Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 88

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 wrz 2010, 15:38

Może Probierz ma patent na takich krnąbrnych indywidualistów?
Probierz to facet z charakterem fuhrera, on szatnią rządzi twardą ręką, nie pozwala sobie pyskować, wszystko ma być po jego myśli. Póki są sukcesy i klimat na futbol w Białymstoku, to jest fajnie, ale zobaczysz, co się będzie w klubie działo, gdy sukcesy miną, a piłkarze będą chcieli zarabiać jeszcze więcej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 paź 2010, 13:15

bartbuks - trochę się orientujesz w temacie Legii. Nie wiesz może czy przyjście Janczyka od nowego roku to tylko plotka, czy rzeczywiście jest coś na rzeczy?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 25 paź 2010, 13:23

emdżej pisze:bartbuks - trochę się orientujesz w temacie Legii. Nie wiesz może czy przyjście Janczyka od nowego roku to tylko plotka, czy rzeczywiście jest coś na rzeczy?
Pamiętajmy, że to nie takie proste. Najpierw CSKA musi zgodzić się na rozwiązanie kontraktu, o co walczy Janczyk. Jeżeli tak się stanie, to transfer pewny jest na 90%. Janczyk nie wyrobił sobie za granica marki, więc chce się odbudować. Legia jest z nim w kontakcie i jeżeli Rosjanie klepną pomysł Polaka, to 1 stycznia stanie się piłkarzem Legii. Tylko czy CSKA jest aż tak dobroduszne?

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 05 lis 2010, 11:35

No właśnie CSKA raczej nie będzie chciała go puścić... Jeśli jednak Jańczyk rozwiąrze ten kontrakt to za niedługo możemy zobaczyć go w barwach legii...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8671
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2010, 11:38

daniel10_15 pisze:Jańczyk rozwiąrze
:haha:

Janczyk i "rozwiąże" :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lis 2010, 12:13

Tyle ze Legia nie chce placic prowizji dla agenta i zawodnika co moze byc nawet przy rozwiazaniu kontraktu przez rosjan duzym problemem.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 07 lis 2010, 15:49

Mnie ciekawi, czy CSKA będzie takie "chętne". W końcu za Janczyka nie dali Legii 100 000 Euro. Mogą coś próbować z Legii wycisnąć, żeby choć po części im się zwrócił.

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 16 lis 2010, 18:49

Pytanie tylko czy jest on Legii potrzebny... Tak naprawdę błysnął tylko na MMŚ. Tzn. Na pewno Legii potrzebny jest napastnik ale czy Janczyk zrobi różnicę? Wątpię...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lis 2010, 10:06

To by była sensacja. Jacek Bąk, Piotr Świerczewski i Arkadiusz Onyszko w kręgu zainteresowań....Zagłębia Sosnowiec!
Drugoligowe Zagłębie Sosnowiec rusza do transferowej ofensywy - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

W trakcie kolacji ze znajomymi Jacek Bąk wstał od stołu, kiedy na ekranie telefonu wyświetlił się nieznany numer. "Dzień dobry! Z tej strony Dariusz Kozielski, właściciel Zagłębia Sosnowiec. Chcemy, żeby grał pan u nas od wiosny. Pan pomoże mi teraz, a ja panu kiedyś..." - usłyszał Bąk na powitanie.

- Zamurowało mnie - opowiada Bąk. - To miłe, że ktoś uważa, że wciąż mogę coś dać jego drużynie. Mam już jednak 37 lat i inny pomysł na życie. Choć z drugiej strony ciągnie wilka do lasu i gdybym tak przygotował się z Zagłębiem przez dwa miesiące... - zawiesza głos 96-krotny reprezentant Polski, który w czerwcu zakończył karierę.

W piłkę nie gra też Piotr Świerczewski, 70-krotny reprezentant, który także odebrał telefon z Sosnowca. - Porozmawialiśmy kilka minut, ale zabrakło konkretów. Jestem ciekawy, czy pan Kozielski jest zamożny. Razem z Jackiem nie jesteśmy przecież tani - zastanawia się.

Kozielski odpowiada: - Zapłacę za określony cel, w tym przypadku awans do pierwszej ligi (Zagłębie zajmuje 9. miejsce w II lidze, ma 7 pkt. straty do miejsca dającego awans - przyp. red.). Szukam zawodników, którzy nie boją się walki - tłumaczy Kozielski, który chciałby sprowadzić też Arkadiusza Onyszkę. Bramkarz Polonii Warszawa czeka na razie na przeszczep nerki i nie wiadomo, czy wróci do gry. Bąk i Świerczewski poprosili Kozielskiego o kilka dni do namysłu.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 30 lis 2010, 11:08

Kilka dni temu na urodzinach mojego szefa po meczu piłkarskim w hali byłem świadkiem rozmowy trzech jego znajomych którzy zastanawiali się co należałoby zrobić by poprawić styl gry i reformę naszej ligowej piłki na najwyższym poziomie - wrócił w rozmowie zapomniany już temat by w naszym kraju zwiększyć lub zmniejszyć liczbę zespołów grających w "ekstraklasie". Przyznam, że zafrasował mnie temat, bo fakt taki pomysł niecałe 2 lata temu był poważnie brany pod uwagę w mediach, ale jak szybko się pojawił tak szybko upadł. Jak dla mnie najbardziej sensowna jest reforma zmniejszająca ligę - do 10 zespołów i gra czterema rundami, a więc łącznie 36 kolejkami. Nie brakowałoby wielkich meczów w każdej kolejce. Do konfrontacji Legia - Lech, Widzew - Wisła, Śląsk - Legia, czy też Legia - Wisła doszłoby po cztery razy w sezonie. Liga obfitowałaby w ciekawsze wydarzenia dla kibiców, ale byłaby też zdecydowanie lepszym produktem dla telewizji, która mogłaby wyłożyć znaczące pieniądze w budżecie każdego z klubów. Najlepsi polscy piłkarze znaleźliby się w 10 zespołach, a nie 18. Naprawdę pozwoliłoby to podnieść poziom pierwszej ligi. Zapewne wpłynęłoby to też pozytywnie na poziom i rywalizację na zapleczu "ekstraklasy". Taki system preferują Szkoci (gdzie kilkakrotnie miałem przyjemność na własne oczy zauważyć znaczący wzrost popularności futbolu w tym kraju) i wszyscy sobie tam ów system chwalą. Nie tak dawno na ten temat ciekawie wypowiedział się były prezes jednego ze Śląskich zespołów - cytuję..."Albo chce się zrobić realną reformę, która wyrwie polską piłkę z marazmu, albo liczy się głosy maluczkich." Bo coś w tym jest prawda? Zespoły mniej liczące się medialnie na pewno na to nie pozwolą mając wsparcie wśród "leśnych dziadków" w PZPN-ie. Tak więc kółko się zamyka i niema co liczyć w takim wypadku na poprawę przez najbliższe co najmniej 2-3 dekady by coś w polskiej piłce drgnęło w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA MOJEGO BLOGA :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 gru 2010, 11:07

Runda jesienna już się zakończyła. Teraz będziemy się emocjonować nie meczami, ale transferami łódzkiego klubu. Wiele wskazuje na to, że pierwszy już nastąpił! Z naszych informacji wynika, że w całkowitej tajemnicy doszło do podpisania kontraktu z reprezentantem Łotwy!

25-letni Jurijs Žigajevs ostatnio występował w zespole FK Ventspils, w barwach którego wywalczył mistrzostwo i wicemistrzostwo swojego kraju, a także grał w Lidze Europejskiej. Wcześniej reprezentował też barwy FC Ilukste, FK Zibens Zemessardze, FK Riga.

Žigajevs, który jest bocznym pomocnikiem, od trzech lat jest reprezentantem swojego kraju. Do tej pory zaliczył 21 występów oraz 1 gola w kadrze.
Informacja jeszcze nie potwierdzona, ale że temat brzmi
Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)
to wklejam.
Edit.
Potwierdzone już info.
Widzew potwierdził informacje "Widzewiaka" dotyczące transferu Jurijsa Žigajevsa! Łódzki klub zawarł kontrakt z 25-letnim reprezentantem Łotwy na 1,5 roku z możliwości jego przedłużenia. Žigajevs grał ostatnio w barwach łotewskiego wicemistrza kraju FK Ventspils. W sezonie 2009/2010 zawodnik zdobył piętnaście goli. Do zespołu Widzewa dołączy na początku stycznia.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 gru 2010, 18:42

Polonia Warszawa jest bliska sfinalizowania umowy z Widzewem Łódź w sprawie pozyskania Macieja Mielcarza. Bramkarz ma być receptą na kiksy bramkarzy Czarnych Koszul - informuje "Fakt".

Polonia Warszawa jest bliska pozyskania Macieja Mielcarza z Widzewa Łódź. Właściciel drużyny, Józef Wojciechowski, ma podobno dość częstych kiksów Michała Gliwy i Sebastiana Przyrowskiego, przez które jego zespół stracił w tej rundzie sporo punktów. Wciąz grać nie może, i raczej w Polonii już nie będzie, Arkadiusz Onyszko. Receptą na problemy między słupkami ma być zatem Mielcarz.

Zawodnik nie powinien kosztować wiele, gdyż za pół roku wygasa mu kontrakt z łódzkim klubem, stąd zakusy na solidnego golkipera.
No to się Józek zdziwi jak Maciek mu jeszcze większe kiksy będzie odwalał. Nie wiem co się stało z tym człowiekiem, ale cholernie obniżył swoje loty, popełnia strasznie dużo błędów, przy każdym dośrodkowaniu serce drży mi czy złapię tą piłkę czy wypuści, czy nie przepchnie go jakiś piłkarz, jak to miało miejsce w meczu z Legią.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 gru 2010, 18:22

PS donosi, że Wojciechowski jest zainteresowany Załuską i chętnie wrzuciłby go do bramki, bo Gliwa goni Przyrowskiego, a Onyszko podobno umiera (choć ostatnio widziałem się z nim w Arkadii i nie wyglądał na wielce chorego. Tryskał humorem i obmacywał swoją duńską laseczkę :P ).

BTW czytaliście wywiad z Wojciechowskim, jaki ukazał się w Polska The Times? Iza Koprowiak ekspertem! [k****] padłem, bo znam ją i nie pozwoliłbym jej przychodzić na mecze juniorów, a co dopiero pierwszej drużyny...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2010, 21:20

bartbuks pisze:a Onyszko podobno umiera
Onyszką interesuje się nasz nowy właściciel. Ale myślę, że jego przyjście jest mało prawdopodobne, bo jeśli sprowadzi się bramkarza czekającego na operację to będzie to głupota roku.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 gru 2010, 21:28

emdżej pisze:Onyszką interesuje się nasz nowy właściciel. Ale myślę, że jego przyjście jest mało prawdopodobne, bo jeśli sprowadzi się bramkarza czekającego na operację to będzie to głupota roku.
Wiesz co? Dla mnie to sprawa jest rozdmuchana do rozmiarów dwa razy większych niż faktycznie jest. Pamiętam pierwszy dzień afery z Onyszką. Dzwonię do niego o 10 rano, a on mi że spoko loko, aż tak chory to on nie jest, więc luzik. Nie pójdzie do was, bo dostaje kasę od Wojciechowskiego. Wg mnie to będzie ciągnął z Polonii, aż mu się kontrakt skończy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”