Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 868

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lis 2008, 18:39

na pewno nie mozecie grac 4-3-3 bo wyglada to zalosnie. to pewne

macie 3 pilkarzy na pozycje mediapunta z czego jeden jest parodia pilkarza - mowa oczywiscie o gutku

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lis 2008, 19:07

oczywiscie, ze 4-3-3 nie ma teraz sensu bo nie mamy kim tak grac i o tym tez pisalem juz wczesniej. moze sie cos zmieni podczas mercado.

ale ja chce wiedziec, jak mamy grac. bo vakabayashi ostatnio ograniczyl sie do malo konstruktywnej krytyki. a wymyslec cos sensownego bez pilkarzy grajacych na boku boiska to nie taka prosta sprawa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lis 2008, 19:23

czy to prawda ze zwolniono Schustera??

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lis 2008, 19:23

RealFan pisze:
co do napastnika czekam az ktos pomysli o negredo.
Nie musisz czekać, wspominałem o nim kilka dni temu. Na ligę to niezły grajek , dobrze gra głową, tyle że kto mu będzie dośrodkowywać?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 lis 2008, 19:25

Nie to na szczescie nieprawda. Pedja powiedzial przed chwila na konferencji prasowej, ze Niemiec ma pelne poparcie zarzadu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lis 2008, 19:26

nie mete. nie czytaj onetow bo zglupiejesz.

pelart - ale przeciez nie tylko dobrze gra glowa. to naprawde solidny napastnik i z perspektywami rozwoju. jak utrzyma obecne tempo to dociagnie do okolo 20 bramek w tym sezonie w lidze. nie klasa ruuda, ale pilkarza z klasa ruuda nie znajdziemy. nam potrzeba kogos, kto umie strzelac bramki. negredo umie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lis 2008, 19:28

Zobaczymy na jak długo. Pedja powinien się czuć winny, od niego w głównej mierze zależy, jakie transfery będą przeprowadzane, gdyby miał więcej oleju w głowie , mógłby wyperswadować Ramonowi szalone pomysły związane z Ronaldo. Schuster zostaje, mam nadzieję ,że do końca sezonu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lis 2008, 19:35

nie mete. nie czytaj onetow bo zglupiejesz.
wlasnie dlatego po przeczytaniu na oneciu napisalem tu.dzieki za odpowiedz

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 lis 2008, 19:53

RealFan

Ty mówisz Negredo. Okej ale powiedz mi kto z dwójki Negredo Crespo jest bardziej doświadczony? Kto strzelił wiecej goli w karierze? Kto strzelał gole dla Milanu Interu Chelsea? Kto strzelał gole dla rep. Argentyny? Dlaczego skreślasz Crespo bo co uważasz go za 'dziadka'? Ja nie skreslam NEgredo tylko dlatego ze jest wychowanekiem, ja uwazam ze nie poradzi sobie z presja i od razu zostanie rzucony na mecz z np. Liverpoolem (o ile zagramy w 1/16) i co? Negredo jak kazdy młody wychowanek wymaga rozsadnego spokojnego wstawiania do ekipy, nie za dużej presji i po pewnosci ze jak nie strzeli gola w jednym meczu to w drugim nie wyladuje od razu na trybunach. Wg mnie Negredo po prostu daje wieksze ryzyko ze sie spali i dlatego dla mnie to żaden kandydat. Tymbardziej ze to nie czas na romantyczne zrywy w stylu "Real stawia na wychowanków którzy od razu zastepuja RVN"

Druga sprawa. Granie i usilne forsowanie 4-3-3 w momencie kiedy niemiec tak ich ustawia że min. 3 pilkarzy gra poza swoja pozycja. Jest głupie. Tak samo jest głupia obawa ze Raul jak siądze na lawce i odda miejsce na szpicy Higuianowi to mnie zwolni (bo tak zdaje sie myśleć Schuster chyba, forsujac na siłe Raula na szpicy)

Jaka taktyka mamy grać? nie wiem, moze taka która opytmalmnie wykorzysta tych graczy których mamy w kadrze. To nie ja biore grube miliony za bycie trenerem Realu Madryt i nie moja w tym głowa. Niech Schuster nad tym myśli. Bo na dziś dzień jest dla mnie przecientym trenerem i bardzo słabym taktykiem, w dodatku zgrywajacym bufona... Wlasciwie okej, mozemy dalej kaleczyć to 4-3-3, ale powiem Ci jedno. Jak tylko zwolnia Schustera to pierwsze co zrobi nowy trener to odejdzie od tego komicznego w naszym wykonanui teraz ustawienia.

A na koniec sprawa J.Garci. Nic do niego nie mam, ale w Valladolid nie zagrał jakoś fenomenalnie. I brakuje mu co najmniej 15 meczów w Realu zeby grać na poziomie u nas wymaganym. Razem z Gago fizycznie sie dali w środku zdominować. Ale możesz uważać ze to nic wielkiego. Ja uwazam ze Real który oddaje środek pola przeciwnikowi grającemu u siebie nigdy nie wywiezie stamtad 3 pkt.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 lis 2008, 20:07

Jesli chodzi o Negredo, tez nie jestem przekonany. Almeria to nie Real i boje sie, ze moglby pojsc sladami Soldado. My potrzebujemy pilkarza, ktory od razu bedzie w stanie wskoczyc na wymagany poziom i ktory w krotkim czasie bedzie potrafil dac tej druzynie naprawde wiele. Z mlodych zdolnych mamy juz Higuaina. Poza tym, jakos ciezko mi uwierzyc, by Calderon chcial udobruchac kibicow wlasnie naszym wychowankiem.

Pedja zapowiedzial, ze bedzie sie staral sprowadzic zima jednego lub dwoch pilkarzy. Kandydatow prasy na nowego napastnika znamy, teraz czekam kogo beda typowac na skrzydlowego :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lis 2008, 21:55

vakabayashi - ja nigdy nie skreslalem zadnego pilkarza ze wzgledu na wiek. nigdy. dla mnie crespo to jest kot w worku. bo to jest pilkarz, ktory po prostu nie gra, ktory nie ma zaufania mourinho i ktory w zdecydowanej wiekszosci spotkan oglada kolegow z boku.

i tutaj doswiadczenie niewiele zmienia, bo on bedzie potrzebowal czasu, zeby zlapac rytm meczowy i bedzie potrzebowal zaufania jak nikt inny niezaleznie od tego, jak bedzie grac. inaczej bedzie kompletnie bezuzyteczny. uwazam tego pilkarza za pokerowe zagranie all in. albo wygrasz tym wszystko, albo wypadasz z gry. a czesciej wypadasz z gry.

negredo nie musialby byc jak soldado. gra juz drugi sezon na dobrym poziomie i ten jest w jego wykonaniu znacznie lepszy. soldado tymaczasem strzelil az jednego gola dla getafe,a jego problemem w realu nie bylo to, ze byl za slaby (choc moze byl) - nie mozemy tego stwierdzic bo gosc nie dostal szansy sie wykazac. chcemy nastepcy ruuda na te pol sezonu, czyli musimy sprowadzic pilkarza, ktory strzela bramki i jest w formie. przede wszystkim. negredo bramki strzela. kazdy byl kiedys na takim etapie, ze istnieje ryzyko, ze sie spali. ale albo z tym sie ryzykuje albo jest sie w ciemnej dupie. np. guardiola nie bal sie wprowadzic wychowanka na dm'a majac w kadrze toure i keite. i wygral na tym. to tylko przyklad, ze to, ze jest ktos wychowankiem nie oznacza, ze musi byc gorszy od kogos tam. ale podstawa to powiedziec sobie tak i pokonac watpliwosci.

dla mnie nie jest to jedyny kandydat, ale jeden z podstawowych. chce pilkarza, ktory bedzie mogl z miejsca zaczac grac i ja bede wiedzial, ze on jest w formie, a nie, ze od dawna kopie pilke sporadycznie, a kiedys jak kopal regularnie to byl dobry. to nie jest zadna gwarancja.

kazdy jeden trener ma swoj odrebny pomysl i nikt nie kopiuje pomyslow poprzednika, ktorego wyrzucili na kopach. ale schuster poki co zostaje. i bardzo dobrze.

real nie przegral walki w srodku pola z valladolid bo przegrali ja fizycznie gago i javi garcia. przeciwnie, oni pod tym wzgledem swoje zrobili. problem byl taki, ze real nie umial sie utrzymac przy pilce, wymienic kilku podan.

javiemu garcii brakuje 15 spotkan. a ilu spotkan brakuje crespo? szczerze. wierzysz, ze pilkarz nie grajacy wejdzie i rozwiaze prolemy realu w ataku z dnia na dzien? jesli nie to ile spotkan musi zagrac zanim tym lekarstwem bedzie?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 lis 2008, 22:16

wiec Crespo nie, bo nie gra w Interze? nie ma zaufania u mourinho? to sa te arguemnty przeciw?

kot w worku Crespo? tak, ale na pewno zdolny bardziej podrapać jak nieopierzony kociaczek Negredo.

Nic nie przemawia za tym zeby to Negredo mial zastapić RVN. Nic. Nigdy nie zadebiutował Alvaro dla Realu w lidze. Nigdy nie strzelił dla nas gola. Nie grał w europie, nie grał w wielkim klubie. Nigdy nie grał przeciw innym zespołom jak Barca czy Real. Nie zadebiutował w dorossłej reprezentacji. Nie strzelił dla niej gola. Jest w formie i strzela bramki? nie dziwne w końcu to Almeria. ostatnio NEgeredo nie strzelił w kilku meczach pod rzad i dramatu nie było. Pomyśl jak bedzie gdy przeyjdzie do Realu dostanie szanse i przez 3 spotkanie nie strzeli gola. Wreszcie widzialeś go w meczu przeciwko Realowi? był najsłabszym graczem Almerii

Crespo to inna bajka. Wpadnie na pół roku, nie powinno być problemów z aklimatzacją. Hernan strzelał gole dla każdego klubu w którym grał i to nie 1 nie 2 gole nie 7 nie 8 a naprawde spooooro. Ma doświadczenie które dla nas moze procentować. 65 meczów w rep Argentyny 35 goli. Bardziej wierze ze on osiagnie szybko dobra dyspozycje anieżeli w to że Negeredo wykorzysta swoja szanse.

A teraz spytam Cie kiedy ostatnio nasz wychowanek - napastnik strzelił gola w LM. I co sie z nim dzieje dzis?

Garcia i Gago też odpowiadali za utrzymanie pilki w posiadaniu Realu. Oni zrobili 40% swoich zadań walczyli w środku i zabezpieczali tyły nic wiecej

czy to że Schuster zostaje to bardzo dobrze to sie okaże. Dla mnie niemiec jest za słabym trenerem na Real i póki co zdanie nie zmienie

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 lis 2008, 22:40

Bronzetti poinformował, że Real podjął już kroki w ceku pozyskania Crespo. Oferta Realu to kontrakt półroczny z możliwością przedłużenia o rok. Agent Crespo żąda dwuletniej umowy. Jednocześnie Ernesto zaprzeczył ewentualnej przeprowadzce Szewczenki.

Kto jak kto, ale Bronzetti zawsze był pewnym źródłem odnośnie transferów, szczególnie na linii Hiszpania-Włochy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lis 2008, 22:43

jakie czucie pilki i pewnosc siebie ma napstnik, ktory nie gra?
vakabayashi pisze:Nic nie przemawia za tym zeby to Negredo mial zastapić RVN. Nic. Nigdy nie zadebiutował Alvaro dla Realu w lidze. Nigdy nie strzelił dla nas gola. Nie grał w europie, nie grał w wielkim klubie. Nigdy nie grał przeciw innym zespołom jak Barca czy Real. Nie zadebiutował w dorossłej reprezentacji. Nie strzelił dla niej gola. Jest w formie i strzela bramki? nie dziwne w końcu to Almeria.
wiesz, do jak wielu dobrych pilkarzy mozna dopasowac podobna metryczke?

wielkie kluby powinny robic transfery tylko miedzy soba \o/ ale jakos nie chca. wiec gramy wychowankakami, bo kims trzeba :lol:

widzisz tu zadales inne pytanie. bo tak bylo "strzelil gola dla realu". na szybko nie kojarze. moze sobie przypomne kogos, to ewentualnie odpowiem.

o schsuterze juz mi sie nie chce pisac bo i tak sie nie dogadmy. czas pokaze :wink:

jak pojdziemy na dwuletnia umowe dla cresmo to bedzie jeszcze gorzej. bo pol roku - znacznie mniej ryzykujemy. dwa lata to sporo.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 lis 2008, 22:55

vakabayashi pisze: czy to że Schuster zostaje to bardzo dobrze to sie okaże. Dla mnie niemiec jest za słabym trenerem na Real i póki co zdanie nie zmienie
Wolalbys, zeby jego miejsce zajely jakies Michele, Hernandezy czy inne Portugale :?: Bo na tym by sie skonczylo. Z ta slaboscia tez bym nie przesadzal.

Polroczny kontrakt dla Crespo to optymalne rozwiazanie w przypadku zakupu Argentynczyka. Calderonowi moze taki uklad odpowiadac - nastepca dla Ruuda bedzie, a latem kupi jakiegos "glosnego" napastnika za gruba kase, zeby poprawic swoja sytuacje przed wyborami, ktore o ile sie nie myle beda w przyszlym roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”