FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 870

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 maja 2009, 21:07

Koniec stycznia, kilka dni przed 22. urodzinami Gerarda Piqué. Obrońca, który w rewanżowym meczu z Espanyolem strzelił gola i mógł świętować awans Barçy do półfinału Copa del Rey, udziela wywiadu dla Mundo Deportivo. Zapewnia dziennikarza, że od lat żyje rywalizacją z Pericos, a zdobywanie bramek zawsze sprawia obrońcy radość. Z ust żurnalisty pada pytanie, komu w takim razie najlepiej strzelić gola. "Realowi Madryt. Nie mam wątpliwości, kolejne trafienie chcę zaliczyć na Santiago Bernabéu", odpowiada kataloński piłkarz. "Piqué, przestań marzyć i zejdź na ziemię", słyszy od redaktora.

2 maja 2009 roku, trzy miesiące po udzieleniu wywiadu, Piqué debiutuje na Bernabeu w koszulce Barçy. Dziesięć minut przed końcem spotkania kataloński klub prowadzi 5:2, a kibice madryckiego klubu zaczynają opuszczać stadion. Na tym jednak nie kończą się męki Realu. W 82. minucie w pole karne Królewskich przybiega Piqué i umieszcza piłkę w bramce strzeżonej przez Casillasa. Jak widać, marzenia się spełniają.
Nie widziałem wcześniej tego wywiadu, ale Pique pokazał, że ma jaja. Jak po meczu mówił o tym jak strzelił bramkę, tłumaczył, że aby zdobyć gola musiał na sprincie przebiec jakieś 40 metrów... co było potem wszyscy wiemy. Planował strzelić tego gola i bardzo tego chciał. Poszedł więc raz w pole karne i dopiął swego. Spełnianie marzeń w Barcelonie wydaje się łatwe :]

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 maja 2009, 12:08

BarcaQzYN pisze:
Koniec stycznia, kilka dni przed 22. urodzinami Gerarda Piqué. Obrońca, który w rewanżowym meczu z Espanyolem strzelił gola i mógł świętować awans Barçy do półfinału Copa del Rey, udziela wywiadu dla Mundo Deportivo. Zapewnia dziennikarza, że od lat żyje rywalizacją z Pericos, a zdobywanie bramek zawsze sprawia obrońcy radość. Z ust żurnalisty pada pytanie, komu w takim razie najlepiej strzelić gola. "Realowi Madryt. Nie mam wątpliwości, kolejne trafienie chcę zaliczyć na Santiago Bernabéu", odpowiada kataloński piłkarz. "Piqué, przestań marzyć i zejdź na ziemię", słyszy od redaktora.

2 maja 2009 roku, trzy miesiące po udzieleniu wywiadu, Piqué debiutuje na Bernabeu w koszulce Barçy. Dziesięć minut przed końcem spotkania kataloński klub prowadzi 5:2, a kibice madryckiego klubu zaczynają opuszczać stadion. Na tym jednak nie kończą się męki Realu. W 82. minucie w pole karne Królewskich przybiega Piqué i umieszcza piłkę w bramce strzeżonej przez Casillasa. Jak widać, marzenia się spełniają.
Nie widziałem wcześniej tego wywiadu, ale Pique pokazał, że ma jaja. Jak po meczu mówił o tym jak strzelił bramkę, tłumaczył, że aby zdobyć gola musiał na sprincie przebiec jakieś 40 metrów... co było potem wszyscy wiemy. Planował strzelić tego gola i bardzo tego chciał. Poszedł więc raz w pole karne i dopiął swego. Spełnianie marzeń w Barcelonie wydaje się łatwe :]
Wszystko prawda , nareszcie rośnie nam Puyol kolejnej generacji , wychowanek , obrońca - symbol klubu . Trochę pracy jeszcze przed nim ale jak poprawi ustawianie się w swoim polu karnym , do stałych fragmentów , to mamy materiał na najlepszego obrońcę globu . :)

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 05 maja 2009, 13:00

Killerbean pisze:
BarcaQzYN pisze:
Trochę pracy jeszcze przed nim ale jak poprawi ustawianie się w swoim polu karnym , do stałych fragmentów , to mamy materiał na najlepszego obrońcę globu . :)
No co Ty :lol: Pepe jest obrońcą na miano najlepszego z Globa :rotfl:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 maja 2009, 16:33

E tam, nie znacie się. Albiol jest najlepszy w galaktyce.... musi poprawić tylko celownik bo za dużo razy strzela do własnej bramki :haha: <- buźka Kamila :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 maja 2009, 16:50

Marcin87 pisze:Pepe jest obrońcą na miano najlepszego z Globa :rotfl:
a teraz pochwal sie co widzisz tu smiesznego. pepe nie jest najlepszy i co wiecej nie osmiele sie wskazac tego jednego najlepszego. ale czy nie jest jednym z najlepszych - zdecydowanie najlepszy obronca realu w tym sezonie? bo brzydko zachowal sie w meczu z getafe, jest pilkarzem realu, czy masz moze jakis inny powod, zeby akurat jego tu przytaczac i dodawac glupkowate emoty? :>

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 maja 2009, 16:55

Marcin87 należy po prostu tej grupy piłkarskich fanów, którzy mecze Realu oglądaja na TVP 2. To wszystko wyjaśnia co do Pepe imo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2009, 16:55

Ja myślę RealFan, że Marcin87 to jedna z ostatnich osób z jaką mógłbyś prowadzić przyzwoitą dyskusję, ale jak chcesz to próbuj :P

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=26824
Dani Alves chce być bramkarzem

Dani Alves dobrze czuje się w roli bramkarza. Szczerze mówiąc, gra dobrze, gdziekolwiek zostanie ustawiony. Brazylijczyk jest bardzo wszechstronnym piłkarzem, co udowodnił po raz kolejny na wczorajszym treningu.

Skrzydłowy był jednym z pierwszych, którzy pojawili się na murawie Ciutat Esportiva jeszcze długo przed rozpoczęciem treningu. Po krótkiej rozgrzewce Alves założył rękawice i rozpoczął swój spektakl. Sergio Busquets dośrodkowywał, a Victor Valdés i Albert Jorquera bawili się w środkowych napastników. Wszyscy grali na bardzo wysokim poziomie, jednak Brazylijczyk wyróżniał się spośród całej czwórki, fenomenalnie bronił strzały swoich kolegów. Najgroźniej strzelał Albert Jorquera, Victor Valdés miał większe problemy z trafieniem do siatki. Z tyłu popisy Alvesa obserwowali Pique, Bojan i Caceres.

Piłkarze zostawili za sobą niezapomniane przeżycia związane ze zwycięstwem na Santiago Bernabeu. Skończył się czas świętowania, wszyscy z naładowanymi bateriami wrócili do treningów. Pep Guardiola odpuścił ciężkie ćwiczenia fizyczne, aby nie przemęczać zawodników, którzy mają już "w nogach" cały sezon. Wszyscy koncentrują się na środowym spotkaniu z Chelsea.

Na boisku treningowym zabrakło tylko dwóch piłkarzy podstawowego składu - Rafaela Márqueza i Thierry'ego Henry. Francuz został powołany na mecz w Londynie, jednak lekka kontuzja kolana, której doznał podczas Gran Derbi, zmusiła go do odpoczynku od treningów. Zamiast tego, Francuz był pod opieką klubowych lekarzy, którzy przygotowywali go do spotkania. Pep miał do dyspozycji resztę składu oraz obrońcę Barçy Athletic, Alberto Botię. Urodzony w Murcii piłkarz często gości na treningach pierwszej drużyny, co jest konsekwencją problemów Guardioli ze skompletowaniem linii obrony.
Mamy następcę Valdesa :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 maja 2009, 16:56

Zdaje się, że w kilku innych tematach już trwa żywa "dyskusja" na temat środkowych obrońców, dajcie tutaj spokój. Czuję się za to winny bo przytoczyłem wypowiedź Pique :/

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 16:57

No co Ty :lol: Pepe jest obrońcą na miano najlepszego z Globa :rotfl:
Owszem, jest. Przynajmniej jak dla mnie. Był nawet w tamtym sezonie taki okres, kiedy myślałem, że jeszcze kilka miesięcy, a nikt nie będzie miał wątpliwości, że Pepe to światowy top. Uważam jednak, że wcześniej czy później ale do tego dojdzie. Niech tylko dopisze mu zdrowie, a obok niego zagrają obrońcy, którzy wiedzą co w trawie piszczy i Pepe pokaże klasę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2009, 22:59

Fotek Henryka z Bojanem było już dużo. Niektóre naprawdę 'ciekawe', ale ta bije wszystkie dotychczasowe na głowę:

Obrazek

['] :lol2:

Titi już po rozwodzie, zabronisz mu ? :D // fieldy

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 maja 2009, 23:05

Jak Lee zamierza kręcić kontynuację Brockeback Mountain(tylko pod innym tytułem) to Henry i Bojan pasują idealnie. Romans dwóch mężczyzn(o innych kolorach skóry) na tle konfliktów rasowych w Hiszpanii za czasów G. Franco :lol:

Fota zmiażdżyła kompletnie konkretnie :D

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 06 maja 2009, 13:09

hahaha fota n1 :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 maja 2009, 13:30

Nie których rzeczy nie da się utrzymać w tajemnicy ;) już kiedyś zauważyłem że coś ich łączy, nie pamiętam w którym to meczu było ale po asyście Henry'ego Bojan zdobył bramkę i się rzucił na Henry'ego i chyba z pół godziny na nim leżał. :zgoda:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 maja 2009, 14:49

:lol:

Fotka mnie zniszczyła. A poza tym wszyscy w drużynie zdrowi? :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 maja 2009, 15:01

Hehe, nie mam pojęcia co mam o tym sądzić, może lepiej się nad tym nie zastanawiać, bo się zniechęcę do któregoś z nich.

Było coś wcześniej ap ropo konfliktów rasowych. Tak więc ja mam pytanie. Który z nich ma czarniejsze, ciemniejsze nogi ? :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”