Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 866

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 lip 2012, 11:04

Po Nasrim na pewno wszyscy spodziewali się dużo więcej.Mimo świetnego początku(3 asysty z Kogutami) później przeważnie zawodził niejednokrotnie zasiadając na ławce rezerwowych.Końcówkę sezonu miał nie najgorszą-świetny występ z CFC.Francuz wygrał nam to spotkanie.Myślę,że nadchodzący sezon będzie należał do niego i................Dzeko.
Szczerze życzę Wam RvP,choć angielskie media ciągle łączą Holendra z City.Oby jednak do nas nie trafił :pray:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2012, 11:11

maciek_88 pisze:Pytanie ilu kluczowych zawodników (zwłaszcza ofensywnych) po odejściu z Arsenalu utrzymało ten sam wysoki poziom gry.
Henry, Hleb, Nasri, Cesc - czy któryś z nich zagrał w nowym klubie na poziomie, którego tak naprawdę oczekiwali kibice tych klubów. Henry miał fantastyczny drugi sezon w Barcelonie, ale to trochę mało biorąc pod uwagę klasę zawodnika.
Trochę w tym prawdy jest, ale Cesc i Henry trafili do Barcelony. Wszyscy wiemy jaki tam jest poziom i w konsekwencji jak ciężko jest odgrywać wiodącą rolę w zespole. Hleb miał tym mniejsze szansę, bo z niego znów taki kozak nie był. A Nasri? Dziwny to piłkarz. Sam nie wiem czy on jest klasowym piłkarzem czy jedynie świetnie wyszkolonym technicznie i mającym momenty. Odnośnie Robina wątpliwości nie mam najmniejszych. To w ostatnich kilkunastu miesiącach najlepszy wysunięty napastnik na świecie.

Ty wolisz Joveticia?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2012, 11:21

(L)oczkerson pisze:Odnośnie Robina wątpliwości nie mam najmniejszych. To w ostatnich kilkunastu miesiącach najlepszy wysunięty napastnik na świecie.
Ja zawsze mówiłem, ze jak go ominą kontuzje, to będzie wymiatał. Jest w klubie 8 lat i dopiero od 18 miesięcy wymiata, bo jest zdrowy. W ciagu tego ,5 roku strzelił blisko 50% wszystkich swoich bramek dla Arsenalu 6,5 roku vs 1,5 :o Pytanie, czy znów się nie połamie. Bo jeśli nie, to powinien dalej wymiatać, choć oczywiście nie wiadomo jak będzie sobie radził, jak a) nie będzie miał pewnego miejsca w składzie (City), b) gra nie będzie na niego, tzn nie będzie najwazniejszym piłkarzem w składzie (znów City).
Z AFC odchodzili też inni, ktorzy później różnie sobie radzili. Ade niby źle sobie nie radzi, ale co chwile jest wypożyczany, pół roku tu, pół tam ... Kolo Toure - mógł być legendą w AFC, siedzi na ławie w City. Hleb wiadomo, że nigdy nie był niewiadomo jak skuteczny, statsy miał słabe, ale do AFC pasował, bo sie świetnie rozumiał z innymi. Ile razy Hleb mówił,że żaluje odejścia to już chyba sam przestał liczyć.
Kto wie, czy Robin po odejściu też nie będzie żałował, choć jak mówię, jak zdrowie dopisze, to powinien dać radę.
A Nasri? Dziwny to piłkarz. Sam nie wiem czy on jest klasowym piłkarzem czy jedynie świetnie wyszkolonym technicznie i mającym momenty.
jego ostatni sezon w AFC pokazał, że potrafi przez dłuzszy czas grać na najwyższym poziomie, bo pierwsze pół roku był (nie tylko moim zdaniem) najlepszym graczem ligi. Później spuścił z tonu. W City nie gra regularnie, do tego trudny charakter, więc i trudniej mu ustabilizować formę. W AFC miał pewne miejsce i był jedną z gwiazd zespołu (2, 3) w City jest rezerwowym i choć ma to swoje trofeum :P to gra słabiej, musi walczyć o miejsce i nie zawsze mu sie udaje.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lip 2012, 11:22

Tak. Co nie znaczy, że nie będę się cieszył jeśli Robin przyjdzie. Po prostu uważam, że Stevan ma wszystko by byc napastnikiem kompletnym - zarówno umiejętności jak i charakter.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lip 2012, 11:32

Mamy do wyboru szklanego RvP albo szklanego Joveticia. Trudny wybór.

Myślę podobnie jak maciek, jak jest szansa na Jojo to trzeba go brać. Na Serie A wystarczy, a jak on wypali to będzie podobnej klasy zawodnikiem co RvP. No i kilka lat młodszym. Chociaż mimo wszystko to nie jest typowy killer, a takiego najbardziej nam potrzeba.

A może odbuduje się Matri :pray:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lip 2012, 12:09

Ptaszki cwierkają, że pewien napastnik może do nas wrócic.
Henry? Trezeguet? Nie :)

Obrazek

Podobno kolejne wypożyczenie. Jeżeli ma pełnic rolę Zalayety to niech sobie przychodzi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lip 2012, 12:23

Wiedziałem, że pojechanie na obóz przygotowawczy z Romą było zbyt piękne. Może Zeman jednak będzie chciał mieć gracza klasy Milito?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 lip 2012, 12:56

(L)oczkerson pisze:Zdecydowanie mniej mi się podoba pomysł z Dzeko i Suarezem (...)
Nie bój się Loczek, Suarez zostaje w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 08 lip 2012, 12:59

maciek_88 pisze:Henry, Hleb, Nasri, Cesc - czy któryś z nich zagrał w nowym klubie na poziomie, którego tak naprawdę oczekiwali kibice tych klubów. Henry miał fantastyczny drugi sezon w Barcelonie, ale to trochę mało biorąc pod uwagę klasę zawodnika.
Co do tej listy to należy powiedzieć, że pomijając fakt, że w Barcy wszyscy nowi zawodnicy mają problem z aklimatyzacją to Henry grał tam na nietypowej dla siebie pozycji. Tak czy inaczej był wspaniały :)
Natomiast Cesc radzi sobie bardzo dobrze. Może nie spełnia tak ważniej roli jak niektórzy się spodziewali, ale Barca to nie Arsenal (no offence) i do było do przewidzenia, że na tle Xaviego czy Iniesty nie będzie tak błyszczał. Co do Hleba to wiadomo, pomyłka zarówno Barcy jak zawodnika. No a co do Nasriego to chyba aż tak źle nie było.
Podobnie jak Cesc i Titi trafił do drużyny w której jest jednym z wielu a nie jednym z 2-3 najważniejszych zawodników...

No i jeszcze nawiązując do RVP i Jojo.
Zdecydowanie wolałbym RVP (jeśli miałbym pewność, że się nie połamie), choćby z dwóch powodów. RVP się będzie sukcesywnie zwracał bo choćby jego koszulki będą szły jak świeże bułeczki i to nie tylko we Włoszech, a po drugie Jojo będzie można kupić za rok i za dwa a na Robina szansa jest jedna.
Jeśli Juve chce symbolicznie wskoczyć na wyższy poziom to RVP jest bez dwóch zdań najlepszy wybór.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6247
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 lip 2012, 13:07

maciek_88 pisze:Henry, Hleb, Nasri, Cesc
Ja tak mogę dłużej. Ljungberg, Kolo Toure, Flamini, Vieira, Reyes, Pires ale to raczej z racji wieku. Wszyscy oni są ofiarami zjawiska zwanego potocznie 'klątwą Wengera'. Właściwie z byłych Kanonierów tylko Giovani van Bronckhorst, Silvinho i Ashley Cole po odejściu nie obniżyli diametralnie swoich lotów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lip 2012, 13:39

Emerald pisze: a po drugie Jojo będzie można kupić za rok i za dwa a na Robina szansa jest jedna.
Za rok czy za dwa to on może być warty tyle co RvP dzisiaj i prawdopodobnie dla Juve nieosiągalny. Jestem przekonany, że to okienko to ostania szansa wyciągnięcia Stevana za jakąś rozsądną sumę, czyli jakieś 20 mln :lol: .
Emerald pisze:Jeśli Juve chce symbolicznie wskoczyć na wyższy poziom to RVP jest bez dwóch zdań najlepszy wybór.
Z tym się zgadzam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2012, 14:17

Za rok czy za dwa to on może być warty tyle co RvP dzisiaj i prawdopodobnie dla Juve nieosiągalny. Jestem przekonany, że to okienko to ostania szansa wyciągnięcia Stevana za jakąś rozsądną sumę, czyli jakieś 20 mln :lol: .
Fiorentina juz chyba odrzucila 20 mln funtow od Chelsea. Za mniej nie pojdzie. IMHO okolo 30 trzeba dac. i zgadzam sie, ze to ostatnia szansa na transfer JoJo po w miare rozsadnej cenie. Jezeli zostanie to po sezonie bedzie trzeba dac grubo ponad 30.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lip 2012, 15:01

Ja myślę, że 20 - 25 mln + jakiś tam Krasić lub inny Motta Fiorentina spokojnie powinna przyjąć. Przeszkodą może być stosunek włodarzy Violi do Juventusu, który wiadomo jaki jest. Ale od tego jest Marotta, żeby się targować. Wypożyczenie z opcją współwłasności po roku mile widziane :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 lip 2012, 15:15

Jezeli zostanie to po sezonie bedzie trzeba dac grubo ponad 30.
chyba, że się połamie, nie wykluczałbym tej możliwości.

Awatar użytkownika
-Kaski-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -Kaski- » 08 lip 2012, 15:56

PSG ponoć daje 12 mln za Pirlo :lol:
Ostatni dzwonek, żeby coś na nim zarobić :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”