Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 855

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 wrz 2008, 21:26

Raul prawdopodobnie nie bedzie w stanie wykurowac sie do niedzieli, a co za tym idzie opusci mecz z Numancia. Nasz kapitan byl ostatnio w katastrofalnej formie, wiec nie powinnismy w zaden sposob odczuc jego nieobecnosci. Licze, ze Gonzalo godnie go zastapi. Guti tez ostatnio nie trenowal, ale powinien byc gotowy na czas. Ogolnie, czekam juz na powrot ligi. Dwa tygodnie to troche dlugo :wink:

P.S. http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,568 ... ffiti.html
Coraz lepiej :wink:

Awatar użytkownika
Jacu_skaut
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jacu_skaut » 11 wrz 2008, 21:36

Może nareszcie Gonzalo zagra od pierwszej minuty jako napastnik i przyciśnie Raula do muru bo forma El Siete woła o pomstę do nieba (co mnie bardzo boli). W chwili obecnej partnerem Van gola w ataku powinien być właśnie pchła. Co do pomocy to myślę, że moglibyśmy zagrać Diarrą, Robbenem, VdV i De la Redem bądź Gago bo Guti swoją formą dostosował się do poziomu kapitana i strasznie swoja grą drażni. Ustawienie obrony chyba nie ulega wątpliwości.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 wrz 2008, 3:53

wrocilem moi mili od mojego dzieciaka wiec napinki ciag dalszy :D

otoz yazid nie mial 28 asyst. mysle ze moje zrodlo bedace oficjalnym skareb kibica ligi hiszpanskiej czyli guia de marca jest dosc wiarygodne

zatem jak wroce jutro z meczu, wylecze kaca to dokonam reszte zestawiem - dla zwyklej ciekawosci niektorych

bo jak slusznie niektorzy pisza suche statystyki nic nie mowia - tyle ze wychodze z zalozenia ze na tym forum (dlatego wole dyskutowac tutaj powazniej niz np na moim sajcie) ludzie wiedza o czym pisza i ogladaja mecze

kilka osob naprawde sie zdziwi. sam sie kilka razy zdziwilem. bo jak pisalem wczesniej - tylko statsy plus ogladanie danego pilkarza daje podstawy do oceny jego gry

proste dla kazdego

a teraz zegnam bo grappa stygnie :D taki bimber z winogron. polecam :beer:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 wrz 2008, 10:21

Czekamy z niecierpliwoscia rkoeman ;]

Mimo, ze nie udzial sie w tym watku, to jednak uwaznie sledze przebieg tej interesujacej dyskusji i mysle, ze nie tylko ja.

Co do Zidana to osobiscie uwazam go za bardzo dobrego pilkarza, choc do tych najwiekszych nigdy bym go nie porownywal.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 11:19

dyskusja bardzo ciekawa więc się wypowiem 8) Otóż w moim przekonaniu aby dobrze ocenić jak wielkim zawodnikiem był زين الدين زيدان :rotfl: trzeba rozpocząć od zrywania z jego osoby warstw złota i innych błyskotek, które lud przyczepił mu do jego boskiego ciałka przez lata jego uświęconej sukcesami w nazbyt medialnych zespołach, gdzie był bożkiem wiekszego kalibru niż swojski Światowid. To nie pozwala na żetelną ocenę, bo oceniać mamy stricte jego umiejętności i to aż jak dobry był. Pytanie tylko czy to ma sens, skoro chcemy go porównywać do Pele i Maradonny, którzy żyją w naszych umysłach tylko i wyjącznie dzięki chwale jaką zbudowały im pokolenia, a nie dzieki umiejętnościom, których my (a przynajmniej moje pokolenie) nie zna. Owszem niektóre akcje "boskich" każdy zna, ale to ma się nijak w perspektywie całej kariery...
Tak więc prócz problemu konieczności odseparowania od Zidana tylko aspektu czysto sportowego, pojawia się problem następujący: jak porównać człowieka z bogiem :?: I jak w konsekwencji postawić Zidana, na którego jako na człowieka patrzymy krytycznie lub co najmniej racjonalnie na równi z Pele i Maradonną, czyli piłkarskim dogmatem, mówiącym że "oni byli najlepsi i zawsze będą najlepsi" :?:
Dla mnie misja niewykonalna i nawet babranie się w pustych statystykach nie ma tu znaczenia specjalnie wielkiego w perspektywie tego czy naprawde da się kogokolwiek porównać z legendą tej dwójki, która faktem obiektywnym napewno nie jest.
Tak więc jedyne co ja mogę zrobić to stwierdzić, że Zidane miał 1 cechę, która powodowała, że był naprawdę wielki. Czyli umiejętność prowadzenia zespołu na najwyższym poziomie. Ten człowiek wprost zmonopolizował, i Real i Francję jeśli chodzi i o rozegranie, jak i o prowadzenie zespołu jako takiego (w JUVE wyglądało to troszkę inaczej ze względu na Alexa). Facet zawsze gwarantował swoją osobą gre na najwyszym poziomie drużyny, którą prowadził i owszem należy powiedzieć, że w tym czasie grał w najsilniejszych kadrowo zespołach świata i wyciągnięcie zespołu na poziom dla innych zespłów nieosiągalny był łatwiejszy, ale faktem jest dokonalł tego właśnie on, a nie ktoś inny. Z drugiej strony takie stwierdzenie jest krzywdzące dla innych zawodników, tych, którzy nie grają na pozycji rozgrywającego, a swoją grą dają tej czy innej drużynie przez lata gwarancję poziomu absolutnie najwyszego, a mimo tego nie odgrywają tak spektakularnej roli co Zidane (tu świetnym przykładem jest najbardziej pasujący do tematu Casillas)
Ostatecznie dla mnie ZIdane był jednym z największych zawodników w historii piłki, tyle że ja tym mianem nie oceniam jednego piłkarza a 10 czy może kilkunastu...

chiquita09
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chiquita09 » 13 wrz 2008, 13:27

tak sobie poczytalem ta "super" dyskusje i przyznac musze, ze jestem w szoku...

a o to niektore moje spostrzezenia badz "fantastyczne" czesci:
- dziwilo mnie jak wszyscy usilnie starali sie przekonac "ronaldak" (nie wiem czy poprawnie napisalem:p) - osoby z opozycji rozumieli sie miedzy soba i cos tam pisali do ronaldak usilnie starajac sie wytlumaczyc mu "co jest 5", jednak ten uparcie (niczym taki zwierz co sie oslem nazywa) wciaz pisal swoje czesto wogole nie zwracajac uwagi na to co do niego pisali inni, a wystarczylo dac sobie spokoj bo w zasadzie wychodzilo to cos ok 1:10 (tak apropo statystyk:D) liczebnie wiec jedna osoba powodowala ze dysputa trwala i trawala...i nie przynosila efektow...

- fantastyczny byl ten przyklad z jablkiem i gruszka :beer: normalnie prawie sie poskladalem jak zobaczylem odp ronaldak.. szok:D

- dobry byl tez motyw jak ronaldk pisal cos tam w stylu ze pilkarz takiczysiaki jest najlepszym na swiecie (a moze tez poza nim - i want to believe:D) wg osob ktore sie znaja na pilce - kurde ja sie nie wypowiadalem wiec czemu tak twierdzisz :haha: ale tak powaznie osob znajacych sie na pilce jest tyle co kibicow a po meczu np naszej reprezentacji przybywa ich jeszcze wiecej - kazdy zna sie na swoj sposob - a poki co nie ma chyba klasyfikacji ktora by mowila ze np znam sie bardziej na pilce od kogos innego.. a operowanie tylko statystykami jak dla mnie nie jest az takie istotne - co wcale nie oznacza tego ze statyski nie sa wazne... poprostu ja nie jestem statystykiem w przeciwienstwie do kolegi ronaldak....

- a wlasnie...statystki... tez czesto sie przewijaly - glownie jako slowo "statystki" ale sie przewijaly wiec ok... mozna uznac zze sie pojawily i nie ma sensu ciagle nawolywac zeby je umiescic...a jak juz RealFan podal jakies statystki to nasz ulubieniec powiedzial ze sa one zle i ch... ze w innym zrodle bylo inaczej... no to ok - trzeba zwrocic honor i dac sie po stokroc wychlostac...

- zeby nie bylo - uwazam ze ulubieniec tego tematu ma calkiem pokazna wiedze na temat pn jednak za bardzo chce zeby to pisze bylo jakims wyznacznikiem - poprostu nie mozna wyrazic sprzeciwu bo wtedy sie zacznie kolejna fantastyczna historyja..

- aaaa opozycja chciala przekonac ronaldak do tego ze kazdy moze miec swoje zdanie - on jednak chcial zeby uzasadniac je - yyy jak dla mnie nie ma to potrzeby w takim sporze - sporze o nic - bo to czy pilkarz x czy y jest wedlug osoby 1 czy 2 najlepciejszy to tylko i wylacznie jego broszka - ja moge uwazac ze pilkarz jest najlepszy bo najlepiej umie symulowac albo kopac pilke :) i jest to tylko moje zdanie i wsumie nie interesuje mnie co o tym sadzi druga osoba - jednak ma to miejsce tylko do momentu w ktorym nie zaczne przekonywac kogos (wchodzic w dyskusje) o slusznosci tego stwierdzenia (zeby nie bylo sytuacji - jest najlepszy bo tak) zreszta nie o to chodzilo w tej dyskusji jak to niektorzy juz zauwazyli.. nie chodzilo o najlepszego tylko poprostu wybitnego a takich jest paru (gdzie niegdzie ktos wyrazil swoje zdanie ze uwaza ze pilkarz x jest dla niego najlepszy - wyrazenie "dla niego" jest chyba oczywiste i swiadczy o tym ze wcale nie zamierza przekonywac o tym nikogo innego - to poprostu jego zdanie kolego ronaldk)..

- a na koniec cos mniej zwiazanego.. dawno nie zagladalem tu... i chcialem sobie troche poczytac co tam slychac w zespole.. jakies ciekawe newsy albo dyskusje.. a tu takie dywagacje trwaja... kurde no spoko.. przerwa w ledwo rozpoczetej lidze skloniala do rozgrzewki przed sezonem na forum...

taki moj maly wklad...

aha.. kolega ronaldk pewnie znowu napisze ze jest to atak na jego osobe :D - ja po prostu wyrazilem swoje poglady po przeczytaniu paru stron tego watku..

pozdrawiam

ps. dobrze by bylo jakby de la red zagral... no i saviole tez bym zobaczyl ale z tym to juz gorzej bedzie..

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 wrz 2008, 17:30

guia de marca nie posiadam. nie znam hiszpanskiego, wiec by mi sie nie przydala. internet mozna jeszcze ogarnac, gazety nie bardzo. swoje 28 asyst wzialem z marca.com strona w kwestii cyferek wydaje sie godna zaufania - w koncu to marca przyznaja pichichi i zamore. dziwna rozbieznosc.

zmieniajac temat:

Casillas i Dudek;
Pepe, Marcelo, Metzelder, Heinze i Salgado.
Diarra, Gago, Guti, Robben, Drenthe, De la Red i Van der Vaart;
Raúl, Van Nistelrooy, Higuaín i Saviola.

kadra na numancie. nie ma ramosa i canny. nie ma tez torresa - decyzja dla mnie troche niezrozumiala, bo miguela uwazam za pilkarza pewniejszego niz salgado. a tak michel jest pewniakiem do pierwszego skladu i nie bedzie mial zmiennika.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 wrz 2008, 20:14

na siłę zmiennik dla Salgado znalazłby się. Otóż Metzelder w Borussi grywał na tej pozycji. W grze do przodu nie oferowałby nic. Ale w Bundeslidze na tej pozycji grał solidnie. Ale to tylko opcja rezerwowa.

Ciekaw jestem zestawienia lini pomocy. Czy zagram Guti oraz kto z dwójki Gago, Diarra wybiegnie w 11. Dobre pytanie to też czy od początku zagra Raul czy Higuain :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 wrz 2008, 10:47

metzelder na boku obrony - jeszcze tego nam trzeba :lol: on sie nie nadaje do gry 1 na 1 z sredniej klasy skrzydlowym. jest za wolny i za malo zwrotny na te pozycje.

mi i tak brakuje torresa w meczowej 18-stce. ale to real ma atakowac w meczu z numancia, a nie odwrotnie, wiec troche slabsze zestawienie obrony nie powinno miec az tak duzego znaczenia. teoretycznie.

sadze, ze zagraja i raul i guti. na dm'ie spodziewam sie raczej diarry. aczkolwiek z powodu ramadanu nie jest to takie pewne.

Awatar użytkownika
Jacu_skaut
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jacu_skaut » 15 wrz 2008, 12:22

Numancia napędziła mi niezłego strachu. Szczególnie pod koniec meczu. Real niby kontrolował przebieg spotkania ale jednak przy różnicy jednobramkowej wiele może się wydarzyć i właśnie tego się obawiałem. Spodziewałem się lepszego meczu w wykonaniu Realu no ale nie mam zamiaru narzekać... Przynajmniej były emocje

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 wrz 2008, 19:00

Tego, ze nie zagramy przekonujaco mozna bylo sie spodziewac. Zawsze tak gramy po przerwie na kadre. Generalnie, styl malo mnie obchodzil, najwazniejsze, ze zdobylismy 3 pkty i ze Vaart i Higuain znowu trafili. W srode Bate i innego wyniku, jak zwyciestwo nie widze.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 wrz 2008, 22:37

Dawno temu tak nie cieszyłem się z wygranej Barcy :jupi:

Oto mój kuponik

Typ: : BARCELONA (ESP) 3-1 @ 11.00 Otwarty
Wydarzenie: Champions League, BARCELONA (ESP) vs SPORTING LISBON (POR)
Dyscyplina: Correct Score, 16 wrzesień 2008 20:45

Typ: : ZENIT ST.PETERSBURG (RUS) 2-1 @ 15.00 Otwarty
Wydarzenie: Champions League, JUVENTUS (ITA) vs ZENIT ST.PETERSBURG (RUS)
Dyscyplina: Correct Score, 17 wrzesień 2008 20:45
Typ: : MANCHESTER UTD (ENG) 1-0 @ 6.00 Otwarty
Wydarzenie: Champions League, MANCHESTER UTD (ENG) vs VILLARREAL (ESP)
Typ: : REAL MADRID (ESP) 2-0 @ 6.00 Otwarty
Wydarzenie: Champions League, REAL MADRID (ESP) vs BATE BORISOV (BLR)
Typ: : CELTIC FC or Draw @ 1.04 Otwarty
Wydarzenie: Champions League, CELTIC FC (SCO) vs AAB (DEN)
Dyscyplina: Double Chance, 17 wrzesień 2008 20:45

sys 2/5 za 10 pln

3-1 ;D ... swoją drogą ładny kursik wpadł ;) 11.00

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 19 wrz 2008, 17:17

Coś widze cichutko w temacie, żadnych pomeczowych przemyśleń :shock: Czyżby madristom nie podobała się nowa wersja pilka.pl?
Ja w innej sprawie:

http://darekwolowski.blox.pl/2008/09/Re ... -UEFA.html

Wiecie co on pali?

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 19 wrz 2008, 18:49

Aczkolwiek to bardzo możliwe co on pisze.

wolność słowa przecież.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2008, 19:55

wszystkie ostatnie feliotony sa do dupy.

ten, ostatnie wypociny roncero i o zlym srodkowym pomocniku diarrze w szczegolnosci. szkoda oczu na czytanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”