Pewniak dnia - Strona 86

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 mar 2009, 17:51

#2 Real - Atletico X 3,45

W zasadzie wszystko o meczu napisał Asteniu: Real wygrał ostatnie 10 meczów, jest lekko osłabiony ( brak Pepe i najprawdopodobniej Robbena), a na dodatek mają na tygodniu arcytrudny i ważny mecz z Liverpoolem. Również Atletico ma przed sobą rewanżowy mecz LM (nie wydaje mi się żeby był tak samo ważny, co potyczka Królewskich z The Reds, choć mogę się mylić :P ). Atletico wygrało w ostatniej kolejce z Barcą co bardzo podbudowało ich morale. Liczę na potknięcie Realu, nie wierzę też w zwycięstwo gości, dlatego też stawiam na remis.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 mar 2009, 18:49

Asteniu a ja tobie polecam racjonalne myślenie , dopiero gdy zaczniesz to robić odwiedź forum. Napisałem z "h" z przyzwyczajenia gdyż ostatnio dużo gram w gre w której jest tak Atletico tak wpisane :> Wybacz mi proszę mistrzu Yoda!

Temat to pewniak dnia , jeżeli dla kogoś pewniakiem jest Atletico to powinniśmy zmienić nazwę tematu na Irracjonalne typy.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 mar 2009, 18:51

#3 Villarreal - Espanyol X 3,3

Spotykają się drużyny, które dość często remisują ( obydwie ekipy po 9 razy dzieliły się punktami w lidze na 25 meczów). Choć Villarreal ma dokładnie 2 razy więcej punktów od swoich przeciwników, to nie stawiałbym ich w roli murowanego kandydata do zwycięstwa w tym meczu. Po świetnym początki sezonu drużyna Żółtej Łodzi Podwodnej z upływem czasu gra coraz gorzej. To samo można powiedzieć o ekipie Espanyolu. Zanotowali dobry start ligi, lecz z każdą kolejką zajmowali coraz niższe miejsce aż spadli na samo dno ligowej tabeli. Obecnie zajmują przedostatnie miejsce, tracąc 6 oczek do 17stej Mallorci i muszą walczyć o każdy punkt aby nie spaść do Segunda Division. Mam nadzieję, że dzisiaj właśnie zdobędą ten punkt. Warto napisać, że w Barcelonie padł bezbramkowy remis.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 mar 2009, 11:28

Numancia - Valencia
Typ: 2
Kurs: 2.15

Numancia ma na swoim koncie aż siedem porażek rzędu i nic nie wskazuje na to aby dzisiaj uległo coś poprawie. Jeśli gospodarze strzelą gola to już będzie poprawa gdyż ostatni raz udało im się to ósmego lutego w przegranym spotkaniu z Villarreal. Kolejnym faktem przemawiającym za Nietoperzami jest to, że nie przegrali jeszcze Numancia na wyjeździe a ich trzy spotkania w Numancii kończyły się dwa razy zwycięstwem Valencii, natomiast raz padł remis.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 mar 2009, 12:04

Nie wiem czy mogę grać, ale napiszę sobie pewniaka wg. mnie:

Catania - Siena 1 [2,15]

Catania ostatnio w dobrej dyspozycji. W ostatnim meczu włoskiej Serie A rozprawiła się z Palermo, 4:0 ;) Natomaist Siena ostatnie zwycięstwo odniosła 25 stycznia, czyli ponad miesąc temu. OD tamtego czasu strzeliła 4 bramki. W ostatnich 4 meczach Catania ma średnią 2,0 gola na mecz. To chyba wystarczający powód. Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 mar 2009, 12:22

#5 Setubal - Nacional typ: 2 kurs:2.40
Drużyna Nacionalu spisuje się w tym sezonie wyśmienicie i w tym momencie jest jedyną drużyną, która ma realne szanse włączyć się w walkę z Benficą i Porto o mistrzostwo. Dobrze radzą sobie na wyjazdach i są ostatnio w wyśmienitej formie. W ostatnich 6 spotkaniach zgromadzili aż 14 pkt nie przegrywając żadnego z tych spotkań. Odnoszą przekonywujące zwycięstwa (4:0 z Naval, później 3:0 z V.Guimaraes, i ostatnio 3:1 z Academicą). Strzelili najwięcej bramek w całej lidze (aż 33, tyle samo co Porto).
Natomiast Vitora Setubal jest tylko o 1pkt ponad strefą spadkową i prezentuje ostatnio fatalną formę, w ostatnich 6 spotkaniach zgromadzili bowiem zaledwie 5 pkt. Ostatnio przegrali aż 1:5 z Maritimo. Gospodarze potrzebują punktów, jednak nie sądzę, aby ugrali coś z rewelacyjnym Nacionalem, który bardzo żadko zalicza wpadki z niżej notowanymi rywalami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2009, 12:57

#2 Man Utd - Inter (+1) 1 2,95 (pewniak dnia = 5,90)

Christian Chivu, Walter Samuel, Marco Materazzi, Nicolas Burdisso - o kimś zapomniałem ? Defensywa Interu będzie mocno osłabiona. Manchester w formie, Rio nawet jak wypadnie to jest Evans i strata nie powinna być odczuwalna. Nie ma co prawda prawego obrońcy, ale United przed kilkanascie meczów nie tracili bramki i też nie grali optymalną defensywą. Inter nie ma takiej formy jak United, a są dodatkowo mocno osłabieni. W pierwszym meczu United powinni wygrać i to zdecydowanie, na OT gole już paść powinny. W pierwszym meczu 0:0, wiec nie ma co kalkulować, bo każda bramka dla Interu może United mocno skomplikować sytuację, trzeba więc grać swoje i wygrać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2009, 14:48

#3 Liverpool - Real M. (1p.) X 2,00

Znów nam się piłkarskie szachy zapowiadają. W pierwszym meczu wiało nudą i dopiero w końcówce Benayoun coś strzelił, teraz pewnie będzie podobnie. Liverpool będzie się bronił, Real będzie walił głową w mur. Pewnie dopiero w końcówce się otworzą i ruszą mocno do przodu, wcześniej nie będą chcieli ryzykować utraty bramki. Remis do przerwy wydaje mi się bardzo prawdopodobny.
W Liverpoolu zabraknie pewnie Torresa, więc mniejsza siła ognia. Za niego ma zagrać Ngog, któremu do Torresa daleko, więc nie powinien chyba zagrozić bramce Casillasa.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2009, 16:33

#6 Slavia P. - Ostrava X 3.50

Czemu remis?
- dwie najlepsze drużyny w ostatnich 10 meczach
- Slavia u siebie wygrała wszystkie 9 meczów, nie za dużo?
- Banik na wyjeździe ma 4 zwycięstwa i 4 porażki, bez remisu
- w zeszłym sezonie 2x padał remis, 0-0 i 2-2

#7 Wil - Lausanne X 3.25

Czemu remis?
- obie drużyny w ostatnich 10 meczach zdobyły tyle samo punktów, 12
- jesienią padł remis 0-0
- w zeszłym sezonie 2x padał remis, dwukrotnie 0-0
- 2 lata temu na terenie Wil, także padł remis, 1-1

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 mar 2009, 17:02

Porto - Atletico
Kurs: 3.15 x2= 6.30
Typ: 2

Atletico ostatnio w bardzo dobrej formie w ostatnich dwóch meczach z Barceloną i Realem Madryt zainkasowała aż cztery punkty a gdyby nie sędzia to wygrałoby derby i miało w spotkaniach z tym dwoma bardzo dobrymi drużynami aż sześć punktów.Porto natomiast wygrywa ale bardzo minimalnie zwycięstwa 1:0 nad Leixoes i Academicą , a z lepszymi drużynami takimi jak Sporting i Benfica,a nawet z Trofenese pojawiły się remisy. Jedynym dość mocnym zwycięstwem było ogranie Rio Ave 3:1 ale jak dla mnie to trochę za mało żeby pokonać na Kuna i spółkę którzy w ofensywie grają ostatnio kosmos któremu nie przeciwstawiła się wielka Barca czy niezwyciężony ostatnio Real.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 mar 2009, 18:59

#4 Bayern - Sporting X 3,4

Już w pierwszym meczu Bayern zapewnił sobie awans do 1/4 finału zwyciężając w Lizbonie aż 5:0, i tylko jakaś katastrofa może odebrać im występy w następnej rundzie LM. W związku z tym Bawarczycy wystawią zapewne rezerwowy skład.
Sporting będzie chciał zmazać plamę z pierwszego meczu i pokazać się z jak najlepszej strony. Nie wierzę jednak, że wygra ten mecz, dlatego też stawiam na remis.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 mar 2009, 19:42

#5 Barcelona - Lyon (+1) 2,2

Barca w pierwszym meczu zremisowała 1:1 i to ona jest faworytem przed rewanżem. Co prawda wystarczy jej bezbramkowy remis, ale nie wierzę aby piłkarze grali na remis. Gospodarze osłabieni tylko w obronie - na pewno nie zagrają Abidal i Puyol, ale w pozostałych formacjach jest ok. W Lyonie mieli nie grać Benzema, Lloris i Boumsong, ale jednak znaleźli się na liście powołanych. Myślę, że Katalończycy wygrają ten mecz pewnie, dwoma bramkami, zwłaszcza, że minęła ich (lekka) zadyszka, co udowodnili wygrywając w ostatniej kolejce w świetnym stylu z Athleticiem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2009, 21:27

Ja tylko pozwolę sobie wtrącić słowo odnośnie rzekomego końca rzekomego kryzysu ( :lol: ) w Barcelonie.

Z Bilbao zagraliśmy oczywiście najlepszy mecz od dłuższego czasu, ale wypadałoby również zwrócić uwagę na to co zaprezentował rywal. Goście zagrali bardzo słabe zawody. Można zaryzykować stwierdzenie, że odbił się na nich pucharowy mecz z Sevillą oraz być może związane z tym świętowanie awansu :P W meczu z nami Bilbao było praktycznie nieobecne tak więc nie wyciągałbym przedwczesnych wniosków po tym jednym spotkaniu. Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 mar 2009, 23:45

Liverpool - Real M. :arrow: 2 - [3.10]
Ryzykowne zagranie ale wierze, że Real wygra to spotkanie i awansuje. Liverpool w lidze gra dobrze a Real od kilku spotkań również gra bardzo efektowny i co najważniejsze efektywny. Szkoda, że nie bedzie Huntelara ale są inni. Liverpool ma już za dużo szczęścia w LM - w końcu musi ich ono opuścić. Licze, że Real znowu pokaże dobry futbol w LM i ogra Liverpool.

Wojteak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojteak » 10 mar 2009, 12:19

Witam,

raczej oddzieliłbym "wiarę" i "życzenia" od bukmacherki. Życzeniowość często nie wpółgra z faktami:-)
Bardziej realny i bezpieczny wydaje się 1X. Liverpool w meczu, o stawkę z Gerardem w składzie, ma motorykę poziom wyżej od hiszpanów.
zdrowia i pewniaków

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”