FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 853

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 mar 2009, 15:31

dlatego chociazby Raul jest wychowankiem Atletico a nie Realu..ktos juz chyba pisal o tym...
haha no dobre dobre :D Puyol też nie jest wychowankiem Barcy pewnie nie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 mar 2009, 15:47

Etus2 a wiesz o tym ze Raul zagral w pierwszej druzynie AM?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 mar 2009, 15:51

Puyol też nie jest wychowankiem Barcy pewnie nie?
o ile sie nie myle to Puyol od poczatku swojej kariery zwiazany jest z Barcelona..Raul wczesniej gral dla Atletico

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 mar 2009, 15:56

"W sezonie 1995/1996 jako 17-letniego chłopca Carlesa przeniesiono do szkółki piłkarskiej Barcelony."

Wikipedia.pl
bardziej dokładne informacje podadzą Ci fani Barcy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2009, 18:51

red85 pisze:Kompletnym nonsensem byłby fakt, że wszyscy Brytyjczycy w PL prócz Angoli, byliby uważani za obcokrajowców. Przecież w samej lidze angielskiej nie brakuje walijskich drużyn. W wielu dyscyplinach sportu to jedna i ta sama reprezentacja, nie wspominając już o kwestiach politycznych (jedna głowa państwa etc.). To chore, że w United tacy zawodnicy jak Giggs, czy Evans mieliby status obcokrajowca. Istnieje w ogóle coś takiego jak paszport angielski? Czy wydaje się tylko paszporty UK ?
Nie wiem czy byłoby tak, że tylko Angole mieliby status 'rodaka' ( :lol: ) w Premiership. To wszystko jest jeszcze w powijakach bo to tylko koncepcja, idea a nie konkretny plan. Wszystko jest jeszcze do dopracowania.
Kamil232 pisze:Zasada 6+5 jest do dupy. Miejsce w składzie będą mieli pionki tylko dlatego, że są obywatelami danej kraju w którym jest liga.
Poważnie Anglicy nie mają więcej niż kilku bardzo dobrych piłkarzy?
grzegorzfcb pisze:A co zrobić z pilkarzami którzy maja taki sam status jak piłkarze z UE a nie są obywatelami UE. Chyba Hiszpania wprowadziła zasadę że piłkarze z kilku krajów afrykańskich są traktowani jak piłkarze z UE.
Szczerze mówiąc nie wiem co masz na myśli. Nie słyszałem o czymś takim. Wiem tylko, że piłkarze z Afryki dłużej czekają na przyznanie obywatelstwa. Przynajmniej tak było do niedawna o ile się nie mylę. Szkoda, że rkoeman już tu (chyba?) nie zagląda. On powinien pamiętać coś więcej.
red85 pisze:kompletnie nie rozumiem o czym prawi Johan (zresztą jak kilku moich przedmówców), bo ewidentnie bredzi.
Moim zdaniem nie bredzi aczkolwiek w przypadku akurat tego linka, który rozpętał dyskusję zdecydowanie bardziej chodziło mi o pozostałe fragmenty. Odchudzenie ligi i pucharu. Kwestia 6+5 to zupełnie inny temat. Generalnie jestem jak najbardziej za ideą zmian w tym kierunku. Nie koniecznie w takim kształcie, ale od czegoś trzeba zacząć dyskusję.
red85 pisze:Pomysł z wychowankami nie do końca jest dobry, bo obecnie trudno nawet przedstawić definicję wychowanka. Dla niektórych wychowankiem jest nawet ściągnięty w wieku -nastu lat z innego kraju grajek.
Dlatego w przypadku zmian definicja wychowanka zostałaby ujednolicona na potrzeby nowych przepisów.

Swoją drogą co w tym dziwnego, że grajek z innego kraju jest wychowankiem klubu :> Po to otwiera się szkółki w różnych rejonach świata, aby szukać tam utalentowanych piłkarzy. Jest kilka takich perełek w Barcelonie i o kilku pewnie usłyszymy za kilka lat. Nie są Hiszpanami, ale są wychowankami klubu. Nie widzę tutaj sprzeczności.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2009, 22:11

Platini i Johan poprostu nie potrafią przeboleć faktu że Premiership tak zdominowała piłke. Do tego zaraz wróce. Oczywiście że jest spora rożnica między czołowką a resztą w Angli a to dlatego że w Angli jest megamocna czołowka. Różnica między zespołem x a Chelsea jest wieksza niż miedzy zespołem y a Sevilla.Dlatego że jest przepaść miedzy Chelsa a Sevilla. Proste jak budowa cepa.
Wróce do wypowiedzi Johana- gdzie są kurde zespoły z Hiszpani w uefa? Przecież tak cienkiego pod wgledem merytorycznym tekstu nie powinni nawet dawać do mediów. Gdy sukcesy świeciła Valencia czy Real nie było takiego problemu, choć wielokrotnie pisano że reprezentacja Hiszpani kuleje przez wielu obcokrajowców w drużynach- w Realu szalał Figo,Zidane,Carlos,Makelele,Ronaldo,Owen i problemu nie było.W Barcelonie szalał Figo Rivaldo Kluivert Cocu i tez problemu nie było, choć Hiszpania w dużych imprezach grała słabiutko.
Teraz nagle okazuje się że trzeba wymyśleć głupi przepis by zatrzymać Angoli bo są za silni :mrgreen:

Przepis o wykupie dzieci można załatwić inaczej i nie ma nic wspolnego z 6 plus5, gdyby Fabregas miał inna mentalność zostałby w Barcelonie, tak samo jak Xavi czy Iniesta którzy swego czasu cierpliwie czekali na szanse.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2009, 22:26

Pozwolę sobie odejść od tematu i przejść do... właściwego :lol:

Sandro Rosell po raz kolejny się błaźni. Nie trawię tego gościa i nóż mi się w kieszenie otwiera kiedy pomyślę, że niebawem to on może być prezydentem klubu, ale cóż poradzić. Jeżeli do tego dojdzie (a jest to jak najbardziej możliwe) to będę jakoś musiał z tym żyć. Tak czy inaczej tym razem najlepszy Sandro świata wymiótł po całości. Za rok kończy się kadencja Laporty, ale ten głąb planuje złożenie wniosku o wotum nieufności wobec Joana na podstawie jakichś informacji z książki jakiegoś agenta. Żeby było jeszcze ciekawiej to książka ukaże się dopiero w przyszłym roku. Reasumując Sandro twierdzi, że coś wie, ale nie powie co i nikt się nie dowie bo źródło jeszcze nie istnieje :lol2: Zresztą sam pomysł rozpierdalania drużyny w takim momencie jest zaiste genialny. Co za idiota [']

Kolejna sprawa to słowa doktora Ramóna Cugata:
"Jestem optymistą. Jeśli bóg nas wysłucha, to Milito pojawi się na boisku jeszcze w obecnym sezonie. Jego rehabilitacja przebiega zgodnie z planem
Jeśli Bóg nas wysłucha? Rehabilitacja przebiega zgodnie z planem? To chyba jakieś żarty. Gabi ma cały sezon z głowy. Nie tyle miała przebiegać rehabilitacja.

Oczywiście jeżeli ktoś chce kontynuować wątek żydo-masońskiego spisku mającego na celu ukrócenie dominacji WIELKIEJ PREMIERSHIP ( \o/ ) to proszę się nie krępować.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 mar 2009, 22:48

Milito ma juz sezon stracony, chyba nikt nie spodziewal sie, ze to tyle potrwa.

Rosell to rzeczywiscie idiota.

Ciekawy jestem, co ze zdrowiem Iniesty, Abidala i Puyola. Cicho cos o nich od kilku dni, wiem ze Guardiola dal pilkarzom wolne, ale oni raczej trenowali.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2009, 22:57

Szkoda Milito, naprawde myślałem, że na te kilka spotkan moze być przydatny. Szanse sa, że moze wroci, ale tak naprawde bedzie musiał bardzo mocno pracować w letniej przerwie, taka przerwa musi zostawić jakies ślady. Oby w przyszłym sezonie wrócił do wysokiej dyspozycji i był jednym z filarów.

Co do poprzedniego wątku, nie wiem czy to jest cios przeciwko Premiership, wątpie. Pamietam, ze Inter jeszcze niedawno przed objawieniem Mario i Santona, miał Matrixa+Toldo, beidnie to wygladało. Ja tak pisałem, jestem za liczab 8 na 25 i tu chodzi zarówno o wychowanków jak i pilkarzy z danego kraju. Zawsze by jeden z takich jegomosci był w kadrze meczowej. Zaden pilkarz nie pwoinien miec jakis przywilejow do gry w podstawoym skaldzie, dlatego dla mnie pomysły, ze musi byc wychowanek czy zawodnik z danego kraju w podstawowym skladzie sa idiotyczne. Co do dawnego Realu, to tam mimo wszystko zawsze tych kilku zawodnikow było(Hierro, Salgado, Iker, Cesar, Pavon, Meija, Moro, Raul), był ogormny nacisk na gwiazdy, ale było i miejsce dla wychowankow czy Hiszpanów. Daltego ogromnie nietrafiony przykład, ciezko znaleźć zespoł z Hispznai, gdzie w kadrze nie byłoby kilku Hiszpanów. Nawet Holenderska Barca miala swoich wychowankow i to nie w liczbie 1 czy 2.

Dla mnie nienormalna sytuacja jest w przypadku Arsenalu czy Liverpoolu. Sorry, takie coś nie powinno miec miejsca. Jestem pewien, że sama federacja angielska chetnie by była za jakims przepisem, bo to źle wyglada.
Co do Hiszpanów, mimo wszystko oni przegrywali zazwyczaj z tym najlepszymi, szczegolnie z medalistami imprez. W Azji byli przygotowani na medal, sedziowie- nie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2009, 23:14

Ja dałem przykład Realu który świecił sukcesy, tak samo Barcelony. Dlaczego MU ma cierpieć? kupuje gwiazdy,kupuje angoli, daje szanse młodym, ma mase wychowanków. Dopiero teraz gdy swięcimy sukcesy niektorzy widzą to co było od dawna ale wcześniej nie pasowało ganic tylko piać nad liga Hiszpańską.
Wszyscy się rozplywali nad graczami w Hiszpani i wszystko było cacy , teraz się zauważyło że w Angli grają obcokrajowacy a reszta europy nie może dać rady. MU będzie płacił za to że Real i inne klubu prowadziły złą polityke od wielu lat która co roku kończy się odpadnięciem z LM.Platiniemu z Johanem to nie po drodze by piać nad swoimi ligami i doszli do wniskiu że tak nie może być- kiedyś im to nie przeszkadzało, ciekaawe dlaczemu?
Johan pisze coś o Uefa gdzie nie gra druzyna z Hiszpani i ocenia sredniaków premiership bo wg jego wiedze nikt tam już nie gra.

Hiszpania nie była ekipą na medal, pokazała to już Irlandia z którą Hiszpania grała na glinianych nogach.

ps Gijon w jednym sezonie nie zdobył chyba 10 punktów w lidze, było to za czasów gry kucharskiego. Derby to przy niech wymiatacze byli....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2009, 23:48

W Realu, ani Barcelonie nie było raczej nigdy problemu ze znalezienie w ich kadrach zawodników z Hiszpanii ani własnych wychowanków. To jest ta rózniaca. Wiec nie wiem dlaczegom ieli ich kiedyś ganic.
Skoro MU kupuje Anglikow i ma swoich wychowanków, to nie wiem dlaczego tak sie wysilasz, skoro ten problem nei dotyka Diabłow.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 kwie 2009, 0:06

W Liverpoolu oraz Chelsea też widzę Angoli i nie bylo problmem przez lata ich znaleść. W Barcelonie przy optymalnym składzie w pierwszej 11 gra aż 4 Hiszpanów(VV,Puyol,iniesta xavi) tak samo w Chelsea(Cole Lampard j Cole Terry). Ilu Hiszpanów grało w na Anfield z Liverpoolem w Realu?

Pomysł jest idiotyczny bo zamiast szlifować i dawać szanse Rafaelowi Da Silvie, będziemy z przeciętnego Angola robić boga. Ceny za średnich kopaczy wzrostną.
Jeśli piłkarz ma talent Giggsa czy Xaviego to przebije się zawsze, gdyby był 2 Ryan w rezerwach byłby wyłowiony

Przepis w życie nie wejdzie gdyż jest robiony pod wpływem ostatnich lat, gdyby Juve rządziło w europie z Milanem oraz Romą Platini nigdy by czegoś takiego nie poparł.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 kwie 2009, 0:16

Również uważam, że pomysły ustalania kryteriów dla zawodników mogących grać w pierwszych jedenastkach. Wtedy najlepiej (przy przepisie 6+5 lub w obowiązującym m.in. w polskich niższych ligach wymogu o dwóch młodzieżowcach na boisku) jest mieć bramkarza spełniającego dane kryterium, by mieć większe pole manewru w polu. Ale to akurat Anglikom sprawy nie rozwiązuje biorąc pod uwagę poziom ich golkiperów.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 kwie 2009, 0:22

MGiggs pisze:
ps Gijon w jednym sezonie nie zdobył chyba 10 punktów w lidze, było to za czasów gry kucharskiego. Derby to przy niech wymiatacze byli....
Ta i co jeszcze. Zdobyli ich dokladnie o 2 wiecej od Derby, wiec faktycznie wymiatacze z tego Derby...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 kwie 2009, 10:43

Oficjalna strona Andresa Iniesty ---> http://www.andresiniesta.es/index_es.html

Polecam przejrzeć bo jest sporo fajnych zdjęć. Jedno aż muszę tutaj zapodać chociaż trzeba się trochę nagimnastykować, aby tego dokonać:

Obrazek

:lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”