Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 865

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lip 2011, 23:33

W trakcie sezonu pojawiały się głosy, żeby za słabego Clichy'ego dać wreszcie szansę od początku Gibbsowi. Nie było Ciebie przypadkiem wśród nich?
Bardzo mozliwe, zobaczylem, co prezentuje, dziekuje, ale nie. Jak dla mnie to on jest ofensywnym pomocnikiem i w obronie sie po prostu gubi. Albo jesli upierac sie ze jest LO to wyslac go gdzies na wypozyczenie zeby na tej pozycji gral caly sezon gdzies indziej, bo u nas sie jeszcze nie nadaje.
Najpierw przedłuża kontrakt żeby zaraz smalić cholewki do Barcy, prosić o transfer i odstawiać cyrki w mediach i nie tylko.
Czy ja wiem. Podobno w 2008 lub na jesieni 09 przedluzyl o jeden rok, i tak mial do 2014. Podpisal osmioletni w 2006 takze mnie to roznicy nie robi czy na jesien 09 przedluzyl do 2015 czy nie.

Ale hola hola - JAKIE CYRKI? Gdzie prosil o transfer? dowody prosze

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 lip 2011, 0:02

.MgM. pisze: Wszystko fajnie i spoko tylko, że kiedy Gibbs dostawał szansę pokazania się to najczęściej schodził w tym samym meczu z kontuzją.
Magnum pisze:wyslac go gdzies na wypozyczenie zeby na tej pozycji gral caly sezon gdzies indziej, bo u nas sie jeszcze nie nadaje.
No to ok. Wysyłamy go na wypozyczenie i łamie się od razu, tak? :wink: Może najlepiej jakby dał sobie spokój z futbolem i zajął się np. rozwożeniem gazet albo pracą w mleczarni. :wink:
Spokojnie, ja też chciałbym nowego zawodnika na lewą obronę. Gibbs to świetny zawodnik, który potrafił zatrzymać na Old Trafford Cristiano Ronaldo w meczu fazy pucharowej Ligi Mistrzów. A że meczów w sezonie jest dużo, rotacja to konieczność, więc sytuacja jest prosta - Kieran zostaje jako zmiennik podstawowego LB.
Magnum pisze: Ale hola hola - JAKIE CYRKI? Gdzie prosil o transfer? dowody prosze
Rok temu na pewno. Dowody?

Wenger potwierdził, że rozmawiał z Febregasem przed i po mistrzostwach świata, ale o czym dokładnie - tego nie powie.

Więc oddajmy głos samemu zainteresowanemu w celu rozwiania wątpliwości:
I maintain that I was right because (to play for Barcelona) is a dream I have had since childhood. The truth is that the coach (Arsene Wenger) is like a second father to me. There were difficult moments. In the end, when I spoke to Wenger he told me 'no'. He was very emphatic that the transfer was impossible.
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... unity.html

Najważniejszy fragment masz pogrubiony. :]

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lip 2011, 0:16

Logan pisze:Za chwilę do nas dołączy Gervinho. Do tego dorzućmy np. Hondę, Elano czy Williana i Jadsona. To są bardzo dobrzy zawodnicy
Rozmawiajmy o faktach. Na chwilę obecną możemy mówić tylko o Gervinho i o tym, że Rosa chce zostać w Arsenalu. Wszystkie inne nazwiska, bez względu na to jak zapatrujemy się na wzmocnienia to tylko i wyłącznie nasze pobożne życzenia albo kaczki dziennikarskie. Zgadzam się jednak co do Aarona. Na niego po prostu trzeba stawiać. Będzie miał więcej okazji, więcej minut + zdrowie to Arsenal będzie miał z niego kupę pociechy.
Logan pisze:Najpierw przedłuża kontrakt żeby zaraz smalić cholewki do Barcy, prosić o transfer i odstawiać cyrki w mediach i nie tylko.
No to chyba jednak nie do końca tak było :lol: Akurat Cesc zawsze w dość stonowany sposób wypowiadał się o swoim ewentualnym powrocie do Barcelony. Chce tego, marzy o tym, ale nigdy nie przybierało to formy, która w jakiś sposób uderzałaby w klub. Inna sprawa czy jako kapitan nie powinien zachować się jeszcze inaczej, ale z niego to raczej taki malowany kapitan.

Zdecydowanie więcej w sprawie zrobili panowie na zdjęciu :arrow:

Obrazek

Cesc niech wraca do domu, ale o Samira trzeba walczyć do samego końca.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 lip 2011, 0:49

Duch pisze:Akurat Cesc zawsze w dość stonowany sposób wypowiadał się o swoim ewentualnym powrocie do Barcelony. Chce tego, marzy o tym, ale nigdy nie przybierało to formy, która w jakiś sposób uderzałaby w klub. Inna sprawa czy jako kapitan nie powinien zachować się jeszcze inaczej
No widzisz, a dla mnie takie wypowiedzi uderzają we wszystkich - klub, kibiców, po kolegów z drużyny. Wszystko by było ok gdy wypowiadał się mniej więcej tak:
jestem piłkarzem Arsenalu, mam wieloletni kontrakt, skupiam się na grze dla tego klubu, transferowe plotki mnie nie obchodzą. To że jest kapitanem tylko potęguje konieczność takiego a nie innego publicznego zachowywania się. Po prostu trzeba być dorosłym i odpowiadać za swoje czyny. Podpisał taki kontrakt więc musiał być świadomy że może zostać w klubie do 2015 roku.
A co do Pique i Puyola - Fabriemu to sie podoba. Wystarczy zobaczyć jak po ich kolejnej akcji dodaje na Twitterku charakterystyczne OOOOOCHHHH, ACHHHH, MOOOOOC :lol: :roll:
Gdyby chciał (a może lepiej powiedzieć, gdyby miał jaja?) to by ich ogarnął, ale najwidoczniej czegoś mu brakuje.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lip 2011, 1:09

Logan pisze:Wszystko by było ok gdy wypowiadał się mniej więcej tak:jestem piłkarzem Arsenalu, mam wieloletni kontrakt, skupiam się na grze dla tego klubu, transferowe plotki mnie nie obchodzą. To że jest kapitanem tylko potęguje konieczność takiego a nie innego publicznego zachowywania się.
Powiedzmy sobie szczerze, że z Fabregasa jest taki kapitan jak ze Squillaciego obrońca. Dostał opaskę bo Wenger bał się, że go straci a przecież cały projekt oparł właśnie na Hiszpanie. Pomocnikiem jest świetnym, momentami genialnym, ale jako lider i kapitan wypadał słabo i tyle. Nie potrafił tego pokazać na boisku to nie spodziewaj się, że postąpi/postąpiłby podobnie poza nim.

Zresztą mniej więcej o to chodzi :arrow:
(a może lepiej powiedzieć, gdyby miał jaja?)
i jeszcze na koniec

http://www.mirrorfootball.co.uk/transfe ... 55265.html
Barcelona's latest proposal for landing Cesc Fabregas involves paying Arsenal just £8.5million.

The Spanish giants' idea of paying just 25 per cent down of a £34m fee this summer - with the rest spread over three years - is unlikely to impress Arsenal, who want closer to £40m.
Chyba komuś na mózg padło w tej Katalonii jeśli te info jest prawdziwe.

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 02 lip 2011, 12:00

As for players coming in, it’s all terribly complicated. Gervinho should have been done ages ago. Arsenal thought they’d agreed a fee of €10m with Lille but then Lille said they wanted €11m and the two clubs are still working on a compromise deal.

Arsenal: Ten million, one hundred and fifteen thousand, six hundred and fifty five euro and eighty-six cent.

Lille: Ten million, eight hundred and seventy-two thousand, one hundred and ninety euro and five cent.

Arsenal: Ten million, one hundred and fifteen thousand, six hundred and fifty six euro and eighty-six cent.

A deal is expected to be done in early January.
typical Arsenal :haha:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 04 lip 2011, 13:00

http://soccernet.espn.go.com/news/story ... y-?cc=5739

Mam mieszane uczucia co do tego transferu. Z jednej strony Clichy od paru sezonów nie robił żądnych postępów i coraz częściej zdarzały mu się głupie błędy. Z drugiej strony to był jeden z najlepszych obrońców w Anglii. Jestem ciekaw, kim Wenger załata dziurę na lewej obronie. Gibbs nie nadaje się na dłuższą metę, jest zbyt kontuzjogenny.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 lip 2011, 13:05

Hmmm. City ma Kolarova, Zabalete, z wypożyczenia wraca Bridge. Po co im kolejny lewy obrońca?

Coś tu czytałem, że Kolarov słabo defensywe ogarniał. Parę meczy City w tym sezonie widziałem i jak dla mnie był jednym z 3-4 najlepszych ich zawodników, wsród Yayi, Teveza i SIlvy. Chyba, że Serb definitywnie zostanie przesunięty do przodu tak jak w kilku meczach minionego sezonu, ale jakoś lewej strony City w postaci Clichy + Kolarov na skrzydle sobie nie wyobrażam.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lip 2011, 13:13

Kolarov nie jest dobry na boku pomocy. On jest świetny w akcjach oskrzydlających obiegając gracza bardziej ofensywnego, raczej czerpie siłę z wolnej przestrzeni gdzie może wpadać niż z akcji 1 na 1 jak np. Marcelo w Realu.

A jeśli chodzi o obronę to dajcie mu czas. Włoska piłka naprawdę się różni od innych lig. W Serie A strasznie istotna jest asekuracja partnerów a obrońcy mniej wchodzą w pojedynki 1 na 1. Kolarov grał w schemacie 4-3-1-2 gdzie obrońca jest mocno asekurowany przez pół-lewego pomocnika. Ba boczny obrońca głównie musi sobie dawać radę w ofensywie (też dlatego, że mało zespołów gra skrzydłami i nie jest tak narażony w obronie). Mancini pewnie to wie i dziwi mnie, że już kupuje kolejnego gracza. No chyba, że w swoim stylu chce mieć zbyt defensywnie ustawioną drużynę i tak jak Yaya był ustawiany na ofensywnym pomocniku tak Kolarov już na stałe zagości w pomocy :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lip 2011, 13:20

zbyt kontuzjogenny
słowo nie występuje w słowniku
;)

Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony rzeczywiscie ostatnio kiepsko gral ale z drugiej - Gibbs lepszy nie bedzie jesli bedzie ciagle kontuzjowany, a jak gra to sie gubi w obronie. On jest przekonwertowanym na obronce ofensywnym pomocnikiem i to czesto niestety wychodzi. Jesli przyszedlby Baines to bylbym szczesliwy, jendak w to watpie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2011, 13:29

Serb może się ogarnie ale wielkiego sezoni nie grał.Mancini wolał grać pod koniec sezonu Zabaletą(który orłem nie jest) nis Koralovem.Może to efekt zmiany ligi, po facet na papierzy pasuje do Prem.Dynamiczny ,Silny,szybki lubiacy grać do przodu.
Clichy to dla niego mocny rywal i ciekawe co z tego będzie,czytałem ze ma isc do City za ok 8mln, troche dziwne że Liverpool to przespał.Clichemu też się dziwie że woli City gdzie będzie miał mocnego rywala. Chodziły też słuchy że Koralov ma odejsc z City.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lip 2011, 13:33

A tak już odnośnie Arsenalu, a nie Kolarova. Chłopaki jak się rozpatrujecie na życie po Cescu i Nasrim? Sam Wilscher nie pociągnie, a godnych następców chyba brak. Macie deprechę czy jest jakieś światełko w tunelu? Bo ja na chwilę obecną to Arsenalu nie widzę w pierwszej 4.
Chodziły też słuchy że Koralov ma odejsc z City.
a gdzie napisali? Bo o klubach Serie A nic nie słyszałem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2011, 13:39

MGiggs, Liverpool nie przespał. Po prostu płacenie Francuzowi 110 tysięcy funtów tygodniowo to gruba przesada. Nowi właściciele na to nie pójdą.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 04 lip 2011, 13:45

(L)oczkerson pisze:A tak już odnośnie Arsenalu, a nie Kolarova. Chłopaki jak się rozpatrujecie na życie po Cescu i Nasrim? Sam Wilscher nie pociągnie, a godnych następców chyba brak. Macie deprechę czy jest jakieś światełko w tunelu? Bo ja na chwilę obecną to Arsenalu nie widzę w pierwszej 4.
Utrzymuję, że Fabregas jednak zostanie na ten sezon, ale przyjmuję czysto hipotetycznie, że może odejść: Pozostaje jeszcze Ramsey, no i Diaby. Co do Walijczyka, to jeszcze nie ta klasa, ale w pewnych aspektach już dorównuje Fabregasowi, więc za sezon lub dwa może być zawodnikiem klasy światowej. A Diaby jak Diaby, jak ma formę to będzie z niego pożytek.
No i Ricky Alvarez, podobno Wenger jest bardzo poważnie nim zainteresowany. Będzie najprawdopodobniej kosztował coś koło 14 milionów funtów. To jest jakieś wyjście...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2011, 13:47

No i Ricky Alvarez, podobno Wenger jest bardzo poważnie nim zainteresowany. Będzie najprawdopodobniej kosztował coś koło 14 milionów funtów. To jest jakieś wyjście...
Alvarez dziś ma przejść do Interu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”