AS Roma (zbiorczy) - Strona 86

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 wrz 2006, 23:35

Trudno sie z tym nie zgodzić, uraz Manciniego popsuł plan ale nie może byc tak że wypada jeden "element" z Taddeim drugi i nic nie działa. Jednak z drigiej strony jak dodamy słaby mecz Francesco i Simone Perrotty to efekty widać - chyba najlepiej zagrał ... Doni. I nie przez obrone "11" może też zapisać udany mecz Tonetto który zwłaszcza w pierwszej połowie próbował szarpać do przodu. Montella mimo powrotu "z marszu" próbował grac swoje - to też plus, że mimo ostrej gry dał rade. Druga linia Romu zawiodła najbardzie chyba tylko Pizarro cos próbował w tej formacji. Mexes ograny przy bramce Crespo jak dziecko ale chwile wcześniej sam zapoboeg temu ze Stanković nie strzelił z metra...

Stankovic chyba najsłabsze ogniwo Interu jak Milko mówił. Dobry mecz Vieiry mimo czerwonej - atak Ibra Crespo daje znaki Adriano nie teraz ich czas spełnianie :P

Takze i jedno i drugie. Bo i Roma zagrała źle i Inter dobrze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 wrz 2006, 0:24

Roma bez skrzydeł naprawde wyglada bardzo słabo. Trudno sobie mi ich wyobrazic co by było gdyby Taddei i Mancini wylecieli ze składu na dłuzej. Do tego zejscie przedwczesne Aquilaniego doprowadzilo do kompletnie nowej koncepcji niz ta jaka pewnie miała miejsce po meczu ze Siena... Dobrze, ze wrócił Montella choc w meczu z Interem mało pokazał, ale wreszcie bedzie mogł Totti zostac cofniety za napastnika. Jeszcze Mirko i bedzie lepiej. Dobrze Pizzaro, napewno chciał sie pokazac w meczu z Interem. Ogolnie szkoda Romy, bo traci bardzo wazne punkty na swoim stadionie.

Pierwszy raz dzisiaj widziałem i słyszałem hymn odspiewany przez kibiców Romy w Rzymie. Naprawde cos pieknego...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 wrz 2006, 7:57

Zaza pisze:A jak sądzicie to Inter zagrał tak dobrze czy Roma tak źle ?

Obiektywnie patrząc to Roma zagrała poniżej oczekiwań. Inter nie był wczoraj piekielnie mocny, ale bardzo mądry i to pozwoliło w wywiezieniu 3 pkt z Olimpico. Być może faktycznie z powodu braku skrzyde gospodarzy. Wszyscy się spodziewali więcej po graczach Romy ... ale co tam, to mi na ręke ;) No i ucichną spekulacje na temat pseudo-kryzysu w Interze którego media doszukały się po 2 słabszych wynikach.

Dejan faktycznie słabiutko ostatnio. Wczoraj nie potrafił nawet trafić do pustej bramki (nawet mimo asekuracji obrońcy Gialloressich). Mancini musi wreszcie dać szanse Solariemu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 wrz 2006, 9:16

Sero pisze:Obiektywnie patrząc to Roma zagrała poniżej oczekiwań.
zgadzam sie w calosci...
Sero pisze:Być może faktycznie z powodu braku skrzyde gospodarzy
no wlasnie... nie zwalam calej winy na nich..ale wiadomo jakim motorem napedowym jest dla nas Amantino, i jakim walczakiem jest Rodrigo... szkoda...trzeba liczyc na szybki ich powrot..ma ktos jakies info?!

Nic sie naie stalo..trzeba jechac dalej...teraz czaka nas Parma..i byc moze wystep nowego mlodego Wilka...Mirko!!!
:twisted:
2 pkt to nic wielkiego!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 wrz 2006, 10:25

Wczorajszy mecz postawil kilka znakow zapytania jesli chodzi o nasze ustawienie. :?

1 rzecza ktora rzucila mi sie w oczy to brak krycia i agresji w srodku pola. W zeszlym sezonie gra destrukcyjna w srodku pola funkcjonowala bardzo dobrze , poniewaz gralismy najczesciej na typowych dwoch defensywnych pomocnikow : Dacourta i De Rossiego. W tym sezonie Spal wprowadzil modyfikacje zamieniajac swietnego w destrukcji Oliviera na rozgrywajacego Pizarro ktory powiedzmy sobie szczerze mistrzem obioru nie jest i raczje skupia sie na rozgrywaniu pilek. Dodajmy do tego ze Perrotta ktory chyba juz naprawde przeobrazl sie w ofensywnego pomocnika biega wszedzie tylko nie w obornie i wychodzi na to ze w Romie nie ma kto kryc w srodki :roll:

Majac dwoch DM mozna bylo sobie pozwolic na ofensywne rajdy bocznych oborncow poniewaz zawsze ktorys z pomocnikow przesunal sie na bok boiska i zaasekurowal wracajacego obornce. Teraz kiedy nasze boki graja jeszcze bardziej ofensywnie ( Tonetto o wiele czesciej sie wlacza niz kiedys Cufre :wink: ) to sam Daniele sobie z tym wszytskim nie radzi.

No i kwestia ostatnia ... ale najbardziej kontrowersyjna :arrow: gra Il Capitano :roll: Wedlug mnie prezentujac taka forme jaka prezentuje zasluguje na to zeby usiasc na lawie :? Nie zmienia mojego zdania argumenty typu : absorbuje oborncow i reszta ma wiecej wolnego miesjca :roll: czy ze jest duchem druzyny itd. Roma pokazala w zeszlym sezonie ze umie sobie radzic bez niego ... i w obecnej chwili istnieje mozliwosc ze bedzie grala lepiej bez niego niz z nim w skladzie. Nie przekonuje mnie tez argument ze nie gra na swojej pozycji ... w zeszlym sezonie grajac wlasnie najabrdziej wysunietego pilkarza rozgrywal cudowne mecze np z Parma na wyjedzie :twisted:

Jesli Spal chce byc nadal obiektywny i postepowac wedlug swoich zasad wedlug mnie powinien conajmniej odbyc meska rozmowe z Francesco ... obaj musza znalezc wyjscie z tej sytuacji. :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 wrz 2006, 10:33

ojj chyba za ostro..ja wiem ze przegrana boli..alee nas wszystkich...stracilismy dwoch skrzydlowych wczoraj.//to duzo namieszalo nam w ustawieniu..tego sie trzymajmy :P

Francesco..wlasnie...kurcze nie wiem czy odsuniecie jego od skladu duzo by dalo.. wtedy grali dla niego..a teraz kiedy on bedzie siedzial na lawce?! z drugiej strony teraz czeka nas nie taka mocna Parma..i mozliwy powrot Mirko..moze sprobowac?! i wpuscic Il Capitano dopiero na druga czesc gry...?!

w lysej glowce Spalla juz jakies pomysly napewno sie tworza..wiec trzeba poczekac!!!:)

Jak sprawa przedluzanych kontraktow?!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 wrz 2006, 11:25

jesli Romanisci mogli miec cieniutkie nadzieje o walke o mistrza ten mecz je rozwial, Inter jest lepszy nie mylil sie Spaletti to mowiac .. a Roma niestety wciaz te same problemy co byly sezon temu i co obawial sie ze beda i sa .. nie ma lawki rezerwowych.. jak sie mecz uklada to ok .. jak sie nie uklada to Spal nie ma zadnego pola manewru bo kto ma wejsc ??? .. jak sa jakies kontuzje i to takich kluczowych graczy jak Taddei, Mancini nie ma zadnego pola manewu bo kto ma wejsc ??
Spala nie ma co winic za zmiany bo co on moze zrobic

niestety pienadze w pilce to bardzo duzo, smialismy sie z wydawana kasy przez Inter ale jaka oni maja lawke .. Adriano Samuel itd. w obwoznie 2 druyzna klasowych zawodnikow.. u Nas jakas kontuzja czy cos i koniec .. a wiec kolejne przegrane mercato Romy ktore nie zmienilo nic.. ale bez $$ nie da sie nic zniemic

pozostaje Nam raczej walka o 2-3 miejsce chociaz to dopiero 3 kolejka i lepiej jest przegrac taki mecz w 3 kolejcie niz w 3 do konca sezonu

no cuz napewno wielka szoda bo wszyscy mieli nadzieje na zobaczenie wielkiej Romy ale do tego jescze daleko z ciezkimi rywalami raczej nie mamy na co liczyc .. naszczecie wyniki sporotowe sa malo istotne ;)

co do zawodnikow to bardzo jestem zawidziony mistrzami swiata Perrotta De Rossi Totti zupelne dno.. Mexes tez sie nie popisywal i ogolnie obrona cala bardzo niepewna powinismy przegrac z 0-3 ale ratowal nam skore Doni !! to wlasnie jest jedyny pilkarz ktory zagral kaptalnie.. do tego dodac trzeba (o dziwo) PIZZARRO .. walczyl, staral sie rozdzielal pilki a w dodataku czesto mu to wychodzilo .. Montella tez sie pokazal z dobrej storny bo stwarzal troche zagroznia i widac ze mial ciag na bramke czego brakowalo kazdemu innemu

Gratulacjie dla Interu pokazali charakter, wygrali na ciezkim dla nich terenie bo w Rzymie wygrali ostanio raz w 99 no i po ostniim klimacie w mediach i rzekomym kryzysie to oni sa teraz gora

FORZA ROMA Per Sempre

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 21 wrz 2006, 13:10

na dzien dzisiejszy moge swierdzic, ze Roma to Amantino...
ale to tylko moje zdanie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 13:19

Przesadzasz troche MaX_ASR - kto mógł przewidzieć ze Mancini "wypadnie" w czasie mecz - wcześniej Taddei... - Ci fani Romy którzy mimo wyników [korzystnych] mieli uwagi co do gry itd, że Szachtar był lepszy to stanu 1:0 - że Siena w 11 walczyła jak równy z równym - teraz mają racje ale chyba najbliżej prawdy są Ci że Roma jest za "krótka" - ale to sam Spalletti przyznaje w prost. Wchodzi z ławki młodzież nie ograne młokos dla których jest to życiowa szansa. Ale to nie wszystko. Oby Mancinimu nic nie było. Montella pokazał sie wiec chyba jest już dobrze i bedzie grał w weekend. Szkoda że Francesco bez formy bo przyjemnie sie ogląda jego w gazie, a taki Totti nie wiele daje Romie. Uraz - mundial itd ale mimo wszystko liczyłem na to ze na taki mecz sie pozbiera. Szkoda ale on i tak jest wielki i wróci szybko do formy !

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 21 wrz 2006, 13:46

chodzilo mi o to, ze Amatnino, tak jak dawniej Francesco, ciagnie gre Romy i to od dluzszego czasu...poczekajmy co bedzie dalej...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 wrz 2006, 14:29

Zaza pisze: Ci fani Romy którzy mimo wyników [korzystnych] mieli uwagi co do gry itd, że Szachtar był lepszy to stanu 1:0 - że Siena w 11 walczyła jak równy z równym - teraz mają racje ale chyba najbliżej prawdy są Ci że Roma jest za "krótka" - ale to sam Spalletti przyznaje w prost
heh to chyba tylko ja to przeczuwalem.. szkoda ze mam racje jak chcialbym nie miec :/
na dzien dzisiejszy moge swierdzic, ze Roma to Amantino...
ale to tylko moje zdanie...
ja sie nie zgodze :) ... wedlug mnie najgrozenijsza bronia Romy jest kolektyw i atmosfera.. podczas 11 zwyciestw bylo to widoczne.. wszyscy gracze grali wszyscy sie starali wszyscy strzelali gole .. moznaby wymienic bardzo wiele waznych ogniw w zespole Taddei, Perrotta, De Rossi, Totti, Manicni, Chivu, Mexes jak dla mnie cala 11ska to monilit... z tym ze no wlasnie, jak czesc z nich ma kontuzje jak ostanio: Taddei Manicni a czesc z nich nie gra jak zawsze: Totti De Rossi Perrotta Mexes .. to ta maszynka po prostu przestaje dzialac i nie ma na lawce NIKOGO co potrafi to zmienic

Mancini tak bardzo wazny zawodnik, byc moze najlepszy skrzydlowy w lidze i w Romie jego rola jest nieoceniaona .. ale nie mozna mowic ze Roma to tylko ten jeden zawodnik

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 21 wrz 2006, 17:20

w tym meczu kolektywu nie widzialem...sezon temu godnie zastapil Tottiego biorac ciezar gry na swoje barki..nogi...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 wrz 2006, 18:35

w tym meczu kolektywu nie widzialem
dlatego przegralismy ...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 wrz 2006, 18:43

Jakby nie bylo wiecej nieszczesc to juz wiadomo ze Mancini nie zagra do polowy padziernika :? ... Z tym miesniem dwuglowym to on mial juz problem w 1 meczu z Livorno kiedy zszedl w 2 polowie ... a teraz juz sie pewnie jakiegos naderwania dorobil :roll:

W tej wlasnie chwili decyzja dzialaczy o wypozyczeniu Alvareza wydaje sie kompletnie niedorzeczna :evil: nawet jak chcieli sprowadzic do konca meracto jakiegos skrzydlowego to to ich nie usprawiedliwia ... co oni dzieci sa ze nie wiedza ze najpierw trzeba zaklepac sobie nowego zawodnika i dopiero potem sprzedawac niepotrzebnego :evil:

No i teraz SPal ma bol glowy ... czy ustawic Taddei na lewej pomocy tam gdzie zaczynal kiedy przychodzil do Romy ... czy moze przesunac Tonetto ktory widac ze ma inklinacje ofensywne ... bo mlodego Rosiego balbym sie narazie wystawiac po tym co pokazal z Interem :roll:

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 21 wrz 2006, 19:38

Spal bedzie musial stawiac juz na klasowego napastnika...Vucinica lub Montelle...chyba, ze po co by tu nie mowic, dobrym wystepie do pierwszej 11 wbije sie Rosi...
eeeeh, to jest smieszne, zeby w wyniku kontuzji jednego gracza zmieniac ustawienie i pozycje poszczegolnych pilkarzy w druzynie ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”