Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 86

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 17:49

No cóż, stało się. Szewczenko graczem The Blues :] Naprawde cieszcie się bo zasilił was nie byle kto. Jest tylko ciekaw czy kwota jaką otrzyma Milan od Chelsea rzeczywiście wynosi 49mln euro czy może coś więcej. W rękach Milanu teraz leżą te pieniądze i zadecydują co z nimi zrobić. Myśle że całe 50mln pójdzie na transfery ;)

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 31 maja 2006, 20:38

Niggaz pisze:Dla Drogby na pewno jest.
Może źle to powiedziałem.Rzeczywiście-jest ,ale sam napastnik chce odejść z klubu z Londynu i chyba to uczyni.

No i Sheva podpisał kontrakt z Chelsea.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 31 maja 2006, 21:27

Adi_LFC pisze:Niggaz napisał:
Dla Drogby na pewno jest.
Chyba jednak nie do końca. Drogba nie zaakceptował propozcyji przejścia do Lyonu. Do tego Mourinho dodaje, że reprezentant WKS bedzie miał pewne miejsce w składzie obok Szewczenki... Do jakim ustawieniem oni będą grać :?: :?:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 31 maja 2006, 22:18

Szkoda Sheva, ze wpakowales sie w to bagno na Stamford...ale coz life is brutal.
Co do ustawienia to pewnie jeszcze sie wiele zmieni. To, ze Mourinho mowi teraz o 4-3-3 nie oznacza, ze pozniej bedzie mialo miejsce.Rownie dobrze Jose moze grac na 2 napastnikow i Drogbe i Andriya. Didier zagra na szpicy a Sheva bardziej z tylu. Ale z 2 strony co zrobic z pomoca?Lamps , Ballack i Makelele..o Essienie nie mowie bo nie jest gwiazda wiec grac nie bedzie. Ciezko bedzie Mourinho wszystkich pogodzic. Ale tak to jest jak sie kupuje a potem mysli gdzie kogo wstawic. Drogba sie pewnie wkurzy i odejdzie jesli nie latem to zima. Grac moze malo a jest mlody i ambitny. Coz Mourinho lubi niszczyc mlodych zawodnikow a Drogba Essien i ten caly Kalou pewnie sobie nic nie pograja.Nie mowie juz co zrobil z Philipsa

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2006, 23:32

Berik pisze:Ale tak to jest jak sie kupuje a potem mysli gdzie kogo wstawic.
A skąd wiesz że Mourinho tak postępuje :?: :shock: Jest on jednym z najlepszych trenerów na świecie i pisanie takich rzeczy nawet w żartach mija się z celem :wink: Jakąś tam wizję drużyny z pewnością ma i dlatego kupuje potrzebnych mu (mniej lub bardziej) piłkarzy. A że Philips się nie sprawdził i zmarnował sezon to już inna strona medalu bo zapowiadał się sporym wzmocnieniem. Jednak trudno się wybić na tle piłkarzy jakich ma Chelsea, co innego w dużo słabszym City. Może jeszcze się wybije a jak nie to niestety będzie zmarnowanym talentem, jakich zresztą wielu :wink:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 cze 2006, 14:34

fanCFC pisze:40 mil.
40 mln to chyba funtów.

fanCFC pisze:Podobno Mourinho długo dyskutował z napastnikiem WKS-u i obiecał mu, że ten będzie miał miejsce w podstawowym składzie obok Szewczenki Krzywy
Jeśli Kalou rzeczywiście nie dostał pozwolenia (zaraz se sprawdze) to Drogba może mieć większe szanse na miejsce w składzie.

[/img]

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 cze 2006, 15:25

Z jednej strony Lukaz masz racje. Dobry graczy zastepuje bardzo dobrymi...ale juz widze te klotnie w srodku sezonu :twisted: Essien bedzie sie musial przyzwyczaic do pocenia sie tylko i wylacznie na tylku.Wiesz jak tu nie patrzec Mourinho najpierw kupuje, a potem zacznie sprzedawac. W Chelsea jest taka sytuacja, ze w kazdym momencie kazdy z zawodnikow moze dostac fax, ze odchodzi. Tam sie nie patyczkuja. Co zrobiono z Gudjonsenem. On i Gallas byli w Chelsea zanim przyszedl Romek. I obaj odejda latem.Tak sie nie postepuje z graczami, ktorzy maja w sercu klub a nie pieniadze Romka
bleeeee
fanCFC pisze:Wiadomo równiez , że Salomon Kalou njiebedzie grał w przyszłym sezonie w Chelsea, ponieważ niedostał pozwolenia na gre na Wyspach
bardzo dobra wiadomosc dla samego Kalou
fanCFC pisze:Chyba sobie jaja robisz Very HappyVery Happy Cenie Sheve bo to znakomity napstnik, ale ma już 30 lat. Mimo, że jest jednym z najlepszych napastników na swiecie to niema co rzucac kasą Krzywy
Nie braknie kasy.Wujek Romek jest hojny

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 cze 2006, 17:00

Chyba sobie jaja robisz Very HappyVery Happy Cenie Sheve bo to znakomity napstnik, ale ma już 30 lat. Mimo, że jest jednym z najlepszych napastników na swiecie to niema co rzucac kasą Krzywy
Nierozumie...ale z czego sobie jaja robie?Sam napisales ,ze okolo 65mln euro ,a ok 40 mln funtów to jest chyba mnij więcej to samo.Ale mogę się mylić za co bardzo przepraszam...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 02 cze 2006, 21:13

Jak podaje Teamtalk Jose Mourinho zamierza zmienić ustawienie z
4-5-1, na 4-4-2. Wytypowanie obrony nie będzie problemem. Ataku też nie, gdyż Jose powiedział że obok Szewczenki pewne miejsce bedzie mieć Drogba (inaczej tego nie widze, tym bardziej że Kalou nie dostał pozwolenia na prace), ale co z pomocą :?: 4 pomocników, a w kadrze: Lampard, Ballack, Makelele, Essien, Cole, SWP, Duff, Robben, czyli 2x więcej. Zapewne kogoś sprzedadzą, góra dwóch. Ale jak czołowa formacja będzie sie prezentować :?: Skrzydła to zapewne Cole i Robben, ale środek? Ballack, Lampard, Makelele, Essien - co do ostatniego jestem pewien że usiądzie na ławce, ale co z jeszce jednym? Wątpie, żeby Jose zrezygnował z def. pomocnika czyli Makelele, ale wtedy to Ballack bedzie siedział na ławce... czuje konflikt :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 cze 2006, 21:50

Mozliwe ze bedzie grał tylko jeden skrzydłowy, albo nawet gra bedzie bez skrzydłowych, lub zamiennie w zaleznosci od tego jak bedzie szło. W tym sezonie juz były takie kombinacje, ale raz szło lepiej raz gorzej... Ale mysle ze na pewno ktos odejdzie, jak nie teraz to po przyszłym sezonie bedzie czystka. To ze Jose chce dosc ofensywnego R.Carlosa moze swiadczyc ze bedzie grał bez nominalnych skrzydłowych...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 cze 2006, 21:50

kapi88 pisze:4 pomocników, a w kadrze: Lampard, Ballack, Makelele, Essien, Cole, SWP, Duff, Robben, czyli 2x więcej.
Nie chce mi się wierzyć żeby takie gwiazdy jak Ballack i Lampard usiedli na ławce, oni są raczej pewniakami :wink: DM też raczej będzie i rola ta przypadnie prawdopodobnie Makalele, a Essien będzie zmiennikiem. Nie wiadomo czy w drużynie zostanie też kontuzjogenny Robben :roll: I brakujące miejsce przypadnie raczej dla Cole'a lub właśnie dla Robbena :wink: To taka moja wizja a jak Mourinho rzeczywiście ich ustawi to możemy jedynie spekulować i dowiemy się za kilka tygodni :wink:
kapi88 pisze:Kalou nie dostał pozwolenia na prace
Wie ktoś jakie są zasady dawania tych pozwoleń :?: Przecież Kalou to reprezentant swojego kraju i obiecujący młody piłkarz. Myślałem że pozwolenie dostanie :roll:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 02 cze 2006, 22:07

Lukaz pisze:Nie chce mi się wierzyć żeby takie gwiazdy jak Ballack i Lampard usiedli na ławce, oni są raczej pewniakami DM też raczej będzie
No to i tak będą musieli grać 4-5-1 wtedy, a maja grać 4-4-2. Bo wątpie żeby grali bez skrzydeł, a o 3 obrońcach też raczej nie ma co myśleć. Chelsea ma teraz problem bogactwa... przyjemny problem, ale zawsze. Oby im się wszytsko poknociło ( :twisted: ), choć znając Mourinho wszystko w tej swojej szatańskiej makówie ma przemyślane :?

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 03 cze 2006, 9:45

Lukaz pisze:kapi88 napisał:
Kalou nie dostał pozwolenia na prace

Wie ktoś jakie są zasady dawania tych pozwoleń Question Przecież Kalou to reprezentant swojego kraju i obiecujący młody piłkarz. Myślałem że pozwolenie dostanie

Nie jestem pewien ,ale może być tak ,że zależy od wieku i miejsca drużyny narodowej w rankingu fifa?Sam nie wiem,tak gdzieś ktoś mi mówił ,ale czy to prawda to nie wiem.

kapi88 pisze:przyjemny problem, ale zawsze.
Czy ja wiem czy przyjemny?

kapi88 pisze:Lampard, Ballack, Makelele, Essien, Cole, SWP, Duff, Robben
Z tego grona może odpaść SWP (może wypożyczenie) oraz Robben (tak jak wyżej - kontuzjogenny), a wtedy zostaliby na skrzydła Cole i Duff. Ale jak będzie to się dowiemy po pierwszym meczu.A może po mistrzostwach się zmieni?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 cze 2006, 14:37

Hmm chyba też się przychylam do Travolty, że CFC może grać nawet bez żadnego skrzydłowego. Wariantów teraz Jose ma multum, ale jak tak patrzę jak grało Porto,jak organizował grę Chelsea i jaką wagę przykłada do gry w obronie to utwierdzam się przekonaniu, że będzie grał dwoma defensywnymi pomocnikami + Ballack i Lampard. Z pewnością nie kupował Niemca żeby grzał ławę i był tylko zmiennikiem dla Lamparda. Mój drugi typ to ustawienie z Makelele/Essienem +Ballack i Lampard + jeden skrzydłowy: Cole lub Robben. Z zastrzeżeniem, że Ballack więcej uwagi przykładałby do gry w defensywie. Nie wierzę żeby Jose nagle zacząłby grać 2 napastnikami (tak będzie) i 2 skrzydłowymi (np. Robben/Duff + J.Cole). Są świetni w ofensywie ale praktycznie bezproduktywni w grze obronnej. Nie wierzę, że Portugalczyk aż tak zmieniłby swoją wizję zespołu. Już gra 2 napastnikami to spore zaskoczenie a tu z 5 miejsc w pomocy zrobiły się 4.. Chyba dlatego zainteresowanie Carlosem i A.Colem, którzy bardzo dobrze prezentują się w ofensywie. To by wskazywało, że Chelsea zrezygnuje z gry lewym skrzydłowym. To się nazywa dopiero nadmiar bogactwa. Poza tym okiednko zaledwie trwa kilkanaście dni, największa piłkarska impreza jeszcze się nie rozpoczęła a "The Blues" już kupili dwa symbole wielkich europejskich klubów, kiedy dla każdego innego klubu kupno któregokolwiek byłoby transferem roku. Zatrważające.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 03 cze 2006, 20:30

jakos tu cicho a podobno dzis do Chelsea oficjalnie przyszedl Mikel Obi. Cos mi sie obilo o uszyz ze prowadzili z Fergusonem zaciętą walke o tego gracza. Milo ze Chelsea oprocz beznadziejnej gigantomanii(kupno Szewczenki i Ballacka0sprowadza takze mlodych i perspektywicznych graczy. i mam takie pytanie, czemu Obi dostaje pozwoleni na prace a Kalou nie.
Moglby ktorys z kibicow Chelsea zamiescic jakis filmik o Nigeryjczyku?
Pozdro[/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”