haha no dobre dobredlatego chociazby Raul jest wychowankiem Atletico a nie Realu..ktos juz chyba pisal o tym...
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 mar 2009, 15:31
haha no dobre dobredlatego chociazby Raul jest wychowankiem Atletico a nie Realu..ktos juz chyba pisal o tym...
Etus2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 mar 2009, 15:47
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 mar 2009, 15:51
o ile sie nie myle to Puyol od poczatku swojej kariery zwiazany jest z Barcelona..Raul wczesniej gral dla AtleticoPuyol też nie jest wychowankiem Barcy pewnie nie?
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 mar 2009, 15:56
Etus2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2009, 18:51
Nie wiem czy byłoby tak, że tylko Angole mieliby status 'rodaka' (red85 pisze:Kompletnym nonsensem byłby fakt, że wszyscy Brytyjczycy w PL prócz Angoli, byliby uważani za obcokrajowców. Przecież w samej lidze angielskiej nie brakuje walijskich drużyn. W wielu dyscyplinach sportu to jedna i ta sama reprezentacja, nie wspominając już o kwestiach politycznych (jedna głowa państwa etc.). To chore, że w United tacy zawodnicy jak Giggs, czy Evans mieliby status obcokrajowca. Istnieje w ogóle coś takiego jak paszport angielski? Czy wydaje się tylko paszporty UK ?
Poważnie Anglicy nie mają więcej niż kilku bardzo dobrych piłkarzy?Kamil232 pisze:Zasada 6+5 jest do dupy. Miejsce w składzie będą mieli pionki tylko dlatego, że są obywatelami danej kraju w którym jest liga.
Szczerze mówiąc nie wiem co masz na myśli. Nie słyszałem o czymś takim. Wiem tylko, że piłkarze z Afryki dłużej czekają na przyznanie obywatelstwa. Przynajmniej tak było do niedawna o ile się nie mylę. Szkoda, że rkoeman już tu (chyba?) nie zagląda. On powinien pamiętać coś więcej.grzegorzfcb pisze:A co zrobić z pilkarzami którzy maja taki sam status jak piłkarze z UE a nie są obywatelami UE. Chyba Hiszpania wprowadziła zasadę że piłkarze z kilku krajów afrykańskich są traktowani jak piłkarze z UE.
Moim zdaniem nie bredzi aczkolwiek w przypadku akurat tego linka, który rozpętał dyskusję zdecydowanie bardziej chodziło mi o pozostałe fragmenty. Odchudzenie ligi i pucharu. Kwestia 6+5 to zupełnie inny temat. Generalnie jestem jak najbardziej za ideą zmian w tym kierunku. Nie koniecznie w takim kształcie, ale od czegoś trzeba zacząć dyskusję.red85 pisze:kompletnie nie rozumiem o czym prawi Johan (zresztą jak kilku moich przedmówców), bo ewidentnie bredzi.
Dlatego w przypadku zmian definicja wychowanka zostałaby ujednolicona na potrzeby nowych przepisów.red85 pisze:Pomysł z wychowankami nie do końca jest dobry, bo obecnie trudno nawet przedstawić definicję wychowanka. Dla niektórych wychowankiem jest nawet ściągnięty w wieku -nastu lat z innego kraju grajek.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2009, 22:11
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2009, 22:26
Jeśli Bóg nas wysłucha? Rehabilitacja przebiega zgodnie z planem? To chyba jakieś żarty. Gabi ma cały sezon z głowy. Nie tyle miała przebiegać rehabilitacja."Jestem optymistą. Jeśli bóg nas wysłucha, to Milito pojawi się na boisku jeszcze w obecnym sezonie. Jego rehabilitacja przebiega zgodnie z planem
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 mar 2009, 22:48
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2009, 22:57
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2009, 23:14
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2009, 23:48
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 kwie 2009, 0:06
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 kwie 2009, 0:16
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 kwie 2009, 0:22
Ta i co jeszcze. Zdobyli ich dokladnie o 2 wiecej od Derby, wiec faktycznie wymiatacze z tego Derby...MGiggs pisze:
ps Gijon w jednym sezonie nie zdobył chyba 10 punktów w lidze, było to za czasów gry kucharskiego. Derby to przy niech wymiatacze byli....
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 kwie 2009, 10:43

Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio