Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 850

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 cze 2011, 18:06

Logan pisze:Jeżeli uważasz Brazylijczyka za Pinokio to gratuluję
Uważam go za zdecydowanie za słabego zawodnika na Arsenal. Trzeba odróżniać charakter od boiskowej głupoty i debilizmu. Chcesz faceta z jajami to proszę bardzo... Parker cały czas jest do wyciągnięcia.

Swoją drogą ostatnio rozmawiałem z kumplem z Anglii (Kanonierem rzecz jasna) i przekonywał mnie, że dobrą opcją byłoby przesunięcie Vermaelena na defensywnego pomocnika i sprowadzenie do klubu dwóch dobrych obrońców. W sumie nie pamiętam co mu wtedy odpowiedziałem, ale jak tak się dłużej nad tym zastanawiam to wygląda to nieźle.

Kolejna kwestia. Ponoć Nasri nadal obstaje przy tygodniówce rzędu 110 tysięcy funtów, czyli tyle ile kasuje obecnie Cesc. Można mówić, że dużo, ale mam nadzieję, że Wenger skąpił tym razem nie będzie. Oddać Denilsona, Almunię i Rosę i akurat styknie na pensję dla Samira. Nie ogarnę jego straty.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 18:10 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 cze 2011, 18:08

fieldy pisze:Melo z tego co się orientuję to nie tyle charakter, co głupota, ale dawno go nie widziałem i może zmadrzał
Pamiętasz pewnie co Scholes zrobił Zabalecie ostatnio na Wembley. Takich wejść w każdym sezonie notował co najmniej kilka. A każdy wie że to był zawodnik bezcenny dla Fergusona, mimo takiej gry. Podobnym typem zawodnika jest np Pepe w Madrycie.
Sam Patrick Vieira potrafił w 2 meczach z rzedu złapać czerwa w pierwszych minutach.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 18:17

Kolejna kwestia. Ponoć Nasri nadal obstaje przy tygodniówce rzędu 110 tysięcy funtów, czyli tyle ile kasuje obecnie Cesc. Można mówić, że dużo, ale mam nadzieję, że Wenger skąpił tym razem nie będzie. Oddać Denilsona, Almunię i Rosę i akurat styknie na pensję dla Samira. Nie ogarnę jego straty.
Ja sie z tym nie zgadzam. Nie powinnismy placic takiej pensji zawodnikowi, ktory zagral POL dobrego sezonu. Robin i Cesc latami na takie cos czekali. Nie wiemy w gruncie rzeczy, ile chce Nasri, ale jesli rzeczywiscie to jest 110k to przykro mi, ale nie. Dla zawodnika ktory nawet caly sezon nie rozegral na najwyzszym poziomie i jest z nami od 2008 roku nie warto ryzykowac wielkiego problemu - bo skoro Nasri dostanie tyle to czemu Robin ma nie zazadac 200k, albo Walcott 100, albo Wilshere?

Jak mowie, nie wiemy ile chce. Byc moze chodzi o cos bardziej w granicach 70k czy 80k a klub mu daje 60k - wtedy rozumiem, ale na pewno nie stawki na poziomie Cesca czy Robina.
Swoją drogą ostatnio rozmawiałem z kumplem z Anglii (Kanonierem rzecz jasna) i przekonywał mnie, że dobrą opcją byłoby przesunięcie Vermaelena na defensywnego pomocnika i sprowadzenie do klubu dwóch dobrych obrońców. W sumie nie pamiętam co mu wtedy odpowiedziałem, ale jak tak się dłużej nad tym zastanawiam to wygląda to nieźle.
Wolalbym sprowadzic do klubu dobrego defensywnego pomocnika i zostawic najlepszego obronce na swoim miejscu. ;)
Uważam go za zdecydowanie za słabego zawodnika na Arsenal. Trzeba odróżniać charakter od boiskowej głupoty i debilizmu. Chcesz faceta z jajami to proszę bardzo... Parker cały czas jest do wyciągnięcia.
A ja uwazam Parkera za zawodnika zdecydowanie slabego na Arsenal. Nie jestem sam - wystarczy poczytac opinie Anglikow, bardzo wielu uwaza go za pilkarza nie nadajacego sie do takiego klubu, jak Arsenal.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 cze 2011, 18:37

Magnum pisze:Ja sie z tym nie zgadzam. Nie powinnismy placic takiej pensji zawodnikowi, ktory zagral POL dobrego sezonu. Robin i Cesc latami na takie cos czekali.
Realia płacowe na rynku się jednak nieco zmieniły ostatnio. 110 tysięcy funtów za tydzień to nie jest przecież pensja na jakimś niezwykle kosmicznym poziomie. Jeśli my mu takiej kasy nie damy, to zrobi to inny klub i tyle. Nikt też nie mówi o jakichś kominach płacowych i tygodniówkach rzędu 200 tysięcy dla jednego zawodnika, bo na takie rozwiązania nigdy przyzwolenia u nas nie będzie. Niech Wenger nie będzie frajerem bo jeśli stracimy Samira to i tak trzeba będzie się rozglądać za nowym pomocnikiem, a grajka tej klasy nikt nam za grosze nie odda.
Magnum pisze: bardzo wielu uwaza go za pilkarza nie nadajacego sie do takiego klubu, jak Arsenal.
Bardzo wielu uważa także, że to piłkarz, który cholernie by się nam przydał. Anglik, ograny w lidze, reprezentant kraju, walczak jakich mało w PL, do tego niezły strzał i przegląd pola. Wybitny gracz to nigdy nie był i już pewnie nie będzie, ale ja bym brał w ciemno.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 20:16

Bardzo wielu uważa także, że to piłkarz, który cholernie by się nam przydał. Anglik, ograny w lidze, reprezentant kraju, walczak jakich mało w PL, do tego niezły strzał i przegląd pola. Wybitny gracz to nigdy nie był i już pewnie nie będzie, ale ja bym brał w ciemno.
Oczywiscie, zdania sa podzielone. Musi byc jednak jakis powod dla ktorego Parker nie spisal sie w Chelsea a w drugiej lidze w Newcastle czy w slabym WHU brylowal. Oczywiscie zamiast Denilsona czy Diaby'ego bym go chcial. Problem jest jednak inny dla mnie - to wlasnie zawodnik, ktory sie nada na lawke. Ale czy on bedzie chcial siedziec na lawce? I jeszcze za jakie pieniadze? Przeciez nie damy 10 mln za rezerwowego. Tymbardziej, ze on chyba jednak bedzie chcial grac a nie siedziec na lawce. A my mu nie damy miejsca w pierwszym skladzie - mamy Songa, Wilshere'a, Fabregasa, Ramseya - dla Parkera jest tyle miejsca co teraz dla Denilsona czy Diaby'ego. Nie jest on stricte DM-em wiec Songa nam nie zastapi permanentnie. Jakby mogl przyjsc w miare tanio i zgodzil sie byc rezerwowym to pewnie - ale po prostu mi sie nie wydaje, ze tak bedzie.

To troche jak z Cahillem jesli chodzi o cene - podobno chca za niego 22 mln funtow czy cos? Nie ma mowy o takiej kwocie dla mnie. 15 mln bym dal, ale 20+ juz nie, bo moim zdaniem nie jest to zawodnik takiej klasy. Juz wole zostac z Djourou Koscielny i vermaelenem jesli mamy wybulic ponad 20 mln na Cahilla.

Jedyne na co bym chcial zebysmy wydali duze fundusze bez wzgledu na przeplacenie to Leighton Baines - jesli Clichy odejdzie. Wtedy mamy spokoj na lewej obronie, doswiadczonego lewego obronce i reprezentanta kraju na wrazliwej pozycji. O niebo lepsza opcja niz Kieran Gibbs na chwile obecna moim zdaniem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eus%C3%A9b ... Tournament

Gramy w Eusebio Cup w tym roku. Moze uda sie wyciagnac dwa puchary? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2011, 22:10

Magnum pisze:Ja sie z tym nie zgadzam. Nie powinnismy placic takiej pensji zawodnikowi, ktory zagral POL dobrego sezonu. Robin i Cesc latami na takie cos czekali. Nie wiemy w gruncie rzeczy, ile chce Nasri, ale jesli rzeczywiscie to jest 110k to przykro mi, ale nie. Dla zawodnika ktory nawet caly sezon nie rozegral na najwyzszym poziomie i jest z nami od 2008 roku nie warto ryzykowac wielkiego problemu - bo skoro Nasri dostanie tyle to czemu Robin ma nie zazadac 200k, albo Walcott 100, albo Wilshere?
To jest problem klubu z pensjami. Za mało płaci piłkarzom. A jak się mało płaci to nigdy się nie zatrzyma najlepszych graczy, bo zawsze gdzie indziej dostaną więcej. Nasriego bym próbował zatrzymać wszelkimi możliwymi sposobami, bo Cesc prędzej czy później (raczej wcześniej) odejdzie i Samir może go z powodzeniem zastąpić, Jack póki co nie jest do tego gotowy.
Logan pisze:Pamiętasz pewnie co Scholes zrobił Zabalecie ostatnio na Wembley. Takich wejść w każdym sezonie notował co najmniej kilka. A każdy wie że to był zawodnik bezcenny dla Fergusona,
Ale bądźmy poważni, Scholes to 90% niesamowitych umiejętności i 10% głupoty. Melo to 90% niesamowitej głupoty i 10% umiejętności. Scholes był bezcenny bo grał znakomicie. Czym się Melo wyróżnia ? Chyba jakiś tytuł niedawno dostał za najgorszy transfer, czy coś w ten deseń, mogę się mylić, bo nie śledzę ligi, ale chyba to był własnie on. Mamy już piłkarza na tę pozycję, który lubi dostać czerwo (Diaby).
A ja uwazam Parkera za zawodnika zdecydowanie slabego na Arsenal. Nie jestem sam - wystarczy poczytac opinie Anglikow, bardzo wielu uwaza go za pilkarza nie nadajacego sie do takiego klubu, jak Arsenal.
Kompletnie się nie zgadzam. Co mnie opinie Anglików obchodzą, jak mam oczy i wiem co Parker potrafi ? :glass: Zdaje się, że dziennikarze wybrali go najlepszym piłkarzem ligi. Facet nie tylko ma charakter, walczy o każdą piłkę i lideruje na boisku, ale też nieźle gra w piłkę. Moim zdaniem własnie takiego piłkarza nam trzeba.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 22:14

. Co mnie opinie Anglików obchodzą
ja to tylko mówię żeby nie było, że jestem odosobniony :P Uważasz fieldy, że Parkier może wejść do pierwszej jedenastki i wypchnąć kogoś z pomocy? Na jaką pozycje i kogo wypchnąć w takim razie? Tak z ciekawości pytam skoro jesteś taki pewny :>

Inna sprawa, że rzeczywiście potrzeba nam walczaków za kilku świetnych technicznie piłkarzy. Parker zdecydowanie takim jest, więc mógłby przyjść. Gorzej, że łatwo to jednak powiedzieć że potrzeba walczaków - sztuką jest wybrać pozycję i zawodników no i wyrzucić zawodników z podst. XI. Trzeba zrobić tak, żeby wprowadzić walczaków do drużyny ale nie stracić na jakości za bardzo. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2011, 22:17

Kogo wypchnąć ? Jest masa opcji. Song może jechać na PNA, który przecież jest w następnym sezonie, choć ponoć go z kadry własnie wyrzucili :lol: Jacek może grać na skrzydle, Ceska może nie być w klubie. O to, że nie będzie grał bym się nie martwił: kontuzji, ani spotkań nie zabraknie

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 22:25

To akurat prawda. Przy naszych kontuzjach nie będzie problemu. Trzeba go tylko o tym przekonać i przekonać WHU żeby rozsądną cenę zaakceptowali. :lol:

Swoją drogą - co sądzicie o środkowej obronie na następny sezon? Myślę, że słowa Bossa że będzie szukał obrońcy z Wysp sugerują, że to chyba będzie środkowy obrońca. Chodzą słuchy o Cahillu i Sambie od dawna - kogo wy byście woleli? Znając życie Boss wyciągnie kogoś z Blackpool albo innego czegoś no ale może jednak uda się kogoś z tej dwójki wybrać. :lol:

Co do Songa - rzeczywiście, ostatnio rok pauzował z tego samego powodu - kłótni z Eto'o, tak więc teraz można się spodziewać kolejnej długiej pauzy.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 22:35 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 cze 2011, 22:29

Czym się Melo wyróżnia ? Chyba jakiś tytuł niedawno dostał za najgorszy transfer, czy coś w ten deseń
to było w zeszłym roku, gdzie Melo grał jak Idiota. Winy w tym było dużo samego zawodnika, ale i Ciro Ferrary, który kazał mu grać nie jako defensywny pomocnik a cofnięty rozgrywający. W tym sezonie Melo grał zupełnie inaczej i tylko raz z Parmą zachował się jak idiota. Tak ani nie popełniał głupich błędów, ani nie grał niesportowo. W dodatku był jednym z 3 najlepszych graczy JUVE i jednym z naprawdę nielicznych, którym nie można za wiele zarzucić. Melo to walczak, liderem JUVE nigdy nie będzie, ale warunków fizycznych, umiejętności defensywnych wielkiej waleczności czy nawet niezłej techniki odmówić mu nie można.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 cze 2011, 22:37

Magnum pisze:Trzeba go tylko o tym przekonać i przekonać WHU żeby rozsądną cenę zaakceptowali.
Sam Parker to chyba byłby najmniejszy problem. Reprezentantowi kraju nie wypada grać w Championship a i przeprowadzać by się nie musiał :P Różne kwoty w kontekście jego transferu chodzą, ale chyba najbardziej realna to przedział 8-10 mln. Myślę, że to rozsądna cena. Ciekawe jak Big Sam widzi odejście Scotta :think:
Magnum pisze:Chodzą słuchy o Cahillu i Sambie od dawna - kogo wy byście woleli?
Jeszcze Jones jest z nami łączony. Jak bym nie kombinował za dużo i tak jak pisałem już wiele razy, brał Sambę. Trochę mi Sola przypomina i jeśli trafi na ES to będziemy mieli z niego pożytek.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 cze 2011, 23:49

(L)oczkerson pisze:W tym sezonie Melo grał zupełnie inaczej i tylko raz z Parmą zachował się jak idiota. Tak ani nie popełniał głupich błędów, ani nie grał niesportowo. W dodatku był jednym z 3 najlepszych graczy JUVE i jednym z naprawdę nielicznych, którym nie można za wiele zarzucić. Melo to walczak, liderem JUVE nigdy nie będzie, ale warunków fizycznych, umiejętności defensywnych wielkiej waleczności czy nawet niezłej techniki odmówić mu nie można.
Spora cześć innych kibiców Juventusu wyraża identyczną opinię. Wspominają też inną ważną rzecz. Melo to zawodnik zawsze grający dla drużyny, który nie kłapie za dużo językiem. Taka osobowość pozytywnie wpływa na drużyne nie tylko na boisku ale tez w szatni. I to jest święta prawda.

Melo za dużo nie widziałem na przestrzeni ostatnich lat, ale jak już widziałem mecze z jego udziałem to zawsze grał na wysokim poziomie. A w pamiętnym meczu z Holandią w RPA, był imo najlepszy na placu do czasu, gdy musiał przedwcześnie je opuścić.
Magnum pisze: Swoją drogą - co sądzicie o środkowej obronie na następny sezon? Myślę, że słowa Bossa że będzie szukał obrońcy z Wysp sugerują, że to chyba będzie środkowy obrońca. Chodzą słuchy o Cahillu i Sambie od dawna - kogo wy byście woleli? Znając życie Boss wyciągnie kogoś z Blackpool albo innego czegoś no ale może jednak uda się kogoś z tej dwójki wybrać.
Ja w ogóle jestem zaskoczony że Wenger kogoś chce sprowadzić na te pozycję. Kościelny to imo stoper na poziomie Vermaelena, a w meczu z Barcą na Emirates zagrał na poziomie na którym Kaczora w barwach Arsenalu jeszcze nie widziałem. A jesli chodzi o warunki to jest Djourou przecież, z którego jest kawał chłopa.

Cięzko jest grać niemal cały zezon 3 stoperów (właściwie 2, bo Toto wiele spotkań grał katastrofalnie), ale takie sytuacje jak ta z Vermaelenem w ostatnim sezonie właściwie sie nie zdarzają.

Jak dla mnie - transfer to niepotrzebna strata pieniędzy.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 23:52 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 cze 2011, 0:00

w meczu z Barcą na Emirates zagrał na poziomie na którym Kaczora w barwach Arsenalu jeszcze nie widziałem. A
no właśnie, w tym problem - na drużyny grające piłką jest ładnie, ale na drużyny z dołu tabeli - z którymi gramy 20 meczów na sezon w przeciwieństwie do Barcy - są duże problemy. Potrzebny jest ktoś, kto dobrze poprowadzi obronę właśnie z tymi drużynami, z którymi tracimy punkty. Koscielny jak dla mnie nie jest dobry na te drużyny właśnie, ale na te z wyższej półki.

Co do Djourou to może i wysoki, ale taki super silny nie jest i widać było, że - mimo świetnego sezonu - brakuje mu trochę jeszcze. Mieć za zmienników Djourou i Koscielnego by było świetną sytuacją - pograliby sobie w pucharach i przy naszych kontuzzjach na pewno sporo w też w PL i LM. Wystarczy spojrzeć ile meczów zagrał Sol od połowy stycznia w poprzednim sezonie - 11 spotkań w lidze i 2 w LM w pół sezonu, a przyszedł jako zmiennik przecież. Albo w tym sezonie ile meczów rozegrała trójka obrońców - Koscielny 43 w tym 30 w lidze, 9 w pucharach krajowych i 6 w LM. Squillaci 32 w tym 22 w lidze, 4 w pucharach i 6 w LM natomiast Djourou 37 w tym 22 w lidze, 9 w pucharach i 6 w LM :lol: Wszyscy pograją :P

Samba na swoim twitterze napisał:

I have loved every minute here at Blackburn. decision is big, but the right one will be made.
making some very important phone calls soon, confident I am making the right decisions.

ciekawe....

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 cze 2011, 10:40

Magnum pisze:Samba na swoim twitterze napisał:

I have loved every minute here at Blackburn. decision is big, but the right one will be made.
making some very important phone calls soon, confident I am making the right decisions.

ciekawe....
nie przywiązywałbym dużej wagi do słów, jeszcze napisanych na twitterze. Przed rokiem mówił, że chce odejść z Blackburn, po czy podpisał chyba 4, czy 5-letni nowy kontrakt.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 cze 2011, 17:16

Robin van Persie ostro skrytykował zachowanie hiszpańskich piłkarzy oraz zawodników Chelsea. Oskarżył ich o nadmierne „skarżenie się” sędziemu podczas meczów.

Nie trudno domyślić się, że mówiąc o hiszpańskich piłkarzach, Holender mówił o przedstawicielach Barcelony. Po zakończeniu sezonu, zawodnik ‘Kanonierów’ wyraził swój gniew skierowany w stosunku do tych dwóch zespołów.

- Oni [hiszpańscy zawodnicy] zawsze idą razem w kierunku sędziego aby ukarał rywala kartką. To są ich koledzy a oni próbują ich wykiwać! Takie zachowanie naprawdę mnie denerwuje. – Van Persie został zacytowany przez Sport 1.

- Osoby oglądające spotkanie przed telewizorami jak i kibice na stadionie nie chcą oglądać tego typu rzeczy. Jeśli chcesz zobaczyć, że nie kłamie cofnij się i obejrzyj kilka niedawnych spotkań. Zawsze musi się znaleźć ktoś dokuczliwy.

- Piłkarze Chelsea zawsze skarżą się sędziemu. Nie jestem w stanie tego pojąć. Powinni się zwyczajnie zamknąć i skupić na grze. – dodał.

To nie pierwszy raz gdy Robin van Persie narzeka na rywali podczas przerwy na spotkania międzynarodowe. Podobnie było gdy został ukarany czerwoną kartką po meczu na Camp Nou.

- Piłkarze Barcelony mają tendencję do narzekania na wszystko co dzieję się na boisko. Byłem trochę rozczarowany. To coś podobnego do tego, co robią zawodnicy Chelsea w Anglii. – powiedział kilka miesięcy temu.
:beer: :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”