Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 864

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 30 cze 2011, 18:16

yaya pobiera chyba 220. wiec 200 nie jest z kosmusu, tytm bardziej ze nasri to moze byc decydujacy element w ukladance do mistrza.
//a 200 dla snajdera oferuje nie city ale united. wiec co mnie i szejkow obchodzi ile glaz placi swoim pilkarzom? piszac o 200 dla nasriego przyrownuje kwotę do wyplat w szejkowni.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 18:28

Nasri brakujacy element City?
City tylko defensywnej taktyce straciło mało bramek ale do kupienia maja dość sporo. Lewy obronca,prawy obrona ,2 stoper do Kompanego, kogoś ofensywnego bo na Milnera cięzko lizyczyć tak samo Mario i normalnego napastnika bo Dzeko grał pyte. Nasri jak najbardziej ale bez korekty obrony daleko nie zajadą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2011, 18:50

Jak stracimy i Samira i Ceska (o Denilsonie, Jensie,Almunii, Diabym, Rosickym, Gaelu, Nicklasie, czy Arshavinie nie wspominając) to zapowiada się bardzo emocjonujący kolejny sezon :lol: Pomijając kwestie finansowe (masa klubów da wiecej za piłkarzy i zapłaci im wyższe kontrakty niż Arsenal) ciekawe jak Wenger planuje ich zastąpić. Jaki klasowy piłkarzy przyjdzie do klubu, który sprzedaje swoich najlepszych zawodników ?

Trudno się też dziwić piłkarzowi, jeśli miałby np w City zarabiać ponad 2 razy więcej niż w Arsenalu. 20mln za Samira to nawet nie mało, bo kontrakt mu się kończy za rok i jak chce odejść to albo teraz na nim zarobimy, albo odejdzie za darmo. Wypada liczyć, ze jak już do City odejdzie to będzie asystował tak jak w Arsenalu :lol:

... Moze oddaliby Johnsona :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 18:54

Oddadzą Milner i Koralova :wink:

Nasri gra na zwłoke bo chce więcej kasy.Do systemu City pasuje ale do MU nie bardzo, chciałbym by podpisał nowy kontrakt bo mam dość 20 newsów dziennie o Nasrim na stronkach MU

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2011, 18:58

Moze sobie grać na zwłokę, w Arsenalu nie dostanie wiecej niż w Man City. Więc jeśli chodzi o kasę to wybór jest raczej jasny. Inna sprawa, że nawet jakby go zadowoliły warunki nowego kontraktu w Arsenalu, to odejście Ceska może mu dac do myślenia.
Jak jest szansa na zatrzymanie Samira, to wolałbym, aby najpierw przedłużył kontrakt, a potem dopiero sprzedali Ceska, by się Nasri za wcześnie nie dowiedział :lol:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 30 cze 2011, 19:06

oddadza kolo i adeba. najlepiej z ich pensjami odrazu. bedzie wielki powrot synow marnotrawnych. barca dorzuci jeszcze hleba a milan flaminiego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2011, 22:44

Ciekawie może być w Arsenalu w przyszłym sezonie. Dopóki mówiło się o zainteresowaniu United Nasrim byłem pewny, że tylko kwestią czasu jest przedłużenie kontraktu przez Samira. Teraz gdy do gry wkroczyło City nie wiem czy odejście Francuza nie jest bardziej prawdopodobne niż transfer Cesca do Barcy w tym oknie. Widać, że Francuz chciałby zarabiać dużo więcej i takiej kasy jaką dostanie w City nie zaoferuje mu nikt inny w Anglii. Z drugiej strony kwota 20 mln funtów przy klasie i wieku Nasriego w porównaniu do kwot wydawanych na Hendersona czy Jonesa wygląda zabawnie ale wiadomo tu dużą rolę odgrywa to, że za rok kończy mu się kontrakt.

fieldy ja bym się w tej chwili bardziej zastanawiał jak odejście Samira podziałałoby na Fabregasa a nie na odwrót. Wygląda, że w przyszłym sezonie team Wengera trzeba będzie budować wokół Jacka i jestem niezmiernie ciekaw jakby to wyglądało. O ile wydaje mi się, że odejście Hiszpana mogłoby podziałać na Kanonierów orzeźwiająco tak strata tak ważnych ogniw (i jeszcze Gael...) może okazać się zbyt dotkliwa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2011, 22:55

Morrow pisze:fieldy ja bym się w tej chwili bardziej zastanawiał jak odejście Samira podziałałoby na Fabregasa a nie na odwrót.
Cesc odejdzie jak nie teraz to za rok. Odejście Samira może to tylko przyspieszyć. Nie wiem czy pomoc (nie mówiąc o całej drużynie) będzie budowana wokół Jacka. W minionym sezonie dawał radę u boku Songa, nie miał za dużo zadań ofensywnych i nie wydaje mi się by to się miało zmienił w nowym sezonie. Zapewne odejdzie Denilson i być może także Diaby, którzy mogą grac na tej pozycji. Wenger chyba zostanie przy ustawieniu 4-2-3-1, więc jeśli odejdą obaj D... to Jacek wydaje się być idealnym piłkarzem na tę pozycję. Raczej w przypadku odejścia Ceska przyjdzie ktoś nowy, tylko kto ... :think: Ramsey nie jest gotowy, zwłaszcza po kontuzji.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 cze 2011, 23:37

miguel indurain pisze:oddadza kolo i adeba
miguel indurain pisze:barca dorzuci jeszcze hleba a milan flaminiego.
http://yankeegunnerblog.wordpress.com/2 ... lost-team/

To tak odnoście naszych starych gwiazdeczek :|
fieldy pisze:Raczej w przypadku odejścia Ceska przyjdzie ktoś nowy, tylko kto ...
Taa, ciekawe kto będzie chciał do nas przejść (rzecz jasna mówimy tylko o poważnych nazwiskach). Jeśli w ciągu kilku dni czy tygodni stracimy Fabregasa i Nasriego to będzie raczej jasny sygnał dla potencjalnych celów Wengera, że za dobrze to się w tym Londynie nie dzieje. Zresztą gdzie znajdziemy następców dla Samira i Cesca? Takich, którzy zapewnią pewną określoną jakość i nie będą kosztować fortuny... dupa blada jednym słowem.

Jeśli City tak bardzo chce Samira to podbić stawkę do 30 milionów funtów i czekać na to czy się zgodzą. Jeśli tak to au revoir Samir.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 lip 2011, 17:44

No no, jak tak dalej pójdzie to zanosi się na czystkę czy jak kto woli wietrzenie składu na Emirates.

O ile z rychłego odejścia Fabregasa i Clichy'ego trzeba się cieszyć, o tyle dziwi i martwi sytuacja z Nasrim. Nie jest to może klasyczny skrzydłowy albo rozgrywający, ale jego wpływ na obraz naszej gry w zeszłym sezonie był dominujący.
Duch pisze: Taa, ciekawe kto będzie chciał do nas przejść (rzecz jasna mówimy tylko o poważnych nazwiskach). Jeśli w ciągu kilku dni czy tygodni stracimy Fabregasa i Nasriego to będzie raczej jasny sygnał dla potencjalnych celów Wengera, że za dobrze to się w tym Londynie nie dzieje.
Ciekawe skąd masz takie informacje. Logiczne jest bowiem, że w przypadku odejścia 2 ww powstanie spora luka do zapełnienia jeśli chodzi o minuty na boisku. A to bardzo atrakcyjna zachęta dla piłkarzy, zważywszy na pozycję Arsenalu w angielskiej i europejskiej piłce.
Morrow pisze:Wygląda, że w przyszłym sezonie team Wengera trzeba będzie budować wokół Jacka i jestem niezmiernie ciekaw jakby to wyglądało.
Słowa Wengera o tym, że drużynę budował wokół Cesca, trzeba traktować nieco z przymrużeniem oka. To taka rozpaczliwa próba ratowania nieuniknionego odejścia. Wiadomo, że Fabregas to ważna postać zespołu, ale pomniejszanie roli Robina, Nasriego czy Arszawina jest niedorzeczne. Sam Wenger nie raz, nie dwa, chociażby po odejściu Henry'ego, wypowiadał się, że drużyna ma kilku liderów. Zresztą wystarczy zobaczyć dowolny mecz Arsenalu żeby zrozumieć, że gra opiera się na wielu zawodnikach, jest po prostu zespołowa.

A jeśli chodzi o Jacka to tak, jest to jeden z kluczowych zawodników Arsenalu i przyszły kapitan tego klubu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 lip 2011, 20:09

Logan pisze:Ciekawe skąd masz takie informacje. Logiczne jest bowiem, że w przypadku odejścia 2 ww powstanie spora luka do zapełnienia jeśli chodzi o minuty na boisku. A to bardzo atrakcyjna zachęta dla piłkarzy, zważywszy na pozycję Arsenalu w angielskiej i europejskiej piłce.
Bla bla bla...oczywistym jest, że będzie życie po Fabregasie i Nasrim tak jak było życie po Titim, Silvie czy Piresie. Dla mnie jednak jeśli klub podczas jednego okna transferowego pozbywa się kilku niezwykle ważnych elementów w swojej układance nie wysyła zbyt dobrego sygnału w świat. Pewnie, że dla innych -takich których gra w Arsenalu kusi - to szansa bo nagle mogą dostać swoją życiową szansę, ale chyba nam wszystkim chodzi o piłkarzy, którzy mogą wnieść do gry odpowiednią jakość, co?

Jakbyśmy jednym rzutem pozbyli się Gaela, Denilsona i Diaby'ego to ok. Myślę, że to na nikim wielkiego wrażenie by nie zrobiło. Jeśli jednak w ciągu kilku tygodni z klubem pożegnają się Cesc, Samir (odpukać) i Clichy to IMO nie jest to zbyt dobry sygnał.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lip 2011, 21:53

O ile z rychłego odejścia Fabregasa i Clichy'ego trzeba się cieszyć,
no no, ciesz się ciesz z odejscia jednego z najlepszych CMów na świecie i jednego z lepszych LB w lidze wiedzac, ze zastapiony zostanie przez Kierana Gibbsa. :]
Raczej w przypadku odejścia Ceska przyjdzie ktoś nowy, tylko kto ... :think: Ramsey nie jest gotowy, zwłaszcza po kontuzji.
A mi się wydaje, że Wenger jednak postawi na Ramseya. Inna sprawa ze wyszlo ostatnio, ze Denilson niby moze zostac a poza tym wydaje mi sie, ze DIaby zostanie.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 01 lip 2011, 23:06

"Rozstaję się z Lille w przyjaznej atmosferze i przechodzę do najlepszej moim zdaniem ligi świata. Jestem pewien, że szybko zaaklimatyzuję się w Arsenalu, w końcu jest tam wielu młodych zawodników. Bardzo odpowiada mi też styl gry, preferowany przez "Kanonierów". Na pewno będę tam szczęśliwy i mam nadzieję na osiąganie sukcesów. Liczę też, że wywalczę sobie miejsce w pierwszym składzie, siedzenie na ławce rezerwowych mnie nie interesuje" - powiedział Gervinho.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 lip 2011, 23:08

Duch pisze:Pewnie, że dla innych -takich których gra w Arsenalu kusi - to szansa bo nagle mogą dostać swoją życiową szansę, ale chyba nam wszystkim chodzi o piłkarzy, którzy mogą wnieść do gry odpowiednią jakość, co?
Za chwilę do nas dołączy Gervinho. Do tego dorzućmy np. Hondę, Elano czy Williana i Jadsona. To są bardzo dobrzy zawodnicy, a na pewno nie półka finansowa jak za takiego Hamsika, Pastore czy inne podobne gwiazdki. Robben ponoć chce odejść z Bayernu, więc tez można (a nawet trzeba) sondować jego sytuację.

Do tego nie zapominajmy o Ramsey'u, kapitanie walijskiej repry. Już w tej chwili jest lepszy w kilku elementach gry od Fabregasa (drybling, szybkość), podanie często ma na jego poziomie. Wyraźnie słabszy jest w regulowaniu tempa gry i pewności siebie, ale to się poprawi poprzez regularne występy. Ja na pewno postawiłbym na Aarona (ba, tak trzeba zrobić) jako ważne ogniwo w rotacji, dając mu sporo minut na boisku.
Magnum pisze: no no, ciesz się ciesz z odejscia jednego z najlepszych CMów na świecie
Ja bym powiedział jednego z większych CePów na świecie. Najpierw przedłuża kontrakt żeby zaraz smalić cholewki do Barcy, prosić o transfer i odstawiać cyrki w mediach i nie tylko.
Za kogo on ma ten klub, kibiców i kolegów z drużyny? Za 0, więc ja go też mam za 0.

Jak Twoja zajebista panienka puszcza się regularnie na mieście i wszyscy o tym wiedzą, że chce odejść, to Ty ją błagasz o pozostanie, rozumiem :lol:
Magnum pisze:ze zastapiony zostanie przez Kierana Gibbsa. :]
W trakcie sezonu pojawiały się głosy, żeby za słabego Clichy'ego dać wreszcie szansę od początku Gibbsowi. Nie było Ciebie przypadkiem wśród nich?

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 01 lip 2011, 23:26

Logan pisze:W trakcie sezonu pojawiały się głosy, żeby za słabego Clichy'ego dać wreszcie szansę od początku Gibbsowi. Nie było Ciebie przypadkiem wśród nich?
Wszystko fajnie i spoko tylko, że kiedy Gibbs dostawał szansę pokazania się to najczęściej schodził w tym samym meczu z kontuzją. To, że ma większy potencjał od Clichy'ego niestety nie wystarczy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”