Mercato Rossonerich - Strona 86

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 lip 2006, 19:35

Adik_pl skąd się urwałeś :?: Przecież Kaka, Zambrotta czy Cannavaro już są sławni bogaci itd. To co może im dać Real również może dać Milan. Tutaj nie ma żadnej przepaści bo Milan to również wielki klub i to już nie te czasy kiedy Real był naprawde galaktyczny i każdy marzył o grze w Madrycie. Czasy się zmieniły.

Nie znamt wyroków i nie gadajmy kto gra w LM a kto nie. Dobrze że Włosy piłkarze nie chcą opuszczać ligi bo w takim Realu by się zmarnowali.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 0:44

Co to za Jasiu ? Adik_pl :shock: jakis nowy Galaktyczny ? Młody zgłosi się jutro do mnie po regulamin :P

I mam prośbe poproś kolegów ze strony Real by Ci to "przerobili" NEWS Może zaczną pisać coś mądrego a nie tylko to co im pasuje :lol: Wybacz nie znalazłem wiecej - bo nie szukałem :P ale to jest dzisiejszy także świeże :wink:
adik_pl pisze:Życzę Milanowi jak najgorzej. Milanowi, a nie piłkarzom tego klubu.
A za to mam nadzieje ze Cie potraci jakaś Scania jak będziesz szedł jutro do babci. Tyle masz by marzyć Jasiu :P - Wielki Real ? wielkiego to Ty masz chyba guza w głowie i to złośliwego :lol: wyleczalny ? wątpie.

Hunter napisałeś bardzo ciekawego posta. Nie widać go bo Galaktyczny naśmiecił w temacie :lol: Wiem że Cie już dziś nie bedzie to nie zaczynam ale co to piszesz podała też TV - co ciekawe pewne deklaracje padły przez tym szokującym wyrokiem. Chyba nie były oparte na doniesieniach prasowych ? :) Jutro pogadamy ba dzis :P - Forza Milan

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 15 lip 2006, 2:44

*_Zaza_* pisze:A za to mam nadzieje ze Cie potraci jakaś Scania jak będziesz szedł jutro do babci. Tyle masz by marzyć Jasiu Razz - Wielki Real ? wielkiego to Ty masz chyba guza w głowie i to złośliwego Laughing wyleczalny ? wątpie.

No tak, najlepsza drużyna XX wieku to pikuś w porównaniu z Milanem uwikłanym w największą aferę piłkarską w historii. Duma i honor przede wszystkim! :roll:

pzdr.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2006, 10:46

adik_pl - Źle rozumiesz
adik_pl pisze:Życzę Milanowi jak najgorzej. Milanowi, a nie piłkarzom tego klubu.

Samo to zdanie woła o to by Cię piorun strzelił w łepetynę :rozga: Zanim zaczniesz pisać takie rzeczy pomyśl. Jak będziesz naskakiwał z tekstami na inne kluby to nie dziw się, że ktoś potem posyła Ci ostrą ripostę. Jak dla mnie to *_Zaza_* potraktował Cię i tak ulgowo. Nprawdę. Widzisz masz taryfę łaski :P szkoda, że nie chcesz skorzystać :roll: Jak tak dalej pójdzie to chyba nikt nie będzie Cię lubiał na tym forum :lol:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 15 lip 2006, 10:50

RealFan pisze:Jak tak dalej pójdzie to chyba nikt nie będzie Cię lubiał na tym forum
Juz go nikt nie lubi.Ale sam sobie jest winny.Zamiast głupio pisać to lepiej niech nic nie pisze i niech nie ubliża innym klubom bo tylko psuje reputacje kibicom Realu.Długo tutaj nie pobędzie.Ale może to i lepiej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 10:54

Wiesz tak się składa że tak "najlepsza drużyna XX wieku" jest zarazem największym pośmiewiskiem piłkarskiej europy. Galaktyczny cyrk który nakrecają fani. Jak by na podstawie wieku kibiców zrobić "11" danych klubów to OM miała by średnią 29 - Porto z 26 - A Real 11 - pomysl sobie ile ważył by Ronaldo jak miał 11 lat czy to nie piękna ?

Ale spoko - jesteś nowy - wiec masz czas - operacje zazwyczaj trwają wiec wybaczam Ci. Pamietaj że to forum piłkarskie i tylko o piłce piszemy - a liga rusza nie bawem wiec bedzie miał okaze się wykazac nie tylko pisza głupie posty :] choć znając takich jak Ty tu na forum to pewnie znikniesz z pierwszym ligowym gwizdkiem ...

Aha dostałeś news czemy nie działasz Jasiu ? co nie pasuje ? :lol: Przeciesz news odnosi sie to twojej wypowiedz :lol:

Zapoznaj się z postem mówiącym na taki temat rozmawiamy w tym "pokoju" :] To tyle - koniec ...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2006, 11:38

Zaza, sprawa jest ;)

Wiesz moze jakie sa ograniczenia placowe w Serie B?

z gory dziekuje za odpowiedz

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 11:52

Ograniczenia sa w granicach 2 milionów euro tak sądze ale głowy nie dam, może oczywiście o kontraktach piłkarzy z klubem serie B- mi. dla tego Juventus proponuje piłkarzą nowe kontrakty - które teraz ograniczaja płace ale po powrocie do Serie A "oddają" w jakims stopniu to co stracili.

Jest jeszcze inny motyw :wink:

To Spekulacje oczywiscie - jeśli Juventus zdecyduje sie sprzedać swoich piłkarzy, i np. Milan zapuki od nich gracz za gotówke, mogą zrobić tak by ominać bariere płac. Mianowicie Milan płaci za graczy mniej ale wypożycza do Juve np. Jankulovskiego, Abbiatiego, Brocchiego i np. młodego Francuza Gourcuff'a - co to da ? piłkarze wypożyczeni bedą związani umową z Milanem co za tym idzie to Milan płacił by im pieniądze. Wiec w tym momencie klub serie A miał by prawo wydawać tyle ile im sie podoba. Było by to wypożycznie bez gotówkowe :wink: I z tego co wiem zgodne z prawem. Oczywiście to tylko taka teorie. Bo mało sie o tym teraz pisze. Kluby i piłkarzy wziełem z głosy dla przykładu.

Dziś nie ma sensu śledzić każdej plotki bo wiadomo to dzień w którym każdy jest do kupianie - emocje opadna to wtedy prasa zacznie konkrety pisać. Narazie idzie nie wyrobić ...

Ja się zastanawiam czy jest sens w tym oknie kupować nowych piłkarzy ? Bo czy jest sens wydac takie pieniądz jak sie spekuluje jak za rok może byc wiecej okazji na rynku ? okazji nie mam na myśli kogoś nieszcześcia a perełki :] Wiadomo brak LM to strata kasy i tu jest rola Silvio by zagwarantował co nie co. Tylko pytanie czy jest sens. Tym składem spokojnie można grać. Z drugiej strony Wujek Berlusconie wraca na fotek prezydenta klubu. Wcześniej wiemy jak wyglądały okna. Teraz nie jest premierem i bedzie sie lasnował. Ciekawi mnie jak to klub rozegra. Kasy za pewne nie brakuje klubowi ale czy pomysłów ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 lip 2006, 12:09

Zaza moze Ty sie lepiej nie zastanawiaj nad sensem wzmocnien co?
Dlugo przed afera bylo wiadomo ze Milan potrzebuje nowych pilkarzy szczegolnie do formacji defensywnej.Potem Szewe odszedl i tutaj tez trzeba kogos klasowego zakontraktowac.A luka po Coscie i Stamie?Nie robmy jaj nad czym tu myslec?Jednym mlodym Francuzykiem wyzyjesz?
Na chwile obecna mamy -15 punktow i tutaj nie ma sie co zastanawiac tylko trzeba kupowac nowych pilkarzy zeby miec wieksze szanse na LM.
Wyprzedaz w Turynie i we Florencji szybko sie nie powtorzy.Byc moze nigdy.Mozna pozyskac kilku swietnych graczy i nie chodzi nawet o to ze za mniejsza kase tylko ze jest realna szansa zeby na przyklad Zambrotta gral u nas.Nie wspomne o Oddo o ktorego staramy sie bardzo dlugo.Nie wiem czy bedzie chcial zostac w Lazio.
Kupowac kupowac kupowac.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 12:17

No tak Chlopaczek ale czy nie uważasz że te zmiany w defensywie czy zmiana skłądu może w tym wypadku rok poczekać ? Z drugiej strony może właśnie teraz dokonać korekt by drużyna się zwarła.

Wiesz nawet mimo - 15 pkt nie trzeba nam az takich wzmocnien [teoretycznie na ta chwile] by nie zagrac w LM - przeciesz w nowym sezonie o pkt tak naprawde na papierze bedziemy walczyć z Roma, Interem Palermo i Sampdorią - chłopie Giuseppe Meazza nie zdobyte od chyba 30 kolejek z czego tylko 3 remisy wiec co cie boli ? Sadzisz że w tym momnecie nie dali by razy ? Stama zastąpi Kaladze na środku. Jankulovski na lewa - za Coste Gourcuff, co prawda młody nie doświatczony ale kiedy ma sie uczyc jak nie teraz ? Atak Gila Pippo i przez rok maja szanse przygotowac takie marcato że masakra - oczywiście jeśli potwierdza się plotki bo nie bede płakał :P Bo nawet jestem przekonany że jesli Viola czy Juventus wysle propozycje do klubów to zadecyzuje kasa a tej nia mamy na minusie, tylko pytanie co klub na to ?

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 15 lip 2006, 12:22

Wlasnie jest sens kupowania bo pilkarze przez rok sie zgraja, dotra, a po sezonie bedzie widac gdzie potrzeba drobnej korekty i jak wrocimy do LM to juz w pelnej gotowosci ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 lip 2006, 12:26

Nic nie moze czekac.Moze Real tez poczeka z zakontraktowaniem Zambrotty jesli tego nie zrobimy?Na co tutaj czekac pytam.Jesli nie skorzystamy z takiej okazji to Braida jest po prostu tepakiem.

Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak rozpisuja juz sezon.Milan na luzie w pucharach moze nawet mistrza wywalczy.Stara Dama po roku wraca do Serie A.Skad wy takie rzeczy wiecie?Mamy powazne braki na paru pozycjach i jesli sie nie wzmocnimy to zostaniemy w blokach jeszcze bardziej niz poprzez 15 ujemnych punktow.Teraz mozemy wzmocnic sie na kilka kolejnych sezonow a nie tylko na najblizszy.
Znowu nam Sampa ma ukroic 4 punkty jak w poprzednim sezonie?Lecce zostaje moze znowu nas zleje?No i Chievo ktore moze kazdego pokonac :P

Nie wiem w ogole jak mozna pytac czy jest sens kogos kupowac.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 15 lip 2006, 12:28

Straszna lipa. Ciekawe co teraz z mercato ? W kazdym razie wyroki sa zbyt surowe. Wlasciwie to tylko opcja z Juve w Seria C byla jeszcze gorszym rozwiazaniem. Moze do Milanu teraz ktos przyjdzie na zasadzie wolnego transferu albo za niewielkie pieniadze. Ewentualnie bedzie jeden wielki transfer w ataku, tak aby zewrzec szyki przed batalia o LM, a moze nawet o scudetto. Bez Milanu i Juve w LM nie wroze wloskim klubom sukcesow w europejskich pucharach. Czuje sie oszukany, to byla polityczna decyzja.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 12:37

Chlopaczek ale te poważne braki wyszły by tylko w momencie gry na 3 frontach :!: Czy Ty mnie nie rozumiesz czy udajesz ? to nie chodzi o kase bo o to sienie "boje" ba tym bardzie jak Berlusconi wraca na fotel prezydenta to jak trzeba sypnie swoje. Tylko chyba mi nie powiesz że w obecnym składzie nie mamy przynajmie 4 lokaty w nastepnym sezonie ? Przeciesz jeśli mowa o zgraniu to mamy kim grać.

A co waże z klubu nie odejda piłkarze o których zabiegały inna kluby. Wiec wzmocnienia jak najbardzie ale może trzeba to inaczej rozegrać ?

Jasne jest że chciałbym zobaczyć w koszulce Milanu Buffona i Zambrotte, no mowa :] jednak klub za tych piłkarzy musi wydac nie małą kase. Oczywiście że się zgrają przez rok ale jeśli teraz jest czas na "zmiany" to ja bym to troche inaczej rozegrał :roll: Szkoda ze nie mam nic do gadanie. Ale ufam Łysemy [a już nie zawieszony :p] i Silvio...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 lip 2006, 12:37

Też uważam że teraz trzeba robić te transfery.Kiedy nadaży nam się okazja kupna za mniejsze jednak pieniądze takich zawodników ja Zambrotta czy Buffon którzy chcą zostać we włoszech a ich menadzerowie mówili że są po słowie z Milanem.Także zgadzam sie z Chłopaczkiem że trzeba w tym sezonie zrobić najważniejsze transfery bo Zambrotta czy Buffon rok napewno nie będą czekać.A i na innych pozycjach mamy braki.....

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”