Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 862

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 26 cze 2013, 11:46

czarny_samael pisze:10-15? Czyli nawet 28 mln euro za Rooney'a? W sytuacji gdy MU może po prostu zapłacić 18 mln klauzuli i na nic nie patrzeć? :lol:
zle cos policzyles. ja licze ok. 35mln euro
Thiago bedzie kosztowal ~21mln euro. +10-15 (z tym ze to "10" ujalem w formie oferty wstepnej:) bardziej sklaniam sie do 15. wychodzi ok 35mln euro. Cena za pilkarza ktory - taka jest mozliwsc dlatego posluguje sie jego nazwiskiem - bedzie chcial odejsc? Mysle ze do zaakceptowania.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 cze 2013, 13:25

Thiago będzie kosztował 18 mln euro (ok. 15 mln funtów), bo United nie będzie płacić podatku od klauzuli. Ten obowiązuje tylko kluby hiszpańskie (Bayern nie płacił żadnego podatku).

Poza tym po Roo mogą się zgłosić jeszcze Real, PSG i Monaco. Szczególnie Blanc może spróbować wykorzystać swoje znajomości w Manchesterze. No i MU nie musi go sprzedawać, jedynie może. Budzet transferowy mamy - nie licząc sprzedaży pilkarzy - podobno ok. 60 mln funtów. Thiago to 15. Podobno ma być też Strootman (18 mln funtów wg plotek). Czyli dopiero połowa kasy, a jeszcze odejdzie Nani, pewnie Anderson. Nie musimy się spieszyć z transferem Roo. Szczególnie, że na jego pozycję mamy Kagawę.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 cze 2013, 18:30

Manchester United potwierdził oficjalnie, że Rene Meulensteen odchodzi z klubu.
Liczyłem, że jednak zostanie. Nie pochwalam jego zwolnienia, możemy tej decyzji pożałować.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 cze 2013, 20:11

czarny_samael pisze:Thiago będzie kosztował 18 mln euro (ok. 15 mln funtów), bo United nie będzie płacić podatku od klauzuli. Ten obowiązuje tylko kluby hiszpańskie (Bayern nie płacił żadnego podatku).
Odnosnie podatku podaj jakies zrodlo na podstawie ktorego tak twierdzisz

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 cze 2013, 20:21

Twierdzę tak na podstawie tych wszystkich doniesień a propos Martineza, czy wcześniej Aguero. Przecież nie kopiuję sobie linków sprzed roku na kompie, żeby w takim wypadku to wrzucać :wink: :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 cze 2013, 20:34

W sprawie Aguero kluby sie dogadaly. Nie wiem jak z bylo przy transferze J. Martineza.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 26 cze 2013, 20:45

Sprawa podatku jest bardzo zawiklana. Z tego co sie orientuje w normlanych warunkach wykup klauzuli nastepuje na takich zasadach: zainteresowany klub wplaca na konto pilkarza mamone, i pilkarz dokonuje wykupienia swojej karty. A z pieniedzy ktore otrzymal na wykup karty odprowadza podatek(bo jest zarobiony). I teraz wszystko zalezy od tego czy klazule wykupi pilkarz, czy strony sie jakos dogadaja (aby uniknac placenia podatku). Niewazne czy kupujacym jest Bayern, United czy Barcelona. Przypomne ze w sprawie Martineza wypowiadal sie Sammer ktory mowil o istniejacym dla nich problemie podatku. W Hiszapnii tez niezawsze placi sie podatek po wplaceniu klazuli miedzy krajowymi transferami - najbardziej slynna historia to casus Figo.
Bienias pisze:W sprawie Aguero kluby sie dogadaly. Nie wiem jak z bylo przy transferze J. Martineza.
No wlasnie mam wrazenie ze kluby tez sie dogadaly, bo Bayern mial topor nad glowa w postaci podatku.

ps. Klauzula Thiago wynosi 18mln euro. Jesli Thiago ja zaplaci, bedzie musial odprowadzic 20%-towy podatek od tej sumy, czyli 3,6mln (bo dostanie ja od United i bedzie to podlegalo podatkowi w Hiszpanii gdzyz tam jest zarejstrowany Thiago)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 cze 2013, 20:54

red85 pisze:Nikt go nie zwalniał, sam odszedł.
Niby tak ale chyba nie do końca. Moyes wprowadza swój sztab i podobno proponowano Rene inną, mniejszą rolę, tak gdzieś wyczytałem. Dziś też gdzieś się przewinęło mi przed oczami, że samemu odejściu towarzyszą jakieś smrody i były jakieś problemy z wypłatą dla Holendra.

Tak czy inaczej, wielka szkoda, że nas opuszcza. Jak dla mnie bardzo poważne osłabienie United.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 cze 2013, 22:56

Show must go on. Moyes - z tego co słyszałem - świetnie się czuje prowadząc treningi i chce mieć nad nimi pełną kontrolę. To zupełnie inny typ niż Fergie w ostatnich latach, który sporo zrzucał na barki m.in. Rene.

To nie pierwsze odejście Holendra z klubu, jego zasługi dla systemu szkolenia młodzieży są nieocenione, ale już od lat nie pracuje z juniorami. W każdym razie mam nadzieję, że Moyes nie będzie chciał zmienić tego co wypracował Rene. Szkoda jego odejścia, ale jak najbardziej rozumiem postawę jednego i drugiego.

Nie wierzę za bardzo w plotki rozsiewane przez The SUn o rzekomych problemach na linii klub - Rene.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 cze 2013, 8:46

Meulensteen wprowadził w akademii specjalny rodzaj treningu dla młodych zawodników. Zapomniałem jak to się nazywało, wiem że wywodzi się z Holandii, pamięta ktoś :?:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 cze 2013, 10:25

Nie spotkałem się z jakąś konkretną nazwą tego systemu.

Rene prawdopodobnie wyląduje w Anzhi jako aystent Guusa Hiddinka.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 cze 2013, 10:38

Czytałem kiedyś artykuł o tym. Jeszcze ze zdjęciami młodego Welbza, właśnie o tej metodzie treningowej. Na czasie poszukam sam i wrzucę jak coś znajdę :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 cze 2013, 11:36

Bienias pisze:W sprawie Aguero kluby sie dogadaly. Nie wiem jak z bylo przy transferze J. Martineza.
Bayern zapłacił 40 baniek, bez podatku.

Jazda była, bo Bilbaoi chciało, żeby czek wyłożył Martinez, co powodowaloby konieczność zapłacenia podatku, ale chyba ostatecznie kluby dogadany sie w siedzibie federacji hiszpańskiej ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 cze 2013, 15:12

W sumie ja bym się nie obraził gdyby udało nam się wymienić Rooneya na Di Marie+jakaś gotówka. Real potrzebuje napastnika, my skrzydłowego wszyscy byliby zadowoleni. Jak zapatrują się na to kibice Realu, jest jakaś szansa na dobicie targu ? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”