Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 864

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2012, 13:27

Morrow pisze:Innego racjonalnego wyjścia chcieliście powiedzieć. Zależy co ma w głowie Van Persie, wydaje się nieuniknione, że City wyciągną po niego łapy, finansowo spokojnie są w stanie pobić każdego, sukcesy już mają i apetyty na znacznie więcej, jedyną przeszkodą może być sam Holender i to jak lojalny okaże się wobec Arsenalu. Jeśli chodzi o perspektywy to oba te projekty, zarówno Juve jak i City powinny mu zagwarantować tę walkę o trofea, której potrzebuje choć jeśli ktoś z zainteresowanych miałby w najbliższych latach powalczyć o LM to bliżej do tego City. Jeśli chodzi o atrakcyjność i medialność lig to także Anglia ma mu do zaoferowania znacznie więcej. Zakładając, że hiszpańscy giganci się nie zgłoszą bo nie mają po co zostaje w zasadzie tylko kierunek angielski i włoski bo trudno mimo wszystko przypuszczać, że takie PSG będzie w stanie skusić Robina, tu raczej pieniądze nie będą priorytetem. Zanosi się na kolejną długą sagę.
No tak.
Tzn sa dwa zdania w tym jego komunikacie, ktor moja uwage przykuly:
Pierwsze to, ze to nie jest kwestia kasy - i tutaj puncik idzie do Juve, bo jesli chodzi o kase to wiadomo kto dyktje warunki;
Ale drugie to: kocham ten klub i kibicow, niezaleznie od tego co sie stanie - I tutaj punkcik dla MC, bo gdyby odszedl za granice to chyba nikt na nim psow wieszac nie bedzie.
Zdania nie sa cytowane, jade z pamieci, ale sens mysle, ze zachowalem.

EDIT: Moim zdaniem, jesli RVP mialby zostac w Anglii to chyba tylko United wchodza w gre. Kibice by go chyba nie zjedli a i o wszystkie trofea mozna powalczyc.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2012, 14:33

Media twierdzą, że RVP ma dwie opcję City i JUVE. Finansowo nie mamy najmniejszych szans konkurować z Arabami. Marotta pewnie zaproponuje 6-7 mln a City jest w stanie dać dwa razy tyle. Tak więc JUVE musi liczyć, na to, że Robin nie będzie chciał odejść do znienawidzonego przez fanów klubu i postanowi zmienić ligę na włoską. Ja mimo wszystko większe szansę daje City bo w ostatecznym rozrachunku, ale może...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2012, 14:34

Juventusowi potrzeba teraz czekać na rozwój wydarzeń. Jeśli RvP pójdzie do City, do wyjęcia będzie Dżeko. Jeśli pójdzie do Realu, do wyjęcia będzie Higuain. Jeśli ktoś z tej trójki do Juve trafi - będę bardzo zadowolony. Marotta wykonuje świetną robotę, zna się na tym, a co ważne robi to z głową (czyt. z trenerem). Niestety nie ma wciąż na swoim koncie takiej wisienki na torcie, czyli gwiazdy, którą za każdym razem obiecuje on z Agnellim. Nie wiem ile ma pieniędzy, ale ma czystą sytuację w klubie, potrzebny jest jeszcze tylko napastnik.

Z innej beczki, plan sparingów na lato:
juvepoland.com pisze:Mecze towarzyskie:

Zgrupowanie w Châtillon:
15.07

Trofeo TIM:
21.07 Juventus FC - Internazionale FC (San Nicola w Bari)
21.07 AC Milan - Juventus FC (San Nicola w Bari)

Sparingi:
28.07 Hertha BSC - Juventus FC (Stadion Olimpijski, Berlin)
01.08 Juventus FC - SL Benfica (Stade de Geneve, Genewa)
04.08 Juventus FC - Malaga CF (Stadio Arechi, Salerno)

Superpuchar Włoch:
11.08 Juventus FC - Napoli SSC (Stadion Olimpijski, Pekin)

Puchar Berlusconiego:
19.08 AC Milan - Juventus FC (San Siro w Mediolanie)
Miał być turniej w USA i mecz z Realem, ale Superpuchar Włoch w Pekinie pokrzyżował szyki. Zarząd poszedł po rozum do głowy i odwołał tournee ze względu na piłkarzy. Nie są to jacyś supermocni rywale w sparingach, ale mecze z Malagą i Benficą mogą być fajne.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2012, 14:43

BORIELLO POJECHAL NA OBOZ Z ROMA!!!!
:jupi: :jupi: :beer: :jupi: :beer: :jupi:

Jedna dobra wiadomosc zwiazana z napastnikiem juz jest :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2012, 14:56

United pojawiają się w spekulacjach związanych z Van Persim ale nie widzę najmniejszej szansy na ten ruch. Po pierwsze mamy trzech młodych i dobrych napastników, po drugie ten czwarty, który miał odejść czyli Berbatov w tej chwili jest bliżej pozostania niż odejścia. Po trzecie Holender ma prawie 29 lat, my raczej nie gustujemy w graczach w takim wieku. W końcu po czwarte wiele wskazuje, że przejdziemy na grę jednym napastnikiem. Zwyczajnie nie ma w kadrze MU miejsca dla Holendra i my go w ogóle nie potrzebujemy. Podsumowując, wszelkie spekulacje łączące Robina z MU można włożyć między bajki.

Najatrakcyjniejszym kierunkiem jest dla Holendra City. Mocna i znana mu liga, klub z potężnym zapleczem finansowym i aspiracjami żeby dominować i w Anglii i w Europie. Jedyną przeszkodą w tym transferze może być stosunek kapitana Arsenalu do kibiców i klubu, jeśli nie będzie chciał wzmocnić rywala z tej samej ligi i grać przeciwko swojemu byłemu klubowi pójdzie do Włoch i tu IMO jest jedyna szansa dla Juventusu.

Inna kwestia to to o czym pisano w temacie Arsenalu. Van Persie ma za sobą kapitalny rok ale pytanie na ile byłby w stanie przełożyć to na nową ligę, nową drużynę gdzie niekoniecznie wszystko byłoby podporządkowane mu tak jak w Londynie, no i na ile problemy z urazami w przeszłości były jego zmorą ma już za sobą. Mimo wszystko biorąc pod uwagę dostępność na rynku i stosunek cena/jakość lepszej opcji na rynku dla ekipy Conte chyba nie widać.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2012, 15:50

Verratti podobno jedną nogą w PSG. Czytałem gdzieś o kwotach 13 mln i ok 2 mln dla zawodnika. Szaleństwo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2012, 15:54

Fatalna informacja. Zamiast pobierac nauczki od Pirlo i powoli przygotowywac sie na zajecie miejsca po nim w najlepszej lidze swiata,chlopak idzie do Francji gdzie pewnie go zmarnuja... Ehh...

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 lip 2012, 16:14

maciek_88 pisze:Verratti podobno jedną nogą w PSG. Czytałem gdzieś o kwotach 13 mln i ok 2 mln dla zawodnika. Szaleństwo.
Szejkowie wraz z Realem systematycznie niszczą wszelkie wartości w futbolu. Smutne. Taki Del Piero w swoim ostatnim sezonie zarabiał 3 razy mniej niż ten gówniarz...

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 lip 2012, 18:57

Boromir pisze:Juventusowi potrzeba teraz czekać na rozwój wydarzeń. Jeśli RvP pójdzie do City, do wyjęcia będzie Dżeko. Jeśli pójdzie do Realu, do wyjęcia będzie Higuain. Jeśli ktoś z tej trójki do Juve trafi - będę bardzo zadowolony. Marotta wykonuje świetną robotę, zna się na tym, a co ważne robi to z głową (czyt. z trenerem). Niestety nie ma wciąż na swoim koncie takiej wisienki na torcie, czyli gwiazdy, którą za każdym razem obiecuje on z Agnellim. Nie wiem ile ma pieniędzy, ale ma czystą sytuację w klubie, potrzebny jest jeszcze tylko napastnik

A propos Higuaina w Juve, to gdzieś widziałem info o tym, że Higuain został zaproponowany THFC, kiedy Sahin odmówił. Dla mnie to sygnał, że Real kupuje napastnika. Jeśli to Van Persie, to Juve nic z tego nie ugra. Jedynym innym o którym coś słyszałem w ostatnich tygodniach był Tevez, więc i tak w City zostałoby 4 napastników. Oczywiście przyjmując, że plotki o Tevezie miały jakiekolwiek podstawy.

Awatar użytkownika
LaLoca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaLoca » 05 lip 2012, 19:20

Oby nie Van Persie , bo go nie lubię. Co do verattiego to ewidentnie leci na kase, a jak piszecie kiedy Pirlo odejdzie na zasłużoną emeryturę to Veratti mógłby go zastapic

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 05 lip 2012, 19:22

Niekoniecznie to on leci na kasę, jeszcze nic potwierdzonego, ale wydaje mi się że tu Pescara będzie chciała jak najwięcej zarobić.

LaLoca sympatyzujesz z Juventusem?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2012, 19:23

To ciezko powiedziec bo nabija jednozdaniowe posty w kazdym temacie, meczace to.

Awatar użytkownika
LaLoca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaLoca » 05 lip 2012, 19:24

Nie kibicuję Juventusowi, ale podoba mi się styl tej drużyny ( między innymi z poprzedniego sezonu ) i dla tego mi tak zależy, aby ten chłopak grał w Waszej ekipie

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 05 lip 2012, 19:28

To tak na przyszłość argumenty "bo go nie lubię" nie mają sensu merytorycznego i postaraj się skonkretyzować upodobania piłkarskie. Łatwiej będzie rozmawiać

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2012, 19:32

czarny_samael pisze:A propos Higuaina w Juve, to gdzieś widziałem info o tym, że Higuain został zaproponowany THFC, kiedy Sahin odmówił. Dla mnie to sygnał, że Real kupuje napastnika. Jeśli to Van Persie, to Juve nic z tego nie ugra. Jedynym innym o którym coś słyszałem w ostatnich tygodniach był Tevez, więc i tak w City zostałoby 4 napastników. Oczywiście przyjmując, że plotki o Tevezie miały jakiekolwiek podstawy.
Ugra, jeśli Higuain, podobnie jak Sahin, nie będzie chciał grać dla Tottenhamu :P
Falbor pisze:jeszcze nic potwierdzonego
Podobno poprosił o kilka dni namysłu. Podobno jeszcze dzisiaj prezentacja, informacji jest mnóstwo i każda inna. Jakoś nie mam żalu do PSG, stać ich to windują cenę na poziom nieosiągalny dla innych klubów i biorą. Od dawna w futbolu liczy się już tylko kasa, sentymenty zostały tylko dla starszego pokolenia, które teraz powoli ginie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”