Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 859

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 cze 2013, 18:43

Zycie mnie nauczyło że nie ma łatwych i trudnych terminarzy.Faktycznie problemem są wyjazdy po meczach w LM a tak? Każdy gra z każdym, więc pisanie że ktoś ma łatwiej..Czasami te łatwiejsze mecze są często trudniejsze... mnie bardziej ciekawią nasze transfery z i do klubu.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 20 cze 2013, 19:07

BREAKING :: [Source : SkySports]
There will a big transfer in another 48 hours in Old Trafford.

Jakieś typy? :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 cze 2013, 19:12

Zdementowana plotka.

Cieszy mnie wczorajsza gra Kagawy któy został graczem meczu, widac że chłopak od Maja chwycił dobrą forme i licze na niego w nowym sezonie, przypomne że zagrał na lewej pomocy :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 cze 2013, 19:25

Myślałem, że Honda został MVP tego meczu. Wczoraj lepiej grał niż Shinji (choć on też imponująco).

Lewe skrzydło w reprezentacji Japonii to chyba jednak trochę inna pozycja niż lewe skrzydło w United.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 cze 2013, 19:29

Do momentu pozostania Roo w klubie Kagawa sie nie rozwinie u nas.To bardzo dobry gracz ale musi grac za napastnikiem a u nas od tegoo jest Roo. Na skrzydle grał lepiej od naszych skrzydłowych ale się tam męczy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 20 cze 2013, 21:06

Mam to samo zdanie z MGiggs, Kagawa to typowa 10tka za napastnikiem, w BVB zawsze grywal na tej pozycji, naturalna szybkosc drybling i strzal, zmysl do gry kombinacyjnej srodek pomocy psuje jego walory ofensywne, a jego walory defensywne sa znikome.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 cze 2013, 21:23

Dlatego przy wszystkich szopkach Roo nie odrzuciłbym dobrej oferty za niego. Wiem że jest to piłkarz, który ma potencjał bycia najlepszym zawodnikiem Premier League. Ale nie potrzebujemy kogoś kogo możemy skusić tylko podwyżkami, a sam jestem ciekaw Kagawy jako 10-tki. Jest to szczególnie dobry moment, gdyż zespół i tak będzie przechodził mini przebudowę, zmienił się trener etc. etc. Co do transferów, chciałbym kogoś do środka, walczaka, kogoś takiego jak Yaya i chciałbym abyśmy kupili kogoś z trójki Marouanne, Wanyama, Strootman. Przydałby się tez ktoś na skrzydło bo tu przy obecnej formie naszych zawodników nie mamy czym postraszyć. Jeśli dostaniemy dwa duże nazwiska na w/w pozycję to będę z okienka zadowolony ;) Oczywiście jak odejdzie Roo to jakiś napastnik również by się przydał :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 20 cze 2013, 23:37

Ktoś coś nasmarował na Tweeterze, że jesteśmy blisko dogadania warunków kontraktu z Thiago - różne źródła trąbią o tym już od dłuższego czasu - mam wrażenie, że ten transfer będzie miał miejsce. Idealny gracz dla nas, kogoś takiego właśnie nam brakuje. Na redcafe od pojawienia się tej informacji w godzinę nabili 5 stron postów, jest ogień :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 cze 2013, 23:51

Widze na stronach MU wszyscy wręcz posrani ze szczęscia :lol: żeby nie było jak z Hazardem.

Kagawa akurat za dobrego dryblingu nie ma, ma balans, obrót z piłką ale nie ma dryblingu. To nie jest facet na granie na boku, nie ta szybkość i dynamika która musi mieć skrzydłowy , nie ta gra w defensywie.Poprostu granie go tam zabija. Przypomina mi to Verona który był najlepszym am swiata po Zidanie a u nas musiał grac jako Cm z wieloma zadaniami defensywnymi(fenomenalna wtedy forma Scholsa) i to nie wypaliło.Grał na lewej pomocy prawej jako cm a najlepsze mecze grał jako AM.

Jeszcze do Thiago- niesamowita wręcz histeria na stronach manchesteru, tutaj saga ze Snajderem czy Hazaredem się nie umywają.Boje się że może się podobnie zakończyć. Sam od siebie dodam że byłbym w 7 niebie gdyby sie go udało kupić.Niewyobrażalny transfer za grosze.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 21 cze 2013, 0:12

Nie ma opcji żeby Thiago nie wypalił. Macie kompletnego pomocnika do środka pola - dokładnie takiego jakiego szukaliście.
:(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2013, 0:15

Jezeli kupicie Thiago to sprawa transferu Strootmana upadnie czy chcecie pozyskac obu ?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 21 cze 2013, 0:19

Ciężko powiedzieć, nie wiadomo jaką Moyes ma wizję. Jeśli odejdzie Anderson i Jones nie będzie grał na pomocy, to Strootman jak najbardziej może być dalej na rozkładówce.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 cze 2013, 0:23

U nas będzie 1 reżyserem środka i gra obok kogoś tak zajebiście ogarniętego taktycznie jak Carrick może mu tylko pomóc.Koniec z cofaniem Roo 10 reinkarnacją Scholsa wystawianie Giggsa i modleniem się o wybuch formy Andiego.

Jest tylko 1 cholerny minus u Thiago- za 3 lata zaczną się płacze o powrót do domu bo Xavi już będzie na emeryturze.To mi cholernie nie będzie pasowało bo znajdziemy genialnego pilkarza ktory w tak ułozonym klubie pewnie się rozwinie i będziemy go musieli oddać :lol: .Ja nawet się boje o DDG który może chciec wrócić do Hiszpanii za jakiś czas.

Thiago chce grać pojechać na mundial a za 3 lata zacznie się Saga jak z Fabregasem bo wątpie by znalazł się lepszy pomocnik do systemu gry Barcy niż najlepszy jej wychowanek od czasów Messiego.

Jacku- my musimy kupić DM, Mamy Carricka i Jonesa od meczów specialnych.Flatcher jest po chorobie.Poza Thiago kupno DM to piorytet, przypomne ze carras ma 32 lata i młodszy nie będzie.

Andersona wywalic na zbity pysk, Poza Thiago kupić dobrego silnego DM,Tom jak uzupełnienie kadry i nie mamy się czego bać.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 cze 2013, 8:48

W systemie gdzie skrzydłowy gra szeroko, trzymając się linii faktycznie nie ma za bardzo miejsca w tym sektorze boiska dla Kagawy. Jednak rola skrzydłowego, którą pełnił w Evertonie Pienaar myślę, że mogłaby jak najbardziej spasować Samurajowi.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 cze 2013, 15:41

Z przyzwyczajenia chciałem napisac że SAF gra zawsze szeroko ustawionymi skrzydłami :mrgreen:

Faktycznie masz racje redzie.

Kiedyś chodziły żarty że MU kupi środkowego pomocnika jak SAF zakończy kariere..cóż :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”