Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 866

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 13:50

Ricky ma iść do Interu, zresztą mało mnie to w sumie obchodzi. Lepiej dać te 12, czy 14 mln zsumować z kolejnymi 10 i kupić kogoś ogranego, czy to w lidze, czy choćby w Europie na jakimś przyzwoitym poziomie.
Na chwilę obecną sytuacja nie wygląda za różowo. Pisze się co chwile o tym kto ma odejść, a transferów do klubu nie widać, choć Gervinho już ponoć dogadany dawno, więc można zakładać, ze bedzie pierwszym poważniejszym wzmocnieniem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2011, 13:52

toporow, problem w tym, że Diaby w ostatnim czasie rzadko kiedy ma formę. :P

Jak Bendtnerowi idzie poszukiwanie nowego pracodawcy?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 13:53

jego ojciec mówi, że klubu z Niemiec się nim interesują, z Borussią na czele (nie wiem po co on im, Robert lepiej przyjmuje piłke :D) a wczoraj pojawiło się info, że mógłby Cardozo zastąpić w Benfice.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2011, 13:53

Chodziły słuchy że Koralov ma odejść,zresztą transfer Clichego niejako to potwierdza.Zainteresowani byli też Bainsem i lewym obroncą Lyonu.Mówiło się o powrocie do Seria A ale ile w tym prawdy nie wiem? Subiektywnym zdaniem Serb nie grał tak jak oczekiwano i nie bez przyczyny grał za niego Zabaleta ktory orłem defensywy nie jest.

Rozumiem Damianie kominy płacowe ale bez żartów bo kwota jest dość niska, jesli kupicie Bainsa to napewno ok 20 się zakręci,Enrique pewnie też ok 12-15 i pewnie też sobie zawołaja 80-90tyś. 7-8 mln za Clichego to cholernie mało.

Co do Arsenalu,moim zdaniem kluczowe będzie zatrzymanie Fabregasa...czemu? Jeśli Hiszpan odejdzie moim zdaniem Nasri też, wtedy inni zawodnicy zwątpią w budowanie wielkiego teamu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2011, 13:55

Enrique ma rok do końca kontraktu. Zdziwię się, jeśli jakiś klub da za niego więcej niż 10 mln funtów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2011, 14:00

Ok dajmy na to 10. Jednak Clichy jest sporo lepszy, niestety za dobrych graczy trzeba troche zapłacić,lewa obrona to wasz piorytet.
Mam nadzieje że Nasri sie okresli bo widze na stronkach MU pewien szał.Wszyscy o Nasrim i Nasrim.Takiego osaczenia newsami nie pamiętam,chyba tylko saga o Ronaldo była podobna.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lip 2011, 14:21

Loczkersonie ja odpowiem: mam to nieladnie mowiac w dupie. Zaufam tego lata Wengerowi - co zrobi to bedzie, rozliczy sie w maju. Jak beda puchary z jedenastka Szczesny - Sagna - Djourou - Vermaelen - Gibbs - Song - Wilshere - Ramsey - Vela - Van Persie - Walcott to bede szczesliwy. :P

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 04 lip 2011, 15:06

Może Emmanuel Frimpong pokaże w tym sezonie na co go stać. I jego forma wystrzeli, jak u Jack'a. Na pewno po kontuzji, będzie zdeterminowany pokazać co potrafi. Musimy liczyć teraz na takich zawodników. Anglikom nie śpieszy się aż tak do odejścia z zespołu, jak cudzoziemcom tym bardziej wychowankom. Dlatego pan Wenger, musi trochę bardziej "polubić", "przekonać się" do nich, a nie do swoich rodaków. Chociaż wiemy, że tam jest tańszy rynek, a to lubi nasz coach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 15:19

u żadnego młodego chłopaka forma nie wystrzeli jak u Jacka, bo po prostu nie mają takiego talentu. Frimpong to defensywny pomocnik i nawet jak znajdzie się w pierwszej kadrze (choć ja bym go chciał widzieć na wypożyczeniu) to nie będzie odgrywał żadnej poważniejszej roli w zespole. Na chwilę obecną jest Jacek, Denilson, Diaby, Song. Frimpong tu nie ma wielkich szans by się przebić, a przecież jeszcze Coquelin jest, który się ogrywał na wypożyczeniu, a nie leczył i ma imo większe szanse na ewentualną grę niż Frimpong.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 lip 2011, 15:37

Na OSI widziałem dziś wiadomość, że Nasriego w Arsenalu zastąpić mógłby Valbuena. Jakieś wiarygodne źródła o tym wspominają?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 04 lip 2011, 15:41

emdżej, cytat z goal.com
A report on Sunday suggested that Arsenal is considering making a move for Valbuena in the event Samir Nasri leaves the London side, but his agent told Goal.com shortly after that Valbuena has an ongoing contract and is currently focused only on OM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 15:42

Najpierw Nasri musi pewnie odejść by Wenger zaczął kogoś szukać w jego miejsce (a może Gervinho ma go zastąpić ? :D ) O Valbuenie piszą od dwóch dni chyba. Deschamps powiedział, że nikt oferty za niego nie złożył, ale dodał, ze jak jakaś wpłynie i będzie dobra, to zostanie rozpatrzona. Póki co jednak za wcześnie by sie nad tym rozwodzić

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 lip 2011, 16:10

A tak, w kwestii Gervinho... Czy tylko mi się wydaje, że ten transfer przesądził los Arshawina? Oczywiście oprócz dziennikarzy, którzy pisali o jego odejściu do Galaty. Jeśli to jednak prawda, to AFC zrobiłoby świetny interes.

Przy kolejnych plotkach zastanawiałbym się najpierw czy to prawda, że Wenger zmieni taktykę na najbliższy sezon.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lip 2011, 16:22

Vianuch pisze:Hmmm. City ma Kolarova, Zabalete, z wypożyczenia wraca Bridge. Po co im kolejny lewy obrońca?
.
Zabaleta to nie lewy obrońca, grał tam z konieczności. O Kolarovie napisali już inni. Beznadziejny nie był, meczów nie zawalał(ja przynajmniej takiego nie widziałem), ale spodziewano się po nim na pewno więcej. Bridge nie bez powodu został wypożyczony, a teraz pewnie zostanie w ogóle sprzedany. Także Clichy i Kolarov to raczej osoby, które będą rywalizować o to miejsce na boisku

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 16:40

Fabregas ponoć wziął dziś udział w treningu (pierwszym po wakacjach), jakby to kogoś interesowało (bo pojawiały się informacje, ze sie nie pojawi i bedzie domagał się transferu).

Man City jest w o tyle dobrej sytuacji, ze moze sobie pozwolić na posiadanie 2-3 piłkarzy na jedną pozycję, z których wszyscy zarabiają po 100 tys funtów. Wenger ma jednego i daje mu 60-80 :lol:

Tymczasem Gael pojawił się w Manchesterze, oficjalne info jeszcze dziś (tak podejrzewam)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”