FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 846

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 mar 2009, 20:55

Perfekcyjne spotkanie.

Jedynie zle wiesci to kontuzja Toura, ale na szczescie ma pauzowac jedynie 15 dni. Mam nadzieje, ze z Iniesta wszystko ok, niech nie jedzie na mecze reprezentacyjne lepiej.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 22 mar 2009, 20:55

dobrze, że jest przerwa 2-tyg, oby chłopaki zdążyli się wykurować na Valladolid...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 mar 2009, 21:10

Teksańska masakra piłą mechaniczną
Barca do tego stopnia zdominowała spotkanie, że przez parę sekund zastanawiałem się kogo dzisiaj pokonaliśmy. Prawda jest taka, że Malaga nie istniała w tym meczu. Przewaga we wszystkich statystykach ogromna.
Kontuzja Toure nie taka groźna. Yaya uszkodził przewodziciela lewej nogi, nie zagra przez 15 dni, więc opuści chyba tylko Valladoid, a na Bayern będzie gotów :) Keita wcale drużyny nie osłabił.
Tyle na gorąco :)

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 mar 2009, 21:12

A kto mówił że Keita osłabił Barcę? :wink:
Martwię się o Iniestę i Xaviego.

Co do meczu to racja.M I A Z G A i tyle.Nie wiem co pisać,tyle tego było;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 mar 2009, 21:22

Xavi bedzie zyl. Spokojnie panowie.

Iniesta i Toure wylatuja na 2 tygodnie, czyli wroca akurat na mecz z Bayernem.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 mar 2009, 21:24

Fiu, fiu, fiu....

Świetny mecz w naszym wykonaniu... Całkowicie dominowaliśmy w pierwszej połowie, Malaga pierwszą sytuację miała dopiero około 40 min, ale nie zdołała oddać strzału, tylko zrobiła małe zamieszanie w naszym polu karnym. Byłem przekonany, że w drugiej połowie całkowicie odpuścimy i nie padnie żadna bramka. Nasi jednak postanowili, że strzelą więcej bramek niż Lpool dziś i tak się stało. Po bramce na 6-0 ( :lol: ) Barca już zwolniła, i rywal zaczął atakować stwarzając sobie kilka dobrych sytuacji. Wkradło się rozluźnienie - panowie tego być nie może. Wiadomo, że mecz w pełni kontrolowany - ale Valdes walczy o puchar Zamory :lol: Jednak nasza obrona dała radę ( 2 świetne wślizgi Caceresa), a i VV nie odstawał od reszty, bardzo dobrze dzisiaj broniąc (ładna obrona strzału z główki po rzucie różnym) i zachowując ostatecznie czyste konto :mrgreen:

Dziś cała drużyna pozytywnie, lecz na dodatkowe wyróżnienie zasługują:
Xavi - bramka + 2 asysty, poza tym świetna gra
Eto'o - 2 bramki + asysta [pierwsza w sezonie]. Pewnie zmierza po Pichichi.
Caceres -bardzo udany mecz w jego wykonaniu, świetne wślizgi, które zapobiegły utracie bramek ( 1 sytuacja, gdy 2 piłkarzy Malagi szło z akcją, a Martin świetnie wyłuskał piłkę). Jedyne co się mogę przyczepić, to w 1 połowie miał wybicie piłki głową pod nogi rywala, ale to chyba tylko to..

BTW bramka Messiego :rydzyk:

Nie chcę mówić, ale te kontuzję wydają mi się podejrzane. Czyżby Barca nie chciała puścić Xaviego i Iniesty na mecze reprezentacji? :think: :roll:

Yaya i Iniesta wyeliminowani na 15 dni.

Najlepszy był komentator stacji, gdzie oglądałem. Po 60 min całkowicie ucichł, odzywał się tylko co jakieś 5 minut :boruta:

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 mar 2009, 21:27

No to na Valladollid mamy komplet;) Nie ma obrony + nie ma pomocy.Lajtowo

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 22 mar 2009, 21:35

W obronie marquez i pique na środku, boki klasyczne; pomoc xavi, gudjohnsen/busquets, keita.
Nie jest źle.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 mar 2009, 21:38

Gudy pokazał dzisiaj jaja a nie grę :wink: Co do niego szło to akcja opóźniona,ogólnie słaby mecz Islandczyka.Wszedł jednak w momencie gdy już mecz był ustawiony.Może dostał polecenie żeby rozbijać ataki Barcy i trenować grę w obronie?;) hehe

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 mar 2009, 21:52

Pffffffffffff

Mogło być wspaniale bo zagraliśmy bardzo dobry mecz, ale kontuzje nie pozwalają mi niestety w pełni cieszyć się meczem. Trzech absolutnie kluczowych piłkarzy (na dodatek jednej formacji) musiało opuścić boisko z powodu urazów. Na szczęście wstępne prognozy mówią, że nic groźnego się nie stało, ale tak czy inaczej nie są to dobre informacje. Toure oraz Iniesta mają pauzować 2 tygodnie więc dzięki przerwie na mecze reprezentacyjne opuszczą tylko jeden mecz. Z Xavim zapewne będzie podobnie. Oczywiście najważniejsze jest, aby byli zdrowi na Bayern bo całą trójka powinna zagrać w pierwszym składzie, ale mimo wszystko urazy martwią. Zwłaszcza kolejne problemy Iniesty :/

Jeśli chodzi o grę to wiadomo - miazga :] Zniszczyliśmy Malagę tak, że nie było co zbierać. Gdyby nie gra bez pomocników od 60 minuty na wynik na pewno byłby wyższym, ale nie ma co narzekać.

Cieszy bardzo dobry występ Caceresa. W obronie bezbłędny a kilka razy mógł się wykazać.

Eto'o bardzo nierówny. Z jednej strony dwie bramki i świetna asysta (ten pierwszy gol to w ogóle jakaś zamiana ról Eto'o z Xavim :P ) a z drugiej strony sporo zepsutych akcji. Tak czy inaczej występ dobry. Mógł (powinien) być lepszy, ale to i tak postęp bo w ostatnim czasie grywał słabiej.

Messi też nierówny. Trochę dzisiaj psuł, ale przy takich akcjach na jakie go stać to cóż - wolno mu :]

Iniesta jak zwykle znakomicie. Pozostaje mieć nadzieję, że podobnie jak w przypadku poprzednich urazów nie będzie miał najmniejszych problemów z powrotem do rytmu meczowego.

Alves bramka głową :P Akcja świetna.

Ogólnie zajebisty wynik i bardzo ładne bramki. Jest dobrze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 mar 2009, 21:55

Cholera zostałem namowiony na wyjscie- argument: Wisła - Cracovia 1-1, 1 polowa Barca- Malaga 0-0(tak mialo być). Przychodze a tu 8 bramek, jak tu wierzyć kobiecie. Dobrze, ze udało mi sie załapać na końcówke Barcelony- tzn. pierwszy kwadrans drugiej polowy. Zostaje mi zarwać noc i zobaczyć retransmisje z pierwszej polowy.
Jednak jak widać Barca dominowała i to cieszy bardzo. Widać zdecydowane polepszenie w ostatnich spotkaniach w wykonaniu Xaviego, trio z przodu poraz kolejny strzela bramki, jeszcze ta asysta Iniesty do Alvesa. Barca powinna osiagnac granice 100 bramek w lidze, dzisiaj mogła nastrzelac dwucyfrówke, ale nie takie zwyciesto wystarczy.
Martwia kontuzje, dobrze, że nie sa groźne i wszyscy powracaja na maraton. Blada Twarz poprostu musi. W okresie 1-2 spotkań wroci Abidal, Puyol, Iniesta i Toure - zobaczymy jak to wyjdzie, oby nie było widać zadnych brakow podczas spotkania z Bayernem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 mar 2009, 22:03

Jarzinho pisze:Zostaje mi zarwać noc i zobaczyć retransmisje z pierwszej polowy.
Nie warto. Mniej więcej od 60 minuty graliśmy fatalnie. Niestety totalny brak linii pomocy (tylko Keita i Gudi :o ) musiał się odbić na naszej grze. Rzekłbym, że normalny mecz trwał dzisiaj tylko 60 minut.

Jeśli chodzi o kontuzje to aktualnie mamy ich bardzo dużo niestety. Całe szczęście, że teraz jest krótka przerwa.

[EDIT]

Obrazek

:P

[EDIT 2]

Czy ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości co do pozycji na jakiej powinien grać Iniesta? Kiedy gra w pomocy to gramy o 100% lepiej. Masakra po prostu. Andresito w ataku to mimo wszystko marnowanie jego umiejętności i możliwości całej drużyny.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 mar 2009, 22:21

ycu pisze: barcelona gra absolutny futbol totalny. pojawiają się nawet strzały z dystansu co było rzadkością
Fakt, dziś w końcu nasi postanowili postrzelać coś z dystansu. Nic nie wpadło, lecz liczą się chęci :lol:

Zapomniałem jeszcze indywidualnie wyróżnić Henryka. Bramka + asysta (świetne zachowanie, już myślałem, że będzie strzelał). No i oczywiście bardzo dobra gra.

Barca pokazała dziś Maladze swoje miejsce w szeregu 8)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 22 mar 2009, 23:04

Obrazek
ładny obrazek :lol:

nie czuje sie najlepiej myslac o naszej linii pomocy za tydzien Busquets-Keita-Guddy ? bo nie wierze ze Pep postawi na Hleba w środku, Creus prawdopodobnie zagra juz za 7 dni, mimo wszystko nie wyglada to za ciekawie

Co do meczu to chyba nie ma co się długo rozpisywać, o kryzysie nie ma juz mowy 6-0(4-0) dobrze znane nam sa takie obrazki, cieszy mnie ze czarnuch sie przelamal i wbil 2 bramki, dobra gra Valdka ktory wyszedl na zero i zaliczyl pare swietnych interwencji jak i ogolnie calego zespolu za tydzien rowniez powinno pojsc gladko i pozostaje czekac na te trudniejsze mecze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 mar 2009, 23:10

kon2r pisze:nie czuje sie najlepiej myslac o naszej linii pomocy za tydzien Busquets-Keita-Guddy ? bo nie wierze ze Pep postawi na Hleba w środku, Creus prawdopodobnie zagra juz za 7 dni, mimo wszystko nie wyglada to za ciekawie
Rzecz w tym, że gramy dopiero za 2 tygodnie bo teraz jest przerwa na mecze reprezentacji tak więc nie będzie tak źle. Zapewne w spotkaniu z Valladolid będziemy nieco osłabieni, ale grunt, aby wszyscy wrócili na mecz z Bayernem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”