Manchester City (zbiorczy) - Strona 87

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 maja 2013, 20:36

Znalazłem: http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... ni-3810961

Reasumując to nie brak skalpu w tym sezonie czy niepowodzenia w Lidze Mistrzów sprawiły iż Mancini poleciał(z taką opinią można często się spotkać).Powodów było wiele poczynając od braku dawania szansy młodzieży poprzez konflikty z poszczególnymi zawodnikami a kończąc na zachowaniu Roberto,które było niejednokrotnie chamskie i aroganckie.Zbyt dużo wypowiedzi ludzi związanych bezpośrednio z klubem na to wskazuje.Wspomnę tylko dość świeżą: http://www.manchestercity.pl/news/shay- ... -7076.html
Zmierzam do tego iż Mancini chyba trochę się pogubił i nie zadbał o odpowiednią więź pomiędzy nim a piłkarzami.Jak to mówią zabrakło chemii i potencjał drużyny nie został w pełni wykorzystany mimo mistrza z poprzedniego sezonu,bo tą ekipę na pewno było stać na dużo więcej niż osiągnęła.Aby wspiąć się na sam szczyt potrzebna jest odpowiednia atmosfera w szatni a tego w City pod wodzą Bobby'ego Manca chyba zabrakło.Być może zbytnio upraszczam,ale sprawa tak dla mnie wygląda i chyba dobrze się stało iż Włoch został zwolniony choć praktycznie zawsze byłem z nim i byłem przekonany iż to on w nadchodzących sezonach poprowadzi The Citizens.
Mam nadzieję iż przekaz zostanie zrozumiany mimo trochę niespójnej i chaotycznej wypowiedzi :) No i sorry za post pod postem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 maja 2013, 12:43

W nocy na amerykańskiej ziemi ograliśmy Chelsea 4:3.Mecz bez większego znaczenia,ale come back z 0:3 na 4:3 z nie byle kim musi budzić uznanie.Fajnie,że Platt dał minuty kilku młodym jak Rekik,Huws czy Rusnak.Przypomniał się także Boyata.Cenne doświadczenie dla chłopaków,które na pewno w przyszłości zaprocentuje.Jeśli ktoś chciałby zobaczyć bramki to proszę:

http://www1.skysports.com/football/news ... -next-boss
Soriano odkrywa plany-pięć trofeów w pięć lat.Imo bardzo ambitny cel,ale mam nadzieję iż możliwy do zrealizowania pod wodzą Pellegriniego,szkoda tylko,że bez Isco,którego chyba zaklepał już Real.Bardzo liczyłem na ten transfer a wszystko wskazywało na to iż Hiszpan dołączy do nas,ale wkroczyli Królewscy z prawdopodobnie wyższą ofertą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 maja 2013, 13:21

ryba_82 pisze:W nocy na amerykańskiej ziemi ograliśmy Chelsea 4:3.Mecz bez większego znaczenia,ale come back z 0:3 na 4:3 z nie byle kim musi budzić uznanie.Fajnie,że Platt dał minuty kilku młodym jak Rekik,Huws czy Rusnak.Przypomniał się także Boyata.Cenne doświadczenie dla chłopaków,które na pewno w przyszłości zaprocentuje.Jeśli ktoś chciałby zobaczyć bramki to proszę:
Wasz młody obrońca z nr 44 (Rekik?) to amator jakiś :mrgreen:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 maja 2013, 13:28

Rekik to nie amator,regularnie występuje w drużynie EDS i zbiera nienajgorsze oceny.W tym sezonie zadebiutował nawet w Premier League chyba przeciwko Reading za który był chwalony.

P.S.Zapomniałem dodać,że rundę rewanżową spędził na zapleczu PL w Blackburn gdzie również rozegrał kilka spotkań.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 maja 2013, 17:01

Kun Aguero przedłużył kontrakt z City do 30 czerwca 2017 roku :jupi: Przypomnę iż nie tak dawno podobnie uczynili Y.Toure,Silva i Clichy.

Chelsea ponownie ograna,tym razem 5:3.Londyńczycy zagrali mocno rezerwowym składem w przeciwieństwie do nas.Bramka Maty paluszki lizać.

Soriano poinformował iż Obywatele są bardzo blisko wielkiego transferu.Imo będzie to Isco lub Cavani.Urugwajczyk podobno jest numerem jeden na liście potencjalnych wzmocnień MCFC.The Telegraph twierdzi iż wszystko zależy od Dzeko,który ma być właczony do transakcji pomiędzy Napoli i City.Bośniakiem podobno mocno zainteresowana jest też Fiorentina.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 maja 2013, 18:25

Obrazek

Podziękowania dla Bobby'ego Manca od fanów MCFC na łamach La Gazetta dello Sport.Grazie Mancini.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 maja 2013, 18:43

Isco rozumiem, ale jeśli przyjdzie Cavani to nie wiem jak utrzymacie ego wszystkich zawodników w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 maja 2013, 19:07

W tym już głowa Pellegriniego.
Pisałem wcześniej już iż w ataku wcale nie musimy mieć wielkiego przesytu w przyszłym sezonie nawet w przypadku przyjścia Cavaniego.W dalszym ciągu nie wiadomo co z Dzeko a los Teveza zostanie rozstrzygnięty przez nowego menadżera.W obecnej chwili tylko Aguero jest pewny gry na Etihad w kolejnej batalii Premier League.

K.Toure najprawdopodobniej zostanie nowym zawodnikiem LFC.Mimo iż od dawna było wiadomo iż Kolo odejdzie po tym sezonie to tak jakoś szkoda mi iż żegna się z City.Zawsze lubiłem Iworyjczyka.Liverpool zyskuje świetnego obrońcę,który jeszcze kilka lat może biegać z powodzeniem po boiskach PL i to zupełnie za darmo.Imo bardzo dobry ruch Rogersa.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 maja 2013, 11:18

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -guru.html

Według Daily Mail niejaki Gavin Rhodes trener młodzieżowych zespołów United odpowiedzialny m.in. za szkółki w Ameryce i Skandynawii przechodzi do niebieskiej części Manchesteru :D Podobno Rhodes prywatnie jest kibicem City :D (info nie potwierdzone).Jeśli jakiś fan United zechciałby napisać coś o Gavinie to byłbym wdzięczny :beer:
Pellegrini poinformował iż ma ustne porozumienie z Obywatelami.W zależności od źródła ma zarabiać od 3,6 do 5 mln. funtów.Oficjalnie ma być przedstawiony po ostatniej kolejce w Hiszpanii.Z plotek transferowych to w dalszym ciągu łączeni jesteśmy z Isco,Cavanim,Di Marią,Pepe i.....Jesusem Navasem.Ponoć Monaco nie jest zainteresowane Tevezem w przeciwieństwie Realu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 maja 2013, 11:59

Interesują się naszą szkółką, a to postać dla mnie zupełnie anonimowa. Kilku chłopaków ze skandynawii przebrnęło przez naszą szkółkę, ale na razie nikt kariery nie zrobił.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 cze 2013, 8:24

http://sport.fakt.pl/Felieton-Mateusza- ... 934,1.html

Borek twierdzi, że CIty chciało sprowadzić Błaszczykowskiego, a ten odmówił.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 cze 2013, 8:40

City na pewno sprowadzi kogoś na skrzydło,być może nawet dwóch zawodników a Borek może mieć info z pierwszej ręki,więc rzeczywiście może być to prawda.Inna rzecz,że Kuba wielokrotnie zapewniał iż w BVB czuje się jak w domu i z tym klubem łączy go coś więcej niż tylko kontrakt,więc jego będzie na prawdę trudno przekonać do przeprowadzki komukolwiek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2013, 9:15

Cris7 pisze: CIty chciało sprowadzić Błaszczykowskiego, a ten odmówił.
Etihad jest mniejsze od stadionu BVB, mniej biletów do podziału dla piłkarzy, może to zaważyło :think:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 cze 2013, 14:22

Marca: Jesus Navas w City za 25 mln €. Jeszcze nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale praktycznie transfer ma być przesądzony.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 cze 2013, 14:44

Nie do konca ta sama pozycja, ale chyba mimo wszystko zwiekszone szane na trasnfer Isco do Realu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”