribery. Uważam, że Francuz przydałby się zdecydowanie. Spóbujcie sobie tylko wyobrazić co by się stało gdyby na dłuższy czas wypadł Messi bądź Henry. Ribery może grać na obu skrzydłach (w Bayernie gra na jednym, w reprezentacji na drugim). Wtedy moglibyśmy mówić o prawdziwej rotacji w ofensywie. Gdyby nie grał Eto'o, w środku grałby Henry a na skrzydłach Messi i Franck, Gdyby nie mógł zagrać Henry lub Messi, ich miejsce zajmowałby Ribery. Choć najmocniejszą formacją Barcelony jest atak, to nie mamy tak naprawdę kim zapełnić ewentualnej luki w tej formacji. Wartościowych zmienników mamy w pomocy i defensywie, ale atak opiera się na 3 zawodnikach (Krkic to jeszcze nie ta klasa, a Eidur to już nie ten sam piłkarz...). Poza tym Ribery to inwestycja w przyszłość. Na wysokim poziomie grał będzie jeszcze z 6 lat, a Henry za rok czy dwa zdecydowanie osłabnie.
Starajmy się o Francka, darujmy sobie Villę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2009, 19:38

Berik pisze:Po prostu uwazam,ze aktualnie kupno tak wielkiej gwiazdy jak Franck czy David jest zbedne.
Ja wręcz przeciwnie zważywszy na okoliczności i kilka innych kwestii.
Berik pisze:Nikt o odejsciu Eto'o nie mowi, wiec temat Villi w ogole nie powinien sie przewijac.
Właśnie, że powinien i bardzo dobrze, że temat się pojawia. Uwielbiam Eto'o o czym informowałem na forum mnóstwo razy, ale nie podoba mi się jego aktualna postawa i bynajmniej nie mam tutaj na myśli jego formy. Dlaczego Samu nie chce rozmawiać na temat ewentualnego przedłużenia kontraktu przed zakończeniem sezonu? Rozumiałbym taką sytuację gdyby jego umowa obowiązywała jeszcze przez dłuższy okres czasu, ale tak nie jest. Klub musi być przygotowany na taką ewentualność, że Samu nagle zażyczy sobie zarabiać więcej niż wszyscy inni i być może będzie to kwota, której klub nie zaakceptuje. Musimy mieć gotowe alternatywy bo Kameruńczyk jest nieobliczalny. Nie byłoby tematu Villi gdyby Kameruńczyk najzwyczajniej w świcie popracował już teraz z klubem w sprawie kontraktu. Wystarczyłyby jakieś wstępne rozmowy, aby Txiki i reszta wiedzieli na czym stoimy. W tej chwili stoimy na minie.
Berik pisze:Albo Eto'o albo VIlla. DLa nich 2 nie ma miejsca.
Z tym się zgadzam.
Berik pisze:Co do Francuza, to poczekalbym jeszcze rok. Henryk powinien pociagnac na wysokich obrotach jeszcze sezon.
Również się zgadzam, ale pamiętaj, że Franck nie będzie raczej czekał aż Barcelona łaskawie się po niego zgłosi. Może będzie tak, że zostanie w Monachium i powalczymy o niego za rok, ale nie wykluczałbym też opcji, że zgarnie go Perez, który na 100% ściągnie do Madrytu jakiegoś cracka. Przynajmniej jednego. Głupio by było nie powalczyć o Francuza tylko dlatego, że jego transfer bardziej by nam odpowiadał za rok a nie teraz.
Berik pisze:Co do samych wzmocnien, to uwazam, ze potrzebujemy bardziej rezerwowych,niz gwiazdy.
Ja najpierw patrzę pod kątem umiejętności a dopiero potem renomy.
Berik pisze:moze powrot Pedro
Lubię tego chłopaka, ale Pep zna go lepiej niż ktokolwiek z nas i na pewno wie na co go stać. Skoro nie gra to widocznie są ku temu powody.
Berik pisze:Potrzebujemy zmiennikow, ale nie wspanialych.
Dla mnie za rok takim 'nie wspaniałym zmiennikiem' może być Thierry Henry jeżeli przyjdzie Ribery :P

[EDIT]

Jeszcze pragnę coś dodać. W 2010 roku rozgrywany będzie PNA. Na pewien czas odpadnie nam Eto'o (zakładając, że zostanie), Keita i Toure. Iniesta nie będzie mógł grać na ataku właśnie ze względu na braki w pomocy. W napadzie zostanie nam zatem Henry, Bojan i Messi. W dalszym ciągu uważasz, że nie potrzebujemy wzmocnień w ataku?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 mar 2009, 1:09

Ja podtrzymuje swoje zdanie ktoś taki jak Ribery czy Silva jest Barcelonie potrzebny. Zawodnicy bardzo uniwersalnie i poprostu najwyższej klasy. Ten sezon juz pokazał, ze mimo wzmocnien w lecie nadal sa braki, wypada Iniesta i nie ma kto go zastapić, tak samo duzo Barca traci kiedy nie moze grać Henry. Messi daje rade, oby nadal zdrowie mu tak dopisywało, ale wiadomo, róznie bywa. Silva to nie jest ten sam profil co Ribery, ale w reprezentacji, kiedy ta grała z jednym napastnikiem na skrzydłach z Iniesta- wyglądał świetnie. W środku pola także wyglada bardzo dobrze. Jesli bedzie możliwośc, a w przypadku Silvy napewno to warto z niej skorzystać, zobaczymy czego bedzie chcial po sezonie Francuz, bo Bayern napewno go nie bedzie chciał tak łatwo sprzedać.

Villa tylko w przypadku niepowodzenie z nowym kontraktem Eto'o. Zobaczymy ile bedzie chciał tak naprawde za swoja grę, oby tylko nie była jakieś zemsty za lato 2008, bo napewno weszli mu cholernie na ambicje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2009, 8:23

Podobał mi się ten fragment "Bayern wie, że może uzyskać za Ribery'ego nawet 30 mln EUR" :lol: Ktoś naprawdę wierzy, że bylibyśmy skłonni oddać go za takie śmieszne pieniądze? (w zasadzie za tyle go kupiliśmy, biorąc pod uwagę dodatki jakie wynegocjowała sobie Marsylia). To juz lepiej jak będzie grał do końca kontraktu (może właśnie to jest najbardziej prawdopodobny wariant rozwoju sytuacji).

Co do jego zarobków, to kogo jak kogo, ale Bayern stac na spokojne podwojenie zarobków Francka. Oczywiście jeśli zgodzi się na przedłużenie kontraktu np. o 3 kolejne lata :wink:

Także kupcie sobie lepiej Silvę czy Villę :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 mar 2009, 9:05

Pytanie tylko, czy Ribery bedzie chcial zostac w Bayernie? :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”